schliten dag!!

Efter en sjukt trevlig gårkväll på Arts Club tillsammans med Malle, Agnes och Alena, har det råkat bli en ganska schliten och trög dag idag. Har suttit och sett på Spaced på youtube (om ni inte har sett den serien rekommenderar jag den STARKT!!) och pillat naveln. Jag hittade också lite bilder på olika bloggar om hur mycket snö det är i Umeå just nu, och jag och Malin har mest suttit och sagt "VI FATTAR INTE ENS?!?!". Det känns helt otroligt att ni har så mycket snö och vi är sura för att det är under +10. Gräset är fucking grönt och man behöver inte tänka två gånger på vad man ska ha för skor. Jag tycker synd om Malle som ska tillbaka till Sverige om en månad (snön lär väl inte ens vara borta då?) och är sjukt glad att jag ska till Spanien i några månader... Förresten har jag bokat flygbiljetten nu, den 19 mars bär det av!
LAPIN KULTA!!
"Smack that"
Malin blev typ utmanad på en dance-off av en helt tokigt galen kille.
Kolla min tatuering, råcool ju!
När jag skulle gå och lägga mig möttes jag av den här synen! Vi hade pyjamasparty och Agnes fick sova över. Trångt och mysigt. Lugnare än när Mattias sov över...

bara dåliga kläder...

Idag har jag varit på en lååångpromenad - i över tre timmar var jag ute och vandrade i det underbara London-vädret. En riktig soldag med temperatur på över +12 grader och iPoden laddad med ny musik... Är det livet? Ja, kanske det!
Jag hamnade till slut på Oxford Street, kikade förbi hos Malle lite snabbt på Whistles. Hamnade också på Marks & Spencer där dom hade tagit fram säsongens sommarkläder, då det slog mig: Jag har ju typ inga sommarkläder? Jag ska flytta till Spanien om mindre än en månad, och jag har typ bara tjocktröjor och jeans med mig. Okej, något par shorts och någon kjol kanske jag kan hitta, men liksom inga linnen, inga t-shirts, inga härliga sommarklänningar... Och ingen bikini. Jag ska bo i ett hus med pool, och med barn som tydligen älskar att bada. Den enda bikinin jag har är ihopkomponerad av omatchande delar som egentligen inte sitter speciellt bra, och som verkligen inte är till för att bada i, utan mer för att sola. Det roliga var att det slutade med att jag köpte mig en BADDRÄKT! Jag har typ alltid hatat baddräkter och ofta vrålat om hur man ser ut som en val i dom. Men nu hittade jag en supersöt baddräkt som faktiskt såg mer smickrande ut än en bikini. Londonvistelsen har hittills inte varit snäll mot min stackars kropp, så att täcka mig lite mer än vanligt är nog det jag är ute efter just nu. I alla fall tills jag har kommit lite mer i form! Sen hittade jag en väldigt gullig beach dress för bara 15 pund. Yaay. Mallorcas stränder - here I come!!

en trevlig kväll...

Har spenderat en mycket trevlig dag och kväll med Lovisa. Hon tar hand om Markus, en tio månader gammal liten pojke som är typ det gulligaste världen har skådat. Fy,vad mitt hjärta smälter när jag ser honom. Ja, jag har i alla fall varit hemma hos Lovisas värdfamilj och inspekterat deras nyrenoverade hem - mycket vackert - och nu under kvällen även varit en sväng på Svenska Kyrkan och fikat lite. Planen var egentligen att vi skulle till The Cow här runt hörnet där, har vi fått höra, det ska häcka massa kändisar, bland annat David Beckham och Sienna Miller. När vi kom dit fanns det dock ingen kändis i sikte och ganska proppfullt, så vi gick vidare till The Prince Bonaparte, en annan kvarterskrog som vi har besökt förut. Där blev det lite öl och lite vin och mycket trevligheter.
Lovisa och Agnes, en ny bekantskap.
En mycket trevlig kväll som förhoppningsvis får många repriser.

En ny vän

Jag har de senaste dagarna umgåtts mycket med Lovisa, en tjej som också har hjälpt till på London Fashion Week. Vi har kommit mycket bra överens, och det är kul att vara med någon som är så pass olik mig. Imorn ska vi umgås nästan hela dagen, gå promenad, åka på Ung i London-träff och sen till en pub här i kvarteret som tydligen ska vara kändistätt!! Spännande, spännande!
Lovisa är ny i London, så vi gick en liten turistrunda efter dagens slut på LFW. Det ligger ju alldeles bredvid Westminster, så vi gick dit och tog "coola turistbilder", som Lovisa sa.
Och här dog min kamera.

Living the dream

Jag är så fruktansvärt nöjd med mitt beslut om att åka som au pair till Spanien. Under hela tiden här i London har jag känt mig så självständig och stark som klarar mig själv och trivs så bra med att göra det också! Jag märker hur jag har ett helt annat sorts självförtroende nu, motgångar borstar jag av mig som en spindel i sängen (som jag faktiskt precis upptäckte och borstade bort!!!) och jag känner mig bara nöjd med mig själv i allmänhet. Jag trodde liksom att jag var en självsäker person tidigare, men nu förstår jag ju att det bara var toppen av isberget! Jag är kapabel till så mycket mer!
Så att bestämma mig för att hoppa från ett äventyr till ett annat känns verkligen rätt för mig just nu. Detta är en period i mitt liv då jag känner mig så fri, som bara har mig själv att tänka på och ta hänsyn till, och allt jag äger ryms i en resväska (eller två). Så varför inte bo några månader i Spanien om jag har möjlighet till det?
-
En väldigt duktig poet och god vän till mig skrev en gång om hur hon på något konstigt sätt känner nostalgi när hon hör låten "17 år" av Veronica Maggio, och när jag läste det kände jag direkt att det var precis så jag också kände. Särskilt raden "Jag flyttade utomlands, jag bytte efternamn, och jag blev en av dom som aldrig kommit hem". Jag tror det var för att både jag och min vän kände på oss att vi var ämnade att lämna våra barndomshem i Västerbotten för något stort och fantastiskt äventyr, och jag tror det är det vi gör nu. Vi (tillsammans med många fler) är ute i världen och utforskar den och oss själva. Det är verkligen precis så här jag har drömt om "mitt vuxna liv" när jag varit yngre, och jag är så glad att det är det här jag gör nu.
Jag lever verkligen drömmen.

NYA PLANER

Ja, alltså nu är det ju så här att jag har gått med lite olika planer i huvudet ett tag, och nu har dom mer eller mindre verkställts. Det är så att jag i fredags sa upp mig från Domino's, något jag inte har velat berätta om på bloggen eftersom jag känt mig så sjukt dum. Jag ville helt enkelt inte jobba kvar där, magkänslan sa åt mig att det inte var något bra. Så jag sa upp mig, sen när jag kom hem var jag tvungen att betala hyran. Jag hade en viss summa på mina sparfonder som jag hade planerat skulle räcka åt hyran + en månad av snålandes, men som ändå skulle räcka till mat och sådär. När jag sedan för över pengarna från fonderna till mitt vanliga bankkonto så dras det någon sorts procentdel eller något av beloppet, så plötsligt sitter jag med så lite pengar att jag inte har råd att betala hyran, ännu mindre att leva på i en månad till.
-
Så jag tänkte för mig själv, vad har jag för alternativ att göra nu när jag inte har några pengar kvar? Antingen kan jag åka hem till Umeå igen, vilket jag inte vill. Eller så åker jag som au pair och får mat och boende betalt. Så jag gjorde en profil på AuPairWorld.net där många av au pairerna som jag har träffat här i London har använt sig av, och fick kontakt med en hel del familjer!
Och för några minuter sedan blev jag mer eller mindre anställd av den svensk/spanska familjen Ekman som bor på Mallorca, har två barn (5 och 2 år gamla) och vill att jag kommer så snabbt som möjligt och stannar till i augusti. Så den 17 mars (dagen pappa och farmor åker hem härifrån) åker jag till Mallorca för att bli en del av deras familj! Wish me luck!

smart hund!

Här kommer en liten video som Malin och jag har njutit av att titta på, som jag tror Becky och säkert många andra också komma uppskatta!
Duktig hund!

Hmm..

Ja, nu är det minst sagt lite olika saker som pågår i huvudet mitt. Orkar inte skriva ut allt här ifall det skulle skita sig, men jag återkommer!
Bjuder på världens roligaste hundbild. Hahaha kolla hur den flyger.

oj oj oj

Här på London Fashion Week flödar gratis champagne, så efter tre glas måste jag erkänna att jag är lite på lyset. Fyllebloggande, here we come! Nej, nej, mamma och pappa och farmor och mormor, ni behöver inte oroa er. Jag mår bra och kommer icke att göra något dumt ikväll. Har idag jobbat på Fashion Week, där träffade jag en tjej som heter Lovisa som jag klickade ganska bra med! Hon är au pair, kom hit för en vecka sedan och har en kusin som är modell som ska fixa in oss på något after party ikväll! Hennes au pair-familj har även gått med på att låta mig komma till deras hus och baka åt dom, eftersom jag har bak-abstinens. Mycket trevligt, måste jag säga.
Nej men nu måste jag äta middag och duscha, sen bär det ut i (förhoppningsvis) kändistäta London!
I BID YOU ADIEU!

Lite irriterad..

Grattis, skaparna av filmen Narnia- The voyager of the Dawn Treader. Ni har verkligen lyckats göra en film helt utan magi, fantasi eller ens underhållning utav en av världens bästa böcker. Seriöst, hur lyckas man ens?
Jag vet att det är många av er som aldrig läst Narnia-böckerna, och tyvärr är det många som har läst dom men inte fastnat för dom. Jag måste bara säga att det absolut är mina favoritböcker och jag tror jag läser alla sju minst en gång per år. Skeppet Gryningen (femte boken, tredje filmen) är min favorit av dom alla, så jag har ett fram emot att få se filmen, men nu är jag sjukt besviken. Eller en sak är bra - om ni har läst boken men inte tyckte om den, så kan ni se filmen så kommer ni uppskatta boken mycket mer.
-
Här kommer ett irriterat inlägg där jag beskriver tankar som ofta kommer upp efter jag har läst/sett Narnia, så nu kände jag bara att jag vill skriva ner dom. Är ni inte intresserade är det bara att inte läsa. Jag lovar, jag ska inte bli värsta seriösa "starta diskussioner"-bloggaren nu.
-
Av någon himla anledning har Narnia fått en hel massa kritik för den kristna symboliken som återfinns i böckerna nästan överallt, vilket jag inte riktigt förstår. Att säga att man inte gillar Narnia för det kristna budskapet är som att säga "Bibeln skulle vara bättre om det inte var så himla mycket tjafs om Gud och Jesus i den". Det är inte som att C.S. Lewis har hymlat med vad han försökte göra, så jag förstår inte riktigt varför folk reagerar som om dom har blivit lurade när dom inser att sagan är baserad på den kristna religionen?
Sagorna har jättefina budskap som att alla är lika mycket värda, att man ska älska sig själv för den man är, om man tror på sig själv så kan åstadkomma stora saker osv. Jag förstår verkligen inte varför så många måste säga att det är som att hjärntvätta läsarna, eller till och med påstå att man inte ska ha såna moralkakor i barnböcker? Är inte det ett bra budskap att ge till barn (eller ganska många vuxna, för den delen)?
Det finns ingenting som irriterar mig mer än människor som påstår att religion av alla dess slag endast är något dåligt eller hjärntvätt eller liknande. Ni som känner mig vet att jag inte är den mest hängivna utövaren av kristendomen som finns, även om jag ser mig själv som att höra till den religionen. Hackar man på Narnia tar jag det som en personlig förolämpning, för dom böckerna är mer min bibel än vad Bibeln är. Varför kan inte kritiker till religion bara erkänna att även fast det finns mycket som är dåligt med religion, så finns det så sjukt mycket som är bra? Om fler skulle ta till sig Narnias budskap skulle jorden endast bli en bättre plats att bo på. Alla olika religioner skänker så mycket hopp och glädje till människor, och det är just därför folk VILL höra till en religion. Så jag tycker alla som hackar på olika religioner can back off. För att argumentera för "sanning" och "världen skulle vara ett bättre ställe utan religion" så är dom sjukt negativa och gör oftast folk på dåligt humör. Seriöst, om ni vill stoppa krig kan ni ju börja med er själva och er attityd. Sprid lite mer kärlek och sluta irritera folk. Party poopers.

chilledill

Inatt och idag har jag sovit ut ordentligt, något som jag tydligen inte har gjort på länge! Liksom, jag har trott att jag har gjort det, men jag har känt mig lite hängig och nu känner jag verkligen en skillnad efter 11 timmars sömn! Underbart!
Just nu sitter jag bara och tar det lite lugnt innan min intervju klockan 14.00. Jag tänkte visa två intressanta saker som jag har "fått" det senaste dygnet.
Av Linnea, som äger smyckesföretaget Renaissance Life som jag jobbar för på Fashion Week, var gullig nog att ge mig en liten present igår! Fick en läppenna och ett rouge från Make Up Store! Jag, som inte äger någonting från MUS, är i extas.
Sen "fick" jag även ett rejält bränt finger från ugnen på Domino's igår. Det kanske inte syns så bra på bilden, men det är en mycket sexig blåsa över hela fingertoppen på mitt vänstra pekfinger. Det gör fortfarande ont och gör det lite svårt att skriva på datorn. Första gradens brändskador, månntro?
-
Dom här bilderna tog jag vid fönstret eftersom ljuset var bäst där, men nu ser jag även att det fungerar som en pik mot alla hemma i Umeå! GRÖNT GRÄS - SUCK ON THAT!!!

LFW

Sitter och äter med ena handen och uppdaterar bloggen med den andra. Vilken nörd jag är. Sitter och taggar inför dagens London Fashion Week-session på Somerset House nere vid älven, höll jag på att skriva. Floden, menar jag ju såklart. Hahaha älven, vilken norrlänning jag är!
Idag vet jag dock inte om det blir så många celebrity sightings (ja, det är nästan endast därför jag är där), eftersom vi typ bara ska sätta upp montern och förbereda allt sånt.
-
Imorn ska jag även på ännu en intervju för FRAE, en frozen yoghurt-butik nere vid Notting Hill Gate. Jag sa till dom att jag redan har ett part time job och gärna kommer på intervju, så jag vet inte riktigt hur jag ska göra med det där. För om dom kan erbjuda mig heltid typ nästa vecka och slår Domino's lön (inte så svårt att komma över minimilön) så kommer det bli ett lite svårare beslut. Pratade med min högsta manager på Domino's igår om det, och han sa att om jag var villig att gå obetald intensivträning i två veckor så kunde jag få börja jobba heltid snabbare. Jag tycker faktiskt om honom jättemycket, och han försökte verkligen övertala mig att om jag stannade hos dom så skulle jag kunna bli assistant store manager inom ett halvår, för han trodde tydligen väldigt mycket på mig. Jag hade inte hjärta att säga till honom att jag förmodligen skulle vara hemma i Sverige om ett halvår... Ja, gud, ja. Vet då inte vad jag ska göra nu, direkt. Men vi får väl först se hur det går på den här andra intervjun.
-
Nej, nu blire FASHION WEEK!!

Bra råd!

Visst blir man glad när man tar emot råd från andra och det visar sig vara riktigt bra idéer? Den här gången fick jag rådet från Linn att jag skulle kolla på olika au pair-forum efter ensamma au pairer som ville träffa nytt folk under dagarna, precis som jag vill just nu när Malin jobbar mycket och sådär. Hittade ett forum där väldigt många olika hade skrivit om sig själva osv, men bestämmer mig för en tjej och mailar henne på Facebook. Kom precis hem från vår lunchträff, och jag måste säga att vi verkligen klickade! Härligare tjej får man leta efter, och jag är verkligen glad att det var just henne jag råkade fastna för! Nu åker hon hem till Sverige i en vecka, men jag hoppas verkligen att få träffa henne igen! När sånt händer blir jag glad, tralala.
-
Sedan hade jag nästan helt glömt bort att det är London Fashion Week den här helgen. Tydligen ska jag få hjälpa till imorgon, lördag och söndag. Vad spännande! Ser fram emot allt som kommer hända, förhoppningsvis ser jag lite coola kändisar. Ingen slår ju Gordon, men ändå. 

måndagen

Lite sent uppdaterat, men nu hade jag tänkt berätta om min gårdag. Eftersom Malin jobbade tog jag och Mattias en promenad i Hyde Park. Solen sken, fåglarna kvittrade och allt annat som är härligt. Jag tyckte väldigt synd om Mattias som skulle tillbaka till Umeås kalla breddgrader idag.
I snart 99 år har statyn av Peter Pan stått i Hyde Park. Det är lite svårt att fatta.
-
Vid fem-tiden begav jag mig till Domino's rakt över gatan och påbörjade mitt första pass! Det var faktiskt väldigt kul, fick göra pizza för det mesta. Det är rätt mycket att komma ihåg, eftersom alla pizzor har olika koder, och olika koder på vad som ska vara på också. Till exempel så står det så här: BQ - Qs.C.O.G.K.W vilket betyder "Domino's BBQ - BBQ-sauce, Cheese, Onion, Green Pepper, Bacon, Roast Chicken". Sen ska alla toppings läggas på ett visst sätt om det är en viss pizza, osv osv.
Så ja, det är en hel del att lära sig och förstå, och alla dessa koder ska jag kunna till slutet av veckan. Och imorn ska jag kunna göra en pizza helt själv. Men det hela är fruktansvärt kul, och jag jobbar med världens härligaste människor. Det är ju bara män där, så det är en ganska retfull stämning, särskilt med mig som är både yngst och enda tjejen. Dom skämtade också mycket om min tatuering, typ "You don't need a name badge!", "You will never forget your name now!", "Shouldn't you tattoo your adress as well, so you won't forget where you live?", "Maybe you need to tattoo 'Working at Domino's' so you don't forget where you are" osv osv osv. Ni förstår vad jag menar. Sen blev jag bjuden på en öl på hemvägen (100 meter bort från jobbet) och tackade för mig. Sjukt kul kväll.
-
Idag är jag ledig och ska använda den för att catch up med Malle som varit upptagen med Mattias i några dagar nu. Jag har ju saknat henne?

Birthday surprise!!

Hehe, idag hade jag planerat ännu en överraskning för födelsedagsbarnet aka Malin. Tidigt imorse packade jag väskan och åkte iväg till andra sidan Themsen och hotellet där Malin och Mattias bodde på över natten. Jag fick några ballonger från Domino's som fick hänga med:
Satt på tunnelbanan och blåste upp alla. Ingen frukost + sex-sju ballonger = yr i huvudet. Dessutom tittade många nyfiket på mig. "Hehe, it's my friend's birthday..."
Fick några panikSMS från Mattias som försökte hålla kvar en hungrig Malin på hotellrummet tills dess att jag kom dit. Ni skulle ha sett hennes min när hon öppnade dörren och jag stod där med ett gäng ballonger och sjöng. Priceless!!!
Några födelsedagskort hemifrån...
Det vanliga är ju frukost på sängen, men det nyaste är juuu...
... SUSHI PÅ SÄNGEN!!!!!!!!!!!
En go' och gla' tjugoåring på Camden Market. Nu är vi hemma, där jag stannar ett tag till och sedan möter upp paret på middag ikväll. Det ska bli väldigt mysigt!
-
Måste bara påpeka att Malin nu gnäller "... har ni glömt bort att det är min födelsedag idag?". Jävla skitunge.
Sen har jag ju självklart inte heller glömt bort att det är LINNS födelsedag idag!!! Grattis LIiiiiiiiiinnn.
Hahahahahah typ enda bilden jag hade på dig, Linn. Förlåt, men här är du egentligen i ditt rätta element - spelandes Guitar Hero!! Kjam på dig!

första dagen

Haha jaa, herregud, det visade sig att jag inte hade kunnat ana vad det var jag skulle få göra på min första dag.
Jepp, jag fick alltså gå omkring med den enorma maskoten Danny på Portobello Road och Queensway och dela ut flygblad. Som min chef sa: "Danny, what the fuck is wrong with you?! Stop smiling!!!"
Min uniform!!!
Det var faktiskt sjukt härliga människor som jag fick umgås med idag, och jag tror dom som jobbar inne i butiken är minst lika härliga. Så jag ser faktiskt fram emot att få jobba där, ska ju tillbaka på måndag klockan fem för ett hetsigt Valentine's day-pass! Dock kan dom kännas lite halvt oseriösa, eftersom jag idag också fick veta att jag får betalt cash in hand, alltså i kontanter, varannan vecka. Oroa er inte, det betyder inte att jag jobbar svart, eftersom dom bad om NI-nummer. Men ändå. Kommer ha en himla massa cash liggandes här hemma?

nattliga äventyr

Det har gått bra att sova tre personer i en säng i natt. Eller, bra och bra, problemet var i alla fall inte att det blev för trångt, om man säger så. Det är nämligen så att Mattias verkar ha för sig regelbundna nattliga äventyr, så även inatt. Innan jag ens hade hunnit somna sätter han igång om att det är små gubbar på väggarna. Malin förklarar att det är tydligen så här det ligger till, och jag har svårt för att sluta skratta. Några timmar senare vaknar jag av att Mattias står lutad över mig, griper tag i min arm och börjar trycka, samtidigt som han påstår "Det faller ju ut!! Jag måste ju hålla fast det, annars faller det ju ut!". Jag, som typ hade glömt bort att Mattias ens var där, höll ju på att kissa på mig av rädsla. Efter några ögonblick fattar jag att han sover och puttar bort honom. Sen vänder jag på mig så att jag ligger skavfötters med paret, och får sova resten av natten. Det visade sig senare att han drömde att det var någon sorts låda som höll på att ramla ut, haha. Ja, herregud. Är glad att dom sover på hotell dom kommande nätterna... Kanske jag får mig nån sömn!!!
-
Blogg.se dampar, så jag kan tyvärr inte lägga in någon bild på paret som jag hade tänkt. Oh well.
Snart ska jag iväg på jobb-eller-vad-det-nu-är på Domino's. Fy vad jag hatar mig själv för att jag inte tog reda på vad det är jag ska göra idag. Kommer typ spy om jag ska måsta bära något tungt eller göra något rådrygt. Sjukt otaggad!!
Och ikväll, lonely som jag kommer vara, kommer det nog bli Svenska Kyrkan och melodifestivalen. Det kommer nog bli trevligt, men jag är fortfarande halvrädd att ta mig hem ensam sen ikväll. Särskilt eftersom Edgware Road är fylld av egyptiska demonstranter. Eller dom kanske är borta idag i och för sig... Jaja, önska mig lycka till!

QUEEN!

Min födelsedagsöverraskning till min käre rumskompis blev alltså ett besök på Queen-musikalen!!! Det var första gången för oss alla tre, och jag kan i alla fall säga att jag blev helt blown away! Herregud så härligt med så bra musik, så bra show och härliga röster i nästan tre timmar! I love it.
Innan vi åkte iväg ringde Louis från Domino's och frågade om jag ville vara med på något imorn klockan tolv. Om det är provjobb, vanligt jobb eller jobb över huvud taget vet jag inte ens, eftersom jag inte hörde vad han sa. Han mumlar som en tok! Hur som helst tackade ja, och jag vet inte ens till vad. Men det ska nog bli spännande. Dock är jag lite motvillig eftersom jag var inställd på jobb på måndag, och imorn ska det ju bli så fint väder och jag hade sett fram emot en riktigt lång promenad... Men nej, det blir väl jobb istället. Lika bra, har iiiiinga pengar.
Ska inte skriva så mycket mer nu, måste sova lite grann. Det ska bli spännande att se hur det blir med oss alla tre i sängen. Säkert trångt och mysigt. Men sen sticker turturduvorna iväg på hotell i två nätter, och då blir jag helt ensam... Snyft. Får bjuda in en av prostisarna på gatan här utanför för att hålla mig sällskap. Just no kissing on the mouth...

ingen matti

Det kom aldrig någon Mattias igår kväll, på grund av snöstormen som pågår i Sverige. Nu sitter vi och väntar spänt på mer nyheter, tydligen är han ombokad till ett plan som skulle ha gått 11.10... Förhoppningsvis blir det inte inställt igen, så ikväll kan vi njuta av min och Mattias födelsedagsöverraskning till Malle!
Vad ska jag hitte på idag?

DANCE, MAN

Ni vet väl att jag älskar vuxna män som dansar?

Domino's

Någon som minns vad som skulle vara skönt inför intervjun på Gelato Mio några inlägg ner? Att intervjun skulle lyda:
- Vill du ha jobb?
- Ja, tack.
- Okej, du börjar på måndag.
Och det var ungefär så det var nu, haha. Sjukt skönt. Eller jag var ju faktiskt sjukt kvalificerad, i och med att jag pratar engelska. Ta-da! Han skulle ringa på söndag ifall jag hade fått jobbet, men eftersom han faktiskt inte frågade någonting OM MIG eller på något sätt tog reda på om jag var en bra kandidat på jobbet, så antar jag att det inte heller finns något som talade emot att jag skulle få jobbet. Så jag antar att jag har fått jobbet. Och då börjar jag på måndag. Hahah känns helt sjukt skönt, särskilt eftersom jag nu tog mina allra sista pengar från fonderna. Har 5000 kronor kvar för att betala hyran i slutet av månaden, och lever nu på 1000 kronor tills jag har fått en liten lön från Daylesford, som då ska hålla mig flytande hela mars månad. Var det tänkt. Fast nu behöver jag väl inte oroa mig så mycket om det?
Jag skulle få börja på 30 timmar i veckan, vilket passar mig ganska bra, och lönen ligger på £5.93 i timmen, alltså runt 60 SEK. Inte den bästa, men tydligen får jag löneförhöjning för varje sak jag lär mig, som att svara i telefon, göra pizza osv. Så småningom är det tydligen tänkt att jag ska bli assistant manager (va?!) och få öppna på mornarna osv. Haha helt sjukt skönt. Dom verkade i alla fall trevliga där, och det känns typ skönt att få vara på ett lite halvtaskigt ställe. Slipper jag ha så höga förväntningar på mig annat än att kunna svara i telefon och faktiskt säga något på det engelska språket. Tackar och bockar och tar emot.

GELATO

Nu har jag precis kommit hem från provjobbandet på Gelato Mio i Holland Park. Jag hade faktiskt trevligt, hon som tränade mig var trevlig, och sen hade dom möte där hela dagen, så det var två andra managers som är managers över dom andra två butikerna som dom har i London. Dom killarna var i alla fall jätteroliga och skulle låtsas vara kunder åt mig så att jag kunde öva på att skopa upp glass och sådär. Vi hade kul, dom fånade sig och sa att dom var på diet och bara ville ha smala saker osv. Tyvärr sa ingen hur det hade gått för mig när det var dags att sluta, så jag har ingen aning om vad dom tyckte om mig. Förhoppningsvis tyckte dom om mig, för det var trevligt att jobba där, men jag behöver också heltidsjobb. DOm skulle höra av sig inom en vecka i alla fall, så då vet jag väl snart... Ska snart iväg på intervjun på Domino's, så det blir ju spännande!
Hahaha typ enda bilden jag hade på MATTIAS! Det är alltså han i bakgrunden, inte den grova she-male som sitter i förgrunden (Malin). Mattias kommer i alla fall hit ikväll - SPÄNNANDE! Det ska bli riktigt kul, faktiskt! För er som inte vet är det Malins pojkvän som jag inte alls känner speciellt bra. Så det ska bli extra spännande att se hur vi tre ska dela säng. Sen för er som inte vet det HELLER, så fyller Malin 20 år på söndag! Det gör Linn hemma i Sverige för den delen också!
Herregud, mycket att hålla reda på...

men FUCK

Okej, förlåt för att jag dampar med massa inlägg idag istället för att sprida ut dom över några dagar, men jag har två saker att berätta:
- Dom ringde nyss från Domino's och ville att jag kommer på en intervju imorgon!! Mina pizzabagardrömmar kanske kan gå i uppfyllelse! Eller nu när jag tänker efter så sa han aldrig intervju, han ville bara att jag skulle komma förbi imorgon klockan sju?... Uh-oh. Rapetime.
- Jag satt här och försökte underhålla mig själv så hårt att jag GLÖMDE BORT TIDEN och nu är det för sent att åka till Svenska Kyrkan på musik quiz. Alltså seriöst, hur sämst är jag? Och nej, jag kan inte hetsåka dit och komma lite sent. Jag hatar folk som kommer sent, och dessutom måste man dela in sig i lag, och jag kommer ju vara ensam, så jag kommer få hamna i loserlaget. Inte kul, hörni!

kära bloggen

Jag har nu suttit och läst igenom ALLA min gamla blogginlägg, och jag kan säga er att det är en hel del! Som jag tidigare har sagt så önskar jag att jag vore lika rolig som jag var på den tiden. Fy vad jag har suttit och skrattat åt mig själv, det är helt knäppt! Fattar inte vart jag fick en del saker ifrån!
Nu saknar jag dock min familj, eftersom många inlägg detaljerat beskriver olika knäppa sakersom dom har gjort (till exempel en första april då Ellen tog guacamole till middagen, slickade på skeden och stoppade tillbaka skeden i guacamole igen. När Alva såg förskräckt ut säger hon bara "APRIL APRIL!" Hahaha). Sen gjorde jag jättemånga listor på saker som jag hatade, saker som jag skulle köpa med alla pengar jag skulle tjäna på ett antal olika projekt och saker jag skulle åstadkomma innan jag dör. Den listan var så bra att jag har bestämt mig för att återskapa den här och nu:
  • Äta en sån där stor Subwaymacka, inte bara en halv.
  • Tungkyssa Jennie ORDENTLIGT, och inte på skoj heller. Helt seriöst. Med tungan.
  • Suga ut Jekkiepälsens själ. Också det ORDENTLIGT. Fast itne så seriöst, bara lite skoj sådär.
  • Slicka House i ansiktet så att han blir alldeles LEN, för hans skägg så ser så himlarns stubbigt ut.
  • Skaffa ett barn och lära det fel ord för färger och såna saker, och sen se hur lång tid det tar för den att lista ut att den är konstigt uppfostrad.
  • Få Nobelpriset, näcka på Nobelgalan och se om det är större straff för att näcka INFÖR KUNGEN elelr om jag bara får samma straff som att blotta sig.
  • Prova gå i bikini på skolan för att se vad lärarna säger.
  • Skaffa en tröja där det står "Gettin' lucky in Kentucky!" på
  • Förföra Madonna och sen DÖDA HENNE
  • Resa till månen
  • Tatuera mig
  • Uppfinna det perfekta toapappret - inte för tunt, inte för liten rulle, inte för mjukt, inte för strävt, inte för absorberande. (Behöver kanske inte tillägga att deet vi har nu så rinner typ all avföring av för att det typ inte absorberar något ALLS? Huuuuur ovärt som helst, dessutom är det så tunt så man sitter med fingrarna i anus)
  • Uppfinna den perfekta frisyren, så man ALDRIG behöver kamma håret eller styla det eller nåt sånt, och den blir ALDRIG omodern.
Jag är faktiskt ganska nöjd med att jag har åstadkommit en del av sakerna här ovan, som att äta en hel Subway-macka, kyssa Jennie (dock var det en nyårskyss utan tunga, men det gills lite grann), jag fick en tröja av Alva där det stod Gettin' lucky in Kentucky på, jag har tatuerat mig och jag HAR faktiskt hittat det perfekta toapappret!!! Det är inget mindre än Coops egna toapapper, som också är det billigaste! Helt otroligt!
Saker jag skulle lägga till på min nya lista som jag vill göra innan jag dör:
  • Hoppa fallskärm
  • Lära mig kinesiska
  • Köra en bil på fel sida av vägen (alltså i typ UK, inte pga fylla eller liknande)
  • Bo ensam i en lägenhet
  • Ha en hund!!!
  • Beställa en martini med oliver i glaset!!!
Nu kom jag inte på fler just nu, men ska uppdatera denna lista så ofta jag kan!

MAMMA - MIN HJÄLTE

Gick precis in på min lillasyster Alvas blogg (ge henne lite fler besökare och kommentarer så blir hon nog glad) och fick syn på denna utomordentliga aktion som mamma tagit till när hon har blivit less på att Alva slänger sina kläder överallt i lägenheten:
Sitter nu och diskuterar med min bror: Vem visste att mamma hade det i sig?
ALVA=ÄGD

otippat

Med tanke på hur mycket jag har suttit vid datorn igår och idag var det ganska otippat att jag faktiskt har glömt bort att blogga! Men det är nog för att det inte finns så mycket att berätta om. Har som sagt de senaste två dagarna sökt massa jobb, men det tar ju inte direkt upp hela dagarna, om man säger så. Oftast är det så att jag ser ut ett område som jag ska söka i, går omkring där och i kvarteren runtomkring tills jag inte kan hitta några fler jobb att söka. Då är det sällan jag har ork att åka till ett helt nytt område, så då åker jag oftast hem efter det. Så det blir ju lite tid att döda ändå, även fast jag gör mitt bästa att söka jobb.
Dock har det varit en jävla FRÖJD att söka jobb de senaste dagarna, eftersom vädret har varit så fantastisk så ni skulle kissa i byxorna om ni kom hit direkt från Umeå. Det har verkligen känts som underbara vårdagar, och när jag tänker på att det bara är början av februari vill jag typ skrika rakt ut! AARGH SÅ SKÖNT! Det är helt otroligt vad vädret gör med humöret!
Igår började jag dagen med att åka bort till Oxford Street för att ge några papper till Malin på jobbet. Sedan bestämde jag mig för att promenera därifrån för att se om jag kunde hitta något spännande ställe. Gick runt och gick vilse i ungefär två timmar, men lyckades ändå söka en handfull med jobb under tiden, så det var ingen fara. Hamnade bland annat på Baker Street (Sherlock Holmes här ovanför). Efter en stund kommer jag dock ut på Oxford Street igen!! Vafan?! Jag hade alltså gått i en enda stor cirkel i två timmars tid, bara för att sluta där jag började. Då blev jag så less på mig själv att jag åkte hem.
Idag hittade jag två långa gator kantade av hotell ganska nära mig, så jag har lämnat bort alla min hotell-CVn! Dock var det ju typ ingen av dom som faktiskt sökte folk som kunde jobba, så jag har väl inte jättestora förväntningar.
-
Någon som har något bra tips på vart jag kan söka jobb? Ungefär vilket område?
-
Ikväll blir det musikquiz på Svenska Kyrkan, förmodligen by myself eftersom Malle jobbar. Imorn är det provjobb på Gelato Mio, men jag var inte så supertaggad på det just nu. Tur att det inte är förrän klockan tre på eftermiddagen, då kanske jag hinner tagga upp mig lite.
ANNARS DÅ?!

trial!

Det gick snabbt! Jag gick på intervjun, och den gick tydligen bra, för nu ringde dom precis och ville att jag skulle provjobba på torsdag. Dom var väldigt trevliga, och det känns bra med själva jobbet, men tyvärr kommer dom inte kunna erbjuda heltidsjobb förrän i typ april. Eller när vårvädret börjar komma. Dom säljer ju glass, så dom är väldigt beroende på vädret. Om det kommer värsta mycket sol och blir varmt nu under mars så lär jag nog få jobba mycket, men annars är jag ju körd, eftersom lönen bara är £6 i timmen. Så dom sa att dom kan erbjuda mig 20 timmar i veckan nu i början, och sen att det går upp. Självklart tar jag det eftersom jag inte har någonting annat, men det kommer bli knaaapeeert. Fy vad tråkigt. Jag såg att Domino's över gatan söker anställda, kanske ska söka där. Har typ en hemlig dröm om att lära mig göra pizza, haha.

förbereder mig

Förbereder mig för min tredje intervju här i London... Det ska bli spännande att se hur denna går till. Den första var ju med svenskar, så det var som en "riktig" intervju, med frågor som "vad kommer du bidra med till det här företaget?" och "nämn några styrkor och svagheter" osv osv. Sen på Daylesford var det lite mer avslappnat, men fortfarande att vi pratade om mig själv och hur jag trodde att jag skulle passa in osv. Den metod som jag tror återstår är typ:
- Vill du ha jobb?
- Ja, tack.
- Okej, kom på måndag.
Även om det skulle vara lite snopet om det var en sån intervju idag, så måste jag erkänna att det skulle vara skönt att få ett jobb bara sådär. Kassan börjar sina, och om jag inte får ett jobb innan februari är slut kommer jag nog måsta åka hem igen. Känns inte sådär jättekul.

hoppsan

Jag hade nästan glömt bort att jag har en arbetsintervju imorgon? Eller, inte glömt bort, men jag har inte tänkt på det i alla fall. Hm. Då borde jag kanske duscha också. Blä. Vad ska jag ha på mig? Jag vet i alla fall att jag ska ta mitt nya, lila-nästan-bubbelgumsrosa nagellack ("nagelnack" som jag sa när jag var liten), för det är ju ändå en glassbar, liksom. Och mina nya skor. Jo, jag borde definitivt duscha. Och sova. Godnatt!
Hoppsan, här kom pojken fram! Det här var nog precis när jag hade klippt av mig permanenten. Jag ser att jag står i Ellens gamla rosa rum, förmodligen för att ljuset var bäst där. Spännande.

söndag tråkdag

Åh, jag fattar inte vart jag fick det ifrån att fira chinese new year skulle vara en lugn och trevlig liten utflykt för dagen? Hela dagen började med att jag gick ned till Notting Hill Gate för att äta frukost (vi hade ingen mat hemma förutom typ... köttfärs) och gå på toa (vår toa funkade fortfarande inte). Först går jag in på Starbucks, men där har dom tydligen ingen kundtoalett. Nähäpp. Går till ett Starbucks runt hörnet, går på toaletten där, men kan inte beställa mat eller kaffe, eftersom dom inte tar kort! Bah va? Har jag hamnat i typ nåt alternativt universums motsvarighet till Flurkmark eller nåt? Befinner jag mig inte just nu på ett Starbucks, mitt i Notting Hill, i London? Jag känner mig som världens storstadsbitch när jag irriterat säger "you just lost yourselves a customer!!!" och stormar ut därifrån.
Sätter mig på tunnelbanan för att åka till Leicester Square och nyårsfirandet. Väl där är det alltså KÖ till att komma upp ur tunnelbanan. Någon som läste mitt inlägg från gårdagen om att jag nästan får torgskräck när det mycket människor ute? HEEELT SMOCKAT MED MÄNNISKOR!! Man kan som inte röra sig någonstans, utan jag bara åker med strömmen som ett gäng sillar och uppför gatan till China Town. Väl där inser jag att det typ inte ens är några aktiviteter eller något som är roligt, utan folk... är som bara där. Jaha?
Det är vid detta ögonblick som jag inser att jag måste ta mig bort därifrån, eftersom jag nästan håller på att få panik. Självklart går det inte att röra sig ens lite grann. Jag var så sjukt nära att bah vråla "I HAVE A BOOOOOOOOOOMB!!!" så att polisen bara kunde komma och eskortera mig därifrån. Jag kunde bara se tidningarna dagen efter framför mig. "Swedish food-deprived girl panics during chinese new year - threatens with bomb".
Hungrig som aldrig någonsin förut sätter jag mig på ett Burger King, nafsar på en hamburgare och åker hem. Sur.
Här är enda dåliga bilden jag lyckades knäppa innan paniken satte in. Håll till godo.
Nu har jag, Alena och Fredrika dragit ett ryck och städat hela lägenheten. Det var väldigt välbehövt, fruktansvärt äckligt här, faktiskt. Men nu är det rent och fint och luktar citron! Åh, Malle kommer bli så glad när hon kommer hem!

JENNIE

Har haft världens bästa samtal med världens bästa Jennie. Jag tror vi är inne på fjärde året av vänskap nu, och det är nästan så att vi har upplevt alla olika sorters vänskap nu! Vi började liksom som MSN-ragg, hur många kan säga att dom träffade sin bästa vän över internet, liksom??
Nej, men det finns mycket som går att säga om Jennie, men skulle jag skriva ner allt, då skulle jag sitta här och skriva tills fingrarna blöder. Jag har så sjukt många minnen med henne, och jag tror hon är en sån person som jag kommer att ha kontakt med livet ut. Om ni har haft turen att lära känna Jennie, då kan ni skatta er lyckliga! Hon är väldigt speciell, ibland får man ta det hon säger med en nypa salt, men hon är faktiskt helt och hållet underbart, och en av dom bästa personerna jag tror jag någonsin kommer lära känna. En fruktansvärt bra vän.

Toalett?

Nu har vi kommit hem från en trevlig kväll med melodifestivalen på kyrkan. Dock kommer vi hem till en toalett som, efter ganska många tröga dagar, nu till slut har stoppat helt och hållet. Det är inte fräscht, och vi är fem personer som inte har någonstans att... gå på toa. Vad gör man? Håller sig? Springer ner på puben och kissar? Utnyttjar duschen på bästa möjliga sätt? Fy bubblan. Jag ringde nyss vår landlord och förklarade hur det låg till och att han minsann var tvungen att fixa det imorgon, för det funkar liksom inte att vi betalar flera tusen kronor i månaden och inte ska ha en fungerande toalett. Han blev typ sur, men vad ska man göra?

Camden Market

Stack som sagt iväg till Camden Market tidigare idag. Det var inte så alternativt (läs: läskigt) som jag trodde, utan det fanns en hel del snygga grejer att titta på! Dock blev det så att det var så mycket att jag inte visste vart jag skulle titta, så det blev inte så mycket köp. Däremot såg jag väldigt många saker jag tror min kära syster Alva skulle älska. Jag kommer nog också skicka dit moster och kusin när dom kommer hit.
En av många Alva-tröjor.
Lite fler Alva-tröjor... Inte världens roligaste tema, kanske, men jag tror hon uppskattar det. Alva, det fanns också väldigt många djur-mössor.
Det fanns väldigt många olika matstånd överallt, med mat från hela världen. Dock bestämde jag  mig för indiskt och köpte lite chicken curry. När jag hade köpt och gick därifrån började alla kinesiska försäljare skrika på mig "OOOH, SHE ONLY WANTS CURRY, OOOOH, GO EAT YOUR CURRY LITTLE GIRL, OOOOH", verkligen ALLA samtidigt!!! Jag blev ju skiträdd och sa "but...but... I'm going to celebrate your new year tomorrow!" som för att visa att jag faktiskt gillar kineser. Då börjar dom istället "NEW YEAR IS NOT TOMORROW, IT WAS THURSDAY! ONLY ENGLISH CELEBRATES CHINESE NEW YEAR ON WRONG DAY!!!". Då sprang jag bara därifrån.
Man kunde faktiskt sätta sig och få dom här små fiskarna att nafsa av död hud från fötterna!!!! Råläskigt!
Usch vad tråkig jag är som går på värsta häftiga marknaden och sedan smiter in på H&M och köper en väska. Och dessutom hittar ett par skor som inte fanns i min storlek just där, men som jag ska gå och köpa på ett annat H&M senare. Det finns typ miljontals med H&M här, många finns på samma gata, liksom. Tror det ligger fyra eller fem stycken bara på Oxford Street.
-
Ikväll blir det melodifestivalen på Svenska Kyrkan! Kul att jag undviker det som pesten när jag är hemma i Sverige, men här blir det nästan veckans höjdpunkt. Eller, kanske inte när man har träffat Gordon Ramsay eller får fira chinese new year. Jag är i alla fall glad att jag slipper all jävla hype som pågår om melodifestivalen varje år hemma i Sverige.

torgskräck

Jag har gått lite fram och tillbaka på vad jag ska hitta på för mig själv idag. Malin jobbar ju som vanligt, så jag får underhålla mig själv. Och sitta inne i lägenheten är inte ett alternativ. I sopkorgen hamnar även att söka jobb, eftersom det på lördagar är så smockat med folk överallt att jag typ får torgskräck. En gång åkte jag och Malin ner på Oxford Street en lördag, och det började typ klia över kroppen på mig som när man ser massa myror krylla på marken vid en myrstack. Jag kan som inte fatta att det ens FINNS så mycket personer?! Sen börjar tankarna komma smygandes om hur många av alla dom jag ser just nu som är olyckliga, som funderar på att ta livet av sig, som inte har någon att komma hem till, eller kanske kommer hem till någon som slår dom osv osv osv. Fruktansvärt deprimerande, börjar fundera på om jag har någon sorts paranoid psykisk sjukdom eller nåt.
-
Hur som helst, det jag tänkte skriva var att jag nog kommer ta mig ner (upp? bort?) till Camden Market och gå en liten sväng där. När jag var där sist med mamsingen min för... sex år sedan(?) så var det en ganska alternativ marknad med mycket punkgrejer, och var och vartannat stånd sålde något som hade med Nightmare before christmas att göra, haha. Dock köpte mamma en grön jacka som jag nu har snattat med mig till London, och eftersom det är TOLV PLUSGRADER UTE IDAG så hade jag tänkt ha på mig den till marknaden. Bara för att, liksom.
Åh, hittade en bild på min första header!!! Så himla underbar bild på Paris. Och Granitskuggan? Jag hade det namnet länge, vet inte riktigt vart jag fick det ifrån. Om jag inte minns helt fel var det ett av Jennies påfunt. På den tiden ville jag inget hellre än att åka till Paris, det vill jag i och för sig fortfarande... Men jag tycker jag har kommit mig en bra bit på vägen i alla fall! London är inte fy skam!

GORDON FUCKING RAMSAY!!!

AAAH JAG HAR TRÄFFAT GORDON RAMSAY! Eftersom det är Red Nose Day, typ välgörenhetsdag här i London. Så Gordon hade fixat så han skulle stå och servera curry och annan indisk mat i östra London, på Brick Lane. Så självklart tog jag mig till Brick Lane.
Här nedan kommer lite bilder, längst ner kan ni läsa mitt samtal med honom, ORD FÖR ORD, eftersom det inte var så långt, hahaha.
Här tittar han alltså RAKT på mig. Det är ett under att bilden ens blev stadig eftersom jag blev så chockad att jag hoppade till och typ skrek rakt ut samtidigt. Fruktansvärt pinsamt, men han skrattade typ till lite.
När det blev min tur kom jag fram och fråga lite försiktigt:
Jag: ... Can I shake your hand?
Gordon: Of course you can, what's your name?
Jag: EEEH INGRID!!
Gordon: Right, Ingrid, nice to see you, my darling. Thank you for coming. What would you like to eat?
Jag: I don't know, whatever you are serving.
Gordon: Haha, okay, then butter chicken it is!
Jag: I'm a really big fan!!
Gordon: Thank you so much, have a nice day!
Okej, nu låter ju det där superlame egentligen, men han var jättelugn (inte arg och skrek, haha) och värsta trevlig, och han pratade som MED MIG, inte med någon annan, så det kändes helt sjukt speciellt. Är fortfarande helt skakis och glad och ler ut i tomma intet. Det här gjorde verkligen mitt ÅR, fy vad jag är glad.
Justja, maten jag köpte av honom. så här lite för £5, ganska lite tycker jag... Men nu kan jag i alla fall klå pappas sugiga historia om att han har stått utanför Gordon Ramsays restaurang - JAG HAR BLIVIT SERVERAD MAT AV GORDON RAMSAY!!

LADDAR!

Sitter och laddar upp med pizza inför min dejt med Gordon. SATAN SÅ TAGGAD! Nu är det bara på med sminket, borsta tänderna, sätta sig på tuben och åka raka vägen bort till Brick Lane i östra London. Och stå där och vänta i några timmar på att Gordon ska dyka upp. Förhoppningsvis (!!!!!!!!!) får ni se bilder senare idag. WISH ME LUCK!

Vi har kul tillsammans


En torsdag

Jag gick ut på en liten promenad, men glömde mina CVn. Klipskt gjort. Hur som helst gjorde det inte så mycket eftersom jag inte hittade något ställe jag skulle vilja söka jobb på ändå, så. Istället tog jag lite bilder för att muntra upp bloggen lite granna! Måste bara säga att vädret här i London idag och de kommande dagarna är alldeles underbart! Det kändes som första vårdagen någon gång i april och jag fick nästan känslan av att skolan skulle sluta snart, haha. Härligt var det i alla fall!
Vi blev förundrade över att det fanns blommor i rabatten! Dom var förmodligen planterade, men det behöver man inte tänka på.
SER NI HUR HÄRLIGT BLÅ HIMLEN ÄR?!
Tänkte bjuda på en lite mer uppdaterad bild på hur jag faktiskt ser ut nu för tiden. Dock ser det ut som jag försöker mig på en kontaktannons eller nåt. "Glad tjej på 19 höstar söker mogen kille som gillar långa promenader på stranden och trevliga hemmakvällar! Du får gärna vara in to bondage and S&M. Svara till 'chicadesperada_91'"
TITTUT!!!!

Arts club

Gårkvällen var en trevlig, en! Malin jobbade sent, så jag åkte själv till Svenska Kyrkan och såg Farsan med gänget där. Dom flesta av er vet ju att jag inte gillar svensk film, men den där var fruktansvärt rolig. Josef Fares vet vad han gör! Efter det åkte jag hem, knäckte en öl och tog sen en buss ner till Notting Hill Gate för att möta upp Mikaela och hennes kompisar utanför Notting Hill Arts Club. Jag kände mig sjuuuukt överklädd som hade klänning och klackar på mig, alla andra hade jeans, platta skor och typ en t-shirt på sig. Väldigt uppfriskande måste jag säga, men jag önskar jag var klädd på samma sätt! Hur som helst var det en riktigt härlig klubb, som GJORD för Linn Heikkilä. Det fanns verkligen inga glamklädda, storbystade tjejer som stod med en drink i handen och försökte se snygga ut, utan alla hoppade omkring svettiga på dansgolvet som galningar och bara hade kul! Musiken var också riktigt skön, tänk James Brown, Prince, Rolling Stones och andra sköna punk-och rockdängor som man nästan hade glömt bort fanns! Riktigt härlig kväll, men det fick sluta med en taxifärd hem då bussarna hade slutat gå. Oops.
-
Idag ska jag söka lite fler jobb, på pappas inrådan nere på Queensway, och sen blir det nog bara hemmastök och matlagning ikväll då det är Malles sista lediga dag på en vecka. Sen kommer ju Mattias hit och delar säng med oss, då vill hon ju vara så ledig som möjligt!
Imorn blir det GORDON!!!!!!!!!!! på lördag melodifestivalen på storbild på Svenska Kyrkan (SWEET!) och på söndag Chinese New Year. Satan så kul!!!
Dagens gamla bild på mig, från stilbytardagen i ettan av gymnasiet. Jag drog på mig Västerbotten-dräkten som mamma gifte sig och gjorde succé!!!!

WOOH

Haha och snabbt gick det!!!! Nu ringde dom från glasstället jag var på tidigare idag, Gelata Mia, och frågade om jag kunde komma på intervju på måndag! Thaaaank you! Och ungefär samtidigt smsade Mikaela, en svensk tjej som jag lärde känna lite på Daylesford, om jag ville hänga med på Svenska Kyrkan och sen vidare ut på en klubb här i Notting Hill som heter Arts Club! Universum verkar gilla mig, så det är ju bara att tacka och ta emot!
Hahaha känner mig så här alldeles tokigt glad just nu! Tjoho!

Lyckades ändå

Ja, jag lyckades komma mig ut på en runda ändå. Eftersom jag gick upp relativt tidigt så insåg jag att jag hade alldeles för mycket tid av dagen kvar för att slösa bort den på Masterchef. Så jag duschade, skrev referenser på alla CVn och tog en liten promenad nedför Portobello Road. Jag lämnade in CV på några caféen, men jag hoppas verkligen på ett litet konditori/glasställe alldeles vid Notting Hill Gate. Dom sökte folk som kunde jobba heltid som har någon erfarenhet av kaffemaskin (tack Paus!) och dessutom sa killen där att han tyckte om mig! Muy bien, tycker Ingrid, och åker hem igen för att belöna sig själv med lite mer Masterchef samt choklad.
Ikväll ska jag iväg till Svenska Kyrkan på Ung i London-träff, har faktiskt inte varit där sen första veckan vi kom. Det blir filmkväll ikväll, så jag hoppas på något bra. Det verkar som om jag kommer att få gå ensam eftersom Malin jobbar till sju, men det blir nog bara trevligt! Och så ska jag inte glömma bort att kolla anslagstavlan på kyrkan efter folk som anställer.
Bjuder på den HÄR gamla bilden av mig själv, hahaha. Bloggen har fått alldeles för få bilder på sista tiden då jag har jobbat och inte haft något kul att ta kort på. Så i fortsättningen kommer jag, om jag inte har några aktuella bilder att lägga upp, bjuda på någon gammal bild som jag har publicerat på bloggen för länge, länge sen. Börjar längst bak och jobbar mig framåt!
Den här bilden är nog tagen precis när jag hade permanentat mitt hår, jag tror det var höst/vinter 2007? Åh, mitt gamla, röda rum i huset... Snyft, jag saknar dig!

bläää

BLÄÄÄ nu blev det mycket som blev jobbigt med att söka jobb. Måste skriva referens från Daylesford på alla mina CVn för hand, hitta ett nytt område att söka jobb inom och dessutom duscha innan jag kan göra någonting annat. Och allt sånt är så sjukt drygt att tänka på när jag bara vill se Masterchef och förbereda mig inför mitt Gordon-möte på fredag. GORDON!!!!!!!!!!! Ska fråga honom om jobb.

Museum of Natural History

Idag var vi ju som sagt iväg på museum of natural history. Det var väldigt intressant och trevligt att bara få slappna av och gå omkring och känna sig som ett litet barn, haha.
Den kanske inte ser så läskig ut, men den rörde sig faktiskt och lät... Så ganska läskig...
Malin var inte så imponerad av krokodilskinnet eftersom hon faktiskt har klappat en RIKTIG krokodil...
Vi åkte rulltrappa genom en jättestor jordglob.
Ett enormt foster som var ganska äckligt. Alltså, till höger då. Inte Malin.

LONDON ÄGER IBLAND

AAHH ibland är jag sjukt glad att jag bor i London! På söndag är Chinese New Year celebration på Trafalgar Square med värsta paraden och såna där kinesiska stora drakar ni vet!!!!! Ska bli så sjukt häftigt, är så taggad!!!!
Och på fredag tar jag ledigt från jobbsökandet för att sticka till Brick Lane och TRÄFFA GORDON RAMSAY JAG DÖÖÖÖR!!! Det är sån här Comic Relief-grej här i London på fredag, och Gordon ska alltså stå och servera curry på Brick Lane - OCH GISSA VEM SOM KOMMER STÅ PÅ FÖRSTA PARKETT OM INTE INGRID KLING?!?! Jag ska typ klä mig helt i rött eller något så han inte kan undvika att se mig. KAMERAN I HÖGSTA HUGG. Satan vad taggad jag är.
Feature image
PASSAREJ GORDON!!!

Ny dag.

Idag tar jag nya tag och börjar med något jag velat göra länge - gå på The Museum of Natural History. Tar självklart med mig alla mina CVn i hopp om att finna jobb. Det är nog bäst om jag börjar ta tag i jobbsökandet så fort som möjligt, så jag inte hamnar i lathetens nät och bara tycker det är skönt att sitta hemma eller glida runt på stan hela dagarna.
-
Jag hade nog ganska många olika syften med att komma till London, men ett av det största var att jag ville bli mer självständig, självsäker och fatta att jag är stark som ensam person. Jag har upptäckt att det är mitt genomgående tema i min dagbok som jag har skrivit sen jag och Björn gjorde slut. Igår kände jag mig faktiskt steget närmare, eftersom jag verkligen har försökt att se hela inte-få-jobba-kvar-på-Daylesfordgrejen som en positiv grej istället för att bli nedstämd. Det har inte tagit mycket energi att tänka "So what? Dom tyckte inte att jag passade in där, och det tyckte ju inte jag heller, så skit i det!", vilket gör att jag känner mig mycket mer annorlunda än från i höstas då minsta lilla sak fick mig att ge upp. Även om jag saknar Björn väldigt mycket, och har en väldans tur som har Malin med mig här, så känns det väldigt bra att jag faktiskt inte behöver en annan persons ord för att kunna tro på mig själv.
Jag är stark, snygg och bäst!

RSS 2.0