Gott nytt år

2010 var alltså året då jag tog studenten, då jag jobbade heltid (och inte så mycket heltid), då jag åkte till Schweiz där jag fick en ny, fin vän.

2010 var året då jag flyttade hemifrån för allra första gången, och flyttade ihop med en pojke för allra första gången.
Jag gjorde min allra första tatuering.
2010 var året då jag gjorde slut med min första pojkvän. 2010 var året då jag lärde mig väldigt mycket om mig själv. Jag ångrar ingenting under 2010.

2011 kommer bli året då jag får en extra del tillagd till min familj, och jag kommer nog behöva inse att vi alla har blivit ganska vuxna, även mina små, små, småååsystrar som fyller 18 respektive 16. 
2011 kommer bli året då jag flyttar från Sverige till England för att börja en helt ny era av mitt liv.
Vem vet vad jag har att vänta?
NU KÖR VI, MALLE!!!!!!!!!!!!!!!

making plans

Har idag ringt runt om olika saker, bland annat suttit i telefonkö hos SAS i en halvtimme för att få reda på ingenting. Har även gjort upp lite planer för nyår, den kommer spenderas hemma hos Jennie på Teg tillsammans henne och Hanna. Jag står för varmrätten, det kommer nog bli någon sorts fläskfilé. Mumsfilibabba.
Det känns lite som om jag har glidit tillbaka till min mest pubertala tid, eftersom många av mina tankar kretsar kring Johnny Depp och hur fruktansvärt vacker han är. Vad hände? Ja ja, vilken tur att tredje Pirates-filmen går ikväll, då. Har faktiskt inte ens sett den. Nu blir det middag.

Tillbaka från Skellefteå

Nu är vi tillbaka från att ha spenderat en natt hos farmor och farfar i Skellefteå. Fick några fler julklappar, men viktigast var att jag fick min resväska. Dock ser det inte så ljust ut för mig och min packning. Efter att ha provpackat och verkligen valt ut mina absoluta favoriter, skor och grejer jag inte kan klarar mig utan, så ser min väska ut så här:
Inte så najs.
Sen tänkte jag också dela med mig en bild på min farmor som är tagen på hennes bröllopsdag. Hon var 21 år, och i år har dom faktiskt varit gifta i 50 år! Hur som helst så har jag upptäckt att vi är ganska lika. Vad tycker ni?

julafton

Jag vågar nästan påstå att ikväll var tidernas bästa julafton! Räknat i min tideräkning, förstås. Och det var inte (till skillnad från när man var liten) pga hur bra julklappar jag fick, utan bara hur trevligt vi hade det. Vi såg Kalle Anka, vi åt middag, skrattade, pratade, fånade oss. Jag hade anordnat ett antal lekar, delade upp alla i lag och tävlingsinstinkten var ett faktum! Vi spelade även dansspel på Wii, och även om det bara var två som kunde spela med kontrollerna, så stod familjerna bakom och dansade med även dom! Kan tänka mig att det finns några roliga bilder från det!

Sen fick jag faktiskt bra julklappar också, även om det inte var något skitstort och skitbra. Men jag kunde bara passa in allt så himla bra i "mitt London-liv" som jag anpassar allt till nu för tiden. "Åh, dom här vantarna kan jag ha i London och vara snygg i", "åh, nu kan jag sminka mig snyggt när vi ska ut i London!" osv osv. Sen kände jag mig sjukt snygg hela kvällen, och fick höra det från dom andra också, och det är ju alltid kul!
Sen tror jag mycket har att göra med att mina syskon och kusiner har vuxit upp så mycket mer, så nu kan vi faktiskt njuta av varandras sällskap! Väldigt, väldigt trevligt.
Imorgon bär det av till Skellefteå för en andra julafton, fler julklappar och såklart träffa andra sidan av släkten. Jag tror det kommer bli minst lika roligt! Sen, på måndag, är det bara TVÅ VECKOR KVAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Omigod. Fy vad jag ser fram emot det, det är helt tokigt!
Nej, nu är det sovdags.
Olof var tomte...

modell för en dag

Har idag varit på Modell för en dag med mamma, Alva och Ellen. Jag fick tre bilder av mamma, och det var då dessa tre jag valde. Karriär inom modellyrket, kanske?

julbak/barnvakt

Har idag varit barnvakt åt Caspian tillsammans med Ellen. Vi har gjort lite julgodis och lyssnat på julmusik, väldigt mysigt och dagen gick fort. Här är lite bilder.
Jag är väldigt stolt över min marsipangris, måste jag säga.
Imorn blir det The Studio och någon modell för en dag-grej tillsammans med Alva, Ellen och mamma. Och på fredag är det julafton. Känns knäppt att allt går så snabbt, snart är det den tionde januari.

NOTTING HILL

IT'S OFFICIAL ännu en gång! Inte bara kommer jag och Malin flytta till London den tionde januari, utan nu är det också klart att vi ska få bo i ett rum i NOTTING HILL! Helt klart bästa stadsdelen i London. Vi kommer bo i en lägenhet tillsammans med två svenska tjejer och en brittisk tjej. Vi har tydligen det största rummet i lägenheten, men enligt bilderna är det inte enormt, om man säger så. Rummet kostar £866 i månaden, alltså runt £200 i veckan, vilket blir £100 i veckan per person. Vilket är svindyrt i svenska mått, normalt i Londons mått, och BILLIGT i Notting Hills mått!!!!
Vi får flytta in dagen vi kommer dit (ännu en gång, den tionde januari, mindre än en månad bort!!!), vilket är extremt skönt. Vi behöver som inte oroa oss över att hetsa över att hitta någonstans att bo eller slösa massa pengar på att bo på vandrarhem med massa främlingar. Nej, det här känns riktigt, riktigt, riktigt bra. Och allt har bara hänt på några dagar. Herreguuuud. Lycklig Ingrid signing off!

usch

Har nu spenderat över tre timmar med att packa ihop och rensa ur alla mina grejer från lägenheten som jag flyttade till för mindre än fem månader sedan. Inte världens roligaste aktivitet, kan jag säga er. Som pappa sa, nu är jag en av väldigt många i världen som ryms med allt jag äger i en resväska. Det känns både skönt och lite tråkigt. Jag gillar att ha ett hem.
Något som är lite roligare är att jag just nu sitter och läser igenom ett 14-sidors långt hyreskontrakt på komplicerad engelska. Detta kan bli bra...

ganska nöjd

Ikväll har det varit ännu en lugn fredagskväll, men det har varit rätt skönt, faktiskt. Har sett Elf, skrattat högt åt Will Ferrell och hans lustigheter, ätit chips och druckit cola. Och så har jag fantiserat om London, såklart. Vi har fått napp på ännu en lägenhet, men den här är det väldigt mycket mer nära att vi kan få än alla andra. Ska inte säga något säkert än, men jag hoppas verkligen att den här funkar.
Jag är glad att jag har kommit över "rädslan" över att vara ensam och inte göra någonting, ibland behövs faktiskt sånt också.
Imorn blir det sista jobbdagen på caféet, och sedan trevlig kväll med Linn. På söndag har jag blivit bjuden på fika hos Rebecka, och sedan börjar jag räkna ner dagarna. Jag räknar ner dagarna till julafton, för det kommer nog bli fruktansvärt trevligt, men också när jag får åka till Skellefteå på juldagen. Nu låter jag kanske smörig, men egentligen vill jag nog bara ha resväskan av farmor och farfar så att jag kan börja packa inför London. Har alldeles för mycket grejer liggandes på golvet här hos pappa nu, måste börja ta tag i det.
Nej, nu ska jag se en sista (förmodligen ganska dålig) film och sedan somna i min lite för stora säng.

unnar mig

Idag och de senaste dagarna har varit riktigt lugna, men jag har bestämt mig för att inte känna mig lat för att jag bara sitter inne, inte tjock för att jag äter pepparkaksdeg eller olycklig för att jag knappt har några planer. Jag har unnat mig att bara få sitta, och det har varit skönt. En annan sak jag ska unna mig, är ljusterapibehandling och massage imorn. Det ser jag väldigt mycket fram emot, och sedan ska jag färga håret i en härlig, fräsch färg, sedan bio och middag med pappsen min. Sedan har jag också bestämt att mitt sociala liv får komma igång igen, så i helgen blir det jobb och lite umgänge!
Nu ska jag sätta igång med middagen!

kom inte så långt

På ungefär fem månader har jag ändå inte kommit så långt rent geografiskt. Jag är alltså tillbaka på Haga hos pappa fram tills Malin och jag lämnar boet för London.
Jag jobbar knappt något nu för tiden, har inte fått några tider schemalagda. Om jag inte har helt fel så jobbar jag på lördag, och inget mer efter det... Så därför är jag väldigt mycket ledig. Men helt ärligt känns det ganska skönt att få vila upp sig och ladda ordentligt inför London.
Jag har precis kommit hem från en nästan två timmars lång promenad i den fruktansvärda kylan. Väldigt härligt att få vara ensam i ett vinterlandskap, enda sällskapet är musiken i öronen och mina egna tankar.

livet går vidare

Trots allt går livet vidare. Idag har jag fått svar från ännu en lägenhetsuthyrare (öh?) i London, och han verkar inte "too good to be true"! Dock har jag uttalat dessa ord förr, och jag har haft fel. Alltid. Men jag har en bra känsla om den här! London närmar sig, och det känns riktigt, riktigt skönt. Det är mindre än en månad kvar nu...
Tänkte också visa lite bilder från mitt och Malins bullbak förra veckan:
Moget, Malin!
Nu ska jag springa ner på stan och se Olofs kör lussa på café station!

singel

Jag förstod nästan att besökarantalet här på bloggen skulle öka med några stycken efter att jag ändrat status på Facebook. Jag vill inte låta otacksam, jag är fruktansvärt tacksam för allt stöd jag kan få, särskilt just nu när jag aldrig har känt mig lika ensam. Som sagt, vill inte låta otacksam, men jag måste bara få ventilera hur fruktansvärt jobbigt det är att a) gå igenom detta samtidigt som b) jag måste förklara typ allt som gick snett och detaljerat hur jag mår för alla som frågar. Jag är väldigt trött på att prata om mig själv, även fast jag vet att alla vill prata med mig pga de bryr sig om mig. Men jag är väldigt trött på mig själv.
Så därför kommer kanske denna blogg ligga orörd ett tag. Möjligtvis att jag omvandlar den till en RENODLAD LONDON-BLOGG, då den kommande resan kommer att ta upp så gott som alla vakna tankar.
Den som vill hitta på något med mig, eller till och med möjligtvis har några nyårsplaner att bjuda med mig på, får väldigt gärna höra av sig. Tack.

blalblalala

JAHAPP, har inte så mycket att säga. Tankarna snurrar endast kring London nu för tiden, inte mycket annat som ryms. Älgsteken står i ugnen och snart kommer Alex och Stina hit på middag. Det är alltså dom som ska ta över vår lägenhet i januari när jag och Björn sticker iväg, och det tror jag kommer bli alldeles perfekt!
Åh, har bara tråkigt att skriva om. Återkommer när något lite mer spännande har hänt, CHEERS! Som dom säger i London.

RSS 2.0