friii som en fågel

Nu har jag jobbat min allra sista dag på Sibylla!!! Det känns sjukt skönt, fast det är mer skönt för att jag får vara ledig, inte för att jag vantrivdes det minsta! Idag var det dock en sjukt jobbig dag, så jag är glad att den är över... Men ja, som sagt, nu är jag alltså ledig i ganska precis två veckor innan det bär av till Halmstad! Nu firar jag minsann med en kall öl, lite skagenröra och en liten bit halvnyttigt bröd. Jag vet, låter inte som världens bästa kombo.

Några bilder och en sjukt bra video

Här kommer några bilder. Dom första är från gårkvällen med Jennie, dom lite längre ner är gamla från en annan utekväll... För någon vecka sen.
Jag och Jennie var på en brygga på ön och grillade, lyssnade på musik och hade fruktansvärt trevligt. Vi önskade att varje kväll kunde vara som den. 
För någon vecka sedan...
Jag vill påpeka att vi inte är berusade här, utan att vi bara älskar big booty bitches. Originalet ser ni nedan.

för att må lite bättre

Ibland när lite för tråkiga tankar om allt möjligt börjar krypa in i hjärnan, så brukar jag se på något klipp på youtube som får mig att skratta högt. Vad som är roligast kommer och går, men något som alltid funkar är bloopers från filmer och serier som jag gillar. Bäst är bloopers från Vänner, och det finns från alla säsonger på youtube. Ett tag i början av sommaren brukade jag börja dagen med att sätta på datorn och kolla på något klipp som antingen fick mig att bara le eller till och med skratta högt rakt ut. Det fick mig alltid till en bra start på dagen, även om det bara var något litet. Så det är mitt lilla "dagens tips" till alla där ute. You're welcome.

det där med disciplin...

Den senaste veckan har jag varit ute på hela FYRA timlånga promenader, och jag är väldans nöjd med mig själv. Jag har även lyckats undvika kolhydrater HELT på jobbet i nästan två veckor, inte ett enda strips och inte enda godis har slinkit ner, mina vänner! Är väldigt stolt över detta. Dock är jag fortfarande en liten godisgris och jag har svårt att hålla mig från att äta sånt som jag typ drömmer om att få stoppa i min mun. Och nej, jag pratar icke om manliga könsorgan (skämmes, tamefan), utan om biten Nogger-glass som jag tryckte i mig efter dagens promenad. Hehe, oops. Sen den där incidenten häromdagen var faktiskt en olyckshändelse - jag ramlade och RÅKADE få in snoppen i min mun. Sen ramlade jag igen. Och igen. Och igen. Olyckshändelse. True story.
-
Malin tipsade mig om att läsa Josephine Bornebuschs blogg (Mickan i Solsidan, ni vet), och den är helt fantastisk rolig! Jag är helt fast. Så jag tänkte tipsa er om den jag med!

får jag be om största möjliga tysssssstnad

Bloggtystnaden har berott på att jag har bott hos pappa i lite mer än en vecka när han varit bortrest. Det har varit skönt att bott fett nära stan och ha en superfin lägenhet att bo i, men internet där... Alltså jag orkar inte ens gå in på det. Jag vet inte hur många kvadratcentimeter av mitt hår som jag har slitit på grund av saknaden av internet där. Åh, jag har blitt galen. Istället har jag där suttit och sett på TV. Pappa har väldigt många kanaler + inspelningsfunktion på tvn. Ni kan ju gissa vad jag har spenderat döda timmar med. Men nu är det skönt att vara tillbaka i rummet på Mariedal och mina kära dator igen. Ack, den suckar efter att ha längtat efter min beröring så länge. Jag är tillbaka, käre älskare. Jag är tillbaka.
-
Annars då? Ja, inte mycket annars. Jag har bara några dagar kvar på jobbet, sista passet på söndag, och efter det har jag två veckor ledigt innan jag åker ner till Halmstad. CALL ME! Nej, men seriöst, det är då jag har tänkt passa på att hitta på saker vareviga dag och föreviga min (förhoppningsvis) sista sommar i Umeå. Så hör av er ni som viiiill.
Nu är jag precis hemkommen från en trevlig långpromenix med Petra i detta underbara väder. Vi räddade typ en katt som nästan satt fast. Det var sjukt spännande i ögonblicket, ska jag säga er. Nu ska jag ta tag i att söka studiemedel från CSN och adressändra till Hallesta. Och ja, jag försöker hitta ett bra smekisnamn för Halmstad.

dagens goda gärning

Dagens goda gärning utfördes tyvärr inte av mig själv, men jag fick bevittna den på första parkett och det gjorde mig väldigt glad, så därför ska jag berätta om den här på bloggen. Det kom in en medelålders kvinna på Sibylla ikväll som gick med rullator och hade tårar i ögonen. Hon förklarade att hon hade varit på Åsele marknad och ramlat där och att hon nu inte kunde ta sig hem. Jag frågade ifall hon ville att jag skulle ringa ambulans, men hon sa att hon redan hade fått hjälp för foten men att det hade blivit värre. Hon behövde egentligen bara ta sig hem och vila. Jag frågade ifall hon ville att jag skulle fixa taxi åt henne, men hon förklarade att hon inte hade några som helst pengar. Jag frågade ifall hon ville låna telefon och ringa någon som kunde komma och hämta henne, men hon förklarar att hon precis har flyttat till Umeå och känner absolut ingen som kan hjälpa henne. Hon får mer och mer tårar i ögonen, men jag visste verkligen inte hur jag skulle hjälpa henne.
Sen kommer det in ett gäng ~30åringar och ska beställa mat. De ser att kvinnan står där och är ledsen och frågar vad som står på. När hon har förklarat säger dom direkt "Jamen vi skjutsar hem dig!". Kvinnan säger "Nääej, men inte ska ni väl göra det...". Gänget säger "Jo, men det är klart, vi åker nu direkt, kom igen!". Kvinnan tittar på mig, lyser upp och säger "Ser du? Jag bad dom inte ens om hjälp, men dom erbjöd sig ändå!". Jag kan bara le och nicka och säga att det är tur att det finns bra människor här i världen. Gänget avbryter sin middagsstund för att skjutsa hem den stackars kvinnan, och jag fick upp hoppet om mänskligheten lite grann.
-
Det har varit ganska lågt de senaste dagarna då jag läste om att det är den värsta torkan på 60 år i Afrikas horn just nu, och att alla svälter och det är så fruktansvärt så att jag förmodligen inte ens kan föreställa mig det. Och så står jag på Sibylla och slänger bort en korv här och en hamburgare där som jag råkade lägga på stekbordet även fast det inte behövdes. Och sen försöker jag förtränga det ur mitt huvud för jag vet att jag kommer bli galen om jag tänker på det, sen börjar jag tänka på att alla i västvärlden gör så och bara ignorerar allt lidande som finns i världen. Det är så hemskt.
Sen började jag självklart också tänka på att den där kvinnan kommer vara jag om en månad i Halmstad. Jag kommer till en stad som jag inte vet något om, inte känner någon och alla mina vänner och familj befinner sig hundra mil bort. Fy, så deprimerande. Så får jag inte tänka. Jag är jättespänd och glad över att flytta, men med dom känslorna kommer såklart såna här tankar också. Fy bubblan.

antagningsbesked 1

Iiiiih, jag kom in på utbildningen i Halmstad! Me so happy!!!! Som många av er har varit vänliga nog att påpeka så var det kanske inte så himla otippat, men jag var ändå sjukt nervös och man vet faktiskt aldrig. Rätt som det är får varenda jävla MVG-barn för sig att söka just min lilla utbildning i Halmstad. Men icket, jag kom in med mina mediokra betyg, vilket gör mig himlarns glad. Den 15 augusti kör alltså jag och pappa ner till Halmstad med de få ägodelar jag har i bilen. Jag har pratat med chiefen här på jobbet och sagt att jag jobbar juli ut, så då är jag ledig i två veckor innan jag åker vilket förhoppningsvis innebär att jag får mycket tid med min familj och vänner innan jag behöver ta mitt pick och pack och åka. Det känns sjukt skönt, tralalala.

HARRY POTTER

Minns ni förra veckan?

Ingrid är taggad from Ingrid Kling on Vimeo.

Och igår kväll ca 23.30...

Ingrid och Ellen är taggade from Ingrid Kling on Vimeo.

 

VI SÅG HARRY POTTER!!! Satan vad taggade vi var. Och den levde helt klart upp till mina förväntningar, måste jag säga. Den var bra som egen film, den var väldigt korrekt och bra tolkad utifrån boken... Ja, den var väldigt bra, helt enkelt. Lugnt bästa Harry Potter-filmen och förmodligen den som jag kommer se mest genom åren. Åh, så sjukt bra avslutning till serien, det är lite sorgligt att det inte kommer fler böcker eller filmer nu... Snyft. Och om ni undrar varför filmen bara tar slut innan vi kommer till ett fantastiskt klimax så var det för utrymmet på kameran tog slut....

-

Annars sitter jag bara och håller andan eftersom jag vilken dag som helst nu (innan fredag) kommer få reda på om jag har blivit antagen till min utbildning i Halmstad eller inte. Vill bara få veta, tack.

-

Snart jobb, sen ikväll blir det middag med Petra och Oskar. Imorn jobb och kanske lite hänga med Linn, fredag klassfest, jobb i helgen och på söndag får jag äntligen träffa Jennie igen. Dessutom kommer Becky och Malin hem till helgen, så den närmaste veckan kunde inte kännas bättre!


skellefteå

Här kommer några bilder från helgens tripp till Skellefteå med la familia. Enjoy.
Detta är en lagomt tråkig film där Alva och Ellen badar, men om ni vill se lite fint landskap kan ni ju titta igenom den. Annars bara för att skratta åt Ellens dykning.

busy lady

Nu blir det lite tyst i bloggen ett par dagar. De senaste dagarna har jag legat ute och stekt i det fina vädret eller stått inne och stekt på Sibylla. Hoho. Litet snabbmatsskämt. I alla fall, nu ska jag snart dra iväg till jobbet ännu en gång, ikväll kommer Petra på middag och imorn sticker jag iväg till Skellefteå med familjen i några dagar! Det ska bli sjukt kul, och det lär ju finnas många bilder efter denna lilla tripp. Här kommer några fina bilder från de senaste dagarna.
Lasse var med såklart!!

sommardag

Imorse gick jag upp tidigt och skjutsade pappa och Josefin till flygplatsen, sen åkte jag direkt och hämtade min moster Ylva och kusin Linn, mamma och Ellen och stack ut till stugan i Sörmjöle. Det var alldeles algomt lurigt väder, så nu är jag helt bränd. Men vi låg vid poolen och solade och badade och hade kul, ända fram tills det att jag var tvungen att börja jobba klockan 17. Så himla skön dag. På torsdag ska det bli liknande dag, har jag tänkt, med Petra. Då åker vi till stranden istället, med picknick!!! Älska picknick.
Just nu sitter jag hemma hos pappa (ska bo här medans dom är bortresta) och försöker ladda upp en video vi filmade idag, men deras internet är ju helt åt arslet. Dessutom tror jag att pappa har gömt all sprit från mig? Jag förstår inte varför han inte litar på mig... antagligen har jag tänkt hålla mig nykter nu när jag har möjlighet att köra hela tiden!!!!!!! Här kommer några bilder:
(Denna bild skulle jag vilja döpa till "fett ägd".)

Ingrid hjärta Lasse from Ingrid Kling on Vimeo.


vad hände?

Sen när kan man helt enkelt inte lita på dessa väderhemsidor???!! Liksom visst, dom stämmer inte alltid, men i alla fall på ett UNGEFÄR!! De senaste veckorna har jag tittat på vädret på kvällen innan jag somnar; "Åh, blir det soligt och 21 grader hela dagen imorn? NAJS, då ska jag sola!!!", och sen när jag vaknar tittar jag ut så är det mörka moln och ingen blå himmel så långt ögat når. Sen kollar jag hemsidan igen, och där har dom plötsligt ändrat sig. "Eh, nej, förresten, vi menar molnigt med lokala regnskurar och inte alls sol! Men på TISDAG, då kan du planera in en tripp till stugan, för då blir det minsann sol och 21 grader!!"
Hur ska jag lita på er nu, SMHI och Yr.no? Hur?

mina fötter luktar

Mina fötter luktar surt, men det är något jag riskerar genom att ha mina promenadskor på jobbet. Fan, nu kom jag precis på att jag faktiskt inte har använt dom för att ta promenader än, utan endast till att få det snäppet bekvämare på jobbet när jag står hela dagarna... Snyft. Hum hum hum. I dagarna bestämde jag mig för att "ta ansvar" över att dra ihop en liten reunion för klassen som tog studenten för ett år sen. Ta ansvar innebär typ mer eller mindre att skapa ett facebook-event... CHECK! Förhoppningsvis är det många som är taggade, skulle vara kul att träffa alla igen! Justja, om det är någon som har tips om lägenhet i Stockholm till hösten får gärna säga till! Det är inte till mig utan till min fina vän Malin som behöver det! DANKE!
Igår var jag med Linn:

Ingrid är taggad from Ingrid Kling on Vimeo.


RSS 2.0