blääk

Steg 1: Jag och Jasmine tittar på den här bilden.
Steg 2: Vi slickar på våra handleder.
Steg 3: Vi luktar.
Steg 4: Vi tittar på varandra.
Steg 5: Jasmine plockar fram läkerol.

smekmånad

Jag älskar den här smekmånadsperioden man får när man flyttat till ett nytt ställe. Nu är jag ju så himla mån om att allt ska vara fint och städat, jag ska ha ett fullt kylskåp, vika alla kläder superfint och bädda undan bäddsoffan varje morgon! Jag tyckte till och med att det var spännande och duscha imorse! Dock gör ju jag allting typ tio gånger så långsamt som alla andra (jag bara rör mig långsamt i allmänhet, tror jag), så det är fruktansvärt tidskrävande. Det här lär ju få hålla i sig i kanske två veckor till, sen får det va.
Nu ska jag sticka iväg och köpa insynskydd så jag inte behöver smyga omkring med händerna över brösten i mitt eget hem, sen väntar en eftermiddag på skolan. Jag tycker alltid det är så kul att få träffa klassen, även om lektionerna för det mesta är tråkiga, och jag tycker det är kul att jag tycker det är så kul! Laterzzzz.
Dagens bild ur arkivet är världens roligaste på när Becky fick följa med och leka med Björns hundar. Observera hur hunden flyger, så klockrent!!!!

äntligen internet

Det är verkligen helt sjukt tråkigt livet blir utan internet. Jag var alltså utan internet i en hel dag och det slutade med att jag hade packat upp alla mina grejer i nya lägenheten, såg massa serier och till slut gick och la mig vid typ tio-tiden. Väfän? Nu har jag i alla fall varit tvungen att skaffa mobilt bredband för att kunna surfa i min lägenhet. Det känns lite smådrygt eftersom jag nu inte ens kan streama mina serier (!!!), ännu mindre ladda ner filmer (inte för att jag gör sånt, säger bara att även om jag VILLE så skulle jag inte kunna). Vi får se hur länge jag klarar mig där.
-
Hur som helst så flyttade jag alltså till min nya lägenhet igår - yaaaaaaaay!!! Jag trivs faktiskt jättebra än så länge, även fast det saknas en hel massa grejer. Just nu sover jag på soffan eftersom min loftsäng kommer på fredag. Förmodligen kommer jag sätta ihop den på DIRREN och då kommer min lya helt plötsligt se nästan helt färdig ut. Eller det är det jag hoppas på i alla fall. Idag har jag sprungit omkring på stan och köpt massa nödvändiga grejer som typ en hel massa skarvsladdar, galgar, plastpåsar, värmeljus... Ja, sånt, ni vet. Sprang även till gamla lägenheten och städade! Klarade storstädning och tvätt på två timmar, riktigt skönt att lägenheten var så liten! Så nu är jag alltså officiellt inflyttad här, känns skönt.
Så här såg det ut igår kväll, rätt stökigt och mest bara mörkt.
Så här ser det ut just nu. Slängde upp en tavla på en gammal spik och har flyttat om tvn lite grann. Har inte riktigt bestämt vart den ska stå än. Observera det ursnygga kakfatet, I <3 loppis!!!
Min hall/kök. Liten sneakpeak bara, när jag fått allt i ordning bättre så kommer jag göra en liten video och visa runt som jag gjorde i andra lägenheten! Lär bli till helgen, så håll till godo!

nyckelkeyllave

Idag har jag spenderat större delen av dagen med att slänga ihop alla mina ägodelar i resväskor och sopsäckar för att imorgon kunna transportera allt bort till Skepparegatan 15 där jag ska få bo på obestämd tid. Mitt i allt fick jag ett SMS om att jag kunde komma och hämta nyckeln till lägenheten, och då jävlar blev det fart på mig ska ni veta! Jag nästan kutade bort till min nya lägenhet och slet upp dörren. Hela den här tiden sen jag var och tittade på lägenheten med Ellen i typ november så har jag varit rädd att jag kommer ihåg fel med hur allt såg ut, att jag skulle tänka att det var så mycket större och bättre än vad det egentligen var och sen bli superbesviken när jag väl kom dit igen. Så istället har jag gått omkring och sagt hur fruktansvärt litet och fult det är, hur dåligt med plats jag kommer ha och att jag helt enkelt kommer att få "stå ut", och - det funkade! När jag öppnade dörren nu så tänkte jag bara hur fruktansvärt trevligt det såg ut och var mycket större än jag hade väntat mig och... ja, det kändes helt enkelt jättebra! Jag gick omkring där i säkert en halvtimme och pratade med mig själv om hur jag skulle ha allting, försökte mäta ut vart loftsängen ska stå och massa sånt. Åh, det kommer bli så fint!!!
Imorn går som sagt flyttlasset, jag bjuder på lite bilder och sånt när jag har kommit i ordning, förhoppningsvis till nästa helg! TIHI!
Alva i en flyttlåda när vi flyttade från huset för precis tre år sedan. Helt sjukt att det bara var tre år sedan, känns som en hel livstid sedan. Och vart är Alvas hår på den här bilden? Det ser ju ut som hon har värst munkfrisyren, hahahaha. Förlåt, Alvis.

MI4

Tänkte bara ta ett blogginlägg för att rekommendera Mission Impossible:Ghost Protocol till dom som är ute efter en bra actionfilm så här i vintermörkret! Det var faktiskt ett tag sen jag gick från biografen och inte kunde sluta prata om filmen. Jag och Amanda vaknade till och med denna morgon och det första vi gjorde var att börja prata om den igen. En hel del sjukt bra actionscener, mycket som fick mig att skrika "NÄEEJJJJJ, AKTAAA", men såklart också mycket som fick mig att LOL:a högt åt att Tom Cruise alltid bara kan borsta av sig och gå ifrån en bilkrasch eller liknande. Kunde tyvärr inte heller bortse från en hel del skeva kvinnobilder, kan tycka att det är lite synd att dom inte ens FÖRSÖKER rikta den till en annan målgrupp än testosteronfyllda killar när resten av filmen och storyn är bra, liksom. Men sjukt cool film i alla fall. Sedan återkom vi också till att vi var så HIMLA glada för Mikael Nyqvists skull som fick vara bad guy och fick såna coola bad guy-scener som inte kan komma ofta i en skådespelarkarriär! Grattis, Micke!

fågel, fisk eller...

Alltså, från att ha varit stolt över att åstadkommit över två veckor utan snask till stor besvikelse. Jag kan som inte hålla mig från mina kladdmuffins, det finns inget lagom, inget mittemellan! Jag vill inte ens veta hur många muffins jag ätit sen igår kväll! Dock tog jag med några till projektgruppen idag och det gjorde dom glada. Men jag åt nog flest av oss alla ändå. Och sen blev det några till innan jag åkte och gymmade. Och nu avslutade jag just en till. Hmm. Ikväll ska i alla fall jag och Amanda gå på bio - Mission Impossible 4: Ghost Protocol!!!! Åh, vad vi är töntiga. Det enda vi har sagt som motivation för att se den är: "Men... Tom Cruise sitter ju och dinglar från världens högsta byggnad!!!!". Ja, ja, vi får väl se om den håller måttet. Dock känns det bra med lite action ikväll, ser fram emot det! * punches the air *
Nej, nu ska jag väl ta och laga mig lite middag... ELLER SÅ ÄTER JAG EN TILL MUFFIN! JAAAAAAAAAAAAAAAA!
Åh nej, det verkar som att jag bakade kladdmuffins den femte oktober 2009 också!!! Jag måste fan uppdatera mina recept, detta börjar bli löjligt. Den där väskan som står på stolen saknar jag... Den gick sönder. Detta blir en hyllning till väskan. Tyst minut.

it buuuurnnsss

Istället för att ha is i magen och vänta tills min loftsäng kom ut på blocket, så valde jag att beställa den helt ny från IKEA istället. Då får jag den hemlevererad också. Dock kommer ju detta med ett ganska saftigt pris, och eftersom jag ville ha en bra madrass som inte var för tunn, eftersom jag faktiskt planerar att sova på detta i några år till, så slutade det med att hela kalaset gick på 5000 kronor. Det sveeeeeeeeeeeed som tusan, har lite ångest fortfarande. Dock tror jag allt kommer kännas bättre när jag faktiskt får nycklarna till lägenheten, vilket bara RÅKAR vara IMORN KVÄLL! YAAAY!! Det ska bli så spännande, jag vill så gärna få flytta in och fixa, tihi. Men innan dess måste jag träffa min projektgrupp för att påbörja ett projektarbete som typ är precis likadant som det vi hade under julen, fast större och pågår till i mars. Yay. Vad kul. Sen ska jag ikväll också bryta mitt sockerförbud då jag har tänkt baka cookies till mina vänner som ska hjälpa mig att flytta på söndag. OKEEEJ, jag KAN ha brytit det igår kväll när jag bakade kladdmuffins, men en kväll hit och dit spelar väl inte så stor roll. Jag har i alla fall lyckats hålla mig i över två veckor, så jag är stolt!
HAHAHAHAAHAH åh herregud. Tänkte bjuda på en gammal bild för att pigga upp inlägget lite och hittade den här då Erika på något sätt ligger mellan mina ben. Så fruktansvärt. Det har ska bli en tradition, ska börja lägga upp riktigt gamla bilder som bloggen har sett förut när jag inte har så mycket roligt att skriva om.

det allra nödvändigaste

Jag tog en liten sovmorgon denna morgon och gick en snabbtur på stan för att införskaffa det allra nödvändigaste inför min flytt i helgen. Flyttar ju som sagt på söndag och insåg att jag inte äger några lakan, handdukar, tallrikar, bestick eller annat som kan vara bra att ha när man ska... leva. I tisdags var jag och Jasmine på Röda Korset och jag köpte ett helt set med superfina gamla tallrikar för 15 kr/st och massa bestick för 1 kr/st. Helt sjukt värt. Sedan hittade jag även en suuuupergrym golvlampa för 75 kronor som fick följa med mig hem. Enda problemet var att kontakten var ojordad, men eftersom jag är en sjukt händig kvinna så har jag nu fixat det alldeles själv!
Före.
Efter.
IT BE WORKING, JAOOO.
-
Jag är i smyg (eller kanske inte så mycket i smyg) ganska förtjust i att pyssla med såna här saker, typ skruva isär, sätta ihop, måla om och få saker att funka i allmänhet. Halva nöjet med att beställa IKEA-möbler är att få sätta ihop dom! Så därför ansåg jag även att det var nödvändigt att köpa ett set med skruvmejslar. När jag väl har flyttat lär det bli en rejäl verktygslåda med lite fler grejer i, men det får vänta än så länge.
Sedan köpte jag även set med superfina sängkläder och lakan, samt lite halvdyra handdukar, på Hemtex för 1700 kronor. Det låter som mycket pengar, men jag har snålat på handdukar tidigare och det lönar sig fan inte eftersom man ändå måste köpa nya när man inser att efter man har torkat sig med dom efter duschen så är man alldeles luddig på kroppen. Nej, bra kvalla kan det ändå vara, dessutom har jag gjort utrymme för det i min flyttbudget, så allt är väl!

WOOP WOOP

Nu känner jag mig glad och pigg, för vi började med en ny delkurs idag, Redovisning och budgetering heter den! Låter kanske inte som världens roligaste ämne, men det råkar vara så att läraren är heeelt underbart bra. Hon pratar så att man HÖR VAD HON SÄGER, hon är pedagogisk och inte så skrämmande så att man inte vågar fråga! Dessutom visade det sig att jag kom ihåg himlarns mycket från företagsekonomin i högstadiet ändå, det trodde jag verkligen inte! Så jag tror den här kursen kommer gå bra, och det verkar som att hela klassen har vaknat upp från sin tråkkoma vi legat i i några månader nu. Känns bra, känns bra.
-
För övrigt måste jag bara berätta om min mardröm jag hade inatt. Jag drömde att jag satt och pratade med någon och att samtalet filmades. Sen när jag tittade på filmen så insåg jag att jag pratade skånska!!!! Jag frågade Amanda: "Amanda, låter jag så där på riktigt? Pratar jag skånska?!?!?" och hon bah "jaa, du har ju gjort det i några månader nu!", som att jag bara hörde mig prata norrländska i mitt huvud, men skorrade och sådär på riktigt! Så fruktansvärt.

yoga, ya'll

Precis hemkommen från mitt första yogapass EVER! Ja, jag är en oskuld. Min mödomshinna har spräckts på grund av alla stretchövningar. Eeeh. Hur som helst var det inte så farligt som jag trodde det skulle vara! Jag förväntade mig att jag skulle ligga som en köttklump på golvet och gråta över alla stela lemmar (if you know what I mean) medans alla andra bara andades ut sin dåliga energi utan att bry sig om mig. Okej, jag var inte bäst i klassen, precis, men jag hängde i alla fall med på allt! Dock kunde jag inte riktigt slappna av helt och hållet eftersom Jasmine har berättat skräckhistorier om hur hon var på yoga en gång och nåågon pruttade. Jag var heeeelt säker på att jag skulle prutta och sen antingen behöva gå ut därifrån i ren skam eller ligga kvar och frodas i min stank. Men ni kan andas uuut, för jag höll mina gaser inne i kroppen. Skönt att veta, va?
Det där är jag nu.

naturbegåvning?

Kom precis hem efter att ha varit på skolan och fått mitt CV granskat, och jag måste säga att det gick ganska så jävla bra!! Alla andra i kön fick stå i åtminstone fem minuter per person, men när jag gick fram och visade mitt CV så läste hon igenom det, markerade på flera ställen och gjorde mig nervös. Hon sa att det enda jag kunde tänka på var att kanske korta ned själva beskrivningarna av arbetsplatserna som jag jobbat på så att det såg ut som mindre text, men att det var det bästa CVet hon hade läst på hela dagen och att hon "fullkomligt njöt av att läsa det!". Det var som fan, tänkte jag, och frågade vad det var för något hon hade markerat på pappret, om det var något jag behövde ändra eller så. "Jaha, nej, det här var bara meningar och formuleringar som gjorde mig glad när jag läste dom!" och så kysste hon sina fingrar som värsta italienaren och sa "BRAVO!". Hahaha alltså när jag läser det här själv så låter det fan som att jag har hittat på det, men jag svär på någon död persons grav att det var så hon sa! Är så sjukt glad, känner mig rätt självsäker nu när jag ska ge mig ut i Halmstad och söka jobb, TIHI!
Kolla vad smart och sofistikerad jag ser ut! Vem skulle inte vilja anställa mig?!

Miss Representation

Har nu suttit i en och en halv timme och sett på dokumentären Miss Representation som jag klistar in här längst ned i inlägget. En superbra och rörande dokumentär om vad det är för verklighet som kvinnor (och hela världen) verkligen lever i. Den handlar mycket om underrepresentationen av kvinnor i inflytelserika positioner och maktpositioner i USA, och mycket om hur media framställer mäktiga kvinnor. Det hela är fruktansvärt intressant och ärligt, och det var helt klart några gånger jag fick tårar i ögonen för att jag är så jävla besviken på hur världen verkligen får lov att se ut. Det är sånt här som gör att jag börjar fundera på att bli politiskt aktiv, då inom Vänsterpartiet. Dom som läser min blogg ofta kanske har märkt att det har kommit upp fler och fler inlägg som handlar om det här ämnet eller liknande saker, och jag kan bara ge all cred till min lillasyster Ellen. Hon har varit med i Ung Vänster sen en tid tillbaka och har sedan dess visat mig till så många bra och smarta tankar och åsikter, och jag är så fruktansvärt stolt över att hon har valt att göra det till en så stor del av sitt liv. Hon är verkligen feminist ända ut i fingertopparna och jag kan bara se upp till henne och önska att jag en dag kommer kunna leva så som hon gör. Så duktig och smart och bäst är hon, som sagt så är jag väldigt, väldigt stolt över henne och vad jag vet att hon kommer åstadkomma en dag.
-
Jag skrev på en pledge efter att ha sett den här dokumentären, som handlar om att jag ska göra mitt bästa för att sprida informationen om detta vidare, så det gör jag nu. Jag hoppas verkligen att ni tar er tid att titta på den, jag tror många av er (tjej som kille!!) kommer få er en tankeställare!

black gold

Varenda gång jag gör mig en liten bistrokanna med kaffe till plugget, så tänker jag för mig själv "Jäääh, drinkin' the black gold". Även fast jag VET att black gold egentligen är vad man kallar olja, inte kaffe. Men enligt min logik så borde kaffe vara det svarta guldet för liksom... Det är svart, men ändå lite brunt, så man skulle kunna tänka sig att det är lite guldaktigt i vissa ljus. Sen så är typ kaffe det som svenskar dricker mest, och vi har ingen olja här, så då borde kaffe dra in mer pengar än olja... Fast samtidigt så producerar vi ju varken kaffe eller olja i detta land, och om man ska gå på vad som tjänar mest pengar så kanske olja vinner ändå... AAAJAAAA, jag dricker kaffe, i alla fall.
Jag sitter och är lagomt stolt över mig själv som har lyckats komma igång med den lilla inlämningsuppgiften vi har blivit tilldelade. Den ska vara inne på fredag, men då vi bara behöver skriva en till två sidor så har jag tänkt sätta igång med det idag och få det överstökat. Då kan jag få koncentrera mig på flytten resten av veckan istället. Och jag har redan skrivit typ en halv sida, så att så jävla svårt är det inte. Mycket bra, mycket stolt.
-
Nu ska vi se om jag kan hitta någon bra bild att piffa upp det här tråkiga inlägget med...
Det fick bli en bild på snopp-piercingar från The Sex Machine Museum i Prag! Erkänn att ni blir sugna nu!

bakisdagen nummer ett

Av någon anledning blir en rolig kväll roligare då man inte behöver betala så mycket! Det är det som är så bra med att gå ut i Halmstad, här finns det flera klubbar som har gratis inträde, eller så kostar det kanske runt 50 kronor. Den "lyxigaste" klubben här kostar 100 kronor att gå in på, medans det är standardpriset hemma i Umeå! Så för oss snåla och fattiga studenter så är det mycket bra! Jag hade hur som helst superkul igår med tjejerna. Amanda sov över här och idag har vi haft världens lataste bakisdag. Vi beställde hem pizza från onlinepizza.se (höjden av lathet att inte ens orka ringa och beställa, liksom) och har legat i sängen och sett på Tough Love och sen Singin' in the rain. Sjukt skönt, man måste ha såna här dagar också ibland! Tyvärr var min kamera död redan innan kvällen började så jag har inga bilder att bjuda på. Sad face.
Aja, nu ska jag... Äta upp resten av pizzan och... äta pizza.

snöggt

Ikväll ska vi ut och slå klackarna i taket!!!! Det blir jag, Amanda, Jasmine och "Jasmines Jennie" (Anna). Gudars så kul vi ska ha, det har jag redan bestämt! Särskilt efter gårkvällens tråkfiasko. Nej, nu behöver jag lite skoj. Jag har städat hela lägenheten, duschat och redan gjort mig fin (jag är alltid ute i alldeles för god tid). Att döma av hur många egobilder jag tagit med webcamen så kan jag ju säga att jag känner mig rätt snygg ikväll, alltså!!! Det ser mest mörkt ut på bilden, men i verkligeheten är jag en rejäl liten färgklick! Har på mig den nya klänningen från Indiska som ser ut som en tavla eller nåt, och så lila ögonskugga. Det är nästan som att jag inte fattar att det är snöstorm ute och tror att det är vår istället. Herreminje! make a gif at gickr.com
make a gif at gickr.com

Det där med mode

Mina gamla barndomsvän Linnéa har en superbra blogg om modevetenskap, alltså inte en "dagens outfit"-blogg, utan den handlar mer om olika samhällsfrågor som har med mode att göra. Den är alltid fruktansvärt intressant (tycker jag) och hon skriver så bra och gripande att man BLIR intresserad även om ämnet kanske inte ligger är det som ligger närmast ditt hjärta. Bloggen heter An Editing Eye. Särskilt det här inlägget fastnade jag för, när hon skriver om vad mode betyder för henne och hur använder det. Jag tänkte bjuda på ett litet stycke som hon skrev i den texten som jag fasntade särskilt för:
-
"Många talar om modet som en slags tillflyktsort, en fristad där de fritt kan uttrycka vilka de egentligen är. Det är visserligen ett fint sätt att se på det hela men det förutsätter att man vet vem man är. Eller åtminstone tror sig vara. Jag kan känna att mode, lika mycket som det kan handla om att vara ett medel för att uttrycka en identitet man kanske tidigare inte hittat verktyg för att förmedla till omvärlden, också är en slags flykt från mig själv. När jag tröttnar så fruktansvärt på mig själv, mitt ältande och sömnlösa nätter, mina vanor och ovanor. Då erbjuder modet mig tusentals andra identiteter, tusentals andra kvinnor jag istället kan välja att vara. Kvinnor jag kan önska att jag vore, lyckade (lyckliga) kvinnor med välstrukna skjortor och felfri makeup."

-
-
Jag skrev en ganska lång kommentar som jag tänkte dela med mig av, så att ni får en idé av hur jag tänker på mode. Den är skriven till Linnéa (därav du:andet), men hoppas ni kan förstå bra ändå!
-
"Som du nog var mycket väl medveten om så har jag under större delen av min uppväxt inte varit speciellt intresserad av mode och för det mesta gått omkring i Olofs gamla kläder. Ofta under den tiden (typ högstadiet) så kunde jag kväva min lust att kanske klä mig lite finare eller mer moderiktigt genom att tänka att jag inte ville tas som en utseendefixerad bimbo som inte hade något bakom pannbenet, vilket såklart var en väldigt omogen syn på mode. Men samtidigt, can you blame me? När nästan alla uttryck av modemedvetenhet som tas i form i tjejtidningar som man läser i den åldern ackompanjeras av hur man ska förställa sin personlighet för att få killar att gilla en så är det svårt att dra någon annan slutsats. Hur som helst så har mitt modeintresse ökat stadigt dom senare åren, och jag måste erkänna att ibland när jag känner mig extra nöjd med min outfit önskar jag att du kunde få se mig nu, du skulle vara så stolt! Hahahaha.
Nu har jag i alla fall vänner som fortfarande kommer med dom tankar som jag hade i högstadiet, att om man tänker för mycket på sitt utseende så förringar man resten av sin personlighet och blir bara en till del av ett konsumtionssamhälle. Och när jag ser en del tjejer så tänker jag samma sak om dom. Men nu tänker jag alltmer att jag uttrycker mig så mycket i mina kläder, vad jag är på för humör och även vad jag tycker om de människor jag träffar under dagen. Klär jag upp mig lite extra (typ i jeans som inte har hål mellan benen och en tröja som får mig att känna mig snygg, rolig och säker) så visar jag att jag tycker den här personen är värd mitt bästa jag. Sedan har jag insett hur mycket snygga kläder kan få mig att känna mig som en gladare och bättre person, bara för att jag är nöjd med mig själv! Jag har inte tänkt ta all press från media och samhället om att jag måste vara vältränad och smal och sedan INTE ta att det finns kläder som kan göra att jag struntar i mina komplex och får mig att känna mig sexig igen! Så jag antar att man måste lära sig att man kommer ta del av olika världar vare sig man vill eller inte, och så får man välja hur man använder det."
-
Jag tänker göra som Linnéa och fråga er läsare hur ni känner kring mode? Ni får väldigt, väldigt gärna kommentera och dela med er, men det är såklart inget måste!


fredagssuck

Suck... Efter en heldag i skolan har jag blivit förvisad till en ensam och tråkig fredagskväll då mina vänner har bättre saker för sig. Och eftersom jag håller stenhårt på mitt sockerförbud så har jag inte ens nå goa kakor eller muffins eller stjärnsnacks att se fram emot. Dubbelsuck!! Oh well.
-
Annars då? Annars är det bara drygt en vecka kvar tills jag får flytta in i min nya lägenhet, söndag den 29e! Ser mycket fram emot det! Idag kom jag på den briljanta idén att göra ett kollage med massa snygga, kurviga, inspirerande och imponerande kvinnor och bilder på mina vänner och min familj och annat som gör mig glad, som typ nån liten bild på Lasse Berghagen och Frank såklart! Jag ska klistra ihop allt det här till värsta fräsiga kollaget med glitter och allt, sen hänga upp det i min lilla walk-in-closet-fast-egentligen-bara-en-väldigt-liten-del-av-hallen som jag kommer ha i nya lägenheten. Då kan jag titta på allt det fina varje dag när jag gör mig i ordning och bli glad och peppad på dagen! Bra idé, va? Jag ska till och med gå så långt att jag bjuder på några bilder jag har tänkt ha med i kollaget.
SNYGGT!

underbara bilder

Här kommer några roliga bilder som togs i Egypten på min mobiltelefon. Gud, så lättroad man kan vara då!

shit så fresh

Mamma, mamma, jag tror jag äter enligt tallriksmodellen!
Skitalätt laxrätt som ni gör så här (ifall ni är intresserade):
Täck en ugnsform med bladspenat, lägg så många laxfiléer du vill ha på, krydda valfritt (jag tog bara svartpeppar, salt och lite vitlökspulver), häll på ganska bra med grädde, prickprickprickprick och SKJUTS in i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Servera med pasta eller nå annat shit du har och vill bli av med. Godis är ej att rekommendera.
-
-
P.S. Jag skulle lätt kunna skriva en kokbok, eller hur? D.S.

men vaf...

Sitter och mumsar på en apelsin och försöker komma igång med att läsa texten till morgondagens föreläsning. Vi ska alltså ha några föreläsningar som bara handlar om nån snubbe som heter Bordieu som är viktig inom Kultur och marknad (antar jag), men ingen examination eller någonting. Utan vi ska som bara sitta där och lyssna. Så här börjar i alla fall texten, och hur jävla taggad blir man på att läsa resten?
"Synkront uppfattade framträder fälten som av positioner (eller platser) strukturerade rum. De olika positionernas egenskaper beror på deras respektive placering i dessa rum och kan analyserar oberoende av egenskaperna hos de personer som intar dem (personer vilkas egenskaper till en del bestäms av positionen)."
Bah va? Vilka fält? Det är alltså precis här hela texten börjar, den har ingen inledning eller nånting som förklarar vilka sorts fält dom pratar om. Jag fattar absolut ingenting. Det är tänkt att vi ska ha formulerat en fråga till föreläsningen imorgon, och min spontana fråga är "Vafan pratar dom om?". Dock får jag godkänt om jag bara dyker upp, så jag kanske ska hålla den frågan för mig själv...
Nej, det här kan dra åt pipsvängen, särskilt när jag har två säsonger av Flight of the Conchords på datorn som slåss om min uppmärksamhet.
-
-

stolt som fäään

Guuuusch vad jag känner mig stolt över mig själv som, efter många veckor av snack och lite verkstad, ÄNTLIGEN kommit mig iväg på ett träningspass. Detta är ett så mycket bättre beroende än mitt sockriga, och just nu känner jag mig glad och pigg och peppad på liiiivet. Inte ens skolstressen kan komma åt mig, jag är så glad, så glad. Nu när jag kom hem öppnade jag ett brev från CSN där dom informerade mig om att min skuld för nuvarande ligger på 29 935 kronor. Ajjjjjjjjjj, det sved. Minuten efteråt läste jag ett mail från programrektorn på skolan som sa att det behövdes folk som kan representera mitt program på skolans öppet hus om två veckor, och ersättningen är 100 kronor i timmen. EEEH JA? 17-20.00 en dag och 09-13.00 en annan. Så det är ändå några lättförtjänta 700 kronor som trillar ned i fickan. Kanske inte betalar av så mycket av min skuld till CSN, men det väger i alla fall upp för min shopping tidigare idag. Glad, glad, glad skuttar jag vidare och lagar middag.
God kväll!

shopping spree

Oj, oj, oj, nu har jag och Jasmine varit ute på stan och gjort av med pengar. Eller grejen är, och detta är faktiskt inte ursäkter eller bortförklaringar utan FAKTA, att jag har gått omkring med BHar i helt fel storlek i några år nu, och nu kände jag att det äntligen var dags att ta tag i det hela. Därför gick jag på Twilfit och fick hjälp med att hitta rätt storlek, och köpte sedan BHar för 800 spänn. Det tyckte jag var väldigt värt och nödvändigt eftersom jag nu också har slängt bort mina gamla. VÄLDIGT nödvändigt. Och allt det andra jag har köpt var faktiskt bara på rea och därför inte så farligt dyrt eller onödigt. Men nu behöver jag nog ganska säkert inte köpa några nya kläder på ett bra tag, utan det får bli inredning som står på listan nu när jag flyttar.
Två t-shirtar från Monki, 40 och 60 kronor styck = BRA PRIS!
Två superfina klänningar, den rödvitrandiga från Vero Moda för 60 kronor, den mönstrade från Indiska för 99 kronor = BRA PRIS DET MED!
Svart pennkjol från Indiska för 45 kronor (halva reapriset yoo) och en blå skjorta från Vero Moda för 100 kronor = MYCKET BRA PRIS!
Så ja, om man då INTE räknar BHarna för 800 kronor så har jag ju fått väldigt mycket för pengarna idag, och jag är sjukt nöjd. Nu ska jag äta lunch, chilla ett tag och sedan åka och träna för första gången på ett bra tag, ska bli riktigt skönt! Laterzzzz.

beauty night

Igår hade jag, Jasmine, Amanda och Isabelle liten beauty night hemma hos mig. Jag blekte och färgade håret, Amanda färgade håret och så la vi allihopa ansiktsmasker. Vi såg inte riktigt kloka ut, men kul hade vi i alla fall! Dock är det inte så stor skillnad på mitt hår nu jämfört med tidigare, bara något ljusare och jämnare färg. Det kommer nog bli ljusare snart när det inte är så nyfärgat, men jag tog helt enkelt en lite för mörk färg för att färga på det blonda. Oh well, det kommer bli ljusare snart, och till sommaren kommer jag nog kunna stoltsera med riktigt ljusbrunt hår! Här kommer några bilder och en video.
Isabelle kan sin skit.
HAHAHA ALLTSÅ JAG SER UT SOM EN TUMME!!!
Det är alltså INTE så här jag ser ut nu, utan det var helt planerat med att färga om det till brunt efter det här steget!

stress och press

Ibland blir jag irriterad när jag tänker på hur mycket längre tid det tar att laga en maträtt än det gör att äta upp den. Idag gjorde jag köttbullar och potatis, och det tog ju åtminstone 40 minuter. Och så slängde jag i mig det hela på typ fem. Gött som tusan, men fortfarande väldigt störande när jag tänker på det. Oh well. Idag har jag i alla fall lyckats koka potatis för första gången i mitt liv (sant) och det gick ju bra! Nu har jag dessutom en god matlåda inför morgondagen, yum!
-
Ídag började alltså nya kursen, Kultur och marknad (tror jag den heter). Dock känns det inte som så stor skillnad eftersom vi har samma, fruktansvärt tråkiga lärare. Detta är en åttapoängskurs och vi ska ha fyra inlämningar + ett stort grupparbete som examination, är det bara jag som tycker att detta känns lite i överkant? Det blir ju inte bättre av att vi kommer läsa typ två kurser till paralellt. Suck. Jag hanterar inte stress sådär jättebra, ska försöka komma igång med träningen riktigt ordentligt så kanske det tar udden på det hela. Och nej, har inte lyckats komma igång med träningen än, har inte känt att jag har haft tid. Nu lämnade jag ju dock in helvetestentan igår, så denna vecka SKA jag komma mig iväg. Så är det bara.
-
Nu ska jag se sista avsnittet av Sherlock, den helt underbart fantastiska BBC-serien. Om ni inte har sett den så rekommenderar jag er att se den NU! Första och andra säsongen finns att ladda ner (om man nu gör sånt, vilket jag självklart inte gör). Det är en miniserie i tre delar, varje del är som några av dom bättre filmerna jag sett! Längst upp på Ingrids rekommendationslista!

sockerförbud

Nu håller jag inte reda på om jag har skrivit om mitt sockerförbud här på bloggen, men... ja, jag har sockerförbud i alla fall. Nu har jag inte ätit socker (i formen av godis, snacks och annat sött och gott som gör livet värt att leva) sen i onsdags och jag har insett att jag faktiskt verkar ha ett problem. Varenda kväll kryper det i fingrarna av att sitta och smaska på något, och innan jag åkte hem till Umeå så åt jag någon sort av onyttigheter nästan varje kväll. Så det är nog bäst om jag håller mig ifrån allt sånt där ett tag och försöker avvänja mig. Nu lider jag lite av withdrawal.
Saker jag ska äta när mitt sockerförbud är över:
  • Mums mums
  • Cookies
  • Cremefyllda chokladmuffins
  • Chokladmousse
  • Stjärnsnacks
  • Sourcream naturchips med vitlöksdipp och dricka coca cola till
  • Choklad-vad-som-helst
Av någon anledning blev jag hänvisad till bloggen foodsex.tumblr.com. Tack så jävla mycket.

sjusovarN

Godmorgon världen, jag vaknade 12.45 idag! Även fast jag har varit ledig och på solsemester och så vidare, så har jag ändå ställt klockan vareviga morgon för att se till att jag vaknar nån gång. Resultatet av detta är att jag inte har sovit ut ordentligt på kanske två-tre veckor! Så idag, eftersom jag kände att jag låg så bra till med tentan och dessutom inte kommer få någon helt ledig tid innan nästa kurs börjar (imorn), så tänkte jag låta mig själv sova ut idag. Och resultatet blev alltså nästan 13 timmars sömn! Sköööööööööönt. Nu ska jag eeeta myror? till lunch och sen sätta igång med plugget igen. Ta-ta!

belöning

På ett helt otroligt, makalöst, fantastiskt konstigt sätt så har jag lyckats skriva klart nästan hela min tenta. Nu har jag bara en liten slutdiskussion kvar och den har jag gott om tid att knåpa ihop imorgon! Jag är så stolt över mig själv, även fast jag verkligen inte har använt min tid särskilt bra eller sådär. Jag lyckades få det klart i alla fall! Så nyss när jag insåg att jag skulle hinna klart med allt i tid ändå tänkte jag att jag skulle få en liten belöning. Av någon konstig anledning bestämde jag mig för att rensa avloppet i duschen eftersom det verkar ha blivit helt stopp där. Jag bände upp golvbrunnen med en galge, Macgyver-style, och tänkte att där såg det ju inte så farligt proppat ut? Hittade en liten hake som gjorde att man kunde lyfta på en till del i brunnen, drog upp och... Fyyyyyy fan. Alltså hår, hår, hår i mängder, i klumpar, i MÖGLIGA klumpar. Och stanken var så fruktansvärd så att jag faktiskt ramlade på rumpan. Jag var tvungen att springa därifrån och lugna mig ett tag. Men eftersom jag inte är någon mesig liten stereotypisk tjej som inte klarar lite rörmokararbete själv, så gick jag in igen med en plastpåse på handen och tog bort allt ihop. YAY ME! Fortfarande något av det äckligaste jag har gjort i mitt liv, och då har jag ändå grävt fram en gammal blöja ur en toalett... Fråga inte.
Nu väntar jag bara på att doftljuset inne på toaletten ska göra sin grej så att jag kan duscha och sedan bege mig till Amanda för lite välförtjänt lördagsmys!

saker jag gör istället för att plugga

Saker jag gör istället för att plugga:
  • Går ut på promenader
  • Lagar mat
  • Packar upp min resväska
  • Ser på intervjuer på youtube
  • Tar fula bilder med min webcam
  • Noppar ögonbrynen
  • Googlar på olika sjukdomar jag kan tänkas ha
  • Chattar med Jasmine
  • Lägger upp kläder och skor som jag vill sälja på facebookgruppen "Vuxenloppis i Halmstad med omnejd"
  • Öppnar kylskåpet och stirrar in i det
  • Kollar inredning på internet
  • Skriver listor på saker jag gör istället för att plugga
  • Surfar runt på wikipedia.

DAGEN, LIVET, TIDEN

Dagen började med lite lagomt stor förvirring sådär, när jag loggar in på blogg.se och ser att "SMSlån" har kommenterat ett inlägg jag skrev den åttonde april 2008 om mina framtidsdrömmar om att flytta till Spanien och sen 2011 flytta till New York. Eeh. Bah va?
Sen följde lite mer logiskt tänkande ("Okej, om det finns nya avsnitt av 30 Rock, The Big Bang Theory och The Office BORDE jag ju se dom innan jag börjar plugga, annars kommer jag inte kunna tänka på något annat"), följt av lite panik (jag glömde tentapappret och alla stenciler som är min kurslitteratur i Umeå) följt av lite breakdown ("JEEHEHEHENNIIIE, JAG ÄR SÅ STRESSAAAD, BUHUUU") följt av ett gott råd ("Sluta flänna och ge dig ut på promenad istället", okej, Jennie är inte så rakt på sak och småelak och bonnig av sig, men det var mer eller mindre så hon sa det) följt av UNDERBARA VÅRKÄNSLOR! Vädret nu i Halmstad är nästan precis samma sorts väder som jag upplevde i London efter flytten. Blå himmel, solen lyser, några plusgrader och allmänt supehärligt promenadväder! Så det har gått rätt bra ändå, även om jag faktiskt inte har kommit igång med plugget än för dagen. Nu har jag i alla fall fått tag på stencilerna från den lilla ängeln Amanda, så jag ska bara slänga ihop en liten sallad till lunch, koka kaffe och sen sätta igång. Jag SKA sätta igång. Den här gången ska jag faktiskt det. Hejdå.
Försökte vända datorn och webcamen ut genom fönstret för att fånga hur fint vädret är, men... vet inte hur bra det blev...

syndrom på nå sätt

Alltså, ibland undrar jag på riktigt om det kan vara så att jag har ADHD och seriösa koncentrationssvårigheter. Nog måste det väl åtminstone finnas något sorts påhittat syndrom som kan beskriva det jag lider av? Jag har i nuläget fem av sju frågor kvar att skriva på min hemtenta som ska vara klar på söndag, men ändå kan jag inte slita mig från reddit, failbook, did-you-kno och alla andra sjuuuuuuuukt intressanta och fnissiga och ovärda sidor. Jag skyller allt på internet. In fact, jag skyller allt på VÄRLDEN, för att den ska fortsätta producera så sjukt intressanta och konstiga saker hela jävla tiden. Jag måste faktiskt plugga, okej? Kan ni lägga ner?
Just nu står linssoppan på spisen och jag övertalar mig själv att om jag bara ser Sherlock-avsnittet jag har osett så kommer jag kunna koncentrera mig sen. Jag lovar. Säkert. Det är sant! Käften.
-
Annars har jag tagit ett beslut om att inte dricka alkohol eller äta socker/godis/snacks ÅTMINSTONE tills dess att jag har flyttat. Okej, det är bara typ två veckor kvar tills jag flyttar, och jag kan i alla fall hålla mig från alkohol längre. Just nu känns det hur som helst bara som att jag måste komma i form lite, så jag ska komma in i mina rutiner igen och sen får kakorna göra entré i mitt liv igen. Åh, kakor, how I miss you. MUMS MUMS! Nej, Ingrid, sluta nu. Du gör det bara värre. Linssoppa är också gott.

hemma hemma hemma

Efter tre veckor och massa flängandes hit och dit är jag äntligen tillbaka i Halmstad. Riktigt, riktigt skönt måste jag få påstå. Äntligen får jag gå på toa med öppen dörr igen, se på vad jag vill på TV, dricka vatten direkt ur kranen och bara slappna av. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - att bo ensam är underskattat. Nu ska jag trilla i säng och sedan försöka återgå till de rutiner jag inte har haft sedan innan Prag-resan, nämligen äta, sova, träna, plugga. Det ska bli skönt. Sen flytt om tre veckor - SWEET! Bilder från Egypten kommer imorn. Förresten åkte vi samma plan som både Anders Lundin och Carl Bildt - nu kan jag dö lycklig. Godnatt!

umebilder

Ikväll bär det av till Stockholm och tidigt imorgon till Egypten! Jag kommer ha datorn med mig men vet inte alls hur det ser ut med internet och sådär, så som vanligt så kanske det blir glest med uppdateringar. Men jag tänkte bjuda på alla bilder från jul och nyår (shit, det blir en del) och min tid här i Umeå, så får ni något att dreggla över medans jag är borta!
Först lilla julafton hos mormor och morfar några dagar innan riktiga julafton!
Mormor och morfar var hotties som unga.
Sen åkte vi till Skellefteå och firade riktiga julafton med farmor och farfar!
Champagne till Kalle Anka.
Jag fick hänga med Malle, Becky och Vickie på annandagen!
Sedan vankades det nyårsfirande!
Jag. Åt. Ihjäl. Mig.
Vi firade in nyåret på Rex, och där avslutar jag! Nu ska jag ladda kameran inför våra äventyr i Egypten! God fortsättning till alla mina vänner!

RSS 2.0