dagbok

Jag hittade min dagbok ikväll. Jag har haft säkert tio olika dagböcker i mitt liv, men det är EN speciell som jag faktiskt har uppdaterat med jämna mellanrum! Helt sjukt intressant att läsa om vilka saker som var viktigast för mig just DÅ, som jag tyckte var värda att skriva ner. Tyvärr har det på senare tid bara blivit typ... en gång om året, och sist jag skrev var kvällen innan vi flyttade från huset. Jag är glad att jag i alla fall har sinnesnärvaro nog att skriva ner känslor och minnen som jag tror kan vara viktiga för mig själv när jag blir äldre!
Den där dagboken är fylld av så fruktansvärt många drömmar, sen SJU ÅR TILLBAKA! Jag märker hur många olika fantasier och drömmar och framtidsplaner jag har haft, och det känns som något sorts antiklimax i mitt liv just nu. Något av det roligaste var dock att läsa om alla olika uttryck jag har haft för mig. Något som jag märkte har följt med väldigt länge är "men bry!". Att jag ens SKRIVER det i DAGBOKEN?! Jävla tönt-jag! Och typ... "watta heck!" Bah va?
För dagens ungdomar blir bloggen som en dagbok, där man kan gå igenom gamla arkiv och skrattar åt sig själv och gamla bilder. Eller ja, bloggen är som en dagbok för mig också! Behöver bara gå tillbaka nåt år för att tänka "vafan skriver jag? Kan jag vara tyst nån gång?"
Så hyllningar till er som har lyckats läsa min blogg så pass länge!

misslyckad kväll

Denna lördagkväll sitter jag ensam hemma, och hade tänkt lyxa till det för mig själv. Helt sjukt misslyckat, blev det. Försökte göra quesedillas med kyckling och mozzarella. Det smakade typ ingenting, blev värre ju mer man åt, och jag gjorde alldeles för mycket för endast lilla mig. Great.
Sedan tänkte jag prova mig på en efterlängtad oliv- och vitlöksdipp. Råkade köpa oliver med kärnor, och eftersom dom var tvungna att vara utkärnade stod jag kärnade ur en hel burk med oliver. Tog väldigt många minuter. Häller upp allt i en väldigt fin, oanvänd dipskål och häller upp några speciellt inköpta kex i en annan skål. Sätter mig framför TVn och... EUUUUUUUUUUUUUUUUUUW. FYYYFAAAAN vilken jävla äcklig sak har jag då aldrig ätit. Jag försökte glömma det faktum att det såg ut som bajs, men nu blir det bara värre. Det smakar fruktansvärt, och jag får nöja mig med att äta kexen resten av kvällen. Det värsta är att allt det här kostade mig 200 kronor, en summa som jag förmodligen inte kommer att få tillbaka.

Nu är jag så jävla sur att jag inte tänker släcka alla lampor under Earth Hour, som jag egentligen hade planerat att göra. Om universum ska jävlas så här mycket med min ensamma lördagskväll tänker jag FANIMIG inte ge något tillbaka.

löningggg

Eftersom jag fick lön igår, så gick jag och köpte några välbehövda saker. Jeans med smala ben (äntligen!), Bh, shorts, färgglatt linne och en liten hemlis. Dessutom hade jag massa rabatter på Lindex att utnyttja, och det sitter då aldrig fel! Jag har även betalat skorna jag vann för 11 kr på tradera. Det kanske säger lite om hur mycket pengar jag hade innan löningen...

tjaham

Idag har jag sprungit omkring och fixat med projektarbetet och försökt få det utskrivet på alla möjliga olika sätt. Sjukt drygt, men förhoppningsvis har jag det klart, snart!
Nu ska jag och Björn dra en spontanbio, det blir I love you Philip Morris. Bara så alla VET!

stulen dator!

Det har typ varit inbrott i skolans datorskåp, och självklart blev min dator stulen. Så nu lär jag definitivt inte få behålla nästa dator när jag tar studenten, vilket suger lite så där extra. Dessutom är det förjävla tråkigt att antingen sitta ensam i datorsalarna, eller sitta och stirra framför sig i klassrummet medans alla andra sitter vid sina datorer, huuuhuuu! Dock har jag ju allt mitt skolarbete sparat på internet, så det är ju inte SÅ stor fara. Och det är ju bra. Annars hade jag varit arrrrg.

herregud...

Jag måste verkligen sluta hänga på tradera!!!!!
Imorse vann jag dock dom här skorna, hähä. Endast 11 kronor, så det var ju inte så fruktansvärt farligt. Dessutom får jag faktiskt pengar snart...

tidig morgon

Måndagar känns alltid extra långa, för de senaste veckorna har jag haft bildlektion 08.25, sedan hål fram till 13.00. Det blir ganska drygt i längden. Men det blir ganska uppenbart vad jag har för schema, när jag stiger upp sju typ en gång i veckan, och då ser solen gå upp i köksfönstret. Det gjorde jag typ bara i somras när jag började jobba klockan sju på morgonen. Det är faktiskt rätt skönt, men tänk så ovant. Fatta när jag går ut och typ ALDRIG kommer ta mig upp så här tidigt! TÄNK SÅ MYCKET VI UPPLEVER TACK VARE SKOLAN!

I eftermiddag kommer ghananerna, och jag så fruktansvärt glad över att jag inte måste ta emot någon. Jag tror och hoppas många av er minns incidenten med utbytesstudenten från Frankrike för snart ett år sedan. Nej, aldrig mer utbyte. Det kommer dock bli ganska spännande att få träffa ghananerna... Det är ganska stor skillnad mellan Ghana och Frankrike kulturmässigt, så förhoppningsvis får jag ta del av dom lite grann i alla fall. Men jag vill inte ha någon boende hos mig, tack!

uh-oh

Nu är jag inne på tradera igen och shoppar upp alla mina surt förvärvade sparpengar. Ack, ack, ack.
Mitt senaste fynd:


SNYYYYGG!!! Fick den för 105 kr + frakt på 24 kr, så jag tycker det var helt klart värt det! Den är självklart till balen, och för den som hänger med i svängarna och alla bilder jag har lagt upp här på bloggen, kan man snart sätta ihop hela outfiten, hahaha. Grymt nöjd med den där, i alla fall!

universitetet

Idag var vi på universitetet på något öppet hus och kollade in några utbildningar. Det enda som fångade min uppmärksamhet var Kognitionsvetenskap, och nu har jag faktiskt skickat in min anmälan till i höst! Lugn, lugn, jag har INTE tänk gå det nu till hösten, jag är alldeles för skoltrött för det. Men jag hade bara tänkt se hur det typ... går till, och om jag kommer in och sådär. Och sen om jag kommer in och allt plötsligt börjar krisa sig av någon anledning, så har jag något att göra. Jag vet inte. Men jag kände mig lite busig, HIHIHI.

Idag har jag vågat prova mig på att sitta vid chatroulette en liiiten liten stund. För er som inte vet vad det är, så kan jag säga att det är som omegle, men det är webcam som man ser och "chattar" med, liksom. Och för er som inte vet vad omegle är, så kan jag berätta att det är en sorts chatthemsida där man slängs in i samtal helt randomly, och får prata med främlingar, typ.
Det var i alla fall inte så kul. Det är typ bara killar som sitter och äcklar sig, och jag kände att jag var tvungen att ta på mig solglasögon och sno en filt runt huvudet, så ingen kunde ta kort på mig, typ. Men då sa alla "you're not hot!", så bytte dom, typ. Eller så föreslog dom att om dom fick se mina tits så skulle jag få se dick. Inte okej.
Jag ville ju ha nån rolig att chatta med, som den här killen!


lalala

Idag har jag och Björn varit tillsammans i 11 månader, så jag hade tänkt göra några sjukt goda kycklingknyten till middag! Dom är yummy och lättlagade, allt enligt Vickies recept!
Imorn ska vi till universitetet på något öppet hus, och kolla in massa föreläsningar om kurser och program och grejer. Det ska nog bli intressant, jag har nog tänkt kolla typ... socionom, konflikthantering och media-nånting. Det ska nog bli skoooj. Tralalala. Har inte så mycket annat att berätta.

fyllekod?!??!

Är det bara jag som har börjat få hur många fyllekoder som helst?! Varenda gång jag kommenterar ett blogginlägg, sjukt störande! Jag menar, det försvann ju ett tag, men nu verkar det ha kommit tillbaka... Känner mig sjukt utsatt och diskriminerad. Jag kan faktiskt inte hjälpa mitt beroende, en sup då och då stärker bara mitt sinne! JAG LOVAR!

men inte MER SNÖ!

Vad tusiken hände?! Jag vaknade till solsken och förväntade mig asfalt under fötterna, men så kommer en stor snöhög och lägger sig över staden. Why? Jag som precis hade tänkt börja cykla, men nu får det vänta. Orkar inte med massa snöklumpar under hjulen på min fula cykel.
Just nu sitter jag på skolan och väntar på lunch. Jag har solen i ryggen och det är oliiiidligt varmt. Men samtidigt blir det mycket lättare att fantisera mig bort till om några månader, då jag sitter med samma sol i ryggen, men ute på gräsmattan, omgiven av snart nyutexaminerade vänner. Det känns helt sjukt. Igår fick vi våra studentmössor, så vi är ett steg närmare nu! TJOHO!

Oj, oj, oj vad jag vill gå ut skolan och få flytta. NU! NUUU! Dessutom vill jag ut och resa, men jag antar att det inte finns så mycket att göra åt den saken, då jag måste kunna leva i nuet och samtidigt spara till en framtida boston terrier.
Justja, har jag sagt det? Min framtida hund är nu en boston terrier, och inte mops. Även om maffiamopsen Frank alltid kommer finnas i mitt hjärta, så har jag bestämt  mig för att en boston terrier nog passar mig bättre. Men han ska också heta Frank, för nog finns det lite maffiablod i dem ådrorna, minsann!


Framtida Frank.

örknöl

För några dagar sedan upptäckte jag någon sorts knöl bakom mitt öra. Jag har försökt få alla jag träffar att känna på den och diagnosticera det mystiska, men ack. Björn kan inte ens känna den, och vi har haft många bråk om vad det kan vara för något. Jag var i alla fall övertygad om att det inte bara var en skinnflik, eftersom det gjorde FETT ONT! Jag har försökt ta kort på den, försökt kolla i spegeln om jag kan se den - men ICKE! Jag kan ej se den!
Så idag satt jag och pillade på den, och bestämde mig för att KLÄMMA DEN! Mikket drastiskt beslut, jag vet.
I alla fall så klämde jag den, och det kom ut massa vitt gojs och blod. Så jag antar att det var en finne.
Sen åt jag upp det. Det var salt och gott. Nam nam nam.

Men ni vet det där ljudet man kan höra när en riktigt SAFTIG finne kläms? Man liksom hör huden spricka? Tänk er det ljudet, fast så gott som III örat! Det hördes jättehögt, och jag hoppade till ordentligt! Lite äckligt, kan man tycka, men... Ja. Jo, det var nog ganska äckligt. Fast nu är den borta, och nu har jag endast kvar mitt problem med mina överkänsliga revben! yeeey.

PMS

Åh, jag har inge kul. Har bara PMS, så jag sitter och hulkar till allt jag ser på tv. Typ, Sex and the city, Gordon's kitchen nightmares... Alltså ja. Det är inte kul. Nej, nej.

Alltså, ÅH, Håkans Bar på femman. Och Fantastiska nöjen på trean. Vilka programidéer? Sitter någon och är rik för att dom kom på det där, eller? Det hoppas jag verkligen inte. Jag skulle LUGNT kunna komma på bättre idéer när jag typ... sitter på toa! Fast då skulle nog väldigt mycket handla om bajs och liknande saker, men ändå. Fortfarande mer underhållande än HÅKANS BAR? HAN BLEV KÄND PÅ EN BÅT? VA?!

tråååååk blalbllalal

AAAHHH, jag har så sjukt tråkigt!!! Lovet hade varit varmt välkommet om det inte vore för att jag typ har haft tråkigt de två senaste veckorna OCKSÅ. Nu vill jag bara hitta på nåt, jag vill ha en ANLEDNING till att gå ut i det nollgradiga vädret, men jag kan itne komma påååå nååååt. GOSH! Jag har absolut INGA pengar, så jag vågar inte gå på stan. Vågar inte ens titta runt lite på internet utan att vara rädd för att jag kommer hitta något att köpa. Herreguud. CLIMBING THE WALLS, HERE!

Finns det ingen som vill hitta på något? PLIZ?

inte så mycket uppesittarkväll...

Det blev inte så mycket uppesittning för min del, då jag knappt kunde hålla ögonen öppna vid ett-tiden. Så jag somnade, sov gott, och vaknade nu till hela Oscarsnatten inspelad på tvn. Sjukt nice. Dessutom har jag kvar det snacks jag hade kirrat. Hoho. Jag tycker bara det är sjukt nice att se hur alla är fina och uppklädda, och självklart måste jag erkänna att jag drömmer lite om att gå på den där röda mattan själv en vacker dag. Skulle inte det vara härligt?

Jag försöker förgäves komma på något jag kan göra nu på lovet. Seriöst, vad finns det? Förutom att glädjas över att våren är här, kanske. Erkänn att det ser härligt ut med droppande tak, asfalt på marken och lite solsken? Jag skulle kunna döda för att få vår nu!

uppesittarkväll för ingrid

Det är ju för tusiken Oscargalan ikväll!!!! Sen när håller jag inte reda på när den är, liksom? Och aldrig förr har den lyckats infalla på en natt då jag faktiskt kan/orkar sitta uppe på. Men nu är det ju lov, så jag har faaanimig tänkt bänka mig framför tvn med... nachochips och creme fraiche. Eller nåt. Namnam.

zportlov

Nu är det sportlov, men jag har typ varit så gott som ledig de senaste två veckorna, så he lugge. Ikväll ska jag ut med Linn och ha det trevligt, och imorn ska jag få med Björn och äntligen titta på lägenheten som vi faktiskt ska flytta till!!!!!!!!!!!!!!!!! God damnit. Han har inte ens sett den.
AAAAHH well, ska be prettyfied nu. Lejtaz.

nya kokböcker

Gick på stan med Malle idag, och på bokrean hittade jag två kokböcker med riktigt saftiga recept. Verkar det som. Så jag har bestämt att bjuda in på finmiddag nu på lovet, och ALLA ÄR VÄLKOMNA!! Förutom ni som inte är Becky, Malle och Linn. Orkar inte laga hur mycket som helst, GOSH!
På stan gick vi mest runt till oliak inredningbutiker, och jag kan rekommendera Hjärtero, som ligger ungefär mittemot Stadium, och Mosaik, mittemot Balder. Helt sjukt fina grejer, där kan jag verkligen spendera timmar med att traska omkring och säga "ooh..." och "tiiittaaa..." och "vad fiiiin..." och "DEN vill jag haaa..." och... ja, ni fattar.

Nu har jag i alla fall lov, och det ska väl bli skönt. Inte för att jag har haft så värst mycket att göra de senaste två veckorna, men ändå. Ska försöka att baka och laga mycket mat åt mina älskade medmänniskor! Det är helt sjukt hur uppskattat sånt där är!

DET VANKAS RATATOUILLE I HEMMET IKVÄLL!

wiiee

Lite glad dag idag!
- Jag har fått jobb på Tegskyrkan i sommar, mer detaljer får jag reda på senare i mars.
- Jag har fått en helt underbar ettårspresent av Björn. Ett år sen vi började umgås, kan ni tänka er?
- Jag har hittat en TILL butik som säljer shabby chic-grejer. Nu har jag TVÅ butiker i Umeå med helt underbara inredningsgrejer, och det är så kuuuuuuuuuuuuuul, som en DRÖM att gå omkring och titta. Åhléns har också sjukt naz med typ köks- och bakgrejer. Blir väldigt glad.
JAG VILL FLYYYTTTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
NU NU NU NU
Och jag vill inte gå i skolan längre :( znyft. Men av någon anledning håller tanken vid att smaska i mig en bakpotatis med skagenröra från Starz mig vid liv. Hoho.

RSS 2.0