loppislördag

Min lördag har hittills bestått av Amandas trevliga sällskap, vi gick på Amnestys lördagsloppis. Största fyndet blev alla böcker som vi hittade för bara några kronor styck.
Lite intressant om film (observera att Lena Israel som är författare till en av böckerna kommer vara min filmlärare nästa år!!) och en del om feminism. Jag hittade boken "Allt din mamma borde ha lärt dig - en oumbärlig handbok för moderna kvinnor" och trodde på allvar att jag skulle trilla av pinn. Den är fullpackad av olika tips på saker som min mamma minsann aldrig har lärt mig, vilket jävla sätt alltså! De olika kapitlena heter "Stil & etikett", "Karlar", "Baka, stöka och bli en hemmets gudinna", och "Så blir du 'qvinna'".
Enligt den här boken är det ju inte så himla konstigt att jag är singel eftersom min mamma aldrig har lärt mig hur man strippar, hur man flörtar, hur man tolkar hans humör, hur man förför en kille, vad man ska ha på sig i sängen, hur jag får en karl att bjuda mig på drinkar eller hur jag får honom att fria! Skärpning mamma, hur ska jag nu lära mig alla dessa saker?!
Jag stod bara och gapade och fattade inte vad jag läste. På framsidan står det att det är en kvinna som har skrivit boken, men om man tittar närmare inuti visar det sig att det egentligen är ett gäng män som författat varenda kapitel. Sa jag förresten att den är utgiven 2004?
För att väga upp mot dessa hemskheter hittade jag turligen nog "en feministisk överlevnadsguide" som verkar riktigt bra, så nu har jag läsning så det räcker och blir över! Och det passar väl bra när det är Earth Hour ikväll (alltså inget bra på TV mellan 20.30-21.30).

nu börjas det

Nu måste jag alltså sätta igång att skriva saker igen. Nu har jag ändå börjat i god tid, men det känns lite omotiverat att sätta mig och skriva just nu... Förutom att ha läst tre kapitel i The Hobbit, har jag hunnit åstadkomma så här mycket sen jag vaknade för fyra timmar sedan:
Jag har dock inte riktigt bestämt mig om jag ska behålla den där sista meningen än.
Annars har jag så gott som INGA planer inför helgen, någon kväll ska jag hänga med Emma och se på film, men annars inget speciellt. Känns lite tråkigt, om jag ska vara ärlig, men samtidigt har jag ju massor av intressanta böcker om Västerbotten att plöja mig igenom, HOHO.

oboy!

Vilket vackert väder!
Dagen började med en sjukt tråkig föreläsning som vi lämnade på första rasten. Vi är fyra stycken från min klass som nu läser den alternativa svenskakurs som vår studierektor har satt ihop, eftersom vi inte alls var intresserade av den entreprenörskurs som dom helt plötsligt har slängt in i vårt program. Dock visade sig den här föreläsningen vara helt irrelevant till vår kursplan och det slutade med att vi gick därifrån en timme senare. Sjukt ovärt. Istället gick jag på bibblan och lånade en hel hög med litteratur inför hemtentan jag ska skriva om ett landskap (gissa vilket), och sen mötte upp Emma för att äta lunch i det fina vädret!
Nu när jag kom hem upptäckte jag att jag hade blivit brun i ansiktet och urringningen! Helt otroligt, kändes det!
Min lilla hög med några av böckerna inför hemtentan. Gissa vilket landskap jag skriver om?

ingen träning

Det blir inte mer träning för mig den här veckan, verkar det som. Mitt halsont går inte bort, och det irriterar mig nå så fruktansvärt. Gick på apoteket och plockade på mig en flaska Kan Jang för att få bort det, men i kassan fick jag reda på att det kostade 169 kronor... NOPE! Ain't gonna happen. Så jag bestämde mig för att träningen får lida och jag får tillfriskna av mig själv istället. 
Idag ska jag bara ta det lugnt och börja på min examinationsuppgift i den nya svenskakursen. Fördelen med att få jobba själv är att jag redan fått uppgiften och då kan läsa böckerna och faktiskt VETA vad det är jag kommer ha användning för, istället för att läsa böckerna och bara försöka ta in allt och sen få en uppgift och behöva läsa om böckerna igen för att få rätt information. Nej, då föredrar jag det här istället!
Ikväll blir det HUNGER GAMES på bio med Jasmine och Amanda, det kommer äga så jävla hårt!! Har tyvärr inte läst boken (står i kö till att låna den på bibblan - BARA NÅGRA MÅNADER KVAR NU!), men tror filmen kan vara sjukt underhållande ändå!

pigg o gla

Jag har bestämt mig för att börja lite på en ny kula (igen?). De senaste veckorna har det varit lite för mycket stress, lite för mycket alkohol, lite för mycket lathet, lite för mycket snabbmat, socker och halvfabrikat, och lite för lite gym, promenader, frukt och grönt. Så eftersom våren är här och gör mig pigg och gla', samt att en ny, rolig kurs börjar den här veckan, tänkte jag lägga av med socker och alkohol och sätta igång med gymmandet igen.
Mitt mål den här gången är att lyckas vara helt utan dessa onyttigheter i åtminstone tre veckor, sedan unna mig det i måttliga mängder under helgerna. Skillnaden den här gången är att jag inte avstår från onyttigheter på grund av att jag vill gå ned i vikt, utan bara för att jag vill må så bra som möjligt. Jag kan glatt (!!) meddela att så gott som alla mina hjärnspöken om övervikt och missnöjdhet med min kropp är som bortblåsta, vilket känns jävligt skönt med tanke på all beach 2012-hets som lär lamslå Halmstad inom en snar framtid.
Andra saker som gör mig glad:
  • Vårsolen och lite av vårvärmen är här och det innebär superhärliga promenader på stranden!!
  • Araberna på torget har börjat sälja fina, röda paprikor igen.
  • Min budget är ännu en gång balanserad, med det mesta som behövs inköpt till lägenheten och en skatteåterbäring på 7000 kan min ekonomiska stress lugna ned sig nalta och jag kan återgå till ett normalfattigt studentliv.
  • Den 20/4 är det kultursoppa på stadsbiblioteket med Bob Hansson!!!!!! BOB!!!!!!!
  • Jag har fått tillbaka min läslust och slukar nu böcker av alla dess slag, både skönlitterärt och kurslitteratur.
  • Min nya svenskakurs börjar i veckan och den verkar så sjukt intressant att jag nästan kommer kunna glömma helvetet som var redovisning och budgetering.
-
-
Och eftersom det här redan långa inlägget inte är tillräckligt långt så tänkte jag bjuda på några bilder av vad jag har gjort hittills idag:
Ja, ännu en bild på mina tulpaner. Skillnaden är nu att jag köpt en riktig liten vas från myrorna. Observera även att en liten blomma gick av och fick hamna i ett vinglas uppe på hyllan i bakgrunden. HÅÅHÅHÅH SÅ GÖLLIGT!
Eftersom det knappt går en dag utan att jag längtar till 12 december och premiären av Bilbo-filmen, tänkte jag försöka stilla den med att läsa boken istället. Det var fleeeera flera år sedan jag läste den sist, så det ska bli kul!!
Jag köpte påskliljor på torget och en av mina nya ljushållare fick extraknäcka som minivas. Och så all frukt som jag ska äta i en silverglittrig skål som jag snattade från mamma sist jag var hemma i Umeå.
Skrev även en liten matlista på maträtter jag faktiskt kan laga med den mat jag har hemma. Köttfärslimpa är en ny favorit! Detta är mest som en liten gåva från mig till alla mina läsare som bor hemifrån och måste komma på maträtter var eviga dag alldeles själv. I feel your pain. Därför tycker jag också att ni kan återgälda tjänsten genom att kommentera med tips på bra vardagsrätter! Tack!!

något så litet

Idag är det tyvärr superfint vårväder ute, precis när jag lyckas vara lat och ligga inne hela dagen. Typiskt. Vet inte vädret att det ska anpassa sig efter mig? Skärpning.
Jag har inte så mycket att berätta, utan har bara tänkt bjuda på en dålig webcam-bild på något så litet och enkelt som gör mig så sjukt glad och sprallig, nämligen en bukett tulpaner i min fina lägenhet!
Jag ska ta mig tusan alltid ha blommor hemma, det är typ det bästa som finns. Men då måste jag ta och köpa mig en ordentlig vas först så min tillbringare kan sluta extraknäcka och gå tillbaka till sitt vanliga jobb (som den faktiskt tjänar nog med pengar på för att försörja sin familj på). Observera min snygga Singin' in the rain-affisch i bakgrunden och mina påskljus med påskliljor tryckta på dom. Hittade dom på myrornas och dom var "gratis" (expediten råkade glömma bort att slå in priset för dom, så KA-CHING!). Ursnyggt och lite påskfint, sådär!

IT'S A CHRISTMAS MIRACLE

Idag gick jag på stan med Jasmine och hade redan bestämt mig för att kolla in ett par jeans på Lindex. I provrummet höll jag på att trilla av pinn när jag drog på mig dom och dom SATT SOM EN SMÄCK! Perfekt höga i midjan (VARFÖR är det så svårt att hitta jeans med hög midja?!), perfekt tvätt, perfekt smala i benen... Helt perfekta. Jag kollar på prislappen av ren vana och ser att dom kostar 299 istället för 399 som jag trodde från början!!!! Jag höll på riktigt på att börja gråta och Jasmine började sjunga om att det var ett christmas miracle. Så jag bestämde mig för att köpa två par när jag ändå hade hittat perfekta jeans, så köpte dom i en mörkare tvätt också. När jag stod i kassan så säger expediten att det är sista dagen av deras erbjudande som innebär att om man köper för över 400 kronor får man 100 kronor rabatt!!!!!!! ÄNNU ETT MIRAKEL!!!! Jag trodde helt ärligt att jag drömde, så fantastiskt perfekt och otroligt.
-
Nu kommer snart Anna, Amanda och Louise hit för liten minitentafest (ALLA i klassen är så tråkiga som tackar nej till redig tentafest, what's the dealio, liksom?) och jag väntar mig nästan att typ träffa min framtida make ikväll bara för att den här dagen är som ett enda christmas miracle. Jag kanske borde köpa en triss-lott?

lite vårigare, lite bättre!

Jag insåg häromdagen att min header gjorde för ganska precis ett år sedan, så jag kände att bloggen behövde en liten uppiffning! Det fick bli lite rosa och lite schackrutor och lite fina bilder på några personer jag inte skulle kunna klara mig utan. Lite vårigare och lite bättre, helt enkelt! För att hedra mina headers genom tiderna tänkte jag lägga upp några av mina tidigare alster:
Den första, GRANITSKUGGAN! Namnet var Jennies påhitt, helt klart. Om jag inte minns fel hade jag texten "Äventyr för de hårdkoktas äggledare" under, vilket jag måste erkänna var lite småroligt av mig. Helt klart en favorit med Paris i bakgrunden.
Hahahaha den här hade jag glömt bort. Tror det var i min allra värsta photoshoppar-tid under gymnasiet. Snyggt jobbat.
ÅH!!! Den här var typ min favorit, en vinterheader. Också i photoshoppar-tagen, helt klart! Justja, sen gjorde jag en liten ändring...
HAHA, jag tog nämligen körkortet!!!! Så då var jag ju bara tvungen att lägga till "mitt" körkort där på sidan. Hahahahaha, så jävla fult.
Och den här finingen!! Gud, den var ju jättetrevlig ser jag ju nu... Snyggt!
Sen blev det visst den här, det måste vara något sorts vintertema, misstänker jag... Lite tråkigt, måste jag säga.
Sedan blev det den här när jag åkte till London!
Sedan den här jätten när jag var i Spanien...
Och så gamla godingen när jag kom hem förra påsken!
-
MEN FY VAD TRÅKIGT, nu ser jag ju att dom flesta är alldeles för feta och stora för att rymmas och synas ordentligt. Kul inlägg då, ett gäng halva gamla headers. Aja, jag orkar inte fixa det nu för jag är alldeles för hungrig. Ni får helt enkelt hålla till godo!
-
Amanda påpekade att jag skriver mycket om vad jag äter här på bloggen, och det tänkte jag fortsätta med: nu blir det fredagshamburgare.

skratta eller gråta?

Jag har precis varit hos frisören och klippt till mitt lurviga lilla huvud, och alltså.... jag vet fan inte om jag ska skratta eller gråta. Själva klippningen blev ju bra, och det är ju det som är viktigast, men jag kommer fan aldrig förstå mig på frisörers styling. Visst, det är väl allmänt känt att man sällan eller aldrig blir nöjd med hur frisören stylar håret eftersom man gör det bäst själv och sådär, men just den här gången togs det till nya höjder.
Det här är en bild på mig som jag tog precis utanför frisören. Jag har alltså inte cyklat eller haft på mig en mössa eller någonting som kan ha förstört frisörens "verk". Och det här är väl inte den värsta bilden på mig, men liksom... frissigt, spretigt och okontrollerat? Om jag vaknade med den här frisyren skulle jag nåla fast allt i en tofs och hoppas på att det höll sig under dagen. Det ser fan värre ut på den här bilden än vad det gjorde när jag kom till salongen.
Och ursäkta, flätan i luggen? Är det inte sånt folk gör när luggen inte vill samarbeta om mornarna? Och den gjorde frisören utan att ens fråga. Han frågade inte heller om jag var nöjd, eller visade nacken i en sån där spegel eller NÅNTING, han sa bara "sådär, då var det klart". Sen när jag hade betalat så sa han "jaa, hehe, får hoppas att det där blir bra då." JA, DET FÅR VI VÄL FAN HOPPAS!!!!!
Förlåt för dampet, jag förlorar bara hoppet när jag betalar för att gå till en frisör, som mycket väl ser att jag har lockigt och frissigt hår, som sedan slår fönen på högsta nivån och blåser som en galning och vrålar över ljudet "NU SKA VI NOG FRAM ORDENTLIGA LOCKAR!!". Nej. Det är inte så lockar fungerar. Pucko.

yessssssssssss

Idag hade vi projektredovisning som gick förvånansvärt bra, och nu är helveteskurserna över!! YESSSS! Nästa vecka börjar jag min efterlängtade svenska-kurs som jag tror kommer vara superintressant, pengarna kommer på fredag (tillsammans med klipptid) och på lördag blir det tentafest. Såååå sköööönt.
Tänkte bara bjuda på en liten screenshot som förhoppningsvis förmedlar hur mycket jag behöver studielånet... Jag ska EJ spendera det direkt, dock måste jag prioritera klippning eftersom jag sist klippte mig när skolan började... i augusti förra året. Så... ja. Men fick ett riktigt bra pris på frisörsalongen som ligger i skolan, 250 kronor bara! Och så har jag ögonen på ett par billiga jeans på Lindex, men sen FÅRE VA! Ska ej spendera mer pengar utan försöka hushålla. Och så ska jag ut imorn och söka jobb på stan, håll tummarna för mig!

några tankar

Här är några tankar som jag funderat på under dagen:
  • Jag gjorde varma mackor till lunch, och eftersom min käre bror Olof inte kan eller vill laga många saker annat än dessa skrev jag på facebook att jag "drog en Olof" som gjorde just varma mackor till lunch. Då kommenterade han att han precis hade ätit upp sin sista varma macka när han läste min status. Detta leder mig till att undra om vi har någon sorts spirituell kontakt som sträcker sig över halva Sverige som gör att vi tänker på varma mackor i precis samma stund?
  • Någon borde skriva en avhandling om de erotiska undertonerna i Nils Karlsson Pyssling. Alla långa, betydelsefulla blickar mellan Bertil och Nisse, olika sorters kroppskontakt, det faktum att Bertil måste mata Nisse med en köttbulle istället för att helt enkelt låta honom hålla den själv, dom badar tillsammans, eller bara när Nisse säger för sig själv "Du är det bästa som har hänt mig, Bertil... I hela mitt liv...". Liksom, Astrid Lindgren måste ha vetat vad hon gjorde? Eller? Sen stör jag mig även på att Tjofsan är skurken för att hon helt plötsligt vill ha sin hyra! Ja, nog fan vill man väl ha hyra som hyresvärd? Eller kan jag skylla på den här filmen när jag försöker få min hyresvärd uppäten av en katt?
  • Vi håller på att skriva ett arbete om Stadsbiblioteket som jag sitter och knåpar med, och undrar: finns det resurser för unga, funktionshindrade invandrare? Finns det punktskriftsböcker på andra språk än svenska? Eller är punktskrift internationellt och samma överallt?
  • Jennie har landat i Sverige och jag kan äntligen nå henne varje dag!!!!!!!!!! Lyckan är enorm!!!
Gammal respektive ny bild på mig och Jennie. Tänk vilka vackra kvinnor vi har blommat till efter nästan fem års vänskap, nästan så jag kan gråta en skvätt!

trevlig helg

Som för att väga upp för mina tidigare, urtråkiga helger har jag de senaste kvällarna haft det fruktansvärt trevligt i gott sällskap! I fredags gick jag och Emma och satte oss på BM där Jasmine skulle vara black jack-dealer under kvällen. Det är mest bara äckliga tjocka gubbar där, men ölen är billig och så kan man få leka lesbiskt par och driva med fyllosarna och bara ha kul. På McDonalds efteråt var det en full medelålders man som la sig i vårat samtal och försökte övertala oss till att släppa till lite oftare, och när jag sa emot honom så höll jag nästan på att bli nedslagen! Spännande indeed. Sen blev jag stoppad av polisen på vägen hem för att jag cyklar utan lysen. I'm walking on the wild side of life. Igår var jag, Anna och Amanda hemma hos Jasmine, Martin och Erik. Vi drack vin och åt köpepizza och snackade skit hela kvällen. Så jag har haft en riktigt trevlig och social helg, mycket nöjd! Sen tror jag att det inte gjorde det värre av att all stress och spänning släppte efter att tentan var gjord, såå skööönt.
-
Nu, resten av dagen, är det nog slöläsa lite Steve Martin med Vem vet mest-marathon i bakgrunden som gäller och sockerkaka som enda näring. Har jag tur kanske det blir lite bacon till middag, men jag ska inte ta mig vatten över huvudet.

Liten guide till London

Min vän Erika ska till London i maj och bad mig om att skriva ner några saker som jag tycker att man ska se och besöka. Sedan insåg jag att det är typ EXAKT ett år sedan jag faktiskt flyttade från London, så därför plockade jag ihop en liten guide som kanske fler har användning för! Shout out till min bästa Malle, som jag tycker får kommentera om det är något jag har missat som är skitaviktigt.

Liten guide till London

 

Marknader

Camden Market

Lätt den bästa marknaden i hela London som man verkligen måste besöka när man kommer till London. Där finns små butiker, souvenirshoppar, H&M och snabbmatsställen, men det bästa är såklart att gå förbi alla dessa och gå direkt in på marknaden. Där finns kläder av alla dess slag, mycket ”roliga” t-shirts och sånt, men även klänningar, smycken, skor mm. Går man över bron kommer man till ALL MAT! Där finns allt från olika världsdelar och länder, och går man längre ned längs floden finns det ännu mer smycken, solglasögon, kläder, accessoarer och annat som är intressant att lägga ögonen på. Har man tur finns det någon som säljer nygjorda munkar, och får man chansen ska man absolut prova det, det är typ det godaste som finns.

Det är öppet alla dagar, men det är mest stånd och grejer på helgerna. Det är lätt att ta sig dit, bara att åka till Camden Town tunnelbanestation, tror den ligger på Northern Line.

Lite saker man kan hitta på Camden market.

 

Portobello Road

Eftersom jag bodde alldeles vid Portobello Road så har jag lite svårt att se charmen med den här gatan. Alltså, den är ju jättemysig att gå på, finns massa små butiker och alla stånd har jättefina antikmöbler och spännande saker att titta på. Dock gick jag ju oftast där på vardagarna när det inte var så mycket folk, och det var jättetrevligt. Men det är ju på helgerna som det verkligen är sevärda saker där, och tyvärr innebär det också att det är PROPPAT med folk. Portobello Road är trevligt att gå på, och en typisk sån där sak som man bara MÅSTE ha sett när man är i London, men om man inte bryr sig om att kunna säga sånt så tycker jag att man hellre kan lägga sin tid på att gå på andra marknader istället. Dock är Notting Hill så fint så det kan vara värt att traska omkring i ett tag... Hittar man till lyxiga gatan Westbourne Grove kan man kika in på caféet Daylesford Organic där jag jobbade ett tag...

Vill man till Portobello Road ska man gå på helgerna. Man tar sig lätt dit genom att åka till Notting Hill Gate på Central Line, sedan är det skyltat ända från tunnelbanan och fram till Portobello.

Pappa på Portobello road.

Old Spitalfields Market

Jag benämner det som Old Spitalfields Market, men egentligen är det (för mig) ett samlingsnamn för hela östra delen av London, och särskilt innefattar Brick Lane. Där finns det mest secondhandshopping i olika former, alltså skivor, konst, inredning, kläder, skor, och så finns det många olika ställen att köpa mat på!! Även där kan man få chans att köpa nygjorda munkar, och jag tjatar om det för att det är en jävla orgasm i munnen och ibland kommer jag på mig själv att drömma om dom där underbara munkarna...

Själva marknaden ligger i en enorm viktoriansk hall, men fortsätt gärna vidare efteråt och leta er fram till Brick Lane. Östra London är rätt sunkigt, men det finns rejält häftiga grejer att se, så detta rekommenderar jag verkligen! När jag och Malin skulle ta oss dit tror jag att några tunnelbanelinjer var stängda (vilket dom ofta kan vara på helgerna, så håll utkik i tunnelbanan om information så att man inte planerar att åka till stationer som är nedstängda och sedan måste ta massa omvägar), men jag är ganska säker på att lättaste sättet att ta sig dit på är att åka till Liverpool Street, sedan ha med sig en karta så att man hittar. Det ska vara runt fem minuters promenad till marknaden och kanske några minuter till efter det om man vill vidare till Brick Lane, men det är värt promenaden! På fredagar är det modedag på marknaden.

Nygjorda munkar i östra London nånstans....

På Brick Lane där jag träffade Gordon Ramsay... Best. Day. Ever.

 

Shopping

Bästa shoppingställena är helt klart Oxford Street och Westfield. Här hittar man alla vanliga affärer, som typ H&M, Topshop, Urban Outfitters, Selfridges, Primark, New Look... Om man kikar ordentligt in på en liten bakgata kan man hitta Whistles där Malin slavade, jag menar jobbade, så duktigt så länge! För Oxford Street kan du åka till Marble Arch och sedan gå nedför gatan ända bort till Tottenham Court Road och åka vidare därifrån. För Westfield, som är ett stort shoppingcenter i västra London där allt är samlat på samma ställe, åk på Central Line till Shepherd's Bush eller White City.

På Oxford Street

Fiesta

Det är 18+ på så gott som alla klubbar i London, vilket innebär att det är sjukt blandade åldrar överallt, så var inte förvånad ifall du blir uppraggad av en 45-årig, svettig man som precis landat i en medelålderskris eller om du ser kvinnor och män i alla åldrar spåra ut på gatorna och stå och spy/kissa i gatuhörnen oberoende av ålder. Om man inte åker till lyxklubbarna vid Oxford Street så behöver man inte klä upp sig för att gå ut, snarare tvärtom. Converse, jeans och en t-shirt är väl det vanligaste man har på sig.

På Notting Hill Arts Club kan man dansa till gamla rockklassiker, och även (tydligen) spotta någon kändis om man har tur. Där är det dock riktigt kul att vara och ganska stor skillnad från svenska klubbar, så om man vill uppleva något annorlunda ska man gå hit! Klubben ligger ned för gatan från Notting Hill Gate och har inte riktigt någon skylt så det kan vara svårt att se. Är man där i rätt tid är det dock vakter utanför och man kan fråga efter vägen.

Vår bästa utekväll hade vi dock på Koko night club i Camden. Det är en enorm gammal teater, med stort dansgolv och jättemycket folk. Där dansade vi hela natten till sjukt bra musik. Åk till Camden Town station och gå åt motsatt håll från marknaden. Klubben ligger i ett gatuhörn, men man ser det från långt bort eftersom det är upplyst och mycket folk. Kom i tid så kanske du inte måste stå i en timlång kö som ringlar sig runt huset och få sällskap av ett gäng fransmän som du kanske försöker börja prata med eftersom du har varit i Frankrike på klassresa och titulerar dig själv som franska-expert och sen snor en av deras näsdukar och knyter runt huvudet för att se fransk ut.

Och det var väl egentligen det som jag tycker kan vara viktigast när man är i London! Men det är så svårt för mig att välja ut några saker eftersom jag bodde där så länge, och det är stor skillnad på om man är där i bara några dagar! Men ja, det här var mina pärlor, hoppas det hjälper lite!

the salstenta is gjord

Jag är alldeles matt i kroppen efter ha gått och spänt mig och stressat över salstentan hela veckan. Det gick fruktansvärt bra, tentan var mycket lättare än väntat och jag kunde så gott som allt på alla frågor! Maxpoäng var 60, godkänt 36 och väl godkänt 48. När jag räknade ihop på ett ungefär mina poäng, och försökte vara lite pessimistisk ändå, fick jag det till ungefär 50!!! Så jag har ju helt klart godkänt, och om jag har tur till och med VG! Svaret får jag dock inte förrän om typ tre veckor, så... Ja. Men hur som helst är jag fruktansvärt glad och helt utmattad. Dock var det lite stress en kvart (!!) innan tentan skulle börja, då jag fick veta att jag var tvungen att ha med mig legitimation. Fuck, jag som hade lagt av mig börsen hemma på diskbänken. Ängeln Ida lånade mig sina bilnycklar, jag KUTADE hem till henne, snodde bilen, körde hem och hämtade börsen och sprrrrrraaaaang tillbaka till tentasalen. Som tur var så var kön så lång att dom inte hade hunnit stänga dörren, så jag hann in. Annars hade det ju varit surt som fan. Men ja, det gick ju bra!
GLAD_TJEJ_91 TAR HELG!

ännu en heldag

Idag har det varit ännu en heldag med plugg, plugg, plugg. Jag, Emma och Jasmine åkte hem till Amanda imorse för att nöta, nöta, nöta. Min hjärna är verkligen helt mosig av allt som det är tänkt att jag inte bara ska FATTA, utan även KOMMA IHÅG! GAAH!! Så många termer, principer, metoder och bajs. Som tur var fick jag turen och äran att få prata med två sköna bönor på en och samma dag, nämligen Malin och Becky. Det är som att jag på något sätt förknippar dom med att peppa mig till att plugga, så det är en himlarns tur att jag kan ringa dom! Så tidigare ikväll satt jag och förbannade mig över allt jag måste få in i hjärnan och tänkte "Vad skulle Malin och Becky ha gjort?". Jo, det här är för fan PRECIS vad dom hade gjort:
FÄRGKORT!! Gröna kort är metoder, principer och regler, blåa kort är  redovisningstermer och rosa kort handlar om moms! Namnet på framsidan, definitionen på baksidan! Tog mig bara två och en halv timme att knåpa ihop, så imorn blir det att förhöra mig själv och tjejerna på detta som om det vore glosor inför spanskan i högstadiet och hoppas på att något fastnar! Wish me luck!
Och tack till Becky och Malin för evig inspiration! Måste bara få skryta om mina sjukt smarta vänner som läser juridik respektive tekniska basåret och pluggar rövarna av sig, men ändå kan ta sig tid att muntra upp lilla mig!

suck

Jag är i ett lite halvjobbigt läge där jag inte egentligen är missnöjd med något i mitt liv, men jag kan inte hjälpa att typ bli lite halvdeppig för att jag drömmer mig bort till något alternativt universum där jag lever min absoluta dröm. Tror det är en blandning av tentastress (har första salstentan på fredag och pluggar så att hjärnan blöder), nedvarvning (euforin över nya lägenheten börjar lägga sig lite), längtan (jag har lyckats hålla mig rätt självständig, men faktum kvarstår att jag inte har fått prata med min bästaste bästa vän på tre veckor och jag börjar känna av det lite grann nu. Hon kommer dock hem om precis en vecka, så jag kan stå ut) och underliggande förkylning som inte vill ge sig och låta mig komma iväg till gymmet. Sen blir det hela inte precis bättre av att jag har känt mig lite socialt understimulerad och därmed lite ensam också. Långdragen suck.
Nej, nu kommer kanske en lista på några positiva saker i mitt liv:
  • Bara en vecka kvar tills Jennie anländer till Sverige, och jag har möjlighet att få prata med henne på telefon ännu en gång.
  • Våren har kommit till Halmstad, och idag hade vi tio plusgrader och så strålande sol att jag var tvungen att ha solglasögon på mig, och egentligen är det svårt att inte bli gladare av det!
  • Jag är inte lika barskrapad på pengar den här månaden som jag var i slutet på förra...
  • Imorgon får jag veta ifall jag kommer kunna tacka ja till ett jobberbjudande jag har fått (mer om det senare).
  • Idag fick vi ännu mer information om kommande inriktningar, och i mitt fall blev jag bara ännu säkrare på att filmvetenskap är rätt val för mig! Vill börja läsa kurserna nu, nu, nu!
  • Jag har under de senaste veckorna känt mig väldigt nöjd med min kropp, vilket är mycket välkommet efter ungefär ett helt år av konstanta jobbiga tankar över komplex som jag egentligen aldrig förut har behövt bekymra mig om. Men nu är de alltså så gott som borta och jag känner mig för det mesta sjukt snygg!
  • Jag har sån tur som har så fina vänner och familjemedlemmar runtom i världen som jag kan sakna, och två superfina tjejer här i Halmstad som gör mina dagar och pluggsessioner så mycket ljusare!
  • Igår lyckades jag slänga ihop världens godaste köttfärslimpa, helt utan recept!!! Kanske låter som en simpel sak, men satan vilken kulinarisk mästare jag har utvecklats till alltså!
Där ser man, den här listan funkade ju till och med rätt bra som uppmuntran!

fajnälly

Äntligen får jag återuppliva mitt sociala liv lite grann och träffa Jasmine och Amanda för lite fika och plugg. Annars har jag idag bara sovit länge (är det bra eller dåligt att när jag får sova ut och dra mig ordentligt så sover jag aldrig längre än till halv elva??), varit ute på långpromenad i det sjukt vackra vädret, diskat, ätit hårdmackor och nudelsoppa och till och med hunnit plugga lite grann! Jag känner mig duktig.
Jag tänkte visa upp mina fräsigt rosa ben, leopardmönstrade linne och relativt nya bakgrund. Jag köpte en dyr och fin gardin och häftade upp den under loftsängen, så nu har jag nästan som en liten fondvägg bakom soffan! Jag är som rena rama Äntligen Hemma-fixarn!

the bulle is near

That's right! Ingrid Kling har gått och blivit med bullar, jag är bullmama, jag har bullar i ugnen och så vidare etcetera. Ett utmärkt sätt att spendera en lat lördag på, måste jag säga. Nu är det väl bara att slå bort alla besökare som vill komma och smaka - NEJ, JUSTE, ALLA MINA VÄNNER ÄR UPPTAGNA!!! Hahaha, okej, nu låter jag sjukt bitter och är egentligen inte riktigt så sur. Jag är lite socialsjuk, bara. Men meeeen, jag ska nog få tiden att gå på ett eller annat sätt *klappar min trogna hårddisk på magen*.

forever alone

Har det verkligen kommit till den punkt då jag typ måste försöka skaffa fler vänner? Alldeles för många helger nu har jag blivit tvungen att sitta hemma och häcka för att mina vänner jobbar, åker hem till familjen, blir sjuka eller får för sig andra idiotiska idéer som tydligen är mycket roligare än att vara med mig! WHYYYY?!?! Jag vill bara hitta på något, se på film, dricka öl, ha syjunta, skjuta pilbåge - VAD SOM HELST! WHAT ABOUT ME AND MY NEEDS?! Snyft. Så jag är forever alone även ikväll. Dock har jag ju blivit en mästare på hemmakvällar, så jag fixar lyxburgare (det är ju ändå fredag...), dricker en egen liten öl, poppar popcorn, glider ned i pyjamasen och slår på någon av alla 30 filmer som jag har osedda på min externa hårddisk. Det är ju trevligt det med.
Ha en trevlig kväll, allihopa!

vänsterfika

Var ju som sagt på Vänsterpartiets fika på Stadsbiblioteket tidigare ikväll. Det var lagomt intressant, dock inte så jättemycket om kvinnofrågor utan mer om typ arbetsmarknaden. Kvinnor hör ju in där med, men jag var lite förvånad att det inte handlade mer om feminism och den internationella kvinnodagen som faktiskt råkar infalla idag. Den punkt som rörde mig mest var dock när talaren sa att tre av fyra kvinnor känner någon som har blivit våldtagen, men inga män känner någon som har våldtagit någon. Däremot träffade jag några från Ung Vänster som gav mig numret till den som håller i hela rörelsen här i Halmstad. Tydligen är dom inte så aktiva just nu, men ska typ precis starta upp och träffas regelbundet och behöver folk som vill involvera sig. Så jag sa att jag var intresserad. Min dröm just nu skulle vara att få åka på kurs för att bli feministiskt självförsvarsinstruktör och sen få vara med och påverka yngre tjejer! Men vi får väl se hur det blir!

internationella tentapluggdagen

Nu är jag alldeles mosig i huvudet efter att ha suttit hela dagen med Amanda och pluggat igenom budgetering och redovisning. Känns som att den här tentan kommer gå åt helvete, jag förstår nästan ingenting. Men Amanda är ju som vanligt en ängel som förklarar och nöter och bankar tills det kommer in något i mitt huvud. Det lär dock bli några såna här sessioner innan nästa fredag om jag ska ha en chans till godkänt.
Annars, så här på internationella kvinnodagen, har jag bestämt mig för att strunta i disken bara för att. Och så väcktes jag av världens finaste SMS av världens finaste Becky, med en sån oväntad och genomtänkt komplimang som kommer att lysa upp till och med dom värsta pluggdagarna framöver. Hon är guld värd, den där Rebecka. Nu ska jag alldeles strax sticka iväg på Stadsbiblioteket där Vänsterpartiet har anordnat en feministkväll, dagen till ära. Då kanske jag kan få reda på hur fasen jag kan få gå med i Vänstern här i Halmstad eftersom dom vägrar svara på mina mail.
Gammal bild på mig och fin-Becky på väg till balen.

FOTC och höstplaner

Gudars så duktig jag har varit idag. Efter jag kom hem från skolan satte jag direkt igång med att storstäda hela lägenheten, packa upp min väska och tvätta all min tvätt. När Amanda berättade att hon tvättar varannan vecka och då tar ALLA textiler i hela lägenheten, så väcktes några tankar i mig. Tvättar man alltså strumpbyxor också? Kökshanddukar? Förkläde? Mattan som ligger i mitt kök/hall som jag spiller på så gott som varje dag? Så jag fick ett ryck och samlade ihop allt för tvättning (förutom mina sängkläder då, jag har ju bara sovit i dom i över en månad och är ju inte helt dum i huvudet). Så nu är allt skinande rent, både golv och kläder och lilla jag! Och så chicken nuggets till middag på det gjorde ju dagen till en tiopoängare!!!
-
Idag kom även en lärare som heter Lena förbi i klassrummet och berättade om filmvetenskap, inriktningen jag ska välja till hösten. Hon verkade urcool, måste ha varit åtminstone 55 år gammal, sminkad nå så jävulskt, mörk ögonskugga upp till ögonbrynen, läderlinne med världens urringning, typ fyra-fem halsband, örhängen och armband som klirrade varenda gång hon rörde på sig. Hon var sjukt dramatisk och babblade på som attan om filmhistoria och teori och allt annat som vi ska läsa. Gud så det verkade intressant! Jag har velat lite vad jag skulle välja för inriktning nästa år, men nu står det i alla fall klart att det blir film, så det ser jag fram emot!
-
Jag avslutar med en låt jag har nynnat på hela dagen, Flight of the conhords är verkligen mästarna!!

bilder från lördagen

Här kommer några bilder från lördagen och mammas 50-årskalas. Finns som sagt fler bilder på facebook i albumet "En tripp till Umeå".
-
Anders och morfar.
Alva, Lukas och Olof.
Jag och Alva.
Mormor, Linn och halva morfar.
Fina floffi var toastmaster!
Mamma var HOTHOTHOT i sin blåa klänning!
Jag och Alva körde på stormhatt.
Bästa bilden på mamma och morfar!
Sen blev det dans resten av natten!

bilder från fredagen

Här kommer några bilder från i fredags när jag var ute och röjde med Linn och Erika. Fler bilder finns på facebook i albumet "En tripp till Umeå".

Här drog Erika en Barney!!! Som ni ser så är Linn suddig för att hon skrattar, och jag trodde Erika också satt och asgarvade, men när jag tittade på skärmen sen ser jag att hon ser faaaaab ut och tittar rakt in i kameran! SOURCERY!!
Dance-face på Linn och drunken eye på Erika.
Självklart ser jag ut som Björn Ranelid bredvid två av Umeås blekaste tjejer.
Och så avslutar jag med kvällens i särklass snyggaste bild, och innan allt (jag) spårade ur totalt.

hello again

Nu är jag tillbaka i Halmstad och vid min dator. Skönt att vara hemma, och det är första gången som jag kommit hem från en resa och känt att det bara är skönt att få vara hemma igen! Eller ja, det betyder dock inte att jag inte har haft skitkul i Umeå, för det har jag, men det har varit sjukt intensiva dagar. Särskilt eftersom jag är van vid mitt egna, lugna tempo. Men ja, jag har i alla fall haft fruktansvärt kul, sprungit omkring mest hela tiden och träffat massa människor och skrattat, skrattat, skrattat. Mammas fest i lördags var superrolig och jag hann med att träffa flera gamla flammor från förr! Nu är jag dock helt slut eftersom jag varken har sovit speciellt mycket i helgen eller druckit drycker som inte innehållit alkohol... Hrmm... Ja, så jag ska ta en tidigt kväll nu, sova ut och så kommer det bilder imorgon! Godnatt!

RSS 2.0