studieteknik

Idag har jag mjukstartat mitt läsår genom att gå på en föreläsning om effektiv studieteknik! Det var faktiskt sjukt intressant och jag tror att det jag lärde mig där kommer att hjälpa mig ganska bra under de kommande tre åren. Bland annat har jag fått reda på hur jag kan förbättra mitt korttidsminne, att jag läser ganska snabbt (ca 400 ord i minuten) och så har jag fått tips på hur jag bäst kan schemalägga min vardag för att få ut så mycket som möjligt! Så fort jag har fixat mitt gymkort så ska jag ta i det. Och nu när jag skrev det insåg att jag att jag hade tänkt fixa gymkort när jag ändå var på skolan, fuuck. Så jävla värdelöst av mig att bara glömma bort det. Ja, ja, jag får väl fixa imorn istället då...
-
Jag fick hem ett brev idag, typ "välkommen till Halmstad"-grej. Fick massa bra kuponger och rabatter, dock självklart på saker som jag redan har spenderat pengar på, typ halva priset på klippning eller 100 bilder gratis framkallning. Jag fick tre stycken kuponger på gratis synundersökning, hahaha. Funderar på att gå på alla tre, olika optiker då, och se vad dom säger. Bara för skojs skull. Men rätt najs var att jag fick 100 kr rabatt på Ica Maxi om jag handlar för 500, eller gratis matbröd från Östras, bageriet som ligger bredvid mig. Sen finns det något som heter Vårdval Halland, där man tydligen ska välja vilken vårdenhet man ska tillhöra. Jag känner lite beslutsångest, jag får hem massa blanketter som jag ska fylla i för att välja just deras vårdcentral. Pressen pressen. Är det så här i Umeå också eller vet jag bara inte om det för att jag för alltid hört till Backens vårdcentral? Hur vet man vilken vårdcentral som är bäst?

DET SVED

Satan vad det svider i den virtuella plånboken just nu. Har precis bokat klart allt inför resan till Prag, och flygresan från Halmstad-Stockholm i november kostar 1845 kr. Flyg Prag-Stockholm tur och retur + hotell i sju nätter = 1882 kr. Sån sjuk skillnad, förstår verkligen inte varför det ska vara så jävla dyrt med att flyga inrikes i Sverige, det är verkligen alltid det största problemet. Ja, ja. Jag fyller faktiskt 20 år i slutet av september, och då jag inte riktigt är i en position där jag kan få högvis med fysiska presenter från mina släktingar så lär jag önska mig en insättning på kontot istället, så det får gå!!
Lalala. Imorn ska jag på en föreläsning på skolan om Effektiv Studieteknik, vilket jag kan behöva, och på torsdag börjar skolan, yaaay. Och på fredag bär det av till Stockholm, ska bli så himla roligt att få träffa Becky, Malle, mamma och Ellen!! Skönt skönt.

Ny frisyr

Sprang och klippte mig sådär lite halvspontant på förmiddagen. Inte världens trevligaste frisör, kanske, men ett bra pris (250 kr) och jag blev nöjd med frisyren! Inte lika slitet, inte lika trekantsformat och så en liten lugg som grädden på moset! Känns bra inför hösten.
avatars myspace with Gickr
Make your own animation

PRAAAG

Åh åh åh åh, i slutet av november åker jag och världens bästa Jennie till Prag!!!!!! SÅÅÅÅÅ himla roligt det ska bli, dels för att jag drömt om att få se Prag i många år nu, och dels för att jag faktiskt aldrig har fått resa med Jennie, även fast vi varit vänner i typ... fem år? Snart fem år. Känns sjukt NAJS, och det skadar ju inte att vi får flygbiljetterna på flygrean (249 kr dit, 419 kr hem), studentrabatt när man bokar hotell genom hotels.com eller det faktum att Prag är Europas fjärde billigaste storstad (Stockholm ligger på 18:e plats). Underbart, underbart. Jag ska dricka gott, tjeckist öl, shoppa second hand, njuta av god mat, se på massa fin arkitektur, gå på gayklubbar och besöka SKELETT-KYRKAN!! Tydligen finns det en kyrka utanför Prag där en munk på 1500-talet samlade ihop skelett från ca 40.000 (!!!!) människor och gjorde massa konstiga kreationer i!
SÅ SJUKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag dör så häftigt. Dit ska vi lätt åka.
Jag dör vad fint det ser ut att vara!! Och tydligen finns det julmarknader redan i november, så vi kommer kunna gå på sånt också!!! ÅÅÅÅH vad roligt att ha Prag att se fram emot. Me so happy!

iiiiiih

Snabbare än vad jag hade väntat mig fick jag ett paket på posten!! Det är min spontana internetshopping som lönat sig, och nu är jag alltså stolt ägare av en HP mini-dator och en extern hårddisk! WOOOOHOOO.  Känner mig som en rejäl tekniknörd, men jag är väl min faders dotter?
Bådar gott att jag varit ägare till detta i tio minuter och redan slickar på datorn.

aarggh

Det är svårt att hitta motivation till att faktiskt göra något av dagen när jag har kylen full med cookies och en osedd säsong av Project Runway på datorn. Grr. Egentligen vill jag traska iväg till skolan och fixa mitt studentkort, men då måste jag duscha och snygga till mig lite eftersom dom kommer ta kort på mig, och så måste jag trotsa vädret och när kommer dit kommer håret förmodligen ändå se ut som ett stort kråkbo... ja, suck, det är mycket som tar emot. Jag vill inte gå ut på stan heller, för jag har köpstopp (blev lite vild spontan-internetshopping häromdagen, ni får se resultatet när jag har fått hem det), men jag behöver samtidigt väldigt mycket nya kläder. Så det är nog bäst att hålla mig borta från centrum. Men samtidigt vågar jag inte gå någon annanstans eftersom jag är rädd för att tappa bort mig, hahaha. Okej, det är bara en ursäkt för att få stanna inne och se liter mer PR... Procrastinating is my middle name. Nu ska vi se vad Tim Gunn har för utmaning.

segis

Vädret är så himla ostadigt här, en sekunden öser det verkligen ner, andra gassar solen. Så jag erkänner att det tog emot att promenera... så jag stannade inne istället. Hehehe. Så seg så he inte saaant. Snart ska jag göra mig lite pannkakor (mumma?!), men först tänkte jag bjuda på några bilder från gårkvällen.
Anna, Ida och Caroline
Staben avmaskerade (ser ju så klart inte ut som så mycket för er, men alla var rätt chockade i detta ögonblick)
Jag och min härliga bordsdam Ida
Anna, Louise och Mirelle.
Efter några drinkar...
Joel, Emma och jag. Här sitter vi mest och är sjukt uttråkade och väntar på att få gå iväg till festen.
Nu är det pancake-time...

det är över

Herreguuud, jag vaknade för en halvtimme sedan!! Vad tusan hände?! Jag har alltså sovit i över 11 timmar, tror det kanske säger lite om hur utmattad jag har varit under den här nollningen! Skolan börjar inte förrän på torsdag, så det kommer helt klart bli lite tomt nu i några dagar. Jag ska försöka styra upp gymkort och träning tills dess...
Igår hade jag faktiskt väldigt kul, det allra konstigaste var avtäckningen av staben... Det är verkligen en konstig känsla som inte går att förklara, liksom att vi har lärt känna dessa karaktärer och maskerade typer och tycker att vi känner dom, och sen helt plötsligt... ser dom inte alls ut som dom brukar göra och är inte alls samma personer... Vi känner dom ju inte det minsta, men ändå så känner dom oss... Ja, alltså, det är skitkonstigt. Alla höll typ på att spy av nervositet igår, inklusive dom som avmaskerades. Och det var knäppt. Det är allt jag kan säga. Så himla knäppt. Hela resten av kvällen stod alla bara och stirrade på dessa personer som var vår stab. Knäppt knäppt knäppt.
Hur som helst var finsittningen helt okej, satt med superroliga tjejer, men maten eller hela grejen var ju knappast värd 395 spänn... Dock var festen efteråt riktigt, riktigt kul. Jag trodde att jag skulle må för äckligt idag, men efter 11 timmars sömn så mår jag helt okej! Nu ska jag nog ta en promenad i detta fina väder och fortsätta min sjukt lediga söndag!

Regattan

Idag skedde alltså Regattan över Nissan med alla våra egengjorda flottar. Vi vann inte, långt ifrån, men jag tror vårt lag klarade sig från att ramla i vattnet i alla fall. Dock var det rejält många som föll i, hoppade i självmant och blev idragna. Där jag stod, säkert uppe på bron, såg det lite smått panikartat ut när många simmade för livet, en del dragandes på stora flaggor i det strömma vattnet. Det var nästan så att vi jämförde det med Titanic, men det är kanske lite okänsligt... Hur som helst var det galet, snudd på obehagligt, med hur många som åkte med strömmen osv. Jag har en tio minuter lång film här nedan... Den är inte intressant hela filmen genom, men ett tag kanske den roar ifall ni vill se kaoset!
Nu går jag och gör mig i ordning inför finsittningen som är ikväll. Det blir alltså middag och typ fest på kvällen, men först ska vår stab avmaskeras. Alla tvåor som har hållt i nollningen har ju varit utklädda, oftast i peruker och solglasögon, så vi har verkligen ingen aning om hur dom ser ut. Några av tvåorna avmaskerades tidigare idag (efter vi hade blivit dubbade till ettor), och det var verkligen en chock att se hur dom såg ut egentligen!! Så det ska bli spännande att se staben, alltså generalen, sergeanten och straffmästaren...
Byggprogrammet slängde ihop ett utsiktstorn.
Deltagarna gör sig redo, vår flotte i bakgrunden gjord av två plasttunnor, en byggpall och frigolit. Den flöt i alla fall bra!
Min utsikt från bron mot Picassoparken.
Vi fick fiska upp vårt lag ganska mycket längre ned från startplatsen...

picassoparken

Dagen har spenderats i Picassoparken (heter så för att det står en enorm skulptur av Picasso i den - TAKE THAT, UMEÅ "KULTURHUVUDSTADEN 2014"!!) där vi byggde en flotte. Ganska häftigt med ca 400 nollor ihopklämda i en park byggandes på allt möjligt. Flotten ska vi ha till regattan som är imorn, som alltså går ut på att fem personer från varje program ska ta sig fram och tillbaka över Nissan, ån som rinner genom Halmstad. Tydligen går det sällan bra, så det ska bli spännande att se! Sedan har vi också haft Laudbilsrally (inte lådbil, utan laudbil) som vi faktiskt vann!!! JÄTTESPEXIGT, som sergeanten säger. Bjuder på bilder från dom bästa bidragen.
Vårt vinnande bidrag, yaay.
Detta är vår andra vandringspokal, den första vi vann var i andslotttävlingen (inte sandslott, andslott)
Jag har skickat efter framkallning av en hel del bilder, och idag fick jag hem paketet! Så nu har jag min absoluta favoritbild i fönstret och kan njuta av mina älskade syskon varje dag när jag vaknar och drar upp persiennerna! Bättre start på dagen finns inte!

historiskt

Den 24/8 2011 kommer gå till historien som den dagen min stackars blogg fick besöksrekord! 78 besökare på en dag, och jag förstår inte ens varför! Så många besökare får jag inte ens när jag har länkat på facebook, så jag förstååår verkligen inte. Men nu får vi se om det håller i sig, hur som helst är det väldigt kul att så många har hittat hit och äntligen förstått att min blogg är världens bästa och att mina konstiga tankar kan underhålla alla sorters människor i olika åldrar! Lol.
-
Jag lyckades ändå med riset igår, till slut, och jag tyckte jag fick en alldeles underbart god middag i form av perfekt (!!) kokt råris, bacon-chorizo-paprika-lök-blandning, en klick turkisk youghurt på det med lite tomater och gurka som minisallad på sidan om! Sjukt duktig tyckte jag att jag var, och det var mumma som tusan. Dock idag känner jag mig inte helt kry i magen, så jag vettetusan om det var något som gick fel där ändå... Var på aktiviteterna nu på morgonen med klassen, men nu tog jag mig hem för att vila upp mig lite innan pubrundan senare i eftermiddag. Fuck om jag har blivit magsjuk eller matförgiftad, skulle vara rätt så tråkigt... Men förhoppningsvis går det över snart!
Fick en trevlig överraskning när jag loggade in på facebook!
Alva saknar mig tydligen och kände att det var nödvändigt att göra den här bilden, vilken gullunge!!! Extrapoäng är ju att hon har klippt bort Ellen i paint, lite kiss the girl-känsla på den. För er som undrar vad "kiss the girl" är för något så är det den här videon som Ellen gjorde för typ fyra år sedan med bilder från Harry Potter. I beskrivningen av videon har hon skrivit "This is my first movie on Youtube and it's about Harry, Hermione and Ron. They're in a lovetriangel!! :D" Hahahahaha alltså vi har skrattat så sjukt mycket åt den här videon genom åren.
2 139 visningar!!!! Helt otroligt!

Fan då.

Nu ligger jag rejält på minussidan av vuxenpoängen eftersom jag var tvungen att ringa pappa och gnälla "paaaappaaaaa, jag försöker koka ris och jag har gjort som det står på förpackningen och det har bara gått några minuter men det ser ut som rispuffar och är brääähähähääänt!!". Han förklarade dock allt och nu tar jag bara liten paus från riskokövervakningen (ja, jag sitter på en stol bredvid spisen med ett öga på tvn och det andra på kastrullen) för att min dumma kusin Jens påpekade att detta innebär -1000 vuxenpoäng. Jag tycker inte jag behöver vara riktigt SÅ drastisk, men lätt -..........8. Kanske 10. Näe, 8. Det blir -10 ifall jag misslyckas med andra omgången.

Keno

En del saker som jag funderar på när Keno är på tv:
Vem ser på Keno? På riktigt, liksom, inte bara väntar på att nästa program ska börja.
Hur länge har Keno funnits? Jag minns när jag var liten och jag och mina syskon satt och gissade på vilket nummer som skulle komma härnäst, och det var sjukt länge sen.
Hur blir man Keno-programledare? Måste man vara gotlänning?
Vem spelar Keno? När jag var liten tänkte jag att det säkert bara var typ gamlingar som alltid har gjort det och därför inte kan sluta, men det är ju typ 10-15 år sedan nu... Dom gamlingarna är väl döda nu? Kommer jag spela Keno när jag blir gammal?
Vad hände egentligen med Elijah Wood?
Många frågor, inga svar.

perfa!

YAAAY, POST!!!!! Direkt två poängs avdrag från vuxenpoängen (nu står alltså poängen på 23 för den som håller koll) för att bli glad över post som inte är räkningar. Dock var ett av breven räkning för min nya hemförsäkring, så jag kanske borde ge tillbaka två poäng... Ja, så får det bli! Plus minus noll, alltså står poängen fortfarande på 25! HUR SOM HELST så var det andra inte bara post, utan ett PAKET! "OOOOH", tänker ni nog alla nu, "PAKET SOM ÄR SÅ SPÄNNANDE!" Jajjämen. Ännu bättre (om möjligt) var att jag hade glömt bort vad som var i paketet = julafton i augusti. Jag fick alltså min premie som ingick när jag började prenumenera på Elle, vilket var hårvårdsgrejer Kérastase! Hur himla perfekt som helst, eftersom jag imorse stod och svor över att jag inte har hårspray ens en gång, och så vips! Besvarades mina böner. Tack hårvårdsguden.
Nu ska jag åka och storhandla.
Känner mig som värsta modebloggaren. "Kolla vad som kom på posten idag, ett litet paket till lilla mig, tihi!"

Say whaaat

Helt plötsligt har jag fått över 50 besökare de senaste dagarna... Vad hände? Jag vetetusan! Förresten så rapporterade Linn att Filip och Fredrik pratade om fruktlägenheten som jag skrev om för några inlägg sen! Det tyckte jag var ganska kul eftersom jag bara klickade på länken till lägenheten för att Jessica skickade det till Lovisa på facebook och sa att dom skulle flytta in där. Tänk om Filip och Fredrik läser min blogg?  Hahahahaha, jag dör fortfarande lite när jag kollar på dom där bilderna...
Nu på morgonen har jag storstädat hela lägenheten, inklusive dammsugning och moppning av golv! Jag tror minsann det är dags för en till vuxenpoängsräkning, för det är tyvärr inte så ofta jag gör sånt...
  • Storstädar, dammsuger, moppar, skurar spisen, vädrar ur och impregnerar läderskor på en förmiddag efter en utekväll (+5)
  • Skriver inköpslista innan jag åker och storhandlar (+3)
  • Sätta upp alla kvitton från matinköp på kylskåpet för att hålla reda på hur mycket jag spenderar på mat (+3)
  • Prenumenerar på Elle (+2)
  • Har "ingen reklam"-skylt på brevlådan (+1, dock gjorde detta att jag inte fick hem den nya IKEA-katalogen som jag egentligen ville ha...)
  • Köper hem frukt och grönsaker och ÄTER UPP DET INNAN DET BLIR GAMMALT!! (+10!!!! Det är en stor grej för mig)
  • Istället för att köpa mina älskade cremefyllda muffins bakar jag egna kladdmuffins och fryser in för att äta senare (+3)
Dock har jag som vanligt en liten lista på inte-så-vuxna-saker som jag gjort.
  • Tänker "Vafan frös jag in kladdmuffinsarna för? DOM TINAR INTE TILLRÄCKLIGT SNABBT FÖR NÄR JAG VILL ÄTA UPP DOM!!" (-3)
  • Har utekväll och har inget annat val än att köpa 3,5:or på Willys och suga på (-2, inte så mycket eftersom jag faktiskt inte kan hjälpa att jag inte har åldern inne)
25 poäng totalt! Yaaaay.
Dock har jag ett frågetecken också! Vart hamnar till exempel "äta ägg ur shotglas"? Jag äter ägg, vilket är supernyttigt och bra, och har shotglas hemma (dock inte mina, men ändå) vilket är halvmog1. Men... samtidigt har jag ingen äggkopp. Plus eller minus?

Det är bra

Jag känner mig själv tillräckligt bra för att veta när jag behöver "prata om mina känslor", och det är ganska skönt att upptäcka att så fort jag vänder mig till någon, vare sig det är familjemedlem, bästa vän eller nära kompis, för att prata om att jag känner mig lite ensam, så möts jag av sån kärlek och uppmuntran att jag kommer på mig själv att undra vad fan det är jag klagar på egentligen? Visst, just nu har jag kanske ingen som kan hålla om mig när jag behöver gråta ut, men jag har i alla fall sju goda vänner som hör av sig till mig för att höra hur jag mår, fem av mina närmaste familjemedlemmar som alltid kommer älska mig villkorslöst och minst 35 personer som dagligen vill läsa min blogg och höra om mitt liv i Halmstad. Och en Jennie som skickar mig bajsporr som uppmuntring.
Även fast jag har flyttat till en ny stad utan att känna någon så har jag aldrig känt mer stöd från dom i min närhet, för nu mer än någonsin känner jag att jag kan ringa någon av dom jag räknade upp här ovan, antingen bara för att säga hej eller behöva prata mer allvar, och då släpper dom det dom gör för stunden och pratar med mig, säger en del peppande ord och avslutar med att försäkra mig om att det bara är att ringa igen ifall jag behöver. Sån himla tur har jag.
-
Så jag ska göra mitt bästa för att komma ihåg att jag har er, även om ni inte är fysiskt nära och i samma del av landet som mig. Och jag ska göra mitt bästa för att sluta tycka så synd om mig själv, eller "sluta flänna" som min bror så vackert uttryckte det tidigare ikväll. Som han också sa: "Du är en stark, självständig kvinna, vad är det att vara ensam ett tag?" (Han är lätt min favvo-brorsa)
Så tack alla ni som hjälper mig igenom mina svårare tider, det är verkligen fruktansvärt uppskattat och går inte obemärkt förbi!
WOW, världens äldsta bild.
Gordon fick också vara med på ett hörn, för han gör mig så glad.

Opepp

Peppen svek mig på morgonen och jag valde att skippa nollningen idag. Istället gick jag på stan och spenderade pengar, dock bara på saker som jag verkligen behöver. "Det är så det brukar låta när shopaholics får sig sin fix", säger alla pessimister i sina stugor. Nej men, på riktigt så var det välbehövda grejer. Hur som helst mår jag lite bättre nu, dels för att jag är nöjd med mina inköp och dels för att jag har sån tur att ha en god vän som Becky som bryr sig om mig och kan peppa mig om allt möjligt när jag behöver det. Så ikväll är jag en duktig nolla och pallrar mig iväg på ännu en nollepub istället för att sitta hemma och se Hell's Kitchen (snyft).
Mina nya skor, den PERFEKTA höstkappan från H&M, ett par jeans i modellen hög midja och smala ben (ni förstår inte hur länge jag har letat efter ett par i den här modellen som sitter bra på mig, att det ska vara så himla komplicerat?!) och en vanlig, beige, tunn tröja som jag fick på köpet när jag köpte jeansen på Bikbok! 199 spänn som jag tjänade in bara sådär, yaay!
Aaaaaah mina nya bebisar. Äkta fucking läder, liiiite skillnad från mina kängor från H&M som efter ett halvår faktiskt börjar gå sönder i sömmarna! Värdelösa! Nej, dom här ska hålla hela vintern och användas varje dag. 800 kr på Bianco, men det var det värt det!

NÄE NU FÅRE VA NOG!

NOÄÄÄÄÄÄREVÄL?! Hur många vuxenpoäng ska jag behöva SAMLA på en dag?! Serridill och ananas, idag har jag alltså skrivit in mig på en högskola, lämnat studieförsäkran till CSN (på brors inrådan), haft ett trevligt samtal med Jocke på Swedbanks kundtjänst samtidigt som jag lämnade kontouppgifter för mitt studielån OCH beställt begagnad kurslitteratur i god tid innan terminen startar! Nästan så jag får lov att faktiskt hålla reda på vuxenpoängen (eftersom det inte finns bestämt hur många poäng man får för att utföra en viss grej så tar jag mig friheten att bestämma detta själv.)
  • Tvätta tvätt i en allmän tvättstuga - 2 poäng
  • Skriva in mig på högskola - 4 poäng
  • Ringt Swedbanks kundtjänst och polat med Jocke - 1 poäng (sorry, Jocke)
  • Lämnat kontouppgifter - 3 poäng (det får en extrapoäng för att jag samtidigt skaffade BankID, men BankID får ingen egen rad eftersom jag egentligen borde ha kirrat det för länge sen, alltså är det inte helt vuxenpoängsbildande, men ändå lite.)
  • Beställa begagnad kurslitteratur i fett god tid - 5 poäng (sjukt ansvarsfullt)
  • Total poäng: 15
Men om jag känner mig själv rätt så måste jag nog ha något sorts avdragssystem för när jag beter mig inte-så-vuxet.
  • Ha ett alldeles för långt inlägg om hur roligt jag tycker det är med frukt i lägenhet (-2)
  • Vara sneaky och springa till biblioteket och låna några böcker på kurslitteraturlistan som bara finns i ett exemplar och planera att låna om dom precis innan lånetiden går ut hela hösten så att ingen annan kan få låna dom, MOAHAHAHA (-1) (Bara ett minuspoäng för egentligen så är det ganska smart)
  • Skriva "MOAHAHA" som jag gjorde hela tiden när jag var typ 11 (-2)
  • Måsta räkna på fingrarna för att räkna ihop mina vuxenpoäng (-5)
  • Total poäng (-10)
MEN FAN DÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Okej, så nu står min poäng alltså på 5. Får fan skärpa mig.
  • Använda alldeles för många utropstecken (-2)
Fuck. Okej, 3 poäng. Nu måste jag tänka ut vuxna grejer att göra.

FRUKT!!!!

Åh, titta på dom här bilderna av en superfin lägenhet i Stockholm. Jag tror mäklaren måste ha fått ett bra pris på frukt eller nåt, för det är verkligen abnorma mängder... Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Titta.
Det börjar med en bild på utsikten och balkongen. Visst, där är det okej med frukt, snyggt och fräscht. Helt okej.
Frukt i köket också helt okej. Dock en vattenmelon på spisen, vet inte riktigt om jag hade valt att lägga den där, men okej...
Sovrummet... Frukt på sängen? I form av ett peace-märke? Va?
Massa små lime-frukter i trappen och på golvet i garderoben! Varför?!
VARFÖR VÄRLDENS FETASTE HÖG MED VINDRUVOR?!
Hahahahah alltså frukt i bastun är inte så fräscht!!
SER JAG NÅGRA CLEMENTINER DÄR BORTA PÅ PALLEN?!?!
Mango och typ persikor ovanför brasan, as you do.
Mango och melon på bänken, äpplen på sängen och rabarber på golvet. Som vanligt, alltså.
HELA handfatet fullt?! Really?!
Hahahahha alltså, ja... Jag vet inte vad jag ska säga. Vet inte om ni tyckte det här var lika roligt som jag tycker (vet dock att Becky håller med mig, så det är ju ett plus!), men det här gjorde verkligen min dag. Har skrattat alldeles för högt och hårt åt det här nu, hoppas det skänker lite ljus och glädje i era liv med!

nollenollenolle

Nollning heeeela dagarna. Jag måste erkänna att jag har tappat lusten för allt detta lite grann. Grejen är att dom har både väldigt välplanerade stunder med roliga aktiviteter och grejer, som typ igår var det nollepub och vi hade superkul och festligt, och så är det grillning ibland och så vidare. Men sen ibland kan det vara FLEEERA timmar då dom inte verkar ha planerat något speciellt alls, utan man ska leka, typ. Men oftast kör vi bara samma lekar som vi gör hela tiden, dom har som inte gjort något nytt. Och då blir det lite tröttsamt och inte alls skitkul, så det är synd att dom har varit tvungna att typ sprida ut nollningen och ha jättemycket schemalagd tid för "ingenting", när dom skulle kunna ha koncentrerat allt till bara roliga grejer så att man inte blev så less. Jag kanske låter värsta negativ nu, men jag är verkligen inte ensam om att känna så här i gruppen, så... Ja. Nu ska jag egentligen tillbaka till skolan och leka lite mer, men jag är fortfarande trött efter nattens bravader och det kändes inte så värt, så jag tror det får bli en till omgång av kladdmuffins. Ja, förra omgången tog slut inom loppet av två dagar.
Här kommer några bilder och en video på vårt "gyckel" (=spex) som vi använder för att vinna dance battles som vi ibland utmanas till av andra program. Sa jag att det var Harry Potter-tema?
Anna, Louise och General You-Know-Who.
Anna och Louise.
Jag och Mirelle.
Det är faktiskt superhärligt väder här! Det är inte riktigt skitvarm sommarvärme, men när jag cyklar till samlingarna vid nio på morgonen och när jag cyklad hem vid två i natt så behövde jag ingen jacka, utan oftast är det bara den här fula t-shirten som ni ser på bilden som behövs! Riktigt skönt, faktiskt!

nostalgi

Jag råkade få tag på Becky och Malin tidigare ikväll, och när Malin är lite på lyset så kommer ALLTID London upp i konversationen, hahaha. Åh, hon fick mig verkligen att sakna London-tiden, fantastiskt kul hade vi verkligen. Den här bilden är från den allra roligaste av kvällarna vi hade, och den sammanfattar allting så bra!
Bäst är den uppe till vänster där jag och Malle skjuter iväg konfettibomber, hahaha. Eller där Malle mimar i en himla mini-vodkaflaska. Jävla fyllo.

en hemlis...

Jag tror jag kan ha kommit på hemligheten till ett bra förhållande, eller i alla fall en god grund: Skaffa diskmaskin. Seriöst, så himla mycket tjafs det kan bli om disken, och en sån himla ÅNGEST det blir när man känner att man måste städa efter någon annan hela tiden!!! Jag kom fram till denna uppenbarelse när jag drack två burkar cola till middag (det är väl studentigt? Att köpa ett sexpack med cola?), fick en sockerkick och städade hela lägenheten. Det tog mig typ tio minuter. Såååååå himla skönt. Jag ska fan aldrig någonsin igen bo med någon, och aldrig större än det här rummet. Okej, till och med jag vet att det där var en överdrift, jag kommer säkert att bo med någon i framtiden, och nästan förhoppningsvis lite större än så här, men ni förstår vad jag menar. Det är sjukt skönt att få vara ensam ibland och bara ha sig själv att oroa sig över. Två dagars disk tog mig mindre än tio minuter att diska bort, och samtidigt hade jag tvn på vilken kanal jag ville och spelade fräsig, halvskämmig partymusik på hög volym och sjöng med och dansade utan att någon annan skulle lägga sig i. Det är skönt iblaaaaand. Nu ska jag knäppa upp byxorna och se på film, helt ensam!! Gobaj.

matlagningsgudinna

Alltså på senaste tiden har jag börjat tro att jag har gått och blitt nån sorts matlagningsgudinna? Häromdagen slängde jag ihop en fucking awesome köttfärssås, och idag fick det bli köttfärsbiffar (ja, jag har två kg köttfärs i frysen) med morötter, vitlök och curry! Ja, dom blev lite brända (om ni hänger med på facebook), och nej, jag skulle INTE servera dom till Gordon, men det gjorde inte så mycket just nu, det blev bara lite knaprigt. Hur som helst blev dom asagoda och jag är stolt över mig själv. Gjorde som ett vanligt köttfärsbullerecept men rev en morot fint, hackade en halv lök, tre (!!) vitlöksklyftor och lite salt, peppar och curry! MUMMA! Nu ska jag njuta av min fredagskväll med mina kladdmuffins och lite cola.

nollning

Herregud, är helt slut!! Är hemma en snabbis för middag (kör ekonomiskt och äter nudlar istället för pizza), men ska snart tillbaka för mys på skolan. Dagen har varit rätt intensiv, vet inte riktigt vart jag ska börja berätta! Jag nollas tillsammans med alla som går HUM-linjer, så det är språk, hållbar turism och mitt eget kultur och kommunikation som är tillsammans. Vi är ca 30 stycken allt som allt, så jag tror inte jag får en jättestor klass. Dock är det nog fler som tillkommer som inte är med på nollningen... Ja, ja. Det verkar vara ett härligt gäng, och jag fick direkt bra kontakt med en tjej som heter Anna, som också råkade bli min nollekompis. Nollekompis är den som man bor närmast och som man hör av sig till varje kväll när man har kommit hem för att man ska veta att man kommit hem säkert och sådär, vilket känns ganska bra nu när jag bor helt ensam!
-
Just HUM-nollningen har ett Harry Potter-tema (av någon himla anledning), så de tvåor som håller i allting kallar sig för typ Mamma Weasly, Syster Peeves, General You-know-who, Straffmästare Bellatrix osv osv. Det är ganska kul, faktiskt. Det är inget hemskt eller elakt som pågår, våra "straff" består typ av att straffmästaren vrålar "BACON!!!", så måste alla lägga sig ner på marken och sprattla omkring samtidigt som vi fräser, typ som om vi vore bacon som stektes. Eller så ropar dom "DVÄRGATTACK!!", och då måste man antingen springa och gömma sig eller hoppa upp på nånting som är högre än en dvärg. Ja, så inte så förnedrande saker som man har hört talas om i andra städer, precis. Just i nollegruppen är det mer eller mindre bara människor (mest tjejer) i min egen ålder, dock verkar jag vara yngst ändå. Men ja, det är inte så farligt, och det känns mest kul! Men ja, nu är jag som sagt helt slut efter alla lekar, och detta verkar ju ska pågå i tio dagar till... Nästan så jag vill sucka, om allt är så här galet kommer jag ju knappt orka! Men det är kul, så jag får bita ihop, lat som jag är!

nolleschema

Fick mitt schema inför nollningen, och det verkar bli full rulle i över en vecka! Kommer säkert bli kul, samling imorn 11.00, då sätter det igång! Är lite nervös, wish me luck!

Jävla norrlänning

Jag hade tvättid 09.30 imorse, så det var bara att dra sig upp och vara duktig. Tro det eller ej, men jag har faktiskt aldrig tvättat i en sån där allmän tvättstuga förut, så jag tycker att det ger mig lite extra vuxenpoäng eller nåt. Funderar på att börja hålla reda på hur många vuxenpoäng jag egentligen HAR, det skulle kanske vara lite intressant? Hur som helst så har jag tvättat upp alla kläder som har legat i resväskan som pappa tog med sig hem från London innan jag åkte till Mallis, som alltså har stått och blivit rätt illaluktande sen sex månader tillbaka i mormor och morfars källare. Men nu är allt rent och luktar gott, tralala. Sen drog jag igång bakpremiären och slängde ihop kladdmuffins. Har inte smakat dom än, men smeten var gooood.
-
Sen har jag också ringt en snubbe som heter Christian som är VD för Spis & Deli, en restaurang här i Halmstad. Fick kontakt med honom genom min moster på något sätt, han mailade mig för några veckor sedan och sa att jag skulle höra av mig när jag kommit ner så "ska vi se om vi kan fixa något". Så jag ringde honom nyss, och det första han säger är: "Men gud vilken härlig norrländska du har!! Den kommer du nog inte kunna gömma för någon, det är bara att du vänjer dig att få höra det!". Åååh, jag sa ju det? Tillbaka till skogarna med mig. Hur som helst så ska vi träffas någon gång nästa vecka och babblas, så det blir ju spännande!
När man googlar på Norrland kommer den här bilden upp. Det är så alla kommer tro att jag bor, att jag kört bil sen jag var 11 och snusat sen jag var fem och åker skoter till jobbet och matar isbjörnar utanför köksfönstret och duschar i älgkiss och torkar mig i rumpan med lämlar.

tog en promenix

Jag tog en promenix ner på stan och gick lite i affärer. Utbudet är faktiskt väldigt bra, helt klart jämt med Umeå, om inte bättre. Dom hade bra mycket bättre skoaffärer i alla fall, hoho. Sen finns det ju såklart Gina Tricot, Lagerhaus, Scorett och Kicks och allt det andra som gör att jag kan klä mig, sko mig, sminka mig och inreda precis som om jag vore i Umeå! YAY!!!! Dock slår stadskärnan Umeå med längder när det kommer till utseende, allt är urgulligt med kullerstensgator och gamla sten- och trähus och mysiga passager hit och dit. So it's all good. Tog en del bilder, men jag vet inte om det visar så mycket hur det faktiskt ser ut...
-
Gastons!!! (Till Jennie)
Eh, snyggaste biografen?!
Stadsbiblioteket som jag bor alldeles bakom! Sprang in och kirrade ett lånekort också, kan väl vara bra att ha...
-
Jag kom på mig själv att tro att alla som jag gick förbi och stod bredvid i affärerna och sådär drev med mig och typ fejkade dialekter och pratade konstigt, men insåg sen att dom bara pratar så. Så himla fult. Sen började jag typ bli paranoid och få för mig att alla kunde se på mig att jag var norrlänning och att dom ville skicka tillbaka till mig till skogen. Herreminje.

rundtur i läggan

Nu är jag framme i Halmstaaaaaaaad. Vi kom igår strax innan 21.00, efter en lång dag i bilen. Imorse åkte vi och tittade på Högskolan, handlade på Willys och gick en promenad in till centrum och fikade innan pappa började köra hem igen. Jag bor verkligen supercentralt, stora torget ligger kanske... mindre än fem minuters promenad bort, och huset ligger nästan vägg i vägg med stadsbiblioteket! Så det känns superbra. Bjuder på en liten videoblogg med rundtur i lägenheten, vet att det är några som är nyfikna på hur det ser ut!
Snart... vet jag inte riktigt vad jag ska göra? Ska nog ta en liten cykeltur runtomkring här i området, men jag vet inte riktigt om jag kommer våga mig för långt bort ifall jag tappar bort mig, öööh. I alla fall. Ja. Så ser det ut.

sista kvällen

Sista kvällen i Umeå spenderas på Sibylla, haha. Jag väntar på att Jennie ska sluta, så jag passar på att avnjuta en sista liten hamburgare för att hylla min Sibylla-sommar.
Imorgon 06.30 går flyttlasset till Halmstad, jag och pappa kör som sagt ner och ska försöka avsluta resan på en dag. Hela dagen idag har jag kört omkring och samlat på mig alla mina olika ägodelar som jag har spritt runtomkring mig i Umeå hos vänner och släktingar, så nu är bilen helt proppad med prylar från alla olika delar av mitt liv. Det är lite spännande. Dock tog det emot att säga hejdå till mamma, Alva och Olof för en stund sen, och ännu jobbigare att Ellen inte var där för att säga hejdå. Det är inge kul, sånt där, jag kommer sakna min älskade familj så fruktansvärt mycket. Får skaffa mig en ny i Halmstad, helt enkelt! LOLZZZZZZZ

Ja, ja, nu stänger Sibylla och jag ska spendera sista natten hos Jennie, sista natten i Umeå. Blä blä blä. Just nu känns det faktiskt inte så himla kul, förhoppningsvis är jag mer taggad imorn bitti. Godnatt!

tråkig anledning

Undrar hur många av mina blogginlägg existerar på grund av att jag har tråkigt och bestämmer mig för att blogga istället för att typ googla på blue waffle och spy i min mun?

Igår gick jag och Jennie på bio, vi såg Horrible Bosses som jag tyckte var väldigt rolig. Alldeles i början av filmen, ni vet när det inte händer något roligt ALLS, så sväljer jag fel på drickan och börjar hosta som en galning, och eftersom jag också är förkyld kommer det ut typ hinkvis med snor ur näsan. Jag kan inte sluta hosta men börjar samtidigt skratta åt mig själv, eftersom det verkligen är KNÄPPTYST i hela bion. Och jag bara typ skrikhostskrattar så att alla hör. Det var helt sjukt. Bra historia, va?
Här kommer en oscarvinnande dialog som jag och Jennie förde igår. Vi skulle ut på promenad klockan åtta på morgonen och jag tar på mig deodorant under armarna innan vi går ut.
Jennie: Men... Ingrid, man tar ju inte på sig deo INNAN man blir svettig!
Jag: Men då slipper jag ju duscha efteråt.
Jennie: Alltså, det är ÄCKLIGT, så gör INGEN. Man tar inte på sig ny deo förrän man har tvättat bort den gamla deon!
Jag: Duu, raggardusch är allmänt accepterat i samhället! Det finns fler som håller med mig än som håller med dig!

Så nu frågar jag er: Tvättar ni bort gammal deo innan ni her på ny eller rollar ni bara på som om livet hängde på det?

kräftskiva

Har varit på mitt livs första kräftskiva! Som ni kanske kan se av kommande bilder så var jag fascinerad av kräftorna.









Lasse var med såklart.

Kräftskiva from Ingrid Kling on Vimeo.


nu har det börjat...

Nu när min sjukdom börjar gå mot friskhet har det alltså börjat - farvältagandet av vänner och familj. Ikväll träffade jag Petra och Oskar en snabbis, hade som vanligt väldigt trevligt tillsammans med dom. Imorn ska jag på Nolia med pappa, sen kräftskiva med familjen och mormor och morfar. På fredag en sista ordentlig kväll med Jennie med middag och bio, lördag träff med Erika på stan sen mys med Linn på kvällen. Sen packa under söndag och fixa det sista. Sen åker jag. Det känns helt overkligt. Jag har försökt prata om denna nervositet och rädsla som jag har inför detta med Jennie, men hon säger på riktigt att jag inte får prata om det!! "Åh, Jennie, jag flyttar snaaaart..." börjar många av våra samtal. Hon fortsätter med "NEJ! Scch, inget sånt nu, det är onsdag. Förresten, det är celebrity rehab nu!". Snyggt byte av ämne, Jennie. Snyggt.

Jag köpte en blombukett till Jennie idag för att lura henne att hon har goda minnen av när jag har bott hos henne. Jag lämnade en trevlig liten lapp (det vita på vasen), men det ledde bara till att hon trodde att jag hade lämnat henne och lämnat en avskedslapp. Hon ringde när jag var på väg hem från Petra och frågade "Tack för blommorna, jag trodde du hade stuckit!". TYVÄRR, ÄN ÄR JAG KVAR!!!

budget

Sitter och funderar på om jag ska försöka rita upp en budget inför mitt kommande studentliv. Eller framför allt funderar jag på hur tusan jag ska hålla koll på vad jag spenderar allting på... Det närmaste jag har kommit till att hålla reda på en budget förut var när jag var i Paris och skrev upp VARENDA liten sak som kostade pengar, alltså allt från kläder, skor, tunnelbanebiljett till mat, vattenflaskor och typ tuggummin. Då gick det ganska bra. Men då gäller det ju också att fortsätta göra det där också. Sen kommer nollningen kosta en rejäl slant, verkar det som. Typ 400 kr i första avgift som typ går till t-shirt och "annat kul", men sen om jag vill gå på gasque (typ bal-liknande middag) så kostar det x kr mer osv osv. Något som är skönt är ju att jag inte behöver lägga några pengar på mitt hushåll annat än mat, eftersom jag redan har alla möbler och saker som behövs...
Jag gjorde en snabb uträkning av min budget på konsumentverkets hemsida (länk här), och eftersom jag inte har några transportkostnader (kommer ju ta med mig cykeln och cykla överallt) så ser det ut som att jag ska klara mig med studielånet på 8216 kr/månaden och förhoppningsvis kunna lägga undan lite pengar för resor upp till Umeå och sånt trevligt.
Är det någon där ute som har något tips på hur jag ska hålla min budget?

bihåleinflammation

Tillsammans med min trogne hypokondrikervän Jennie så googlade vi igår fram att jag förmodligen lider av bihåleinflammation. Efter en jobbig natt stack jag idag iväg till vårdcentralen och fick det bekräftat av en läkare - där ser man! Så nu har jag fått kortisonspray för mina stackars bihålor som jag ska använda två gånger per dag i typ två veckor. Själva förkylningen har dock förhoppningsvis gått över vid det laget. Fick dessutom goda nyheter om att bihåleinflammation inte smittar och att min förkylning förmodligen inte smittar längre heller, så jag ska försöka piggna till lite och ta mig iväg på personalfesten ikväll! Kommer nog inte bli så mycket festande för mig, men middag och lite umgänge borde jag orka med!


Hittade den här bilden på Jennies dator, från förra veckan när vi var ute vid havet och badade. Mysigt!

sjukling på teg

Nu sitter jag nerbäddad i Jennies bäddsoffa här på Teg, där jag ska bo fram till den 15 augusti. Har varit rejält förkyld och febrig hela veckan, men ändå lyckats umgås med mina kusiner och genomföra en mindre flytt från Mariedal hit. Det tär lite på krafterna, snyft. Jag har verkligen ont i hela kroppen, i axlarna, i huvudet, jag har sår under näsan från allt snytande, värk i revbenen efter att ha hostat och en helt enorm förkylningsblåsa mitt på läppen. Men idag ska jag bara ligga stilla, dricka massa vatten och äta upp allt som finns i Jennies skafferi. Hahah nej då, så hemskt. Bara hälften.
Typiskt att det ska vara så här tråkigt och långsamt under mina sista dagar i Umeå, men det finns väl inte så mycket att göra åt. Igår hade jag sista kvällen med alla mina syskon samlade. Ellen åkte till Frankrike tidigt imorse och hinner inte komma hem innan jag åker. Det känns så knäppt att jag måste säga hejdå till henne och (senare) alla andra. Jag vet ju inte ens när jag kommer hem igen. Jag har fortfarande inte riktigt fattat det.

liten släktträff

Mina kusiner från Norrköping är här en gång om året, och det inträffade alltså igår. Nästan hela släkten samlades i min mosters stuga och som vanligt var det väldigt trevligt. Här kommer några bilder.
(Bilden som togs av Ulf här nedanför)
Tuvas urcoola tatuering, "Liten tuva stjälper ofta stort lass"

fy bubblan

Jag vaknade halv fem imorse med helt igensvullen hals, täppt näsa och jag vet inte vad. Har druckit tonvis med vatten men mår inte mycket bättre. Fy bubblan. Idag hade jag ju faktiskt tänkt packa ihop rummet här inför flytten till Jennie, men det går långsaaaamt. Smyger mig runt i rummet och trycker ner mina kläder i min stackars resväska för miljonte gången detta år, och håller typ på att svettas ihjäl och det känns som om armarna håller på att trilla av. Vetetusan hur jag ska ta mig bort till Umedalen för att hänga med Frida ikväll, men det får gå på nåt sätt! Jag ska sluta tycka synd om mig sjäääääälv... NU!

RSS 2.0