Nu börjar det!

Nu börjar den ofrivilliga ledigheten! Igår kom jag hem från Schweiz, och efter en välbehövd kväll med Björn så börjar nu min tid av semi-arbetslöshet. För jag har ju faktiskt jobb, det är bara det att det kanske inte kommer inträffa så ofta som jag skulle vilja. Det kanske blir så att jag kommer att jobba imorn på vandrarhemmet, för jag behöver timmarna. Men egentligen vill jag bara få sova ut nu efter tre veckor utan en ledig dag. Men idag har jag ju faktiskt den lediga dagen!

Jag har planerat denna första, lediga dag med att stiga upp med tuppen (eller Björnen) och sätta igång, istället för att ligga och tjura i sängen. Björn började jobba halv nio imorse, så då klev jag upp jag med. Jag har nu städat lägenheten ganska bra, samt vridit på alla element. Ja, när man inte har mycket att göra måste man räkna varenda minsta sak som en bedrift! Nu ska jag snart äta lite frukost, sen gå iväg och återvinna massa skräp, ta en promenad till mamma i min nya höstutstyrsel och sen ta mitt första bad här i lägenheten. Vädret känns alldeles perfekt för det! Sen blir det nog bakning, eftersom jag inte har gjort det heller sen jag flyttade hit.

Jag bjuder på två bilder från det somriga Schweiz!



Rorschach, Schweiz

avatars myspace with Gickr
Make your own animation

Öh, ja, det är i alla fall hit jag ska! Staden Rorschach i norra Schweiz! Imorgon klockan fyra lyfter planet från Umeå till Stockholm, och på söndag bär det av till Zurich. Håller på att packa för fullt nu, men ska ändå hinna med att ta något glas vin med Linn och Erika ikväll. Sen är det ju bröllop imorn innan avresan, icke att förglömma! Björns pappa ska gifta sig och det blir en liten ceremoni i rådhuset som vi är bjudna på!

Visst är jag duktig på paint? JAG HATAR PAINT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Håller på att ladda ner Photoshop nu, jag saknar det! Vart ska jag annars göra mina fåniga bilder?

hehe shopping

Idag var jag på stan och gjorde lite ärenden. Egentligen skulle jag köpa bara typ penslar, någon fotoram och en rakapparat åt Björn, men det slutade med att jag köpte hårfärg, två par skor och nya hårborstar också. Häh.
Så det blir ny, färsch hårfärg innan Schweiz på lördag, men skorna får nog vänta tills det blir kallare. Tydligen är det värsta sommarvädret där nere, så.



Har länge velat ha såna här kängor, kommer vara naaajs till hösten! Sedan fick jag även min höstjacka som jag har beställt från Ellos idag!

Den här jackan är mina nya älskling! Jag beställde även halsduken på bilden, med en lila basker och lila handskar. Är nästan taggad på att hösten ska komma!

ingen vila, ingen ro!

Jag känner mig lagomt sliten eftersom jag nyligen har insett att det nu kommer att gå tre veckor utan att jag får en ledig dag för mig själv. Förra veckan jobbade jag min sista vecka på kyrkan, i helgen var jag på vandrarhemmet både lördag och söndag, den här veckan fick jag hoppa in som personlig assistent till Malin igen, och på lördag bär det av till Schweiz. Efter det är jag dock ofrivilligt ledig, så jag kommer nog kunna ta igen mig då.
Dock är jag lite orolig över att vädret slår fram och tillbaka hela dagarna (ca +5 grader imorse när jag åkte till jobbet, men lär väl bli runt +15-20 grader senare idag...), och jag är rädd att jag kommer bli förkyld lagom till allt resande. Det orkar jag verkligen inte, så härmed sätter jag mig själv på min beprövade vatten-och-sov-kur som brukar hjälpa mot det mesta! Glöm icke att jag endast hade typ tre sjukdagar under hela gymnasietiden!!!!

Snart börjar skolan, men för första gången är detta något som inte påverkarmig det minsta. Det känns spännande men samtidigt lite konstigt. VÄLDIGT konstigt. Men jag tror alla som har gått ut känner den här känslan, även om de flesta känner mer eller mindre lycka över det. Jag hoppas bara hösten blir bra.

björkjävel

Idag har jag avslutat mitt andra pass på vandrarhemmet, och allt har gått bra! Jag har fått lära mig att göra bokningar, incheckningar, utcheckningar, hur man fixar frukost och städa alla rummen. Det är ett riktigt skönt jobb, måste säga, och jag gillar det väldigt mycket! Förhoppningsvis får jag jobba mycket!

När jag cyklade hem från jobbet för ungefär en timme sedan, så fick jag plötsligt ett helt enormt kryp i ögat! Det gjorde sjukt ont, och jag började pilla bort det medans jag fortsatte cykla. Sen kom jag på att jag kanske skulle öppna ögonen där jag cyklade i full fart, och så KRASCH. Rakt in i en björk. Sen ramlade jag omkull också. Jag blev så sjukt chockad, så jag bara låg där en stund och gapade. Många gick ändå förbi och tittade på mig, men ingen hjälpte till eller frågade hur det gick... :(
Ja, hur som helst så lyckades jag komma undan ganska smärtfritt, förutom att jag skrapade handen på björken. Jag staplade in i mammas lägenhet som var ganska nära, i hopp om att få lite empati, men ingen var hemma... Nu är jag hemma, och efter denna nära-dödenupplevelse fick jag ett plötsligt craving efter skagenröra. Så nu sitter jag och mumsar på det.

JUSTJA, när vi gick omkring och städade idag på vandrarhemmet så hörde vi ett par ha väldigt högljutt sex, hahahahahahaha. Åååh, det var så sjukt pinsamt.

JobbJobbJobbJobb

Jag har ju redan berättat om att jag har fått jobb på Sibylla till hösten, 75% eller mer. Nu har jag dock fått ÄNNU ett jobb (och möjligen ännu ÄNNU ett till, men det berättar jag inte om än), och det är alltså på STF Vandrarhem här i centrala Umeå. Jag var på intervju idag vid tolv, och klockan tre ringde dom och erbjöd mig jobbet! Är riktigt glad, och jag jobbar väldigt gärna där. Dock är det bara helgtid + möjligtvis något under veckorna, men långt ifrån de 75% som finns på Sibylla. Jag står i valet och kvalet, men mitt hjärta säger mig just nu att jag typ hellre jobbar på vandrarhemmet och svälter, än att jobba på Sibylla. Det kanske jag ångrar mig om när jag står där om några månader, urfattig som man inte ens skämtar om. Men just nu är det det jag vill. Men jag väntar fortfarande på ett samtal från mamma som manar mig till att ta jobbet på Sibylla ÄNDÅ. Oh well.

Och nu har jag väl mer eller mindre lovat Petra lite bilder från lägenheten. Tog några kort, komplett med en sovande Björn i soffan, men jag kan inte garantera kvallan! Dock var det välstädat eftersom mamma och Anders skulle komma på middag samma kväll!

Håll till godo!
(Observera den röda lampan i bakgrunden som jag målat ALLDELES SJÄLV! Samma sak med den rödvita skänken!)












Men oj oj oj vad den här lägenheten INTE gör sig på kort. Tacka vet jag den härliga, mysiga verkligheten!
Nöjd, Petra?

lalala

Den här veckan har varit fylld med omtumlande tankar, så jag har varit lite för upptagen för att uppdatera här. Men visst ska bloggen hållas vid liv, för tusan!
Petra, som jag tror är mitt allra trognaste fan, requestade lite bilder av lägenheten. Tyvärr måste jag göra dig besviken, Petra, för jag har inte tänkt göra den officiell förrän allt är undanstädat. Igår hade jag städat så jääävla hårt, för Jennie skulle komma hit och ta sig en titt. Allt var fint och rent, men sedan bestämde sig Björn för att åka och städa ur sitt rum i gamla lägenheten. Så nu är hela detta ställe fyllt med hans grejer, och det har jag icke tänkt dela med världen!!!! Men bilder kanske kommer till veckan, när Björn har städat undan lite mer!

Idag är jag dock fruktansvärt lycklig. Efter jag-vet-inte-hur-många månader har jag äntligen fått en helg då jag bara fått SOVA UUUUT. Så sjukt skönt och välbehövt. Igår och idag spenderade jag största delen av dagen med att måla om en stor skänk som Björn bidrog med till vårt nya hem. Nu är det bara ett lager till av färg som behövs, sen är den KLAAAR. Alltså åh, ni anar inte hur snygg den ÄR. Helt sjukt. Är rånöjd. Ni kan lita på att en bild kommer upp snart.

Annars är jag mest bara lycklig i allmänhet. Jag försöker jobba på min positivitet, som några av er kanske har sett på Facebook. Så när jag tänker efter, och bortser från de negativa tankar som ofta vill tränga sig på, så är jag faktiskt fruktansvärt lycklig! Jag kan säga en gång för alla att det funkar jättebra att bo tillsammans med Björn, och det var väl det jag var mest orolig för. Men det funkar nästan bäst av allt! Så jag är glad att jag vågade ta steget och flytta ihop med honom, även om vi bara varit tillsammans iii... 15 månader?

Det här blev ett långt inlägg, men för den late kan jag sammanfatta det så här: Jag är lycklig!

RSS 2.0