några snattade bilder

Tänkte bjuda på några bilder från i söndags och morsdag-firandet hos mormor och morfar. Bilderna är snattade från Alva, hon har så himla bra kamera så det är helt sjukt.
(Moster Ylva och kusin Linn)
Världens finaste bild på mig, Alva och Olof?  Svar ja.

800 INLÄGG!

Förra inlägget fyllde ju bloggen 800 inlägg!!! Helt otroligt, och tyvärr synd att jag inte uppmärksammade det förrän nu. Så nu fyller alltså bloggen 801 inlägg, yaaay. Tänk, 800 inlägg av helt himla meningslöst babbel. Så fruktansvärt.
-
Idag har jag varit på Lycksele djurpark tillsammans med min käre far. Här kommer lite bilder.
(Jag tror ni kan se händelseförloppet ganska tydligt)
"Jaa, jag vet att man får vara max 13 år gammal, men jag är ju bara lite äldre och inte så stor?"

tru dat



lagomt vuxet stolt

Idag gled en välbehövd lön in på mitt konto (bara typ sex dagars arbete, men nog för lilla mig!), så jag bestämde mig för att ta det mogna beslutet att åka till Obs och fylla på min stackars hylla i kylskåpet som har ekat tom i några dagar nu. Jag vet att man inte ska handla på tom mage, och vanligtvis brukar jag fylla min korg med dom allra godaste kakorna "för att jag förtjänar det", men idag gled jag faktiskt bara förbi allt onyttig och köpte ENDAST det jag behövde. Imorn ska jag köra storkok innan jobbet och göra en till sats grönsakspuré och laga en hel jävla massa köttbullar. Så allt i min vagn var endast protein- och vitaminrikt och fint och bra. Eller ja, en mörk chokladkaka slank också ner (jag är väl min mors dotter?). Jag fullkomligt strålade av lycka och stolthet av hur duktig och nyttig jag var, när jag gick förbi glassavdelningen och fick syn på gräddglass med Nogger-smak. Hoppsan. Nåväl, lite måste jag väl unna mig? Jag förtjänar det...
Så här ser den ut, för alla som undrar. Helt fantastiskt god glass!!!

lite bilder från helgen

Jag har haft en fantastiskt trevlig helg, jobb blandat med nöje! Här kommer några bilder från aktiviteterna:
I fredag blev det ett kärt återseende med nästan alla från gymnasiegänget!
-
-
-
Kulturnatta
-
-
-
Ser ni hur många uppträdanden Lasse gjorde?! = LYCKAD HELG! I rest my case.

två bilder

Sitter hemma hos mamma och tänkte bara bjuda på dom vimmelbilder som vi fastnade på igår på Båten! Jag hamnade på förstasidan på VKs hemsida, hoho.


uppe med tuppen

Vanligtvis brukar jag väl vakna vid den här tiden (yes, fo sho), men imorse steg jag upp tidigt (okej, klockan åtta) för att åka iväg till gamla lägenheten på Haga och städa ur den för att vara snäll med pappa. Eller snäll, han har gått med att betala min månadshyra om jag gör det, så egentligen säljer jag mig som ett thailuder på en fredagskväll. ÅH! Det är ju fredag idag! Så passande! Ikväll blir det härlig och välkommen liten reunion då jag ska träffa Erika och Becky (och förhoppningsvis Linn!!) på Olles och ha det trevligt.
Lasse i tomma lägenheten, snyft. (Visst ser det ut som att han är i normal storlek?!)

Coolingen Ingrid

Min kusin Linn skickade mig en bild från midsommar 2005. Jag och mamma hade varit i London under våren och köpt dom här kläderna, jag tyckte att jag var skitcool.
Hahahaha alltså jag dör, kolla byxorna!!! SÅ himla fräsiga. Vi köpte denna outfit på Camden Market... Så himla alternativ. Och kolla Alvas hår? Helt otroligt.

dumdedum

Lovisa påminner mig om att jag måste uppdatera bloggen mer, men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva! Jag jobbar på och gör inte sådär jättemycket annat. Eftersom jag oftast börjar vid 15-17.00 på dagarna till stängning så blir det till att jag tar det ganska lugnt på dagarna... Det känns som att jag inte skulle hinna med att göra något innan dess, men självklart skulle jag hinna med hur mycket som helst. Tyvärr känns det som att alternativet till att inte gör något är att gå på stan, och det vill jag inte göra på grund av brist på pengar!! Så jag sitter hemma. Jobbet går bara bra, jag trivs bättre och bättre ju mer säkrare jag blir på hur man gör allting. Dessutom har jag fått många komplimanger från mina kollegor om att jag är duktig, och det gör det ju bara ännu roligare! Så självförtroendet är nästan på topp, vilket alltid känns skönt!
-
För den som är intresserad tänkte jag att jag faktiskt kan ta och beskriva hur jag gör min grönsakspuré! Jag gjorde en hel gryta i måndags som jag äter som lunchmat varje dag nu innan jag åker till jobbet, och det är verkligen helt perfekt! Det slinker ner lätt, är inte alltför mättande (men ändå mättande) och det är ju fullt med nyttigheter och vitaminer och jag vet inte vad! Och sen passar det ju superbra med bacon till, och det är ju bara plus!! BACON!
I alla fall, jag brukar ha potatis, morötter, palsternackor, purjolök, broccoli, gul lök och vitlök. Vill man ha mer olika sorters rotsaker i så går det jättebra, eftersom allt passar typ. Om man vill ha det mer matigt, till exempel om man vill laga det till middag eller sådär, så tar man bara fler potatisar. Jag rekommenderar att man lagar ganska mycket, eftersom om man bara gör för en person så är det kanske lite väl lång tillagningstid för bara en måltid...
Jag körde på känsla, tog ca fem potatisar, sex morötter, en palsternacka, en purjolök, en gul lök och typ fem vitlöksklyftor. Skala allt och hacka det i lika stora bitar. Ta en stor kastrull och fräs potatisarna, palsternackan och morötterna först i kanske 10 minuter så att dom blir lite mjukare. Släng sedan ner alla lökar och fräs ett tag. Fyll sedan på med vatten så att det täcker allting och koka det i kanske 10-15 minuter, tills potatisen och morötterna är mjuka. Häll sedan bort allt vatten och kör ner en mixerstav i kastrullen. Mixa allt till en jämn puré - FÄRDIGT! Jag provade att krydda den med salt, peppar och lite chilipulver, men jag tror nästan det är bättre att inte krydda den alls, då blir den mycket godare och krämigare om man äter den till bacon eller vanlig falukorv. Perfekt lunchlåda!
-
Det var allt från Ingrids Kök denna vecka!
P.S. Tänkte lägga upp en bild på hur purén ser ut när den är klar, men eftersom den liknar spya ganska mycket är det inte så aptitligt. Men då vet ni - om det ser ut som om ni redan har ätit det en gång så är det precis rätt!

andrahand

Just nu sitter jag och är lite lättad, eftersom jag har lyckats få tag i en lägenhet i Halmstad till hösten!! Det är en studentlägenhet som en tjej hyr ut i andrahand augusti-februari, eftersom hon ska plugga utomlands. Den hyrs ut möblerad vilket är ganska skönt, då slipper jag lägga massa pengar direkt på att köpa nya möbler, alternativt dra ner välgörenhetsmöbler med släp härifrån Umeå. Mycket skööööönt. Här är två bilder som hon skickade till mig:
Det ser väl supermysigt ut??? Halmstad, here I come!!

hemma hos mamma

Mamma har rensat ut sitt förråd och hittade ett gäng gamla bilder på mig och mina syskon. Vi tog några jämföelsebilder:

Lasse: Sibylla edition

Lasse och Emilie bekantade sig.
Lasse bland juicen.
Lasse bland stripskartongerna.
Lasse och jag (observera min snygga Sibylla-keps!)
Hitta Lasse! (Tips: Jennies urringning)
Lasse övervakar Jennies arbete.
Lasse i förklädesfickan! Som teskedsgumman. TeskedsLasse.

Sibylla

Har jag sagt att jag har fått jobb? Nej, förmodligen inte, eftersom jag inte var helt säker på om det var sådär jättebestämt eller inte. Jag gick ju inte ens på intervju, utan dom ringde från Sibylla och sa att en tjej skulle sluta och frågade om jag kunde jobba mycket i sommar. Jag skrek ett positivt svar och blev kallad till inskolning idag, onsdag. Nu har jag avslutat mitt första pass (blir tre inskolningsdagar nu) och har fått reda på att jag redan står på schemat till nästa vecka! Yaaay. Så mina pengaproblem är ju härmed lösta, och när skatteåterbäringen kommer i juni någon gång så kommer jag leva ett gott liv. Och NEJ, pappa, det innebär inte att jag kommer slösa upp alla pengar, självklart kommer jag att spara, men jag har då inte tänkt snåla! Nej, jag ska leva gott och väl och ha det bra, samtidigt som jag lägger undan lite. För det verkar som att jag kommer jobba så pass mycket att jag kommer kunna göra det, hehe.
-
Huuuur som helst, första passet har gått braaa, det är verkligen supertrevligt folk som jobbar där, typ bara tjejer i min egen ålder! Riktigt kul faktiskt. Sen är det väl inte det mest komplicerade jobbet i världen, även om det är mycket att ta in och lära sig. Men jag tror jag kommer få till det där relativt snabbt och kommer nog trivas i sommar! Det känns riktigt kul efter ett antal jobb där jag inte trivts så himla bra. Muy bien.
Nu ska jag ta mig en chokladbit (because I'm worth it) och titta på tv. Yaay, tv!

solig dag

Idag har varit en alldeles lagomt skön och slapp dag. Jag cyklade hem till Jennie och och vi satt på hennes tak i typ två timmar i underkläderna och pratade om allt möjligt. Det är så himla kul att vara hemma och kunna vara med henne nästan var dag!
Våra håriga ben och Jennies köttiga fötter.
Jag och Jennie tog även en promenad tidigare i veckan. Härligt, härligt, men FARLIGT, FARLIGT!

Lasse: Jennie edition


Lasse: Outdoor edition


Lasse Berghagen

Jag hade tråkigt på jobbet igår, så när jag hittade en liten reklam för Lasse Berghagens konsert eller något höll jag typ på att skratta ihjäl mig när jag satt och klippte ut den. Sen åkte jag hem till mamma och klippte ut samma Lasse från deras tidning. Och sen kom jag hem hit och klippte ut Lasse igen från en tredje tidning. Så nu är det fest!!!!!

Ego-Ingrid

Åh, jag drömde inatt att min blogg blev världskänd och jag började tjäna miljontals kronor på allt trams jag skriver här. Skulle inte det vara skönt, så säg?
Det första jag skulle göra med alla mina miljontals kronor skulle vara att köpa en helt tom, gammaldags lägenhet i Paris. Sedan skulle jag spendera mina dagar med att vandra runt i världens vackraste stad, leta gamla fina möbler, kanske måla om lite i lägenheten och göra den till världens mysigaste ställe. Sen skulle jag bjuda hem alla jag känner för att se den. Och jag skulle baka och ställa till med kalas, oj oj oj. Sen skulle jag få tag på ett halsband som jag såg på Camden Market i London men som jag inte köpte, det var som ett sånt där Carrie-halsband som Carrie i SATC har, men man kunde göra ett eget och välja hur det skulle se ut med ens eget namn och sådär... Åh, dom var så himla fina, men jag köpte inget på grund av min snålhet, och flera gånger efteråt har jag tänkt på det där halsbandet och hur snyggt det hade sett ut på mig. Snyft. Hatar när sånt händer.

Jag har upptäckt att jag av någon anledning gillar att ha mitt namn på saker? En gång när jag var yngre kom mamma hem med ett gäng klistermärken från Ingrids, alltså underklädesaffären, till mig. Jag blev typ överlycklig, och jag minns att jag satte dom på min dagbok och mitt fiskespö, hahaha. FISKESPÖT FÖFAN!
Jag kom på mig själv att planera för en tredje tatuering häromdagen, mina tankegångar gick ungefär så här:
"Åh, jag skulle kunna ha Ingrid skrivet i nån snygg lite snirklig stil någonstans på ryggen eller i nacken... Så himla snyggt att ha mitt namn någonstans, varför är det inte fler som har så? ... Hmm, eller så kanske jag kan ha det på arm... Oj, justja."
Är jag lite ego eller hur var det nu igen?!

Jamie Cullum

Det är kanske inte jättemånga av er som vet detta om mig, men en av mina favoritsångare heter Jamie Cullum och jag har typ älskat honom sen jag var 12 år gammal. Han är inte sådär superkänd eftersom han mest spelar jazz och inte speciellt mycket mainstream-musik som går på radion hela dagarna, men han är verkligen jätteduktig och... ja, jag älskar honom verkligen. Han är typ den enda personen som jag VERKLIGEN har velat se uppträda, men han gör inte jättemånga konserter. Det värsta var när jag och mamma var i London när jag gick i sjuan (?) och han faktiskt spelade DAGEN EFTER vi hade åkt hem. Fy vad surt. Hur som helst, nu kommer han till Sverige, men tyvärr inte till Stockholm eller något annan någorlunda välkänd stad, utan till DALHALLA! Dalhalla ligger utanför Rättsvik, som ligger utanför Borlänge som ligger utanför Falun. Om någon kan Sveriges geografi så vet dom att det är typ mitt ute i ingenstans? Riktigt random ställe för honom att spela på, och det är hans enda Sverige-spelning någonsin. Biljetterna kostar typ bara 200 kr för mig som ungdom, och jag försöker bestämma mig om det är värt att krångla mig ut dit i augusti ensam för att se honom uppträda? Är det någon som vill följa med mig? Någon som har en bil att låna ut? Ja herregud, tankarna flyger omkring i mitt huvud.

Folk säger att vi är lika...


OHMAGAADZ

OHMAGAAADZ VÄRLDEN MEST VÄLBALANSERADE MÅLTID?!?!
Det ser till och med UT som tallriksmodellen!!! Min tarmflora är i chock!
Min nya bok om Jenna Jameson, "världens mest kända porrstjärna". Inte för att jag tror jag har hört talas om henne, men det verkar ha hänt henne en hel del spännande och hemska saker, och sånt är ju alltid kul att läsa om!
Matlåda i typ en vecka framåt. Daaayum right!

SHIT DUKTIG

OJ!!!!!!!!!!! vad jag har varit duktig idag, känner jag. Har skrivit in mig på arbetsförmedlingen som arbetssökande. Tyvärr har jag ingen rätt till a-kassa eller något sånt eftersom jag inte har fyllt 20 (skyller ännu en gång på mina föräldrars långsamma fortplantningsprocess), så jag måste typ söka mig till socialtjänsten om jag inte får jobb snart. Hur som helst, nu när jag kom hem tog jag mig en banan (!!!), skrev klart mitt CV (som faktiskt blev sjukt bra om jag får säga det själv) och har till och med sökt två jobb på platsbanken. Nu har jag tänkt ta mig en välförtjänt paus och läsa min nya bok om Jenna Jameson och hennes porrliv. Imorn är planen att jag ska skriva upp alla hotell i Umeå (och Skellefteå?) och ringa runt till dom. Oddsen är ju tyvärr att jag är lite för sent ute för sommarjobb, men he gäller att vara positiv!
PASSA ER, ANSTÄLLARE I VÄSTERBOTTEN, HÄR KOMMER JAAAAAAG.

hemmastadd

Nu har jag varit här i några timmar och gjort mig hemmastadd, och jag måste säga att jag trivs väldans bra!! Mitt hjärta som har fått sig en vana att slå dubbelslag några gånger i timmen när jag är stressad (väldigt obehagligt) har redan lugnat ner sig, så det tar jag som ett tecken att detta var välbehövt. Jag känner mig väldigt välkommen och hemma här, och Suzanne som jag bor hos är så fruktansvärt trevlig och behaglig. Ja, gudars, här kommer jag att trivas. Och att få bo med en VUXEN MÄNNISKA!!! Vilken skillnad!! Inga omogna halvalkoholister till rumskompisar, ingen barnfamilj att plocka undan efter eller väckas av halv sju på morgonen av... Nej, det här känns väldigt bra. Mycket nöjd Ingrid. Däremot har det slagit mig att jag typ måste ändra min header här på bloggen? Ska det verkligen vara nödvändigt?

biografier

Jag har pratat nog så mycket om min älskade Stephen Fry och hans självbiografi jag läste under tiden jag var i Spanien. Sen dess har jag verkligen fått dille på biografier och dokumentärer, det är förvånansvärt uppfriskande att läsa om "verkligheten", liksom människors riktiga livoch vad dom har åstadkommit. Det är så himla fascinerande att jag nästan vill börja skriva på en egen biografi, haha. Eller jag känner som att jag vill göra massa häftiga saker bara så att jag kan skriva mina memoarer när jag blir äldre och det låter som om jag har haft ett råcoolt liv.
Nu har jag i alla fall även läst Frank Abagnales biografi, han som filmen Catch me if you can baserades på, och som handlar om hans helt galna svindleri som han ägnade sig åt när han var ung. Jag har även sett dokumentär på Svtplay om Joan Rivers som är 75 år gammal och fortfarande ståuppar. Det är liksom människor som jag egentligen inte har något större intresse av, men bara att få läsa och höra om deras liv från deras perspektiv är så himla intressant... Är det någon som har något tips på någon bra dokumentär/biografi/liknande? Förresten gråter jag typ av lycka för att jag har tillgång till Svtplay igen!!
-
Imorn bär det av till Mariedal till mitt nya lilla rum. Jag känner mig ju som rena rama nomaden som hoppar från säng till säng. Lite lösaktigt, sådär. Men det är faktiskt skönt att vara hemma i Umeå, och hemma i Sverige. Nu återstår ju problemet att dom som fortsatt läsa min blogg är dom som jag typ träffar varje dag här hemma ändå!!! Måste jag skaffa en ny blogg där jag hittar på massa spännande saker som jag gör om dagarna????

RSS 2.0