mariedal

Dessa dagar hemma har varit väldigt lugna, och jag har åkt runt och träffat familj och vänner - ungefär så som det ska vara! Har i allmänhet gått och tänkt på hur tusan jag ska bo dom här månaderna innan jag åker till Halmstad, och det har väl varit lite av ett orosmoment. Men nu kan jag glatt meddela om att jag har fått tag i ett uthyrningsrum hos en kvinna på Mariedal för bara 1000 kr i månaden! CATCH! Hon är typ ingift släkt till en vän till familjen (väldigt långt bort från mig, alltså), och jag ringde henne tidigare idag, och för någon timme sen var jag och Ellen och tittade på rummet. Allt såg bra ut, men jag sa att jag var tvungen att prata med mina föräldrar om hyran, som från början var 1800 kr, eftersom jag var beroende av deras bidrag. Några minuter efter jag hade åkt smsade hon och sa att hon tyckte om mig så mycket så hon ville sänka hyran till 1000 kr i månaden! Väldigt generöst av henne! Så nu är jag glad att jag har ett fast hem under några månader!
-
Annars då? Imorn blir det självklart bröllop hela dagen, sen öl och trevligheter med Linn. Linn är min öl-kompis (sorry Malle). På lördag ska jag fira valborg tillsammans med Jennie och Linn, och eftersom både min bror och Jennies bror fyller år så blir det två olika födelsedagsfester och kanske Corona efter det! Mycket trevligt indeed!

BILDBOMB

Här kommer en hel del bilder på mig och mina syskon från påskmiddagen igår. Ett kärt återseende, to say the least.
(Vi letade påskägg och JAG VANN!!! Hittade mitt direkt! Som ni ser på det händelseförlopp så var Alva sämst på att leta. Detta är våra "vinnar-kort".)

hemma

Nu är jag alltså hemma i mitt lilla Umeå igen. Det känns helt knäppt att vara tillbaka, samtidigt som det kändes som att jag åkte igår. Enda skillnaden var väl att det var snöstorm och kallt som attan, och nu är det plötsligt vår. Jag gick ju från djupaste vintern till vår i januari, och sen sommar direkt i mars? Och nu tillbaka till vår. Min biologiska klocka är helt förvirrad. Nu när jag vaknade hos mamma imorse så tog jag en banan till frukost av ren vana. Sen insåg jag att det faktiskt finns svensk mat! "Mörkt bröd? Smör? Fil? .... MJÖLK!!!!!!!!!!!!!" ja, ni fattar hur mina tankegångar gick. Så nu är jag mätt och belåten och har även försökt städa upp lite i lägenheten, ungefär som en ursäkt för att jag kommer hit och stökar ner med mitt bagage och kläder utslängna överallt.
-
Idag ska jag gå och hämta min gamla cykel som står kvar på Stugvägen där jag bodde i höstas (den var olåst, vad är oddsen att den stått kvar hela vintern?!), försöka skriva ihop ett CV på svenska och sedan få träffa Jennie ikväll!!

påskhälsning

Jag kom precis hem efter sista turen till Palma. Hade tänkt försökt hitta lite presenter till mina kära syskon, men allt var stängt eftersom det är någon sorts påsk? Hur som helst, Olof, du blir tyvärr utan present. Men ett födelsedagskort borde komma i posten vilken dag som helst nu, så du får vara nöjd med det.
Nu måste jag duscha och packa klart mitt allra sista. Behöver jag skryta om hur bra packare jag är? Jag har alltså fått plats med varenda liten grej i min väska ändå! I och för sig har jag inte vägt den än (övervikt here I come!), men att det får plats är bra nog. Imorn är jag på väg hem mot Sverige igen, det känns faktiskt fruktansvärt skönt. Och jag måste säga att jag har världens bästa pappa som fortfarande gömmer påskägg till sina barn, så det ser jag också fram emot! Fick förresten en påskhälsning från Frida Cole, en gammal klasskompis och fadderbarn sen jag gick i ettan och hon i sexårs på Västangård för så många år sedan. Orkar inte att vi fortfarande kallar varandra fadderbarn/fadder när uppgiften gällde i typ en vecka, men ändå. Kul att hon tänkte på mig.

nu var det klippt!

Idag har jag klippt mig. Fick en helt galen frisör som frågade "okej, vad vill du ha?" och jag hann typ bara säga att jag ville ha en page, och hon avbröt mig och avbröt mig och babblade på som en galning, och nu har jag nästan kortare hår är när jag klippte av min permanent!!! Don't get me wrong, jag är nöjd med frisyren och allt, men hon klippte som ett himla nutcase!! Håret FLÖG, och jag överdriver faktiskt inte. När jag satt och väntade på att färgen skulle verka så gick hon omkring och sopade typ bakom disken och under skåp!! Och när jag sa att jag ville färga håret, typ lite ljusare slingor, så frågade hon inte ens vilken färg eller något, utan typ slängde i lite färg och så fick det va. Ännu en gång, blev väldigt nöjd med resultatet, men jag är helt chockad, hahaha. Vet inte om detta är ännu en kulturkrock mellan svenska och spanska frisörer eller om det bara var den här tjejen som var batpoo-crazy.
-
Tänkte berätta om en annan sak som jag har varit med om, som är lite småudda. Vi bor mitt i "centrum", alltså alldeles runt hörnet från torget här i byn. Det finns ganska många hemlösa och uteliggare, och ofta kommer dom förbi och knackar på dörren här för att fråga om mat. Första gången det hände skrek jag, låste dörren och sprang och grät hos pappan i familjen. Nja, kanske inte riktigt så, men jag blev fruktansvärt rädd. Men då fick jag det förklarat för mig att dom inte alls är farliga eller något, utan man ska bara stänga dörren efter sig, gärna låsa (för säkerhets skull) och sen gå in och göra en macka till dom eller typ ge dom ett paket skinka eller en klase bananer eller nåt. Hittills har jag fått göra det fyra gånger på två veckor! Det är lite ovanligt, men det är ju egentligen en bra och snäll sak att göra. Jag skäms lite för att jag tycker det är så konstigt, och jag vet inte om det beror på mig som person eller mig som svensk? Skulle detta funka i Sverige?

mystik

Nu hade jag tänkt vara lite mystisk och INTE avslöja vad jag har gjort idag. Hoho, vad jag är skojig. Det är som när man var liten och sa typ "Åh, vad jag längtar..." för att någon skulle säga "Vad längtar du till?" och så fick man äntligen avslöja att man typ skulle till badhuset i helgen. Ledtråden är att jag har gjort något för andra gången i mitt liv, and I'm loooooving iiiiit (tänk er att Oprah ropar ut det där sista). På torsdag ska jag klippa mig och färga håret, så det blir nästan en helt ny Ingrid som kommer hem på söndag! Finns det förresten någon som kan erbjuda boende i Stockholm natten lördag-söndag? Jag kommer till Stockholm på lördag men åker inte vidare till Umeå förrän på söndag, och jag vill verkligen inte sitta vaken på Arlanda alldeles ensam, snyft.

hiigh

Min allergireaktion har nått nya höjder (katt i huset+världens starkaste pollen=icke bra), så jag gick till apoteket här i byn för att få lite medicin. Fick tydligen det starkaste som finns och nu känns det som att det är ett moln i mitt huvud? Jag kan inte känna min hjärna längre. Bjuder på en video så länge.

lite bilder

Har inte så mycket att berätta om, så jag tänkte bjuda på några bilder som jag tagit de senaste dagarna.
Inne i Palma, på torget Placa Major, så står det ett gäng fula utklädda människor, som liksom inte GÖR någonting!! De roligaste tyckte jag var Dracula som låg i sin kista, en Jesus med solglasögon och världens läskigaste Musse Pigg? Dom gör alltså ingenting, dom bara sitter där och vill ha pengar för att dom är utklädda, typ. 
Jag tog en promenad häromdagen och kom till ett hus som var helt fallfärdigt och igenbommat. Grinden hade massa lås på sig, vilket jag tyckte var konstigt eftersom det var tydligt att ingen bodde i huset. Så jag kikade in, och på gården var det FULLT AV COLLIES! Alltså hundar! Lassie! Minst tio stycken! Jag fattade ingenting. Är dom inlåsta där inne, eller? Finns det vilda collies?
Min nya favoritskjorta som är helt obeskrivligt mjuk.
Min nya ring som är så nätt och fin.
-
En annan fruktansvärt konstig sak som hände idag var när jag satt på tåget på väg hem från Palma. Mitt emot gången satt en man och tog kort på mig med sin mobil!! Han hade blixten på och tog hur många kort som helst. Jag tittade rakt på honom som om han var galen, men han bara fortsatte. Hur creepy som helst. Till slut bytte jag plats i tåget, då satt han och kikade över sätena på mig och sträckte upp mobilen ovanför för att fortsätta ta kort?? Det var hur himla konstigt som helst, jag förstår mig inte på en del människor?!?

Inte alltid som man har tänkt sig

Ibland blir det inte som man har tänkt sig, helt enkelt. Fick precis veta av mamman här i familjen att hon inte tror att jag kommer passa speciellt bra med hennes barn, och jag håller med henne. Jag har lärt mig att jag nog inte passar som au pair, ändå. Därför kommer jag hem till Sverige nästa vecka, har precis bokat flyg till Stockholm den 23 april. Vill bara säga att det inte är någon fara med mig, detta är verkligen ingenting jag gråter över. Visst är det jävligt drygt att försöka tänka ut en ny plan över vad jag ska göra dom kommande månaderna innan Halmstad, när jag trodde jag hade allt färdigt, men jag måste tänka positivt och detta är bara ännu en sak som jag har lärt mig om mig själv. Jag är verkligen inte samma person som jag var i höstas, då hade detta varit väldigt svårt att ta. Nu är det bara att gå vidare, så det är verkligen ingen fara med mig! Dock kommer det kanske bli lite tricky med boende i sommar. Jag kommer nog att bo i pappas gamla lägenhet under maj månad, men sen behöver jag någonstans att sova. Någon som erbjuder sig frivillig? Heh. Vi ses snart igen!

fredía

Jag kom precis hem från Palma efter ha lunchat och gått på stan en stund med Frida. Eller ja, det blev väl mer en spansk frukost, eftersom dom flesta kök inte öppnar förrän halv tre på eftermiddagen... Jävla spanjorer som krånglar till det hela tiden. Till exempel stänger alla affärer klockan två. Känns sjukt onödigt. Hur som helst så blev det ännu en jumpsuit för mig, haha. Sa ju att det skulle bli fler!! Nu har jag tre stycken, och jajg rättfärdigar det hela med att dom i alla fall inte ser likadana ut! Alla är som lite olika stilar, så det är inte som att jag kommer hem med tre svarta baslinnen från H&M varje vecka. Så det är okej. Vill inte höra några klagomål, okej?!
Nu ska jag väl se efter ungarna en liten stund (även fast båda föräldrarna är hemma) och sen lär jag smita iväg till affären för att köpa mig lite gotte till ikväll. Ska ta det lugnt i min soffa och friskna till lite (läs: svulla), och jag har ju faktiskt osedda avsnitt av 30 rock, The Office, Modern Family och så hittade jag hela säsong sex av SATC som jag trodde jag hade sett, men det har jag tydligen inte? Så mycket att se fram emot, vilken helkväll! FIESTA! Not.

día de enferme...dad?

Om jag skulle gissa på vad "sjukdag" är på spanska så skulle det bli det ni ser ovan. Vaknade tusen gånger inatt av att halsen var helt svullen och jag inte kunde svälja. Sen dess har det bara blivit värre, fy vad jag mår dåligt just nu. Förhoppningsvis kommer Jero hem under eftermiddagen och hämtar barnen, annars får jag dra mig iväg ändå. Blir andfådd av att torka mig i rumpan, så vi får väl se hur det går att släpa hem två skrikande ungar.
-
Ni vet när man vaknar, kanske tidigt på morgonen eller mitt i natten, av något ljud som man inte ALLS kan placera? Jag hatar verkligen den känslan, när man vill somna om men inte kan sluta lyssna efter ljudet och fattar inte vad det kan vara eller vart det kommer ifrån. Och så ligger man och undrar och undrar och undrar vad fasen det kan vara, och sen när man till slut drar sig upp ur sängen för att man håller på att bli galen så visar det sig vara en droppande kran. Och så känner man sig rådum när man fattar vad det är och för att man blev så jävla arg över ingenting. Det värsta är när Alva eller Ellens mobiler ligger och surrar eller piper eller laddar ur någonstans. Jag blev också helt obeskrivligt arg när jag sov över hos mamma i vintras, och Alva var uppe på morgonen och skulle göra sig i ordning inför skolan, så klockan var väl runt sex. Jag hör ett smattrande ljud, och jag tycker att jag ligger i eeevigheeeeteeer och funderar på vad tusan det kan vara. Till slut rusar jag upp och söker frenetiskt efter vad det kan vara. Det var Alva som kokade ägg. Ni vet hur ägg kan studsa på botten av kastrullen och det låter liiite lite grann? Det var alltså det ljudet jag hörde. Och jag som tyckte jag låg där i evigheter, men egentligen var det väl inte längre än typ sex minuter. Hur som helst, jag låg och tänkte på ljud imorse runt halv fem. Det lät som att det var en katt i huset, som skrek ungefär var tionde sekund, och det lät precis likadant varenda gång. Jag kan fortfarande inte komma på vad det var, och det gör mig vansinnig. Tänkte bara ni ville veta...

un curso

Idag var jag förbi på biblioteket/kulturcentret här i byn och frågade om det fanns några spännande kurser jag kunde läsa. Tyvärr verkade pilates-gruppen vara full, men dom berättade att dom har gratis spanska-kurser på måndagkvällar som jag kan få gå på! Jag fick träffa läraren, och hon var verkligen supertrevlig och pratade spanska som var lätt att förstå. Tydligen är det mest britter i kursen, och jag skulle få gå i den där det "inte är lika många äldre personer med". Så förhoppningsvis kanske det finns någon... under 30 år? Vet inte hur mycket jag ska hoppas på, haha. Sen fick jag ett mail av en svensk tjej som sa att hon skulle flytta till Llucmajor nästa vecka för att jobba som au pair hos en svensk-spansk familj som precis blivit av med sin förra au pair............................. Så alltså min gamla familj. Wtfffffffffff.

shoppiiiing

Jag får ju lite bättre betalt här, och i och med goda nyheter om skatteåterbäring med mera, kände jag att jag fick unna mig själv lite nya kläder. Så jag tog mig in till Palma idag och vandrade omkring lite grann, hittade en del snygga grejer. MIRA!
Så här ser jag ut nu för tiden. Observera den helt magnifika hatten som numera kommer sitta som fastsydd på mitt huvud! LOVE IT!
Hittade den här helt underbara skjortan på Stradivarius (den är obeskrivligt mjuk) och två bandeaus för bara 20 kr styck! Mycket stiligt. Och den här kjolen hittade jag på H&M. Visst ser jag väldigt fransk ut med hatten och allt? Det saknas bara att jag sitter på en vespa med ett vinglas i min hand. Oh lala.
Vafan, det blev ju bara två bilder. Jag är så fruktansvärt dålig på att ta kort, och min kamera är så dålig. Borde verkligen investera i en ny (och några fotokurser eller nåt), för kameran hänger verkligen med mig överallt, och jag TAR mycket kort, men allt är ju så himla fult och dåligt så jag kan som inte lägga ut något. Bläk. Ja, ja, två egobilder blir väl bra för idag.

lugn dag

Idag har varit en lugn dag. Sov som en stock på min soffa, gick med barnen till dagis/skola och har sedan hela dagen ledigt till klockan fyra då jag hämtar upp dom. Rocios mamma Pam är här i några dagar eftersom Rocio åker till Madrid med jobbet, så hon och jag har gått omkring inne i byn lite grann. Vi bor dock bara runt hörnet från torget, så det är väldigt centralt. Jag var till kulturcentret som dom har här och kollade lite grann, och jag kommer förmodligen börja träna pilates där, haha. Vill ju komma i form lite grann, och det finns inget gym i närheten. Det kostar bara 35 euros i månaden för att få träna två pass i veckan, så det känns som en lagom grej för mig att hålla på med. Det är under dagtid också, så jag kan döda lite av min lediga tid.
-
Måste bara berätta en kul grej som jag fick höra igår på festen. Tydligen är det så att om en man och en kvinna är på en restaurang, och mannen inte erbjuder sig att betala för middagen när notan kommer in, så kallas det "att göra en svensk", liksom. Jag förstår inte riktigt det där, innebär det att svenska män är snåla? Jag har inte riktigt hört det uttrycket förut, är det någon annan som har det?
En konversation som jag hade med en man igår:
Han: De dónde eres?
Jag: Suecia.
Han: Ah, mi marida es sueca!
Jag: Vaaa? Ella habla sueco?
Han: Si! *ropar på sin fru *
Hon: Hola!
Jag: Är du svensk?
Hon: Ja, är du svensk?
Vilket är en grej jag har märkt, för det mesta i London, då. Liksom, att man frågar eller pratar med någon på svenska, så frågar dom tillbaka om man är svensk själv! Ja, uppenbarligen, liksom. Men det är ganska kul, haha. Sen märkte jag hur varenda person igår föreslog att jag kunde komma och sitta barnvakt åt dom på min lediga tid. Och inte typ "vad bra, då kan du ta mina barn också, håhå" som ett skämt, utan SERIÖST. Typ "men då när du är ledig kanske du kan komma och hjälpa oss några timmar? Eller ja, det är det din första dag, vi kan prata mer om det där senare!". Bah näe, jag har inte tänkt ta hela byns ungar, precis. Får slå upp några bra ord på spanska för att förklara mig ur den situationen...

Binissalem

Idag anlände jag alltså hos den nya familjen här i Binissalem! Ungefär tio minuter efter att jag kom hit så började festen. Jag undrade om det var något särskilt de firade. "Söndag", fick jag till svar. Jahapp! Har nog aldrig druckit så mycket alkohol mitt på dagen som idag. Det var cirka 30 personer här, bde vuxna och barn, av alla dess slag. Men alla var verkligen helt omänskligt trevliga, och jag har pratat mer spanska idag än de senaste tre veckorna kombinerat. Spännande. Apropå alkoholen så måste jag säga att det är uppfriskande med en sån här kultur, där det verkligen ÄR på grund av det sociala dom dricker, och inte för att bli fulla. Dock betyder inte det att dom inte BLIR fulla, men det är väl en helt annan sak?
Hur som helst så är Rocio och Jero hur trevliga som helst, och riktigt rejäla, liksom. Nu har vi sagt att vi bara ska ta det lugnt i några dagar, att jag får bekanta mig med barnen och liksom komma in i det hela. Dom har inga konstiga värderingar eller på nåt sätt knäppt om hur dom vill uppfostra barnen. När Rocio berättade om hur hon ville att hennes pojkar skulle vara artiga, kunna säga "Yes, please" och "No, thank you", kunna plocka undan efter sig, inte sitta och be andra hämta saker åt dom osv, så påpekade jag att hon uppfostrade dom till att bli bra pojkvänner. Det tyckte hon stämde bra. Sedan vågade jag också påpeka att hennes söners namn tillsammans låter som Miley Cyrus. Hon var tyst ett tag, och sedan utbrast hon i ett "OH MY FUCKING GOD! YOU'RE RIGHT! FUUUUUUUCK!!!". Hahhahaha,jag dör, hon är så sjukt rolig.
-
Huset är... alltså, så underbart vackert och fint så jag vet inte vad jag ska säga. Glöm allt ni vet om hur spanska hus ser ut, glöm allt ni sett på En plats i solen (jag vet att det är många som ser på det!!) - det här är helt underbart. Dock är allting flyttkaos, jag kommer till exempel att sova på en soffa i några nätter eftersom det inte finns några andra möbler i mitt rum. Så jag kommer vänta kanske några veckor med att ta kort på allt. Dock kunde jag inte hålla mig från att ta kort på mitt (!!!!!!) badrum, som är nästan det enda rummet som är helt färdigt. Check it out.
Det ser ju aldrig lika bra ut på bilderna som det är i verkligheten, men fatta att gå från att dela världens skabbigaste toalett med fyra andra tjejer i London där min tandborste möglade (!!!!!!!!), till att ha det här stället för mig själv? Ni anar inte hur lyckligt lottad jag känner mig.
-
Justja, jag var ju tvungen att lämna Vanessa och Laura imorse. Det var inte superlätt, för dom är ju världens finaste, men det var i alla fall rätt sak att göra. Jag fick en liten blombukett av Vanessa i avskedspresent.
-
JUSTE!!! Familjen tog min mobil ifrån mig, så det spanska numret jag en gång hade har jag inte längre. Senare i veckan ska jag få nytt, rapporterar då om det.
Nu ska jag stupa i säng (läs: soffa) för imorn börjar första jobbdagen. Hasta mañana!

flygande bajs

Sitter och kikar på flygresor hem till Sverige/Umeå för augusti... Att det ska vara så himla dyrt? Det är typ minst lika dyrt hem till Umeå som det är till Stockholm, så jag lär ju flyga direkt hem... Sedan passade jag även på att kolla hur mycket det kan kosta att komma till Halmstad helgen 23-25 september, och det går ju bara på runt 1400 kr för den som vill komma och hälsa på då! Om det är någon som inte förstår varför dom ska komma just den helgen kan jag ju berätta för er att det är min födelsedagshelg! Och om du inte vet det så vill jag inte att du kommer!!!!!!
Annars då? Jaa, du, lustigt att du frågar. Det vankas lamm till middag (YUM?!) och så ska jag packa mitt sista pick innan flytten imorn bitti. Förhoppningsvis har jag då internet där, annars kanske det lyder lite bloggtystnad. "OH SHIT, BLOGGPAUS, VÄRSTA STORA BLOGGAREN". Jag vet. Käften med er.
Tänkte bjuda på en bild, och det blev den här. Kvällen innan resan till London hemma hos Malins pappa i London. Jag tror jag kände mig rik och ganska nervös.

Lite nytt

Jag har skjutit lite grann på att berätta här på bloggen om vad som händer här på Mallis, dels för att det inte riktigt har varit bestämt och dels för att jag inte vill såra någons känslor. Men nu har jag inte så mycket att göra (sitter barnvakt) och insåg att jag faktiskt inte vet hur mycket tillgång till internet jag kommer att ha, så nu är det väl lika bra att berätta. Oj, vilken uppbyggnad jag råkade göra, menade inte att göra det hela så dramatiskt! Jag ber om ursäkt i förhand. Ja, ja.
Jag har i alla fall bestämt mig för att byta familj här på Mallorca. Familjen Ekman Mayol klickade inte så jättebra, och så fort jag började se mig omkring efter en ny familj så hittade jag en! Så på söndag kommer jag att flytta hem till los Romeros, en spansk familj som bor i Binissalem, en by ungefär mitt på ön. Dom har två pojkar, Milo och Cyrus. Dom är 4 och 2 år gamla, men nu vet jag inte riktigt vem av dom som är vad. Observera också att deras namn tillsammans blir Miley Cyrus, något som jag aldrig kommer tycka är tråkigt. Hittills har jag bara träffat föräldrarna, och dom är verkligen jättetrevliga! Jag brukar egentligen inte beskriva folk som "coola", men dom här är verkligen COOLA! Jag kommer få 80 euros i veckan för ungefär 30 timmars arbete, och jobbar jag extra får jag betalt i timlön. Dom betalar även månadskort för tågresor åt mig, vilket är skönt. Sedan verkar det som att jag kommer få en egen våning i huset, med sovrum, sitting room och badrum för mig själv, vilket känns ännu skönare. Dock har dom tydligen nyss flyttat in, mamman ringde mig igår och sa att hon var på väg till IKEA för att köpa en säng åt mig, haha.
-
Av olika anledningar väljer jag att inte gå in på detaljer varför jag har slutat här hos den svenska familjen. I slutändan trivdes jag inte särskilt bra, och det är väl det som är viktigast. Dock är jag, än så länge, väldigt nöjd med den här nya familjen, så jag tror det kommer bli jättebra med allt! Har verkligen bra vibbar av dom, så vi får hålla tummarna att allt går vägen! Så på söndag flyttar jag alltså dit. Har inte frågat hur det står till med internet, i och med att dom är ganska nyinflyttade. Men samtidigt verkar dom väldigt moderna... Ja, ja, ni lär väl alla märka hur det blir!

happyyyy

Nyrik ung kvinna på snart 20 år firar med jumpsuit (skulle rubriken lyda i tidningen som bara finns i mitt huvud).
Mina billighetsskor och en bättre bild på mönstret på nya jumpsuiten (ja, jag är såld på jumpsuits, och fler lär det bli!) från Zara. Skorna är dock från Carrefour och gick på 8 euros.
KÄNN LYCKAN!!!! Nu ska jag surfa (LOL) in på IKEAs hemsida och drömma om allt fint jag har råd att köpa när jag flyttar.

Skatteåterbäring?!

Jag får 14 000 kronor i skatteåterbäring!!! HELT OTROLIGT!!!!!!!! Nu är det ju nästan så att jag kan komma och säga att jag har pengar! Jag vill nästan scrolla ner och ta bort mitt tiggar-inlägg eftersom det känns lite pinsamt. TIllsammans med min security deposit som jag förhoppningsvis kommer få snart innebär det att jag kommer ha ganska precis lika mycket pengar som innan jag åkte till London. När vände min tur? Unfuckingbelievable. Händer lite andra spännande saker här på ön också, men det kan jag berätta mer om i helgen. Hasta luego!

sociala planer

Yaaay, jag har gjort planer som innebär att jag får tillfredsställa mitt sociala behov!! Träffade typ öns enda andra au pair, Frida, igår på Svenska Kyrkan, och hon har bjudit med mig ut på drinkar ikväll inne i Palma tillsammans med några andra. Det ska bli så himla kul att få komma mig ut, känns helt otroligt efter två veckor inne på mitt rum, haha. Dock kör jag bil, så det blir väl inget alkoholhaltigt, men ändå. Mycket, mycket bra.

Tiggarstråt

Idag har jag varit en lietn sväng på IKEA i Palma och gått omkring och bara tittat lite grann. Och insett hur mycket jag saker jag faktiskt behöver köpa när jag flyttar. Nu kom jag på att jag kanske inte har berättat om mina planer inför hösten här på bloggen? Tror inte det, eftersom min egen mor inte visste någonting om det. Oh well. Jag har i alla fall sökt en utbildning i Halmstad där jag förmodligen kommer att komma in. Högskolan i Halmstad har väldigt många studentlägenheter som dom hyr ut till väldigt bra priser, så det är förmodligen i en sån liten etta jag kommer bo i tre år framöver. Så det är ungefär så det ser ut.
Eftersom jag sålde min del av alla möbler och all inredning till Björn när jag flyttade till London, så har jag ingenting att dekorera min framtida lägenhet med. Så jag tänkte ge mig ut på tiggarstråt och uppmana alla som läser denna blogg (det är faktiskt en hel del människor nu för tiden!!) att rensa ur förrådet och skåpen efter saker som dom inte behöver och skulle kunna tänka sig att skänka till lilla mig. Jag behöver verkligen ALLT, allt från säng, TV, skrivbord, bord, stolar till strykjärn, kastruller, bestick, tallrikar, dukar, disktrasor (fast det kan jag väl i och för sig köpa nytt, när jag tänker efter...), decilitermått, bokstöd, häftstift - YOU NAME IT! Allt är till hjälp, eftersom lönen jag får här på Mallis (60 euros i veckan) inte är mycket att spara av. Jag kommer att vara hemma i Umeå första veckan i augusti och kan då hämta upp varenda liten pinal som kan tänkas skänkas till detta VÄLDIGT välgörande ändamål!
-
Tack för att just Du har tagit dig tid att läsa detta meddelande från Rädda Ingrids Mentala Välbefinnande - en organisation som koncentrerar sig på att rädda Ingrids mentala välbefinnande. Bidrag i alla dess former och slag är varmt välkomna! För att bidra med en valfri summa pengar, var god kontakta organisationens huvudansvarige, Ingrid, på mailadress [email protected]. Kommer du att befinna dig på västkusten under sommaren och vill hjälpa till på annat sätt? Anmäl dig i kommentarerna nedan för att frivilligt delta i en recension av staden Halmstad, allt för att Rädda Ingrids Mentala Välbefinnande! (Detta meddelande har blivit godkänt av staten)

cykeltur

Blev ännu en cykeltur idag! Cyklade ända till S'Estanyol, en strand ungefär 15 km härifrån, så fram och tillbaka blev det tre mil, vilket jag tycker var en bra bedrift! Mycket nöjd med mig själv, måste jag säga.
Läser "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" som faktiskt råkar vara en helt underbar bok! Väldigt intressant, lite Forrest Gump-känsla över det hela. Läs den om ni får chansen.
Nu ska jag ta och göra mig i ordning och sticka iväg till Svenska Kyrkan för att fira gudstjänst och umgås.

äsch då

Fick en smäll på fingrarna av Lovisa som säger att den här bloggen suger. Jag vet, förlåt mig. Men jag gör verkligen ingenting som är det minsta bloggvärdigt just nu. Mina dagar består liksom av att sola på förmiddagarna, ta hand om barnen på eftermiddagarna och sitta och se på olika serier på kvällarna. Så ni kanske förstår själva att det inte är så spännande. Dock har jag en bild på flickorna jag tar hand om som jag faktiskt kan ta och bjuda på för att lätta upp stämningen lite grann!
På paseon på väg till Svenska Kyrkan häromdagen. Laura till vänster och Vanessa till höger.

extra trabajo

För att få tjäna lite extra pengar har familjen här anställt mig för att klippa gräset i fruktträdgården. Gräs upp till knäna och en trimmer att göra jobbet med. Hard work work. Nu darrar mina händer som tusiken, och jag kan tänka mig att jag kommer känna av det där i armarna imorn. Men det var faktiskt rätt kul också, för jag drog igång trimmern och vips var jag tillbaka på Backens kyrkogård, sommaren 2006, och mitt första sommarjobb. Jag fick automatiskt upp den sommarens plågor i huvudet, som I'm Yours och I wish I was a punkrocker (Ja, I'm Yours kom 2006, sluta spela den som om den är ny!) och var allmänt sur över att vi skulle vara tvungna att flytta ner i dagislokalerna när vi började nian till hösten. Enda skillnaden nu var väl att jag trimmade runt apelsin- och citronträd istället för gravstenar. Lite sur över det där med flytten i nian är jag fortfarande...
-
Nu har jag tre dagar ledigt, och jag vet inte riktigt alls vad jag ska hitta på. Någon som har några förslag?

RSS 2.0