happy new year!

Kom på att jag kände mig nyårsfin, så här kommer en snygg liten hälsning från mig till alla mina läsare! Hoppas ni får en trevlig nyårsafton!!!!
P.S. MIN MENS FYLLER JU 10 ÅR IDAG!!! Ni kanske tycker detta är too much information, men jag bryr mig inte, för tio år sedan blev jag quinna and that's that. 
Snart kommer Emma hit, och då ska vi äta pizza och ha partyhattar och dricka champagne och spela Harry Potter-spel, tror det kommer bli en alldeles utomordentlig nyårsafton! STOR KRAM TILL ER!

2012

Jag höll på att börja skriva att det var sista riktiga dagen på 2012, men ofta nyårsafton inte räknas som en riktig dag?? Lös det här, Obama!
Hur som helst har jag funderat lite på året som gått, och kommit fram till att det inte har hänt något speciellt eller minnesvärt egentligen. Jag har mest bara gått i skola, särskilt eftersom jag pluggade under sommaren också, och knappt lärt känna några nya människor. Det bästa som har hänt är väl att jag har lärt känna Jasmine bättre och bättre, och är fantastiskt glad över att jag kan kalla henne bästa vän! Kommer aldrig glömma vilken tur jag har haft som har fått lära känna henne. Hur som helst, även fast jag inte har haft så händelserikt år så har jag inte varit olycklig eller så. Det har bara inte skett något världsomvälvande. Dessutom är det lite synd om 2012, för det var tvungen att jämföras med 2011 som typ var det bästa året i mitt liv i och med att jag flyttade till London och Halmstad och massa sånt. 
Här kommer i alla fall en liten lista på bra saker som hänt år 2012:
  • Jag har börjat läsa filmvetenskap, vilket verkligen känns helt rätt! Jag har aldrig varit så intresserad av ett skolämne, vilket förmodligen förklarar mina bästa resultat inom skolområdet någonsin denna höst!
  • Jag har fått jobb! Café Brooktorpsgården har öppnat sina portar för mig, och jag är väldigt nöjd över att ha ett så bra extrajobb, där det verkar som att jag kommer få fortsätta jobba ett bra tag framöver. Dessutom skadar det inte med lite mer klirr i kassan (med betoning på lite, men ändå). Förresten fick jag ett presentkort på H&M på 250 kr av dom i julklapp!!! Stört generöst och nästan lite onödigt.
  • Jag har utbildat mig till Storasyster, och kan på så sätt få hjälpa tjejer som har det svårt i vardagen. Jag har alltid velat göra någon sorts välgörenhet, och det här är mer eller mindre alldeles perfekt för mig.
  • Jag har köpt en hamster, men hur jävla bra idé var det egentligen? 
Sedan har ju såklart många fler bra saker hänt, och roliga kvällar inträffat och fina vänner återsedda, men det är väl egentligen dom här punkterna jag kommer komma ihåg som störst när jag tänker tillbaka på mitt 2012. Nu får vi väl bara se vad som händer 2013, helt enkelt!

på väg hem

Jag lägger nu märke till två saker: dels att jag ej har uppdaterat mycket denna juletid, så ifall det finns några besvikna hardcore-fans där ute så ber jag om ursäkt och lovar att bättra mig. Dock finns jag nu för tiden mer aktivt på twitter (som ni kanske kan se här till höger på bloggen där alla mina tweets faktiskt visas), så om ni vill kan ni följa mig där för ÄNNU MER ROLIGHETER OJ OJ OJ! Dels märker jag också att jag kallar både Umeå och Halmstad för "hem" vilket säkert förvirrar fler än mig. Men det är väl skönt, att jag har två hem? Ja, vi kör på det och släpper förvirringen en stund.
Nu är jag alltså på väg hem FRÅN Umeå TILL Halmstad, efter två veckor med min familj och mina vänner och mycket kul. Jag har haft en bra och lugn jul, med mys och god mat och fina presenter, så jag är fantastiskt nöjd! Det ska dock bli skönt att få komma hem också, även fast det innebär att jag måste plugga mer ordentligt och faktiskt TILLAGA MIN EGEN MAT, suck. Oh well, det är väl så livet ser ut för en ung vuxen i sina bästa år. Så ja, tack Umeå för en fin jul. Jag kommer nog aldrig komma över det surrealistiska i att säga hejdå till de personer jag älskar mest i hela världen och tillägga "vi ses om ett halvår, då!".
Jag och Linn hade spelkväll med biljard och arkadspel! Det var kul, även fast Linn vann. 
Julafton med mina snygga syskon och kusiner. 
Julklappen nummer ett, en Hitchcock-box i röd sammet!! Den ser inte bara helt sjukt cool ut, men innehåller även 14 filmer, så nu har jag att beta av. 
Drack vin med Becky, Vickie och Linn på juldagen vilket alltid är roligt!
Spenderade min sista dag med att åka skridskor med Frida...
Till vår besvikelse upptäckte vi att det inte fanns några spolade planer!!! Så vi försökte åka direkt på snön, men det gick ju sådär. Det slutade med att vi bara gick en promenad runt vårt gamla skolområde och nostalgiserade (om det inte är ett riktigt ord så borde det ju bli!!).

whyyyy

Sitter hemma hos mamma och pluggar i min ensamhet, när helt plötsligt målaren dom har anställt för att måla övervåningen bara släpper in sig själv med nyckel och allt. Jag anar liksom att det är han, men ropar ändå inte hallå för jag tänkte liksom att det kanske han kommer göra, liksom för att visa att han är inne i ett hus där det faktiskt kan gå omkring folk nakna eller vad som helst??? Hur som helst så säger han inget, så jag säger inget, så han bara går upp utan att ha sett mig och nu vet jag inte om jag ska försöka vara tyst så att han inte märker mig eller om jag ska gå upp och hälsa!! Och nyss hörde jag honom prata för sig själv och då blir det ju så pinsamt för honom också liksom att jag har hört allt åh herregud varför. Jasmine gav mig tipset att ha på mig hörlurar så att det var som att jag inte har hört honom alls, så jag smöööög ut i hallen och hämtade mina hörlurar bah vad håller jag på mig. Men ja ja, nu ligger jag här med hörlurar i alla fall och lyssnar på julmusik och hoppas på att han inte upptäcker mig. Lord save me. 
 
Här kommer några bilder.
Det snöar här.
Linn bjöd på middag häromdagen.
Jag sov över hos pappa och när jag vaknade stod den här tomten på skrivbordet och stirrade på mig. Är 90% säker på att den inte stod där när jag gick och la mig. 
När jag kom ut från toaletten hade den flyttat på sig!!!!!!!!!!!!
Sen dog jag. 
Alva bjöd på middag i sin fina vuxenlägenhet!
- Pappa, nu ska jag instagrama dig!!!!!!!!
- Nä, det blir alltid så värdelöst.
(han hade rätt)
Jennie bakade kladdkaka till mig igår bara för att jag bad henne och hon är finast i världen!!!!!!!!!!!!

jag har det bra

 
Nu iväg till Linn för kärt återseende!

äntligen hemma

Igår kväll fick jag äntligen landa hemma i det vintriga Umeå som jag kallar min hemstad. Är så nöjd och glad med att få ha träffat min familj och kramat mina syskon och tittat på gamla foton och ätit god mat och sovit ut i en skön säng. Eftersom vi såg The Hobbit på midnattsvisningen natten till igår så slutade det med att jag sov runt tre timmar innan jag fick åka iväg till flygplatsen, så jag var ju nalta trött igår. Men det var det värt, är sjukt nöjd med The Hobbit, den var precis som en riktig saga ska vara. Jag ska inte säga så mycket mer om den eftersom det förmodligen är många som ska se den, så. 
Tisdag var en seg pluggdag för oss på bibblan. Vår fokus var ungefär lika dålig som på bilden här ovanför (det ska förresten föreställa en ståltrådsboob).
Satt på Bromma i fem timmar och väntade på att få åka hem. Såg The Office och stirrade på folk. 
MINA FININGAR!!!!
Så härligt att få vara hemma. 

som jag har längtat!!!

Det här är veckan jag har längtat efter i några månader nu! Var i Göteborg i helgen och fick se RICKY MOTHERFUCKING GERVAIS!!!!!!!!!!!!! Herregud det var så bra, och en av sakerna jag har velat göra innan jag dör. Är fantastiskt nöjd! Imorn är det även premiär för The Hobbit, och på onsdag får jag äntligen åka hem till Umeå! Längtar nästan så det gör ont!
Här kommer några bilder från helgen:
I lördags sprang jag till tåget efter jobbet och mötte upp Jasmine för att ta oss till götet. Där träffade vi världens bästa Anna och åt suuuupergod mat på Järntorget någonstans. Samtidigt satt vi och kollade twitter med jämna mellanrum för att se om Ricky avslöjade sin position nån gång, men icket. 
Vi åkte hem till Annas fina lägenhet och drack vin och snackade skit. Jag klädde ut mig till hipster.
Vi trängde ihop oss i Annas säng, och på morgonen drog vi fram tvn till sängkanten och vaknade till Mysteriet på Greveholm. Mysigaste på länge. 
Sen på söndagen åkte vi hem till Petra och Oskar för lite andra adventsfika! Så himla kul att få träffa dom två igen, har alltid lika trevligt!
Sen gick vi på julmarknaden på Liseberg, vilket såklart var magiskt och skitafint. Allt såg ut som i När karusellerna sover, om ni minns den julkalendern. 
Jasmine var glad. 
Och ungefär världens sämsta bild på världens bästa komiker - RICKY GERVAIS! Han körde inte så mycket nytt material så jag hade hört det mesta, men det gjorde inte så mycket för jag grät av skratt ändå. Komedi kan vara så underskattat ibland. Jag kan som inte fatta att jag har varit i samma (enorma) rum som honom, så sjukt!! 
Ja ja, har haft en underbart bra helg i alla fall. Nu ska jag äta, duscha, diska, städa, packa för att få tiden att gå fortare. Snart är det UMEUMEUME som gäller.

mysekväll

Precis hemkommen från en sjukt rolig och mysig julfikekväll hos Amanda! Vi åt marsipan doppad i choklad och saffranslängd och julmust och pepparkakor och såg Love Actually som bara är världens bästa film!!! Man tänker inte att en sån där lättsam och rolig film är speciellt svår att göra, men den där är verkligen så sjukt bra gjord och genomtänkt att den verkligen förtjänar all kärlek den får! Underbar film. 
Vi facerapeade Amanda (@awomanduh på instagram så alla kan följa kom igen do it!!) med statusen "Är det normalt att ha mens i två veckor?!?" och hon fick jättemånga hjälpsamma svar om att hon skulle uppsöka en gynekolog eller ringa sjukvårdsupplysningen. Det roligaste med att facerapea Amanda är att hon blir så sjukt upprörd över allt så man kan skratta åt henne. Sen ändrade vi bakgrunden på hennes dator till den här bilden:
Och med detta lämnar jag er denna torsdagskväll. Godnatt!

he snö

Igår hann jag vara vaken i typ tjugo minuter innan jag faktiskt tittade ut genom fönstret och till min glädje fann att det hade SNÖAT!! Och inte LITE!! Blev så exalterad att jag tog ett kort ut genom fönstret.
Det här var på morgonen och det verligen vräkte ner resten av dagen, så nu är det ganska rejält. Kunde typ inte vara lyckligare, älskar snön. Dock längtar jag hem mer än någonsin nu, men det är ju faktiskt bara en vecka (!!) kvar nu. Happy happy. 
För övrigt fick jag tillbaka några uppgifter idag, fick G+ på en filmanalys, VG på mitt bildmanus samt att jag, Jasmine och Cissi fick VG på vårt grupparbete!! Fick dessutom höra av min lärare att hon tycker att jag är LYSANDE under lektionerna, så he ju inte fy skam. Himlarns nöjd med mig själv måste jag säga. 

da hobbitz

Vad vi förväntade oss:
Verkligheten:
 
Vi ställde klockorna och var på bion klockan 04.00, som vi egentligen hade förväntat oss skulle vara lite sent. DET VAR INGEN DÄR!! Eller ja, det var nåt fyllo som hade satt sig och vilat på trappen bredvid oss, men han gick efter ett tag. Vi satt liksom ensamma till runt sjutiden då det kom några fler, men så... ja, det var ju värt. Jasmine och Martin svek oss och åkte hem ett tag, men jag och Amanda höll ut och frös tårna av oss. Det kom en snubbe och satt med oss i typ en halvtimme, han var bara ute på promenad för att han inte kunde sova och tyckte vi var så töntiga som stod och köade utan kö. Det var rätt trevligt. Sen kom polisen förbi för dom trodde att vi hade däckat på trappen, men sen bara skrattade dom åt oss när vi avslöjade vårt mål med natten. Mycket trevligt. 
NÅJA, jag fick i alla fall min biljett, och jag kan dessutom säga att jag faktiskt suttit ute och köat!! Väldigt stolt över mig själv!

johoduskaruseminsann

Jag hade en helt sjukt rolig kväll igår, som började med att jag och en tjej från jobbet, Emma, åt sushi tillsammans och drack vin. Tydligen är Colin mytomspunnen på caféet, så Emma blev rätt mallig över att hon äntligen fått träffa honom. Efter vi hade ätit gick vi hem till Jasmine and da boyz för att spela rock band. Vi kickade ass, jag spelade bland annat trummor och sjöng så att jag knappt har någon röst idag. 
Sen gick vi ut och dansade och jag vann 80 kronor på black jack! HELT OTROLIGT VILKEN KVÄLL ALLTSÅ! Dock lär jag mig aldrig att det är ett rent helvete att jobba när man är bakis, men jag har överlevt och det var värt för en sån trevlig kväll!
 
Nu ska jag slänga i mig lite mat, sedan gå och lägga mig för att vakna igen vid 04.00. Jag, Jasmine, Amanda och Martin ska nämligen köa för biljetter till midnattspremiären av The Hobbit. Biljetterna släpps 09.00 imorgon and we're gonna be there! Det kommer vara kallt som tusan, och tydligen ska det börja snöa någon gång i natt, men det känns som en sån sak man inte gör så himla ofta. Dessutom är det ju tänkt att man ska göra såna här idiotiska grejer när man är ung och dum, visst? Guys? Hello?

RSS 2.0