då sätter vi igång

Jag och Jennie har satt igång nyårsfirandet. Som för precis ett år sedan befinner jag mig i Jennies lägenhet på Teg för att välkomna det nya året. Då: hjärtekrossad och förväntansfull inför the trip of a lifetime, nu: nöjd med livet och lite vuxnare. Jag tycker alltid det känns lite läskigt när jag kommer ihåg exakta känslor och händelser som är så långt ifrån det jag känner idag, det är som att jag har varit en person som inte riktigt är på riktigt. Nu är jag på riktigt och mig själv i alla fall, och jag ser verkligen fram emot 2012! Förresten har jag inget nyårslöfte, sånt är för folk som behöver ta tag i sina liv - inte jag inte!!
GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!

För precis ett år sedan. Jag vill ha långt hår igeeeen.

dålig uppdatering, jaao

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men helt ärligt gör jag saker mest hela tiden så jag vill inte riktigt sätta mig ner och typ börja ladda in bilder på datorn och så vidare! Hur som helst så trivs jag som fisken i vattnet med att vara hemma. Vi hade det trevligt i Skellefteå och nu i mellandagarna ska jag nog mest bara fortsätta springa omkring och träffa fler peeps som jag har saknat, Erika står näst på tur om en stund! Sedan flyttar jag in hos Jennie i några dagar och över nyår, och sedan bär det av till fucking Egyyypteeeen. Det kommer äga stjärt. Men ja, annars får ni ta den glesa uppdateringen så kommer det äckligt mycket bilder lite senare!

lilla julafton

Igår firade jag lilla julafton på två olika sätt! Vi var hos mormor och morfar under kvällen och firade med mamma släkt som jag inte kommer träffa under själva julen, och så fick jag träffa Becky, Malin och Vickie under dagen! Gud så det var roligt att se dom, det var flera månader sen jag träffade Vickie sist! Det var NÄSTAN som att vara tillbaka på Droskan igen, bara... bättre! Oj, så glad jag var, jag tror jag kan ha lyst lite grann.
På kvällen var vi som sagt hos mormor och morfar. Vi åt middag, spelade min julfrågesport och fick besök av världens roligaste tomte i form av Alva. Gudars, så den tjejen kan få en att skratta alltså. Vi hade supertrevligt, och nu ska vi snart iväg till Skellefteå för att fira med pappas sida av släkten. Först ska jag dock bjuda på min julfårgesport, som jag lovade Becky igår! Svaren kommer ju nu här direkt, så ni kan inte riktigt testa er själva... Och jag har tyvärr inte tid att fixa till det, det är duschschema som gäller här hos mamma just nu och jag står på tur!
Vem presenterar Kalle Ankas Julafton varje år?
Benjamin Syrsa
Vad heter Grevinnan i Grevinnan och betjänten?
Miss Sophie
Vilken växt kommer Saffran ifrån?
Saffranskrokus
I vilken kyrka leder påven midnattsmässan?
St Peterskyrkan
Vem skrev boken "En spökhistoria vid jul"?
Charles Dickens
Vem kommer med julklapparna i Spanien?
De tre vise männen
Vad heter Greven i Mysteriet på Greveholm?
Greve Von Dy
Hur säger man God Jul på franska?
Joeux Noël
Jesus föddes i Betlehem, men vart kom hans föräldrar ifrån?
Nasaret.
Vad heter gruppen som blev populära med låten "Tänd ett ljus"?
Triad
Vad heter den tyska tomten Nikolaus medhjälpare?
Knecht Rupert kommer till de tyska barnen den 6 december tillsammans med jultomten, St Nikolaus. Rupert är klädd i svart och har en käpp som han kan prygla barnen med om de inte skött sig. På ryggen bär Rupert en korg med choklad och andra godsaker som barnen får om de varit snälla.
Hur många avsnitt var 1977 års julkalender Fem myror är fler än fyra elefanter?
28, en för varje bokstav
Hur många auktoriserade tomtar finns det i Sverige?
Nio. Det finns nio auktoriserade tomtar i Sverige. För att få ett certifikat måste man avlägga en rad löften. Bland annat att ha nissesinnet kvar och att aldrig dricka alkohol framför barnen.
Hur många gånger förekommer ordet "jul" i bibeln?
Inte alls. (enligt bibel.se)
Vad betyder ordet Advent?
Ankomst.
Hur många liter julmust konsumeras i Sverige i december?
40 miljoner liter
1. Vem presenterar Kalle Ankas Julafton varje år?
Benjamin Syrsa
2. Vad heter Grevinnan i Grevinnan och betjänten?
Miss Sophie
3. Vilken växt kommer Saffran ifrån?
Saffranskrokus
4. I vilken kyrka leder påven midnattsmässan?
St Peterskyrkan
5.Vem skrev boken "En spökhistoria vid jul"?
Charles Dickens
6. Vem kommer med julklapparna i Spanien?
De tre vise männen
7. Vad heter Greven i Mysteriet på Greveholm?
Greve Von Dy
8. Hur säger man God Jul på franska?
Joeux Noël
9. Jesus föddes i Betlehem, men vart kom hans föräldrar ifrån?
Nasaret.
10. Vad heter gruppen som blev populära med låten "Tänd ett ljus"?
Triad
11. Vad heter den tyska tomten Nikolaus medhjälpare?
Knecht Rupert kommer till de tyska barnen den 6 december tillsammans med jultomten, St Nikolaus. Rupert är klädd i svart och har en käpp som han kan prygla barnen med om de inte skött sig. På ryggen bär Rupert en korg med choklad och andra godsaker som barnen får om de varit snälla.
12. Hur många avsnitt var 1977 års julkalender Fem myror är fler än fyra elefanter?
28, en för varje bokstav
13. Hur många auktoriserade tomtar finns det i Sverige?
Nio. Det finns nio auktoriserade tomtar i Sverige. För att få ett certifikat måste man avlägga en rad löften. Bland annat att ha nissesinnet kvar och att aldrig dricka alkohol framför barnen.
14. Hur många gånger förekommer ordet "jul" i bibeln?
Inte alls. (enligt bibel.se)
15. Vad betyder ordet Advent?
Ankomst.
16. Hur många liter julmust konsumeras i Sverige i december?
40 miljoner liter

2011 (obligatorisk)

Här kommer en obligatorisk genomgång av mitt 2011. Jag brukar nog göra det här varje år, men jag har sett fram emot det extra mycket i år. Bästa året i mitt liv, för att vara ärlig.
Fem händelser som varit bra det här året?
1. London/Malin. Min flytt till London startade året och jag kände verkligen hur mitt liv tog en ny vändning. Det är ganska häftigt, tycker jag, att jag kan spåra mina aktuella val och min nutida position enbart till min flytt till London. Sen att jag fick åka med Malin och utveckla min vänskap med henne var typ det underbaraste som har hänt mig. Störst del för att hon är en fruktansvärt fin person och bra vän, men också självförtroendet som jag fick på grund av att hon valde MIG att åka med, MIG att dela säng med i tre månader och dela en så stor och viktig del av sitt liv med. När jag tänker på det blir jag alldeles varm och det är en känsla jag nog kommer bära med mig i resten av mitt liv.



2. JAG TRÄFFADE GORDON RAMSAY!!!!!!!!!!!

3. Jag fick tillbaka min älskade bästa vän Jennie, och tio gånger starkare! Hon är verkligen min närmaste och bästa vän, vi hörs varje dag och... ja, hon vet verkligen alldeles för mycket om mig och mitt privatliv och mitt bajs och sexuella preferenser... Precis som det ska vara!! Hon är bara bäst och jag är så glad att vi har hittat tillbaka till varandra igen!


4. Jag fick åka till Stockholm och träffa mamma, Ellen, Ylva och Linn under den första och jobbigaste tiden i Halmstad, då jag behövde lite mamma-kärlek och syster-skratt som mest. Det gav mig verkligen styrka för att fortsätta inför hösten.

5. Prag-resan med Jennie, SJUKT SKÖNT OCH ROLIGT!

Fem händelser som varit sämst det här året?
1. Att saker inte funkade i London och mina pengar tog slut så att jag var tvungen att åka vidare till Spanien.
2. Att saker inte funkade i Spanien och jag var tvungen att åka hem igen (LOL).
3. Att jag inte har hållt hårdare i mina pengar... fast samtidigt har jag haft sjukt kul för dom och ångrar egentligen ingenting som jag spenderat dom på... Förutom den där extra jävla tågbiljetten. Den får en egen plats.
4. Den jävla extra tågbiljetten som jag var tvungen att köpa till Göteborg... Fan vad sur jag blir.
5. Alla ställen jag fick sparken ifrån i London/Spanien tog ordentligt på självförtroendet.
Vad har du lärt dig i år?
Att jag är en stark person som kan klara av nästan vad som helst så länge jag har rätt inställning. Samt att min familj är en större del av mig än jag någonsin trott, och att deras kärlek är det bästa jag har.

Blev året som du har tänkt dig?
Tre miljoner gånger än vad jag någonsin tänkt mig, och så sjukt viktigt för de beslut jag kommer ta i resten av mitt liv (om det inte låter alldeles för överdrivet och bombastiskt).
Vilka kläder har du använt mest?

Ovanligt mycket vitt i år, faktiskt... Nog för att jag har haft så pass lång "sommar"-känsla.
Vad har du mest lyssnat på för musik?
Har som sagt min ultimata spellista på Spotify som jag fått mycket beröm för! Happyfunkalas heter den, och det är den jag lyssnar på varje morgon när jag tar min promenad!
Vad har du tittat på? (film, tv, serier..)
Som vanligt mycket film och serier, såklart... Fick dock upp ögonen för brittisk tv under min tid i London, särskilt då QI. Okej, i år har varit The year of QI som jag som vanligt rekommenderar alla att se. Har även sett på brittiska Sherlock Holmes-serien, The Inbetweeners, An Idiot Abroad, samt mycket stand up, mest då allt med Jimmy Carr.
Vilka människor har du hängt mest med år?
Malin kvalar ju in sig då vi umgicks mer på tre månader än vad jag umgås med dom flesta andra på ett helt år. Annars är Jennie en klar favorit, och Linn, såklart!
Vilka nya personer har du lärt känna i år?
Många, många nya. Viktigast och bäst är väl min lilla Skånska piga (säger man så?) - JASMINE, som jag såklart har pratat så mycket om här på bloggen så ingen har väl missat. Lätt min viktigaste person i Halmstad och stjärnsyster på så många olika sätt. Har jag sagt att vi båda heter Maria i mellannamn, förresten?

Vilket jävla hjälm-mongo.
Vad är det vackraste du fått i år?
Eeeh, jag har väl inte fått så himla mycket? Men jag fick en jättefin liten vänskapsring av Jennie. Hon har en likadan fast grön!

Vad är det bästa du har läst?
"100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann", fick mig att drömma om att bli en lika fyndig och underbar författare som Jonas Jonasson.
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
MYCKET! Mycket på fyllan, mycket som jag håller för mig själv och mycket som jag redan pratat om, som att ha flyttat utomlands x2, jobbat mer än 100% i tre månader och flyttat till en helt främmande stad alldeles själv.
Vad var din största framgång 2011?
Att klara av flytten till Halmstad och hela hösten så pass bra. Jag är väldigt stolt över att jag har klarat av alla tentor hittills och bara skött mig allmänt bra och någorlunda vuxet. Sedan är jag väldigt glad över att jag kunde jobba så pass hårt som jag faktiskt gjorde i somras! Och justja, att jag har lyckats börja träna och hållt i det hela så länge att jag faktiskt tycker om det nu!
Bästa köpet?
Uh-oh, tänker instinktivt på två par skor som hängt med ordentligt!


Vad spenderade du mest pengar på?
Jag har nog aldrig spenderat så mycket pengar på mitt utseende som förut. Eller på alkohol. Men helt ärligt så har jag känt mig snygg och lagomt full hela året, så det kanske inte gör så mycket! Och hur som helst har jag aldrig tjänat så här mycket pengar i mitt liv, så det känns rätt bra! Oj, justja, det blev en hel del ny teknik också...

Vad önskar du att du gjort mer?
Hmm, svår fråga. Gjort MER? Kanske borde läst fler böcker, det är alltid intressant.
Favoritvideo i år?
MEN JAG HAR JU SÅ MÅNGA!
Dom här två blev mina favvosar i alla fall!

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Fick världens bästa dansvideo av mina syskon och den roligaste utgången i Halmstad so far!


Så för att sammanfatta: Jag har haft ett helt underbart år, som jag verkligen aldrig kommer att glömma! Tack alla underbara människor som är del av mitt liv idag. Jag kanske säger att jag flyttade till Halmstad helt ensam, men helt ensam är jag aldrig för jag har verkligen haft ett så enormt stöd av min familj och mina vänner. Även om du inte råkar vara nämnd i just detta inlägg så är det så många som har hjälpt och stöttat mig "på min resa", hur töntigt det än låter. Tack, tack, tack, och så ännu ett obligatoriskt: NU GÖR VI 2012 ÄNNU BÄTTRE, WOHOO!!

mama

Sitter vid köksbordet hos mamma vid Ellens alldeles för fancy skoldator och kom på att jag faktiskt inte uppdaterat bloggen. Men what to say? Min resa gick väldigt bra och igår myste jag med mamma och syskonen, och idag har jag gått på stan med min finaste Jennie. Det är väldans kul att återse Umeå och massa gamla vänner på stan, men för det mesta känns det som att jag knappt har lämnat stället! Den kommande veckan har jag fullt schema, imorn blir det Caspians julavslutning och middag och spelkväll hos pappa, torsdag lilla julafton med mormor och co, och fredag bär det av till Skellefteå för julfirande! Ska bli riktigt kul!
Alva är plastikopererad, säger hon.

naturbegåvning

Tror det var Malin som påpekade nån gång att jag har en otrolig förmåga att göra absolut ingenting, och jag kan inget annat än att hålla med. Jag vaknade vid elva idag men har suttit vid datorn fram tills nu (14.00) och gjort... ja, jag vettetusan. Ingenting. Sett på QI. Nu ska jag ta tag i att städa och diska och få undan precis allt så att jag imorn bara kan lämna lägenheten i tre veckor och det inte ligger något och stinker sönder stället under tiden. Och så är det ju såklart så sjukt härligt att få komma hem till en ren lägenhet, och har man ingen annan som städar åt en får man göra det själv!
Bjuder på en bild på det enda julkortet jag fått denna säsong, nämligen ett från urgulliga Jasmine. Ett 3D-kort (SHIT ASSÅ) "från din hemstad, hehe", med en julehälsning och vänlig varning om att jag inte ska titta på kortet för länge för då kommer jag att spy. Tack, Jasmine!

mingelmat

Jag har snart skrivit klart tre av sju frågor på hemtentan och känner mig riktigt stolt över mig själv! Dock blev jag lite avbruten i mitt tänkande av fantasin av denna himmelska plockmaten från Elle. Om någon vill anordna en välkomstmiddag till mig när jag kommer hem (hehe) så kan man få bjuda på detta. Särskilt laxrullarna. Guuudars, jag bara dreglar och dreglar. Sen flyter jag iväg i fantasin till att jag serverar dom där små rullarna på ett lyxigt mingel i min lyxiga vindsvåning i Paris. Suck...
Här kommer den obligatoriska raden om att jag längtar hem: JAG LÄNGTAR HEEEM!! Jag vill åka nununu!! Men jag ska faktiskt börja packa idag, och imorn ska jag städa lägenheten, så snartsnartsnart!
Annars har jag hittat en ny, underbart rolig komiker som heter Sarah Millican. Enjoy!

knep och knåp

När min moster bjöd in mig till eventet "Lilla julafton" på facebook hos min mormor och morfar den 22:a (vi är sjukt moderna i vår familj) fick jag lite inspiration att knåpa ihop en julfrågesport! Förra året gjorde jag bland annat en frågesport och ordnade en del lekar som vi lekte på julafton, och om jag får säga det själv så hade vi riktigt kul! Nu har jag fått ihop en hel del frågor och jag skulle gärna lägga upp den här för den som vill prova sig själv/sin familj, men eftersom majoriteten av min släkt läser min blogg har jag då verkligen inte tänkt ge dom någon chans att fuska! Så jag kanske lägger upp den efter vi har haft vår lilla julafton, hoho.
Annars dååå? Sitter och kärvar med tentan alltjämt, men det går faktiskt väldigt bra. Har svarat på två av sju frågor nu, och ska hinna med minst en till innan jag åker hem till Umeå. Jag är ju trots allt helt ensam i helgen då alla mina vänner har åkt hem. Dock kom Eleonora från klassen förbi alldeles nyss med sin DVD av Jul i Kapernaum som jag tänkte sätta mig och se imorn kväll, det ska bli mysigt!
Fina syskon och fina kusiner förra julen!

twilight

Konversationen som fördes mellan mig och Jasmine under första timmen av Twilight:
    • ALLTSÅ TWILIGHT ÄR SÄMRE ÄN JAG NÅGONSIN HADE TROTT?!?!

  • Jasmine Wahlström
    24 minutes ago
    Jasmine Wahlström
    • va?? hahah jag atar dem inte ;)

  • Ingrid Kling
    24 minutes ago
    Ingrid Kling
    • åååååååååååååh, alltså jag tänkte att den bara skulle vara lite töntig och liksom inget för mig, men den är verkligen så frktansvärt dålig?!

    • skådisarna är ju rena SKAMMEN och den är ju SÅ SEG

  • Jasmine Wahlström
    23 minutes ago
    Jasmine Wahlström
    • ja skådisarna är KATASTOF""

  • Ingrid Kling
    20 minutes ago
    Ingrid Kling
    • ååååååååååååååååååååååååååååååh

    • herreguuuuuuuuuuuuuuuud

    • jag får typ hjärnblödning

  • Jasmine Wahlström
    19 minutes ago
    Jasmine Wahlström
    • ähhhhh ;) r-patz är snöööög

  • Ingrid Kling
    19 minutes ago
    Ingrid Kling
    • EEH NEJ?

    • han ÄR ju som inte det

  • Jasmine Wahlström
    18 minutes ago
    Jasmine Wahlström
    • jag veeeeeeeeeet

    • han ser ut att skita ner sig HELA tiden

  • Ingrid Kling
    18 minutes ago
    Ingrid Kling
    • HAN HAR INGEN CHARM

    • INGEN KARISMA

    • OCH SÅ ÄR HAN JU SOM SÅ UPPENBART VITSMINKAD

    • ALLTSÅ JAG FATTAR ATT VAMPYRER SKA VARA BLEKA OCH ALLT

  • Jasmine Wahlström
    17 minutes ago
    Jasmine Wahlström
    • som resten va gönget!!

    • hahahhahahahahh TA DET LUGNT

    • BELLA ÄR FÖR FAN VÄRST!!!!

  • Ingrid Kling
    17 minutes ago
    Ingrid Kling
    • MEN DET ÄR JU LÖJLIGT, LIKSOM SJÄLVA FILMEN ÄR JU INTE ENS LITE BRA GJORD?!

    • HON ÄR SÅ JÄVLA SÄMST

    • OCH KRISTEN STEWART ÄR JU SOM ÄNDÅ SKÅDIS SEN TIDIGARE, JAG FÖRVÄNTADE MIG FAN MER AV HENNE

    • HON STÅR TYP BARA OCH BAH "EEH, UUH, ÖÖÖH, HEHE, WHAAAT" TILL ALLT

    • OCH TYP RYNKAR PÅ ÖGONBRYNEN

  • Jasmine Wahlström
    16 minutes ago
    Jasmine Wahlström
    • ALLLLLLLLLT ÄR DÅLIGT"""""

  • Ingrid Kling
    16 minutes ago
    Ingrid Kling
    • OCH SKJUTER UT HAKAN

  • Jasmine Wahlström
    16 minutes ago
    Jasmine Wahlström
    • jag vet, hon är typ kåt hela tiden :S eller nått

  • Ingrid Kling
    16 minutes ago
    Ingrid Kling
    • OCH NÄR HON TITTADE PÅ EDWARD I MATSALEN BET HON SIG TYP I LÄPPEN, JAG SKRATTADE FAKTISKT HÖGT

    • ALLTSÅ JAG ÄR TYP MER UPPRÖRD NU ÄN ÖVER DISKUSSIONEN MED MARTIN IGÅR

  • Jasmine Wahlström
    15 minutes ago
    Jasmine Wahlström
    • HAHAHHAHAHHAHAHAHHAHA

    • ring och skäll ut han!

  • Ingrid Kling
    15 minutes ago
    Ingrid Kling
    • MARTIN ELLER FILMSKAPARNA?!

    • LOOOOOOOOOOOOOL HAN FÅNGADE ÄPPLET MED FOTEN

    • HAHAHAHAAHA ALLTSÅ DET HÄR ÄR DET DUMMASTE JAG HAR SETT


några tankar

Några tankar som jag har tänkt idag:
  • Måste jag ringa HFAB personligen och skälla ut dom för att få elementen påslagna? Hela dagen har jag haft på mig långkalsonger under byxorna, min tjockaste kofta och tjocksockar på strumporna, men ändå fryser jag.
  • "Julen är ju en högtid med hög mysfaktor... ja, lite av en festernas fest!" - Ernst Kirchsteiger. Den där mannen är ju bra otrolig.
  • Jag gråter aldrig så mycket till en film som jag gör under begravningen i Fyra bröllop och en begravning. Verkligen världens finaste tal och dikt. Snyft.
  • Ska detta bli kvällen då jag till slut ser Twilight? Jag har aldrig velat spendera pengar på den eller tid på att ladda ner den (inte för att jag laddar ner filmer eftersom såna hemska aktiviteter enbart utförs av onda människor som även flår hundvalpar och trycker in mjuka bebishuvuden så dom blir knöliga), men ikväll går den på TVn och då kanske jag ska passa på? Dock känns det inte så lockande att se den själv utan att ha någon att lola den med...
  • Jag har skrivit klart den första frågan på tentan och har goda förhoppningar om att bli klar med den innan julafton.
  • Jag hade kunnat åka hem till Umeå redan nu eftersom jag inte behöver gå på några föreläsningar i veckan och så gott som gjort klart hela grupparbetet redan. Jag vill åka hem nu, faktiskt.

En hyllning

Jag blev inspirerad av mina syster att skriva en hyllning till min kropp, istället för att skapa uppmärksamhet genom att tracka ned på den. Jag har skrivit en del om min kroppssyn det senaste året, eftersom jag gick upp 8-10 kg under min tid utomlands + sommaren på Sibylla. Jag har nog inte skrivit om det lika mycket som jag har tänkt på det, men jag tänkte att den här lilla hyllningen då istället får bli ett sätt att äntligen acceptera hur jag ser ut och vråla ut till världen hur nöjd jag faktiskt är med mig själv!
164 cm lång är jag och just nu lite osäker på min exakta vikt eftersom jag inte har vägt mig sedan nån gång i somras. Jag skulle gissa på någonstans vid 65 kg. Saker som jag gillar lite extra på min kropp är mitt ansikte (särskilt mina ögonbryn), mina bröst, mina ben, mina fötter och mina tatuerade kroppsdelar.
När den här bilden togs var jag nog så tung som aldrig förr, efter några månader utomlands och någon ohälsosam månad på Sibylla. Men den här bilden är nog den snyggaste jag någonsin sett på mig själv. Vilket jävla bombnedslag, tänker jag varenda gång jag ser den här bilden.
Jag har ett extra lager fett på min kropp, även fast jag nu under de senaste månaderna har tränat flera gånger i veckan. Lagret ligger kvar. Men jag har upptäckt att det inte är hela jävla världen att min mage putar lite vid byxkanten eller att mina lår dallrar när jag går. Jag är hellre lite mjuk och go och bra på att kramas än en fejkad kropp på H&Ms hemsida. Och det där med träningen... jag mår bra av att träna och det är nu enda anledningen till att jag fortsätter. Jag behöver inte gå ned mer i vikt, även om jag skulle kunna. Jag är hellre lycklig och mår bra, därför äter jag vad jag vill i form av en balanserad kost, ibland lite för mycket bullar och götte, och ibland ganska mycket alkohol på helgerna. Det hela gör mig lycklig och glad och välbalanserad i själen.
Det viktigaste, har jag upptäckt, är att klä mig efter min kroppsform. Jag har uppdaterat min garderob så att den passar mig just nu, och det gör så sjukt mycket. När jag har på mig min pennkjol som smiter åt perfekt om min runda rumpa känner jag mig bra sexig, alltså.
Men sen kommer det nog aldrig sluta vara roligt att ta fettobilder i webcamen, så det kommer jag fortsätta med.

en sån där dag

Idag är det en sån där dag då jag ligger i pyjamas, äter upp alla rester och annat ätbart, lättlagat i kylskåpet och kör QI-marathon bara för att få en liten fix av den underbara Stephen innan veckan sätter igång med hemskt plugg. Och så smyger det sig nog in en liten funderare om deltagarna på Nobelfesten igår ligger hemma i bakis-mode idag.
Om bara en vecka får jag åka hem till ett snöigt och efterlängtat Umeå för att träffa min älskade familj och några fina vänner som jag vill vråla "LONG TIME NO SEE" till. Jag känner mig lyckligt lottad som får njuta av underbar vänskap både här och där. Julkänslan har infunnit sig sedan långt tillbaka och jag känner mig allmänt lycklig i hela kroppen.
Bara några tankar så här på tredje advent som jag tänkte dela med mig av!

glada laxen

Första sessionen med gruppen "Glada Laxen till Gröna Jägarn" idag, och det gick väldigt bra måste jag säga! Tror detta grupparbete kommer gå som en dans, och så känns det kul att jag personligen känner så passionerat för själva projektidéen. Har gått och tänkt på den länge, och det kommer nog bli så att vi ska skicka in vår projektplan till Umeå Kommun när vi är färdiga och se vad dom säger! Sen satt jag kvar en stund och lyckades med STOR hjälp av Amanda komma igång med hemtentan. Jag kan ju säga direkt att hon mer eller mindre är anledningen till att jag kommer lyckas med denna tenta, sjukt duktig på att förklara och SMART, rent utav! Så allt känns bra för tillfället! Imorn ska vi fortsätta med allt och jag lär plugga hela helgen för att få det mesta färdigt. Skulle vara SÅ SKÖNT!
Nu ska jag se Masterchef.

SPÖKSNOR?!?

Ikväll har jag haft en så sjukt trevlig och mysig kväll tillsammans med Jasmine, Amanda, Eleonora och till viss del Martin. Vi såg på Mysteriet på Greveholm (ja, alla avsnitt på raken), åt cookies och drack julmust. Guuuuud vad länge sen jag såg det, alltså!
  • Melitta är ett sjukt fult namn som bara passar en strippa.
  • Det är sjukt bra effekter för att vara gjort 1996!
  • Dom är lite mångkulturella som har en etnisk-looking tjej som spelar Dioda.
  • Det måste vara svårt att hitta så många skånska dvärgar.
  • Vad är Måns för nåt sorts tard som åker omkring på en gocart med hans namn målat med färgglada kritor på en skylt? Och som försöker fånga spöken med nät och filmar med linslocket på? Ja, det är bra att programmet har med personer av alla sorters intellekt i alla fall...
  • Alla barnen pratar typ lite olika dialekter?
  • Det funkar inte alls att härma deras skånska dialekt när man faktiskt sitter bredvid en tvättäkta skåning.
  • Inför grupparbetet ska vi döpa vår grupp till "Glada Laxen till Gröna Jägarn".
Har i alla fall fått en fantastisk julkänsla efter alla dessa julaktiviteter jag ägnat mig åt de senaste veckorna - underbart! Och dessutom har jag förstått att det kommer finnas ordentligt med snö hemma i Umeå när jag kommer hem också, kommer passa perfekt! OCH OCH OCH nästa vecka ska vi nog se Jul i Kapernaum!!! Har inte sett den sen jag var liten, så himla mysigt!
Nej, nu måste jag faktiskt sova!
Tidigare idag gjorde jag middag medans Jasmine tog en tupplur på soffan. Väldigt mysigt var det, faktiskt!

rebusar

Fruktansvärt så tråkiga dagens lektioner är. Istället har jag ritat rebusar på paint och underhållit mina klasskompisar med. Tänkte se ifall ni också kan lista ut vad det står! Skriva er gissningar i kommentarsfältet så säger jag till om någon får det rätt.
Den här kan vara lite svårare för er i Umeå, eftersom det är några lokala symboler som kan vara lite svårare att lista ut...
Den här är lättare, tycker jag. Listar man ut första raden så kan man nog resten. Blev lite lat på slutet och struntade i sista ordet, men...

oh good lord

Herreminje, fick hemtentan idag. Mitt humör sjönk som en sten när jag läste frågorna i och med att jag inte har någon aning om vad jag gör, men jag försöker verkligen tänka positivt och ska nog se till att mjölka mina kära klasskamrater på information. Kanske måste dra fram det tunga artilleriet i bakform för att trolla fram de mutor som kan behövas. He ska nog gå bra.
-
Annars vill jag uttrycka min vrede över min gamla, kära vän TVn. Det känns som att den har svikit mig. Förr (och då menar jag alltid fram tills för några veckor sedan) fanns det då alltid något att se på, alltid någon ursäkt för att jag inte skulle kunna plugga efter 18.00. Men nu... vad hände? Det enda jag ser på är Masterchef, men annars är ju allt långt nere i toaletten. Och då är det mesta så himla dåligt att jag väljer att stänga av TVn och läsa en bok istället. EN BOK!!! För guds skull, vad har hänt med världen?! Nej, okej, jag har egentligen inget emot att läsa böcker, men liksom... Värsta pojkvänsakademien, Kär och galen, 2½ män, Supersize vs superskinny, Sanning och konsekvens, Bonde söker fru, Arga snickaren, Chuck, USAs fulaste hem, Böda camping, Grimm, Jullotta på fucking Liseberg. Listan kan göras hur jävla lång som helst. Och så blir jag arg på sexan som väljer att visa filmer som Scorpion King och 2 fast 2 furious - AV ALLA FILMER SOM FINNS I VÄRLDEN SÅ VÄLJER MAN ATT VISA DESSA!?
VARFÖR, undrar jag, kan man inte slänga in fler serier som How I met your mother, Cougar Town, The big bang theory, The Office, New Girl, Allen Gregory etcetera etcetera etcetera (som min nuvarande lärare inte kan sluta säga)? Ska det vara så fruktansvärt svårt?
Näe, TVn, nu blir du bojkottad tills du kommer fram med något bättre. Eller i alla fall börjar visa något med Gordon Ramsay på femman igen.

back in sch00l

Så då var jag tillbaka i skolan efter nästan... två veckors uppehåll! Riktigt skönt att ha varit ledig, men tänkte att det skulle vara skönt att vara tillbaka också... Men icket. Vi har påbörjat en ny kurs och läraren är alltså så ofantligt tråkig och monoton så det är inte sant!! Dock fick vi ut gruppuppgiften redan nu, och jag tror grupp PRIMA (gruppnamnet är under utveckling) har en bra chans att få arbetet gjort innan jul! Sedan får vi även hemtentan på onsdag, så jag får sjunka in i någon sorts pluggkoma för att få allting gjort så jag kan vara ledig när jag väl är hemma i Umeå och sedan i Egypten. Jag har dock mycket tro på mig själv, det här ska nog gå bara bra!
Jag ser så mycket fram emot att få komma hem så he är ju int saaaant. Mycket glad!

önskelista

Kom på en (väldigt) liten önskelista för er som kanske läser den här bloggen och känner att ni vill köpa något till mig i julklapp! Två böcker, antingen Jonas Gardells nya "Har man inget liv får man köpa sig ett som alla andra". Följer honom på twitter och han är ju bara för underbar. Annars om man vill få mig att RIKTIGT kräma i byxan kan man beställa Steve Martins "An object of beauty", älskar hans böcker, språk och humor, och alla som inte har läst hans tidigare två böcker måste göra det!!! Dom heter "Shopgirl" och "I eget sällskap", om någon är intresserad.
Har för övrigt haft en supermysig dag med ett helt gäng från klassen. Vi har bakat, druckit glögg, pysslat, lyssnat på julmusik och babblat på i flera timmar! Sen stannade Amanda på middag (potatissoppa, mums!) och så såg vi The Change-Up (rekommenderar). Vi hade tänkt se Blades of Glory för trettielfte gången, men när jag öppnade fodralet insåg jag att skivan måste ligga kvar hemma hos mamma i Umeå!!!!!! Sämst.
Justja, här är förresten min spotifyjulspellista ifall någon vill ha två timmars julmusik!

julemyyys

Nu har jag städat och varit ute en svänga på stan i förberedelse av mitt lilla julmys jag anordnat här hemma. Jag har bjudit hit några från klassen senare i eftermiddag, jag har tänkt baka lussebullar, tror någon annan tar med sig pepparkaksdeg och apelsiner med nejlikor så man får ont i fingrarna och lite sånt där! Jag bjuder på kaffeglögg och julmusik, hoho! Fick en liten kontrast mellan barnslig barndom och vuxen vuxenhet när jag först gick på TGR och köpte massa pysselgrejer som jag har längtat efter att ha, sedan traskade vidare till systembolaget för att köpa glögg! Det skrockade jag lite åt för mig själv, skrock skrock. free gif maker
Köpte ett block med färgat papper, tuschpennor (jag tänkte faktiskt för mig själv "Åh, äntligen kan jag få ha tuschpennor och vara säker på att alla lock sitter på så dom inte blir torra!!!". Störde mig jättemycket på det när jag var liten), GLITTER i olika färger och ett limstift! Allt för bara 70 kronor, man måste älska TGR!!!! Nu ska här göras julkort, jag kanske till och med skickar iväg något!

några videos

Om man har tråkigt kan man ju alltid kolla in våra videos från Prag. Den sista låten spelades in under överförfriskade förhållanden och är sjukt politiskt inkorrekt, hoppas det inte är någon som tar illa upp, vi menar inget illa!!

bilder från praha

Här kommer då några av bilderna från Prag. Flest bilder hittar ni dock på facebook, orkar inte ladda upp alla här. Jennie har också ett vackert album på sin fb (dock är mina bilder lite finare, om man ska lita på vad mina ögon tycker). Det är mest bilder på mig och Jennie och våra drinkar, men sånt är också kul!
En klubb som låg läääängst upp i en byggnad vid Wenceslaw Square, häftig utsikt!
På väg upp till slottet.
Femvåningarsklubben med olika teman på varje våning. Vi hängde mest där dom spelade Oldies, alltså disco och sånt. Och så hade dom ett blinkande golv. Gudars vad vi dansade.
Behöver jag ens påpeka hur mysigt det var med alla julmarknader? Underbart!
Vi tänkte fira första advent med "lyxig manikyr/pedikyr", men... nja. Min franska manikyr blev så sjukt ful, jag hade gjort ett bättre jobb med tippex, och den höll i hela EN DAG. Jennies var dock lite värre. Hon bad om fransk pedikyr, och utan att fråga började tjejen måla med glitter istället för vitt och satte på diamanter och gelé!! Vi avbröt det hela (egentligen skulle jag ha pedikyr och Jennie manikyr), för att slippa mer betalning för skit, och då försökte tjejen kräva oss på EXTRA pengar eftersom hon hade varit "snäll" och satt på diamanter och gelé, hahahahha. Vi stod på oss och sa att det inte fanns en chans att vi skulle betala, hon hade ju inte ens frågat Jennie om hon ville ha det!!!!! Vi betalade bara hälften och det bästa är att Jennies diamanter kommer sitta kvar i tre månader HAHAHA. Vi satt verkligen och klöste och försökte få bort det, men alltså... Nej, det går inte.
Kronprinsessan kom och hälsade på.
Vilka jävla mongon.

RSS 2.0