inte helt ful i huvudet

Saker man inte kan göra med lösnaglar:
  • Peta sig i näsan
  • Klämma finnar
  • Plocka upp mynt från ett bord
  • Torka sig ordentligt i nedbajsade områden av kroppen (läs: anus)
Så jag filade ned mina lösnaglar och nu går det lite lättare. Dessutom tyckte jag det blev ganska mycket finare och fräschare, ser inte lika ghetto ut. Dessutom fick jag stå i kassan på jobbet idag och kände mig faaaab där jag stod och knappade på kassaapparaten med mina fräscha naglar. 
Här är jag på mina fikarast. När vi fikar på jobbet får vi sitta med resten av gästerna i matsalen, och jag brukar tänka att det är så en kändis känner sig när dom äter ute, för alla bara stirrar på en eftersom dom känner igen en då man har på sig jobbkläder och dom tänker "varför sitter hon här ute med oss?". Så jag bruka försöka pilla med telefonen men det känns också dumt. Så här försöker jag ta en bild utan att någon märker. 
Så här glad blev jag när jag såg att Harry Potter och fången från Azkaban går på tv. Min favorit bland böckerna, filmen är också helt okej!
Om jag hade vetat att jag skulle stå i kassan hade jag tagit mig tid att duscha. Annars brukar jag ju bara stå inne i köket med mössa på huvudet. Jag fick i alla fall till en snygg eyeliner-look, så var inte helt "ful i huvudet", som Jasmine brukar säga. 

ghettofaaab

GOT MY NAILS DID! Hahahahaha. En kompis kompis behövde nagelmodeller för att öva att göra gelénaglar på, och jag har aldrig gjort något liknande så tänkte why not. Känner mig sjukt ghettofabulous nu. Vill tillägga att det var gratis och mest bara som en kul grej, har inte gått och blivit nå lösnagelfantast nu. Men ja, lite kul är det hahaha.
Jag och Jasmine var fula under filmvisningen igår.
Vi gick på pubquiz på kvällen och firade Jasmines nya drömjobb. Temat var dock svensk hårdrock, så vi vann EJ. Men men, vi körde på med öl och vin och biljard och hade det skitkul ändå, så det gjorde inte så mycket.
Sen stack vi hem till Jasmine och killarna och spelade poker!! Det var huuur kul som helst, kände mig så bad ass och låtsade att det var celebrity poker som gick på tv för några år sedan. Jag och Amanda kom delad tredje plats, så inte helt fy skam! Hade sjukt kul kväll i alla fall!

"nu beter han sig som en RIKTIG colin nutley, alltså"

Igår var en dramatisk dag i mitt hushåll. Efter att ha legat och latat mig hela dagen i efterdyningarna av min födelsedag (när man har massa fika över från dagen innan är det okej att fira sig själv i dagarna två) bestämde jag mig för att rengöra Colins bur. Jag har varit lite dålig mamma till honom den senaste veckan, så när jag stoppade i honom i hamsterbollen bad jag om ursäkt och lovade att jag skulle bli en bättre ägare från och med nu och tämja skiten ur honom så han älskade mig ovillkorligt. Sedan fick han kuta omkring i bollen och sniffa på allt i lägenheten, som han alltid gör när jag rengör buren. När jag var klar satte jag mig vid datorn en stund, för han brukar oftast stanna när han inte vill springa mer. Så när jag upptäckte att han blev tyst så gick jag för att stoppa honom i buren igen, bara för att upptäcka att locket till hamsterbollen hade gått upp och bollen var tom!!
Panik utbröt när jag vände upp och ner på lägenheten. Till slut hittade jag honom under kylskåpet/diskbänken där han satt och häckade. Jag kunde inte nå honom, och de få gånger han stack ut nosen var han för snabb för att jag skulle få tag på honom. I TRE TIMMAR satt jag på knä och kröp runt för att få tag på honom. Jag grät och skrek för jag hade ingen energi och han bara jävlades. Jag såg framför mig hur han skulle gnaga på något radioaktivt material och muteras så att jag en dag när jag öppnar städskåpet möts av en enorm jävla steroid-hamster som blir min död. Till slut blev min räddning den underbara Jasmine som kastade sig på cykeln och kom hit i spöregnet. Efter typ en halvtimme hade hon proppat in ett gäng tidningar bakom kylskåpet och fått ut honom medans jag satt och gnällde bredvid. 
 
Efteråt skällde jag ut Colin ordentligt, jag är ordentligt stött av att han bestämde sig för att rymma utan någon tanke på att komma tillbaka. "Jag är inte arg, Colin, bara BESVIKEN", sa jag och suckade tungt. "Att rymma hemifrån är aldrig lösningen. PRATA med mig istället. Jag var faktiskt ung och dum en gång i tiden också, jag förstår!" Jag var så sjukt nära på att göra en liten mini-dumstrut till honom och ställa honom att skämmas i hörnet av hans bur. Han borde veta hut. Jävla Colin. 

födelsedagsfirande

Igår hade jag en alldeles fantastisk födelsedag tillsammans med mina fina vänner! Digitalkameran åkte fram för första gången på flera månader, så här kommer några bilder!
Jag hade födelsedagspyntat så fint jag bara kunde!! Jättekul att vakna på morgonen och se alla ballonger. "Till mig? Men inte ska väl jag..."
Ellen skickade den här underbara teckningen till mig, typ det finaste jag har sett!!!!
Jag hade fettofika förberett. Även en daimtårta som inte hamnade på bild. 
Amanda fyllde ju såklart också år!!! Stjärnsystrar 4-ever <333
Det gick snabbt när presenterna öppnades. 
Jag och Jasmine vet minsann vad Amanda behöver - guldiga fuck you-glasögon. 
Jasmine gav mig ungefär världens bästa skylt att sätta på ytterdörren!!!!!
I våras skrev jag om hemsidan whoneedsfeminism.tumblr.com och att man skriver varför man behöver feminism och skickar in en bild på sig själv med en sån här skylt. Jag och Amanda diskuterade det då och jag sa att jag inte kunde komma på vad jag skulle skriva på en sån skylt, så jag hade inte skickat in någon. Dessutom har jag och Amanda haft diskussioner om hur hon inte tänker på feminism på samma sätt som mig. Så som en del av min födelsedagspresent gjorde hon den här skylten om varför hon behöver feminism och skickade in till deras hemsida. Jag blev så sjukt rörd, så himla fin gest och så gulligt!!
Vi lekte charader. 
Och det var ungefär min födelsedag! Hade fantastiskt kul och känner mig så lyckligt lottad som har så fina och omtänksamma vänner, både här i Halmstad och på andra ställen i världen som ringer, smsar, mailar och skickar videos! Tack allihopa!

dramatik och vuxenpoäng

Igår var en lagomt dramatisk dag, då någon sorts lagerbyggnad i hamnen här i Halmstad började brinna under natten. Eftersom det var så hög explosionsrisk kunde brandkåren inte gå nära, och det spreds giftig gas i luften. När jag vaknade på morgonen var alla uppmanade att stanna hemma, stänga fönster, dörrar och ventilation, men jag gick till jobbet ändå. Väl där var det rätt lugnt, det var till och med gäster där som åt och allt, verkade inte bry sig så mycket om dom där varningarna. Så det var lugnt ända fram tills att flyglarmet började tjuta, då blev det lite panik och vi var tvungna att stänga all ventilation och bara sitta inne och vänta och lyssna på radion, då vinden hade vänt och den giftiga gasen var på väg in mot stan. Om lagret dessutom skulle sprängas, skulle tryckvågen vara så stark att fönstrena inne i centrum skulle gå sönder, så vi var alla på helspänn. Som tur var kände vi inte av något, ingen explosion kom och vi dog inte av någon giftig gas. Men usch, alltså, det var INTE roligt. Alla var rätt skärrade och jag fick sluta tidigare eftersom alla butiker inne i stan stängde tidigt och alla åkte hem. Nu är allt över, verkar det som, men... ja, läskigt hur som helst!
 
Lagom till min 21-årsdag kammar jag feta vuxenpoäng genom att spendera sex timmar av min söndag med att konstant baka, diska, städa, pynta lägenheten med ballonger och sätta upp ett jävla draperi i min garderob. Dessutom bara FLÖG tiden förbi, så det är nästan så jag måste börja räkna vuxenpoäng igen! Varför slutade jag ens med det? Hur som helst så blitte jag så nöjd med mig själv att jag har tillåtit mig själv att äta en skål efterbliven (haaaaaaaaaaaaahaha) cookiedeg till tidig middag. Och se på Föräldrafällan, VÄRLDENS bästa film... där rök nog mina vuxenpoäng igen... Hmm, juste, det var därför jag slutade räkna. Äh, jag ligger säkert på plus minus noll om man ser på det stora hela. 
 

instagram y'all

Blogg.se har gjort det himlarns lätt för mig att infoga mina instagrambilder här på bloggen, så i brist på annat kul att skriva om tänkte jag bjuda på några bilder som inte sett bloggens ljus.
Igår färgade jag håret i den här färgen.
Så här blev resultatet! Inget filter på den här bilden, så he som naturligt å allt. Blev inte JÄTTEstor skillnad, men det känns enormt skönt att få bort min fula utväxt och få hela alltet i en enda färg. Mycket nöjd!
Jag somnade (bokstavligen talat) under vår lektion om film noir häromdagen, och Jasmine kladdade det här i mitt anteckningsblock. Tror det handlade om att läraren pratade bort vår sista rast.
Jag och Jasmine gick och fikade efter skolan, men vet inte vad som hände för ingen av oss orkade äta upp våra kakor. Oroa er inte, vi tog dom i doggy bag och åt dom senare, så ingen skada skedd. 
Finaste Amanda och Jasmine på Tillsammans i helgen.
Jag och mamma åt djävulens middag i lördags. 
Jasmine och Amanda igen för någon helg sen, på väg ut och göra stan osäker med sina fingerpickadoller. 
Så här snygg var jag den kvällen att jag kände mig manad att lägga ut en egopic. Stop da hatin'. Observera utväxten som nu är ett minne blott. 
Colin som är silly och tror att han hör hemma på taket till klätterställningen bawahahahahahah silly colin get down from there you drunk.
Jasmine kickar ass på biljard för några veckor sedan. 
Och jag tog en smygbild på mig själv på min första dag på jobbet för ett tag sen hohoho. Kolla vad glad jag är där jag springer omkring med min lilla mössa.

*ugly fan girl cry*

Jag är så seg på att uppdatera bloggen, alltså, och jag har världens sämsta anledning. Jag tar mig inte ut i världen och upplever äventyr, för jag sitter mest bara inne på kvällarna för att se Dr Who. There. I said it. Seriöst, är deet något fel på människor som mig (och jag vet att jag inte är ensam) som blir alldeles för känslomässigt engagerade i olika serier och karaktärer? Det känns verkligen som att det är något som saknas i min hjärna på något sätt som får mig att greppa tag så hårt om dessa fiktiva människor. Oh well, jag klagar egentligen inte. Har bara suttit och fulgråtit i tjugo minuter nu efter att ha sett fjärde säsongens sista avsnitt. Och alltså KOLLA på den här mannens ansikte, hur kan man INTE älska honom till döds?!
STOP IT, TENNANT, I NEED MAH PANTIES ON!!!!!!
 
Hur som heeeeeeeeeeeeeeeeelst, annars då? Har något kul hänt er? Sett några roliga filmer? Imorgon ska vi faktiskt se Citizen Kane och Strangers on a train i klassen, det känns riktigt bra för det är filmer som jag har sett fram emot! Tyvärr spoilar typ min lärare så gott som ALLA filmer han tar upp och pratar om, även fast man påpekar att man inte har sett dom. Idag:
Han: Det är som i Vertigo av Hitchcock... Eller vänta, har alla här sett Vertigo?
Några i klassen inklusive jag: Nej. 
Han: Jaa, okej, då kanske jag inte ska avslöja den stora plottwisten... Meeeeeeeeeeeen i alla fall så händer det här och det här och det här, och det är ju därför man säger att Hitchcock är mästaren!!!!!
Jag: Dude wtf. 
 
JUSTE, innan jag går och lägger mig ska jag också påpeka att jag ju FYLLER ÅÅÅÅR på måndag!!! Så ifall ni vill skicka mig massor av kärlek i form av fysiska presenter av alla dess slag så får ni nog sätta igång snart. Undrar man över min adress finns den på eniro (tänkte att det är väl lika bra att bara throw that out there). 
TENNANT STAHP.

härlig helg avslutad

Nu har min lilla mamsing åkt hem till Umeå igen efter en supertrevlig, efterlängtad och (från hennes sida) generös helg! I fredags hyrde vi en bil och jag fick köra (YAY!) till Helsingborg där vi gick på IKEA. Så här snygg var hon då:
Jag fick ta emot lite tidiga födelsedagspresenter, så nu är jag stolt ägare till en garderob, ny bäddmadrass, soffkuddar, doftljus och andra väldigt bra-att-ha-saker som jag saknat! Så fort jag har städat upp här lite grann ska jag ta lite kort på min fina inredning så ska ni få se.
 
Igår gick vi på stan och shoppade lite, och på kvällen blev det gomiddag. Efter middagen träffade vi upp ett helt enormt trevligt gäng av mina fina vänner så dom också fick träffa mamma, och så blev det lite för många drinkar och dans och sånt där, ni vet. Så här glada var några av oss igår:
Så ja, en superhärlig helg tar nu slut och skolan börjar igen!

das mutterkapitän

Skolan är som sagt i full gång, och egentligen pågår det inte så mycket annat än det då jag har lektioner varje dag, nästan hela dagarna. Idag har vi precis avklarat stumfilmsperioden, så nästa vecka börjar den lite mer intressanta delen (för mig, i alla fall) då vi kommer börja prata om USA och guldåldern i Hollywood. Jag känner mig nästan som en sådan där intellektuell person där jag sitter och antecknar på lektionerna och nickar instämmande när vi ser klipp från surrealistiska filmer. I den här bilden räknar jag dock inte med incidenten då jag råkade SLÅ av mig glasögonen när jag pratade inför hela klassen. Ja, alltså slå av mig glasögonen, så dom föll ner på golvet, och i min förvåning (jag har aldrig varit med om något liknande, alltså), utbrister jag "MEN HERREGUD, JAG SLOG AV MIG GLASÖGONEN?!?!?!". Min humorbefriade klass och lärare brydde sig inte så mycket utan fortsatte diskussionen som om ingenting hade hänt. Oh well. 
 
IMORGON blir det dock grande fiesta ay ay AY! när ingen annan än min käre moder, kvinnan som gav mig liv och satte mig till jorden, som klädde mig, matade mig och tog tempen i rumpan när jag var sjuk, anländer till Halmstad för ett litet besök! Hon stannar över helgen, så på fredag ska vi hyra bil och åka till IKEA, och på lördag är det bartömning på vårt favoritställe som stänger för säsongen, så jag ska... supa henne full. Hehe. Stackars tant. Det ska hur som helst bli skitakul att ha henne här, och det är bara tur att mina lektioner för morgondagen blev inställda så jag kan ägna timmar åt att storstäda lägenheten. Bara det bästa räcker för Åsa Kling, das mutterkapitän.
 
Jag avslutar det här inlägget med att bjuda på några bilder på min lillasyster Ellen. Tydligen får man nu för tiden välja en ALTERNATIV pose på skolfotona, som man dessutom kan se på internet och byta bakgrund på. Observera min lillasyster: lyssnaren. 


 
 

äntligen igång

Det visade sig att skolan ändå satte igång i veckan, och jag har varit på föreläsningar både igår och idag! På grund av tjafset med lärare och så vidare har vi börjat på delkurs 2 istället för 1, så nu är det filmhistoria som gäller. Det är faktiskt förvånansvärt intressant, även om vi hittills bara har tagit upp typ hur filmkonsten började och lite klipptekniker. Igår såg vi massa klipp från bröderna Lumières första filmer, ni vet det där klippet med tåget som kommer in på stationen som alla blev så rädda för och halvdog, typ. Idag har vi pratat ryska montagefilmer. Själva föreläsningarna är väldigt intressanta, jag har redan antecknat mer under de här två dagarna än vad jag har gjort det senaste året sammanlagt, men det lite tråkigare är när vi måste sätta oss och se några timmar rysk stumfilm. Verkligen inte det roligaste jag har gjort, det slutar som vara intressant efter fem minuter. 
Juste, vi fick även en lista som filmtidningen Sight & Sound har sammanställt från flera hundra olika filmkritiker och regissörer om vilka världens bästa filmer är. På den listan hade jag bara sett Singin' in the rain, så he var ju lite pinsamt. Förhoppningsvis får jag beta av dom här filmerna under årens lopp.
 
Annars har jag inte så mycket att berätta, tror jag. Imorgon jobbar jag på caféet, "som vanligt" höll jag på att säga, men jag har ju bara gjort det en helg hittills. Men det kommer nog bli min helgrutin, helt enkelt. På kvällen ska jag, Jasmine och Amanda blanda ihop lite drinkar och SLÅ KLACKARNA I TAKET, som man förmodligen säger på TV-programmet Playa del sol. Det ska bli kul och skönt att få roa mig lite med tjejorna, så ser mycket fram emot det! Nu ska jag se lite mer Dr Who som jag äntligen har fastnat för. Ta-ta!

storasyster

Jag kan glatt meddela att jag har blivit storasyster igen! Och nej, det är inte min uråldriga mamma som gått och blivit med barn på gamla dar (förlåt mamma, du är inte uråldrig, men det är roligare att tänka att du växte upp på medeltiden än på 60-talet), utan jag har blivit en riksvolontär för en verksamhet som heter Tjejzonen! Som riksvolontär, eller Storasyster, blir jag tilldelad en ung tjej som behöver prata om sina problem eller bara om sin vardag, och så skypar eller chattar vi en gång i veckan i typ en timme. Förhoppningsvis innebär det att dom mår bättre över sin situation och får professionell hjälp ifall dom behöver det. Det känns verkligen superbra att kunna hjälpa unga tjejer som behöver någon att prata med, så jag är mycket nöjd. Jag ska upp till Stockholm i mitten av oktober på utbildningskurs och sen sätts det igång. Dock kommer jag väl inte precis skriva så mycket om det här på bloggen i och med att jag har tystnadsplikt, men tänkte ändå berätta om det för jag är så glad!
Nästan alla kan bli Storasystrar, man behöver inte någon speciell bakgrund eller utbildning eller så, bara rätt personlighet och viljan att hjälpa till! Gå in på tjejzonen.se ifall ni också vill hjälpa till! 

antiklimax

Idag har varit ovärdaste dagen på länge, och då har jag gått hemma utan saker att göra i tre veckor nu! Det var ju första skoldagen, så jag och Jasmine var sjukt förväntansfulla på föreläsningen och nya klassen och alltihop, såklart. När vi blev insläppta i klassrummet fick vi veta att vår lärare har blivit sjukskriven samma förmiddag och att vi inte har någon lärare för tillfället, och att det inte fanns så mycket mer att göra. Antiklimaktiskt är bara förordet. Så förvirrade ställer sig alla upp och går därifrån, vi fick inte ens hälsa på våra nya klasskamrater liksom! Snopet! Hur som helst så tar jag och Jasmine en kaffe i caféet eftersom jag ändå skulle ha min första spanskalektion vid fyra.
Så vi chillar i typ två timmar tills Jasmine ska iväg, så då sätter jag mig själv och väntar på att lektionen ska börja. Ingen kommer. Jag står ensam i korridoren och klockan blir fyra och fortsätter ticka. Eeeeh jaha? Till slut kommer det en kvinna som verkar vara lärare och förklarar att min spanskakurs har blivit inställd, även fast jag har kunnat registrera mig på den och det har stått på schemat och allting. Så jag fick bara gå därifrån då också. Så jag har liksom varit på skolan i nästan fem timmar och bara väntat och blivit besviken. Såååååååååå störande och ovärt. Så ingen spanskakurs för mig, och förhoppningsvis får vi en lärare i filmvetenskapen senare i veckan. Morgondagens lektion är i alla fall inställd, så vi får väl se hur det går. 

stolt och glad

Igår och idag jobbade jag ju som sagt mina första pass på mitt nya jobb, världens mysigaste café här i Halmstad! Det har verkligen gått hur bra som helst, och mina nya, supertrevliga kollegor har varit så uppmuntrande och uppskattande. Jag har fått så många komplimanger om att jag klarar mig bra och lär mig snabbt, så jag känner mig riktigt duktig och stolt och glad måste jag säga! Det känns som ett väldigt bra extrajobb och än så länge så känns det långt ifrån drygt att behöva jobba varje lördag. Och det är ju bra. 
Så nu har jag en stabil grund av bra självkänsla inför skolstarten på måndag - jag börjar ju i en helt ny klass och allt! Nog för att jag kommer ha Jasmine vid min sida, men vi hoppas ju så klart på att lära känna nya personer som är nästan lika coola som vi är. Håll tummarna. 

RSS 2.0