hemkommen

Nu är jag hemkommen från Stockholm efter en härlig helg med Becky och Malin! Jag har verkligen haft det fantastiskt kul med dom där två finingarna, och det har varit så härligt väder och och och och. Ja, riktigt skönt! Jag har tyvärr inte så många bilder att bjuda på eftersom dom tyckte jag var så sjuuuuukt pinsam som "fortfarande har en digitalkamera". Jävla party-poopers. Dom få jag har kanske jag bjuder på imorgon eller dagen efter det. Nu ska jag dra en runk och sova så jag kommer mig upp till skolan imorn.
Dom två bilder jag hade på mobilen kommer här:
På Snaps igår kväll!

dizzen

Igår kväll anlände jag i Stockholm, fick gomiddag hos Becky och åkte till och med en snabbis till storstan och fick se hur min fina Malle bor! Både Becky och Malin har typ tidernas finaste lägenheter, jag trodde folk i Stockholm bodde i hål i marken för att allt är så dyrt? Men tji fick jag. Idag är dock både Becky och Malin i skolan i några timmar, och de två dejter jag hade bokat in för att underhålla mig med under dagen blev båda inställda igår kväll! Dissen på mig, liksom!!! Näe, men så nu sitter jag hemma hos Becky och kommer nog sitta här tills hon är klar med plugget. Eventuellt vågar jag mig in till drottninggatan för att shoppa lite, men med tanke på hur jag inte hittar NÅNSTANS i Stockholm (igår fick jag förklarat för mig vad slussen är?) så kanske jag bara håller mig inne ett tag till... Men ikväll blir det festligheter!! Vi ska äta middag hos Malin, och eftersom Becky ska sommarjobba på Gröna Lund så ska vi få åka dit och typ åka hur mycket grejer som helst nästan helt gratis??? Is this the real life, or is this just fantasy? Sen ska vi ut nånstans. Kul kul kul!

50-årsvideo och packning

Går runt och fixar lite för min resa till Stockholm imorgon för att hälsa på Becky och Malin. Insåg i processen att min kamera är helt full av bilder och videos som jag behöver rensa ut och föra över till datorn. Mitt i allt fann jag den här videon som jag inte bjudit på tidigare, nämligen då jag och mina syskon sjöng för mamma på hennes 50-årsfest förra månaden! Vi skrev om Mamma Mia till Mamma Åsa och... ja, RESTEN ÄR HISTORIA! Är man intresserad av texten finns den i beskrivningen av videon på Youtube.

duktig dag

Idag har jag och Jasmine suttit och kämpat med en marknadsföringsuppgift vi gör tillsammans. Det har gått helt sjukt bra, och vi har nästan gjort klart den bara på en dag!! Gudars, så duktiga vi har känt oss, det är fan inte ofta! Den senaste tiden har jag mest känt lite så här:
Hahaha silly dog.
En annan trevlig nyhet är att jag ska få åka till Stockholm och hälsa på Malin och Becky i helgen!!!!! Det ska bli helt fantastiskt kul! Om jag inte räknar de tre timmar jag träffade Becky på Brommas flygplats där jag mellanlandade i mars, så träffade jag dom sist i julas. Och jag och Malin har varit ensamma med varandra bara EN ENDA eftermiddag sen jag lämnade henne i London för över ett år sen. Kan ni tänka er? Det är fan helt sjukt!! Så jag ser verkligen fram emot att få spendera rejält mycket kvalitetstid med dom!
När jag var i Stockholm i september förra året och fick mig en kväll med tjejorna! Kolla vad ljust hår jag hade?!

snuskigheter

Igår var jag så duktig att jag tvättade mina sängkläder för första gången sen jag flyttade hit. Så nästan fyra månader, det är väl inte så farligt? Långt ifrån mitt rekord i alla fall, förra året sov jag på samma örngott under hela London-vistelsen (ca tre månader), hela Spanien-vistelsen (lite över en månad) och nästan hela sommaren när jag kom hem utan att tvätta det. Jennie tycker att jag är snuskig, men hallå, jag har världens bästa immunförsvar och det har jag nog bara min snuskighet att tacka för! Men Jennie vet fan ingenting, hon tycker att jag är snuskig för att jag inte tvättar mig under armarna varje kväll innan jag går och lägger mig. Hon är som Annika i Pippi Långstrump, som tjatar om att tvätta sig bakom öronen hela tiden, annars blir mamma arg. Om någon av mina läsare tvättar sig under armarna varenda kväll, kan ni SNÄLLA kommentera och låta mig veta, för jag och Jennie har diskuterat det här alldeles för länge utan att ha fått något svar om vem som är normal. Förresten är det som ett jävla träningspass att bädda en 140 cm loftsäng med två täcken och fyra kuddar.

första vakna timmen

Efter att ha suttit en hel vecka på biblioteket, 10-16, och åstadkommit vad man kan jämföra med en gnagares fekalier, har jag idag bestämt mig för att sitta hemma och plugga och se om det gör någon skillnad. Det gjorde det kanske, för jag har redan lyckats skicka in en förbättrad version på en inlämningsuppgift som jag inte fick godkänt på. Jag har inte berättat om denna misslyckade uppgift eftersom jag ville försöka låtsas som att jag har gått genom mitt första år på högskolan helt utan att behöva komplettera en enda uppgift, men icket! Dock tröstar jag mig genom att påpeka att det bara var en liiiten, liten uppgift och att jag dessutom har kompletterat den på under en timme. Så den kan ju knappast räknas. Det här skrev jag i mailet till min lärare när jag skickade in den nya versionen:
"Hej Peter,
Här kommer min tredje inlämningsuppgift, förhoppningsvis håller den måttet bättre än den förra! Och om den fortfarande är på gränsen så skadar det ju aldrig att blunda och tänka på att våren är här, och man vill ju inte förstöra en ung kvinnas goda humör i onödan? Bra, då är vi överens! Ha en trevlig helg!
Ingrid"
Det borde väl göra susen?
Nu ska jag försöka fortsätta plugga och se om jag kan prutta ut något bra på pappret. Den värsta stressen har lagt sig i och med att inlämningsdatumet på vår stora uppgift har blivit uppskjutet med typ två veckor - yaaay. Men eftersom jag är en ansvarsfull och effektiv person (eller det står det i alla fall i mitt CV...) så borde jag ju göra klart så mycket som möjligt i god tid!


blod och lök

Idag har jag varit på sjukhuset och tagit blodprov för att bli blodgivare! Är det okej att skryta om att man har bra blodvärden? För det har jag i alla fall, till och med JÄTTEBRA blodvärden, OVANLIGT bra blodvärden för att vara kvinna. För er som kan något om saken så har jag 156g/L, om det säger er något. Och så har jag ju feta och smaskiga blodkärl. Shit asså. Ibland undrar jag om jag kan vara lite FÖR perfekt? Då tänker jag "HA! ...ja, det är jag nog" och tar sedan bilder som den här:
KOLLA MINA ENORMA LÖKAR!! Hahahahhahahah.
Skämt åsido så säljs det faktiskt feta lökar på torget just nu. Så... ja.

UV-ombud och jobbsök

Har idag sprungit omkring på olika mataffärer, och GUD vad folk kan vara otrevliga? När jag frågade om dom sökte personal inför sommaren sa dom flesta bara "Nej." och inte ens "neej, tyvärr, vi har tillsatt alla tjänster" eller nåt sånt. Utan bara "Nej". Kejrå, gå och dö. Så eftersom det inte kändes speciellt säkert på jobbfronten här nere så ringde jag Ida på Sibylla i Umeå och sa att jag tar allt jobb jag kan få. Så om jag inte får världens coolaste jobberbjudande här i Halmstad (läs: köra glassbilen) så kommer jag nog vara i Umeå i sommar! Det känns faktiskt kul, ska bli så skönt att få träffa alla jag har saknat!
-
Annars var jag på mitt första Ung Vänster-möte ikväll! Det var trevliga människor där, men mest gymnasieelever. Jag är EJ van vid att vara äldst på såna grejer, det händer inte särskilt ofta. Hur som helst blev jag snabbt vald till att få representera Ung Vänster i Halland på rikstinget i Stockholm i maj! Jag ska få vara med och diskutera fram vart Ung Vänster står i kultur- och fritidsfrågor samt sexualpolitik! Det ska bli så sjukt kul!

potatismos och lätt stress

Söndagen har blivit vigd åt att plugga, och nästan för första gången i mitt liv känner jag stress även fast det är runt två veckor kvar tills uppgiften faktiskt ska vara inlämnad. Men det kanske är bra, då hinner jag nog att göra klart den också... Men ikväll och imorgon ska jag hänge mig helt åt att söka jobb. Även om jag har sökt masssssssor av jobb redan så kanske jag måste lägga i en högra växel nu, så ska skriva personliga brev ikväll och springa omkring imorn.
Till lunch värkte jag i mig potatismos som blev över från igår. Jätte, jätte, jättemycket mos blev det. Jag ville testa hur mycket jag kunde få plats med i munnen och fick in ganska mycket innan jag höll på att kvävas! Sen sjöng jag "Fireworks" med Katy Perry, bara för att se om det gick. Sen höll jag på att spela in så många äckliga videos där jag mosar ut det ur munnen, att jag nästan höll på att komma sent till mitt möte med Jasmine på bibblan.
It's the small things in life...

taco-time och 12-timmars paltkoma

Igår fick jag, efter flera månaders abstinens, ÄNTLIGEN äta tacos igen. Alltså tacos är ju typ det godaste och mest perfekta som finns, VARFÖR äter jag inte det oftare??? Tror jag är för fast i tanken att det är en gruppaktivitet, och varenda gång jag ätit med mina kompisar har det blivit andra maträtter. Men igår gjorde alltså jag och Amanda så jävla mycket tacos, åt i evigheter och låg utslagna i soffan av paltkoma resten av kvällen. För övrigt har jag lyckats få Amanda att bli en Sherlockian, och jag är sååå lycklig över att ha en fangirl i min närhet, även om hon inte är riktigt fullt utvecklad. Vi kom dock ett bra steg på vägen när jag började prata om hur mycket jag älskar Benedict Cumberbatch och hon sa att hon inte riktigt förstod det, så jag visade några tumblr-bloggar som är dedikerade till henne och nästan direkt säger hon "ÅH HERREGUD SÅ SNYGG HAN ÄR!!!". YESSSSSSSSSSSSSSSSS, jag har konverterat henne. Mycket nöjd.
Igår fick jag också Tina Feys biografi Bossypants i brevlådan. Jag har bara hunnit läsa några sidor, men något säger mig att detta redan är en blivande klassiker och favoritbok. Det första som står i boken när man öppnar den är en dedikation till hennes mamma: "To Jeanne Fey. Happy mother's day, I've made you this out of macaroni." DET BÅDAR GOTT!
-
Men nu ska jag springa iväg till stan och träffa Jasmine på en liten fika. Jag låtsas som att eftersom jag åt sallad till lunch så är det okej att vräka i sig en fet bit morotskaka. Bjuder på bild på lilla glada jag, för vi har så fint väder och jag är glad och fortfarande i paltkoma efter gårkvällen!

who needs feminism?

Om någon är tveksam till vart du står inom feminism-frågan eller är intresserad av att ta del av korta, snabba budskap som (enligt mig) verkligen triggar igång feministen inom dig, kan ni gå in på sidan whoneedsfeminism.tumblr.com och scrolla igenom lite grann. Det är ett fotoprojekt av några studenter vid Duke University som jag tycker verkligen är ett bra initiativ! När jag läser sånt här blir jag så taggad på att gå med i Ung Vänster, som jag äntligen har fått kontakt med. Jag missade deras senaste möte i veckan på grund av skola och plugg, men fick ett mail efteråt från den jag har haft kontakt med där som sa att det var synd att jag inte var där för dom skulle vilja ge mig något styrelseuppdrag! Jag ska dit på måndag istället och det känns sååååå roligt!!
Avslutar med den här reklamen från förra året som jag bara ÄLSKAR!!! James Bond + jämställdhet borde vara temat för nästa Bond-film, Daniel Craig passar ju så bra i klänning och bröst? Fast han kanske borde lära sig att gå bättre i klackar.

på sparlåga

Jag har haft en sån himla dålig natt, lyckades få ungefär tre-fyra timmars sömn. Jag låg helt enkelt och tänkte på massa grejer och kunde inte somna, och det är verkligen INTE ofta det händer mig. Sakerna jag tänkte på var inte ens relevanta tankar? Mycket energi gick åt till att undra varför Jeopardy inte sänds längre och hur deppig jag skulle bli om min hund dog. Min hund som jag har i fantasin, alltså. Sen började jag fantisera om hur jag ska vara med i Vem vet mest och vinner hela veckofinalen och får pengar, och sen får jag typ praktikplats på SVT i Göteborg och får börja jobba där, sen får jag ett eget program och så upptäcker BBC mig och vill göra mig till programledare... Aaah, mycket såna tankar som snurrar omkring. Så sjukt onödigt, liksom. Så nu går jag på sparlåga och ser fram emot min enorma matlåda jag lyckades packa ner. Bara en timme kvar nu....
Kul under föreläsningen. Ida försökte vara med på ett hörn men det gick inge bra.

last chance to see

Jag skulle vilja rekommendera en dokumentärserie som heter "Last chance to see". Det är en BBC-serie med Stephen Fry (otippat, jag vet) som åker jorden runt för att se utrotningshotade djur. Det är en sjukt intressant och underhållande dokumentär och jag vet inte hur ofta jag har suttit och AAWW:at sönder till alla söta små djur som dom hittar på olika exotiska ställen. Jag lånade hela serien på biblioteket (gratis är gott), men det finns säkert att ladda ner om man nu föredrar att göra såna hemska olagligheter. Eller kolla in documentaryheaven.com för att tillfredsställa alla sorters dokumentärbehov! Om man gillar andra saker kan jag även rekommendera en annan BBC-dokumentär som jag tror jag har nämnt tidigare, nämligen "Auschwitz - The nazis and the final solution", som handlar om uppbyggnaden och drivandet av koncentrationslägrena utifrån nazisternas perspektiv. Allt är baserat på biografier, anteckningar och protokoll som nazister i olika befattningar har skrivit. Jag kan aldrig sluta bli fascinerad över hur de allra flesta var helt övertygade om att judarna konspirerade mot resten av tyskarna och att nazisterna verkligen trodde att det gällde att döda eller dödas.
-
-
-
Så där har ni några rekommendationer från lilla mig! Och missa för guds skull inte detta klipp där Mark Cawardines huvud blir påsatt av en av de 40 Kakapo-papegojorna som finns kvar i världen. Papegojan ser så jävla nöjd ut, hahahaha.

INTERNET

Från det förra, bittra inlägget ändrades min inställning ganska snabbt, så lätt det kan vara egentligen! Fick en middagsdejt med den sköna skånebönan Jasmine innan hon började jobba och kom nu hem till ett fungerande internet igen. Så glad, så glad.
Vi köpte ribs på Hemköp och vräkte i oss. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva med ord hur glad jag är att ha Jasmine i mitt lilla Halmstadsliv. Jag kan verkligen vara 100% mig själv med henne, och om man tänker efter - vad är egentligen oddsen för att man ska träffa någon som man känner så för? Superhärlig och underbar är hon verkligen, och jag önskar att ni alla fick lära känna henne! Fast egentligen inte, för jag vill ha henne för mig själv...

bitter påsk

Spoiler: detta blir ett litet bittert inlägg. Ni har blivit varnade.
Jag hade förberett mig på en sjukt stillsam och tråkig helg, eftersom alla mina vänner är bortresta eller jobbar eller befinner sig i andra delar av Sverige. Jag har laddat upp med filmer och serier och bara tänkt ta det lugnt, kanske rubba lite på mitt sockerförbud för att ha nåt gott att snaska på. Sedan slutar självklart mitt internet att fungera, så jag har inte kunnat vara online för att fördriva tid eller ens plugga sen i onsdags. Just nu sitter jag på biblioteket som har öppet i några timmar, bara för att få komma ut ur min lägenhet. Det är störningar i 4G-nätet så det gäller ju såklart mitt mobila bredband som är min enda chans till internet i min lägenhet. Jag är väl lite beroende av internet på en vanlig vardag, men när det då blir den ensammaste och tråkigaste helgen på länge och internet slutar fungera... Då blir det tyvärr lite värre. Så de senaste dagarna har jag sett två säsonger av Happy Endings (sjukt bra serie som jag rekommenderar, för övrigt), några timmar Auschwitz-dokumentär från bibblan, läst ut två böcker och saknat min familj. Och mina Umeå-vänner. Och min familj.
Som jag saknar min familj, alltså. Jag kommer aldrig veta om det är bäst att försöka strunta i det och tänka på annat eller om det är lika bra att tänka på allt fint och gråta bort lite och sen hoppas på att det går över? Ska jag måsta glömma att deet här är första året jag inte får leta påskägg tillsammans med mina syskon även fast vi är vuxna och jag egentligen inte alls gillar godis speciellt mycket? Jag har försökt att inte tänka på det, men sen skickade såklart Alva ett superfint litet påsk-SMS som satte igång hela tankeprocessen. Kanske lite därför jag har tagit mig till bibblan också, här kan jag ju inte gråta hur mycket som helst. Men jag har satt mig i ett ensamt hörn utifall att.
-
-
Jag önskar i alla fall en väldigt glad påsk till min älskade familj och mina superfina vänner i Umeå och Stockholm. Jag saknar er och jag önskar att jag fick träffa er lite oftare.
Påskafton för precis ett år sedan, då jag kom hem från Spanien efter att ha varit ifrån mina älsklingar i typ fyra månader. Då var jag rätt glad!

HÖNS-MENS!

Igår hade jag en supertrevlig kväll som började med middag med Jasmine som jag inte träffat på flera dagar, som jag saknat henne! Vi gjorde fläskkotletter och klyftpotatis och BEA-SÅÅÅÅS, och min lägenhet luktade matos hela natten, I kid you not. Sen åkte vi hem till Amanda för filmkväll innan hon idag åker till Uppsala i en vecka. Självklart krånglade alla filmer vi hade tänkt se, så det slutade med att vi såg första avsnittet av Sherlock. Men jag klagar EJ, även fast jag såg om första säsongen för en vecka sedan. Amanda tyckte om det i alla fall! Amanda, denna ängel på jorden, hade även fixat maaassor av serier och filmer till mig som jag velat se ett bra tag, på ett helt lagligt och okej sätt. Bland annat fick jag de tre första säsongerna av Dr Who och två säsonger av Happy Endings, så nu har jag ju att sysselsätta mig med över påsk!
Jag satt för övrigt och dödade tid på Imgur och hittade det här i kommentarsfälten som bekräftar vad jag har pratat om väldigt länge!! Äggen som vi äter är obefruktade, på samma sätt som mens är obefruktade ägg som kroppen stöter ut - ÄGG ÄR HÖNORS MENS, VI ÄTER HÖNORS MENS!!!!!!!!!!
-
-
-
-
-
Edit: Jag fick precis reda på att jag blev godkänd på salstentan jag hade för några veckor sedan!!! Så lycklig, det lär bli ett litet avbrott i mitt sockerförbud senare idag, detta måste firas!!!!!!!!

jopp?

Nu för tiden går jag mest bara och tänker på min ekonomi, att det skulle vara smidigt om jag "kunde ta och skaffa ett jobb", som båda mina föräldrar så enkelt uttrycker det. Tyvärr är det ju så att det inte bara är att ta ett av alla de lediga jobb som flyter omkring i rymden, men det skulle onekligen vara smidigt. Jag tycker jag går i tid och otid och slänger ut CV och personligt brev till folk, men inget verkar hända. Så just nu går jag mest och funderar på om jag ska försöka få tillbaka mitt gamla jobb på Sibylla och spendera sommaren i Umeå.
Anledningar till varför jag vill ha sommarjobb i Halmstad:
- Jag tror Halmstad är en härlig sommarstad och det känns onödigt att åka härifrån när jag har Sveriges finaste strand en cykeltur bort och en lägenhet med trädgård i centrum.
- Jag skulle vilja lära känna lite fler människor här i Halmstad, och en arbetsplats är ju helt klart en bra plattform för detta.
- Om jag har ett sommarjobb här är chanserna större att jag får extrajobb på samma ställe till hösten, vilket skulle vara sjukt najs.
- Sommaren är förmodligen enda tiden på året då vänner och familj faktiskt vill komma och hälsa på mig, och jag skulle gärna visa fler hur jag bor.
.
.
Anledningar till varför jag kan tänka mig ett sommarjobb i Umeå:
- Om jag får jobba på Sibylla så innebär det att jag inte måste lära mig ett helt nytt jobb från grunden, vilket är skönt. Jag känner mig trygg i arbetsuppgifterna där och det är ju aldrig helt fel.
- Det skulle vara rätt skönt att få vara hemma i Umeå och spendera så mycket tid som möjligt med alla som jag saknar resten av året.
Det enda som känn surt med jobb i Umeå är ju att jag fortfarande måste betala hyra för min lägenhet här i Halmstad som bara står tom. Dessutom kommer jag få hoppa omkring och sova bland vänner och familj, vilket aldrig känns riktigt lockande. Inte i en hel sommar i alla fall. Fast samtidigt kommer jag ju tjäna mer pengar om jag har heltidsjobb i Umeå än vad jag får som arbetslös/extrajobbare i Halmstad, även fast jag har en tom lägenhet att betala... HMMMMMMM, får tänka.
Några favoriter från sommar-Umeå!

LYCKAN!!!!!

LYCKAN ÄR OBESKRIVLIG OCH OÄNDLIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ända sen jag var liten har Olof lurat mig, säkert varenda jävla första april, och att lura honom tillbaka har typ varit på min lista över saker att göra innan jag dör. Och nu har jag lyckats. Så. Lycklig. Jag sa att jag hade varit ute igår och haft en riktigt vild kväll, som slutade med att jag fick åka polisbil för att jag slog till en kille i kön till klubben. HA!!!!!!!!! Så jävla ägd, för egentligen satt jag ju bara hemma hela gårkvällen med tända ljus under Earth Hour och läste en bok - haaaaaaaahaaaaa..........
Alva försökte lura mig med att hon hade ramlat i trappen och fått en spricka i skallbenet, och jag höll NÄSTAN på att gå på det, men lyckades rädda mig själv i sista sekunden. Lite väl hemskt, kändes det som. Bästa aprilskämtet genom tiderna går fortfarande till Ellen, som för flera år sedan under en middag, tog guacamole med en sked, slickade av hela skeden och stoppade sedan tillbaka den i guacamolen. När Alva stirrade på henne förskräckt sa Ellen "... APRIL APRIL!". Classic!
-
-
Så jävla elakt, Linn.

RSS 2.0