inget spännande hära

Jag har försökt tänka ut de mest spännande sakerna som har hänt de senaste dagarna, men kan inte riktigt komma på någonting då jag mest legat inne och läst och tagit det lugnt. Vi kan säga att jag sparar ihop energi tills när skolan börjar på måndag. Igår försökte jag dock ta ut Colin ur buren för första gången, och det var ju en... upplevelse. Jävla katastrof, egentligen. Det började bra och lugnt, men sen tog han ett självmordsskutt ned från soffan och gjorde magplask på golvet. Då var jag tvungen att våldslyfta honom in i buren igen, men jag kan lugnt säga att vi båda var ordentligt skärrade! Nej, nu får han sitta i buren ett tag, så det så.
Annars har jag bara traskat på stan idag med Jasmine och... ja, inte så mycket mer spännande. Imorn ska jag dock jobba första dagen på caféet, samt på lördag! Det ska bli riktigt spännande! Tydligen har min chef skrivit in mig att jobba varenda lördag framöver, så jag ser fram emot lite extra cashish i kassan. Imorgon kväll blir det väl också förhoppningsvis något sorts fredagsskoj eftersom Martin fyller år, men vi får väl se vad det blir.
Grävde lite i arkivet och hittade världens mest osmickrande bild på mig och Jasmine när vi asgarvar till något riktigt dåligt skämt om Bear Grylls, om jag inte minns fel. Titta bara hur jag sitter, liksom? Ser ut som att jag typ håller hov, "kom hit, undersåtar, och kryp in i min mun så jag har något att skölja ned mitt vin med!".

OH LAWD

Nu har jag fått tillbaka resultaten på mina två sommarkurser och jag är då glatt överraskad måste jag säga! Jag fick VG på Chick lit-kursen och G(+) på Disney Studies! Mycket nöjd med de resultaten, särskilt eftersom jag var helt säker på att Chick lit-tentan jag gjorde skulle gå åt helvete. Helt ärligt tycker jag fortfarande inte att den var speciellt bra, utan har en misstanke att dom kanske inte har sådär jättehöga krav när dom rättar... Jag brukar egentligen inte "hacka" på mig själv eller förminska mina kunskaper, men helt ärligt så var min tenta inte speciellt bra. Oh well, det är inte som att jag har tänkt överklaga deras beslut, utan jag tackar och tar emot mina fina betyg!
Jag har inte så mycket mer att berätta förutom dessa goda nyheterna. Nu ska jag ta och börja laga middag som jag håller för fina Anna som tack för att hon fick in mig på hennes jobb!

inge mer swag nu

Igår hade jag en sån sällsynt dag som bestod av att inte slå på datorn på hela dagen!! Hahaha, det är så jag mäter framgång, ifall jag har haft tid att slå på datorn... Hur som helst. Vid tiotiden kom Hanna glidandes in i Halmstad, eftersom hon nu bor i Varberg som bara ligger typ 40 minuter härifrån! Vi gick på loppis, jag köpte en skitasnygg byrå för bara 150 kronor, vi gick på stan och fikade och pratade och åt middag. Helt fantastiskt trevligt, och såååå skööönt att efter två år av boende i olika delar av Sverige så kan vi helt plötsligt träffas lite oftare! Och jag måste säga att det känns skönt att få ha någon från mitt liv i Umeå så nära, som känner mig så bra och vet min historia, på nåt sätt. Jag trodde inte att det skulle spela så stor roll, men tydligen gör det det! 
Så här snygg var hon:
 
 
Efter middagen kom Amanda, Jasmine och Martin hit för att förbereda oss för fyrverkerifestivalen som skulle hållas senare på kvällen. Tyvärr började det regna så det blev inge fyrverkerier, men vi hade himlarns trevligt ändå! Vi tävlade i min hemgjorda pubquiz, och eftersom det var en liten inflyttningsfest för Colin hade Jasmine köpt en påse nötter till hen, och Amanda hade köpt mig en kaktus... som present till Colin. Ja, jag vet inte riktigt, men glad blev jag i alla fall, för jag har velat ha en kaktus ända sen en uppenbarelse jag hade när jag flyttade in i den här lägenheten!! KAKTUS!!!
Vid halv två-tiden hade jag sugit i mig en hel del öl, så idag är jag lite småbakis. Vilken tur då att jag bara ska spendera hela dagen i soffan och försöka tämja Colin.

colin, chief of swag

COLIN IS IN DA HOUSE!!!!!!!

waiting for swaggy da hamstah

Hohohoooo idag har jag varit och köpt en hamsterbur med maaaassor av tillbehör och leksaker till min lille krabat. Fick allt för 400 kronor vilket jag tyckte var ett himlarns bra pris! Imorgon ska jag och Jasmine åka till en djuraffär och se ut vilken liten hamster som blir den lycklige vinnaren av en livstid med mig. Låter mer som ett straff än en vinst. Nej, nej, jag skämtar, det här kommer bli världens lyckligaste hamster!! Har redan köpt hasselnötter och russin för honom att bli belönad med när han är duktig, och när jag har fått studielånet ska jag inköpa material så jag kan bygga världens coolaste hinderbana åt honom. Hahaha alltså jag är så uppspelt!! Jag hade inget eget djur när jag var liten, dom små djuren vi hade var alltid liksom "hela familjens" eller mina systrars. Men nu får jag alltså eget ansvar för någons liv. Är det så här det känns att bli mamma? En del kanske skulle argumentera om att jag inte kan jämföra föräldraskap till att åka och köpa en hamster för hundra kronor, men just nu tycker jag faktiskt att det är PRECIS samma sak! Dessutom behöver jag ju inte trycka ut någonting ur min vagina eller vara beroende av en man! Yay!

Hamster swag

Idag har jag egentligen bara umgåtts med Jasmine, typ gått på stan och... tagit det lugnt. Vi köpte vattenballonger och hade krig hemma hos henne. Det var skitkul när vi väl krigade, men det var rätt mycket jobb att fylla alla ballonger för att sedan njuta av några minuters slagfält. Wow, kul beskrivning av min dag, det känns som om jag går i ettan och har fått min första hemläxa där jag ska berätta om min dag och rita en teckning till. Juste, jag hittade ett helt perfekt soffbord på Röda Korset också som jag körde hem på min cykel. Nu blev det mycket mer intressant, va? 
 
En sak kan jag ju faktiskt berätta, och det är att jag har bestämt mig för att köpa en hamster. Jag vet vad ni tänker: varför fan då? Jag vet knappt. Eller jo, det gör jag. Linn har skaffat en, så... ja, då tänkte jag att jag också kunde göra det. Hahaha, det är typ därför. Jasmine är i alla fall råtaggad, även fast hon är fast besluten av att få mig att döpa honom till Ronaldo. Ain't gonna happen, men jag kan ändå inte komma på ett bra namn till min framtida lilla rumskompis. Jag vill att det ska fungera bra ihop med Frank, även om han fortfarande endast finns i min fantasi. Jag misstänker att jag kommer skriva epic tales om Frank och Den Anonyme Hamsterns stora äventyr tillsammans. Någon som har något förslag?
 
Medans jag funderar bjuder jag på den här videon av en hamster på ett piano som Ricky Gervais hela tiden twittrar om. Låten fastnar så lätt på hjärnan alltså, det är helt sjukt. 

swag at work

Jajjemän, ni läser en anställd kvinnas blogg!!! Jag har precis varit och provjobbat på ett café som heter Brooktorpsgården där min underbart fina klasskamrat Anna har jobbat. Hon la in ett gott ord för mig och det gick ju väldans bra, för nu har jag alltså fått skriva in mig bland deras anställda! Jag kommer bara extrajobba, typ de flesta lördagar och kanske någon gång i veckan. Det känns hur som helst helt fantastiskt bra eftersom det innebär att jag inte längre behöver vara den fattigaste flickan i klassen och faktiskt kan unna mig (några fler) öl eller kanske någon middag ute någon dag. Eller typ kunna åka hem till Umeå till jul. Ja ja, är fetastolt och glad!!

bullswag

Idag har jag sovit länge, bakat bullar och läst och städat under jäsningen. Det är väl nog med produktivitet för en semesterflicka i sina bästa år? Dock drabbas jag av en fet känsla av HUR FAN ÄR DET TÄNKT ATT JAG SKA ÄTA UPP ALLA DOM HÄR BULLARNA?!, men tror det kommer gå över snart nog. Eller juste, jag lyckades dra mig iväg på yoga också! Första gången på gymmet på säkert... fyra-fem månader. Men det kändes bra, och jag påmindes om vilken skön känsla jag får när jag går därifrån och har rört lite på this jelly. Ikväll blir väl ännu en lugn kväll då alla mina Halmstadsvänner fortsätter vara bortresta. Oh well, jag har ju bullar i alla fall.

year of swag

Idag för precis ett år sedan anlände jag och pappa till Halmstad efter att ha kört bil i 16 timmar med alla mina ägodelar. Jag har ju skrivit en hel del om hur bra den här flytten har passat in i mitt liv och hur bra jag trivs med mitt liv här, så jag har inte tänkt skriva värsta långa, snyftiga inlägget. Tänkte bara påminna er om att det har gått ett år nu, ett helt år av mitt liv. Det känns ganska sjukt att tänka på.
Någon annan som vill berätta om vad de gjorde för ett år sen?

gangnam swag

Idag har jag sagt hejdå till Linn sista gången innan hon åker hem till Umeå. SAAAAD eftersom nu kommer jag inte få träffa henne förrän till typ... jul, förmodligen. Oh well, det var kul att få träffa henne i några dagar och visa henne hur jag bor!
När jag kom hem från stan hade mina nya glasögon landat i brevlådan, YAAY! Jag kände att efter fyra år var det dags för lite förnyelse, är så nöjd!
 
Och så fick jag nys om att jag skulle gilla den här videon av Jennie som känner mig så himla väl. Hon hade verkligen rätt, I LOVE IT!!! Jag ser framför mig hur den här låten börjar spelas på klubben, och så kommer min soulmate dansandes fram till mig med dom här movesen och vi bara VET DIREKT att vi måste spendera resten av våra liv tillsammans. På bröllopet kommer vi gå in i kyrkan till GANGNAM STYLE, och jag vill att alla ska vara med dansa, så det är bara att ni börja öva nu direkt!
 

det blir en swag på stranden...

Äntligen fick vi lite sommarvärme, så jag och Linn har legat på stranden, bakis och sega. Riktigt skönt.

is there swag on mars?

Egentligen är det väl inte rekommenderat att blogga efter man har varit ute och dansat och shottat och umgåtts, men jag kände bara att jag var tvungen att dela med mig av en bild som gjorde att jag skrek av skratt och en annan som jag bara var snygg på (can't help it).

Jag skrev på facebook om att jag ville att man skulle photoshoppa in Leonardo Dicaprio när han går så glatt på Mars, och fem minuter senare skickade Lars, Linns pojkvän, den här bilden och jag höll på att kissa på mig för att någon faktiskt gjorde det!!! SÅ glad!

Och här visar jag bara min swag. 

Swagmastah Linn

Nu har jag äntligen skickad in sista hemtentan för sommaren och kan nu njuta av nästan tre veckors ledighet! Det har gått riktigt segt med den här tentan, alltså, och igår var jag fruktansvärt stressad då min hjärna stod helt still och jag ville bara gråta för att jag inte visste vad jag skulle göra. Var helt säker på att det här skulle få bli min första tenta som jag var tvungen att skicka in ofärdig. Inte så kul känsla när man måste anstränga sig. Men på någon jävla vänster lyckades jag ordbajsa ihop fem sidor och har skickat in det idag. Är inte riktigt nöjd, men så där blir det väl ibland.
 
Det var dock en himla tur att jag lyckades få ihop det och bli klar, för jag fick precis sms om att Linn kommer hit idag och hälsar på!!!! Hon är i Göteborg och skulle egentligen komma hit på söndag, men nu kommer hon idag istället och det ska bli SÅ KUUUUUL!!!!!!
Perrty bild på mig och Linni sista dagen i Umeå.

r/swag

Min bror har fått mig hooked på reddit. Om ni inte vet vad reddit är, så är det en sorts forum-sida där vem som helst kan skriva vad som helst om allt och inget. Det är mycket typ "roliga bilder" som man ser på alla andra sidor av internet, men om man VERKLIGEN vill döda tid (läs: inte plugga) finns det miljontals subreddits, alltså trådar som samlar olika kategorier som typ filmer, böcker, feminism osv. Det är faktiskt fantastiskt intressant att sitta och läsa massa diskussioner och åsikter som folk över hela världen har!
Idag fastnade jag dock på r/saddestof, alltså de sorgligaste berättelserna som har kommit upp på reddit i olika kommentarer och trådar. Det är verkligen helt sjuuuuka berättelser, det är allt från folk som har förlorat ett husdjur som dom älskade, till dom som blivit misshandlade, våldtagna, självmordsbenägna och folk som har sett andra lida i livet eller rent utav sett folk dö på helt fruktansvärda sätt. Det låter så sjukt morbitt när jag skriver det här, men det är helt otroligt intressant att läsa om. Och dessutom om man är lite PMSig som jag är just nu och bara vill gråta lite så är det bra. Sen lär man sig uppskatta sitt eget liv också, särskilt eftersom jag själv inte har behövt leva genom några större tragedier. Så reddit.com/r/saddestof ifall ni är intresserade, eller byt ut mot något annat intresse ni har och vill läsa mer om!

swagtenta

Idag börjar slutspurtsveckan för sommaren. På fredag slutar mina sommarkurser och alla hemtentor ska vara inlämnade. Jag lyckades göra klart och lämna in Disney Studies-tentan igår, så nu har jag bara chick lit-tentan kvar. Började på den idag och lyckades svara på en hel fråga - yaaay! Imorn gör jag den andra frågan, sen har jag tre dagar på mig att bajsa ut en diskussion om kompisrelationer i chick lit-böcker på sju sidor. Det borde nog gå rätt bra, tror jag!
Så dagen har varit seg och tråkig, fylld med timslånga chattkonversationer med Jasmine som denna. Imorn blir nog ingen skillnad förutom att vi kommer sitta på biblioteket tillsammans. 

swagchef australia

Jag har tänkt döpa alla mina blogginlägg till något om swag. Så länge jag orkar. För det är så fult. Ni har väl inte missat dom här fruktansvärt seriösa bilderna?

Måste bara få påpeka vilken enorm skillnad det är på Masterchef Australia och Masterchef USA (ska inte ens gå in på svenska versionen, för Per Morberg är Per Morberg). Amerikanska versionen är bara massa EFTER PAUSEN-förstorat drama, domarna är onödigt elaka (förutom typ Gordon som typ är halvgo) och bara spelar dåligt, och utmaningarna är tråkiga versioner av de australienska. I den australienska versionen har dom alltid nya och coola utmaningar, en mycket mer spännande immunitetstävling där den som vinner veckans utmaning får chans att tävla mot en proffskock, och om hen vinner mot proffset får dom immunitet till finalen!!! HUR COOLT! Dock är det typ aldrig nån som vinner eftersom det är skitasvårt, men ändå. Och sen är domarna typ gosiga små koalor som ger konstruktiv kritik och bara är bäst i världen som man vill krama dom. Sen kan jag aldrig få nog av hur den australienska dialekten låter som att varje mening har ett frågetecken efter sig? Liksom deras röst går upp i slutet av varje mening? Vet ni vad jag menar? Tänk på det nästa gång ni hör australienska?


sagan om ringen

Har en inte så spännande lördag idag. Jag har avslutat min analys för Disney Studies-kursen, YES! Mycket nöjd med mig själv. Sen gick jag och handlade massa Nogger-glass, alltså gräddglasspaketen som typ är det godaste som existerat i denna värld. Igår satt jag och funderade på om jag skulle föreslå ett till Sagan om ringen-marathon för Jasmine, och idag såg jag reklam för att första filmen går på sjuan ikväll!!!! Då blev jag så glad.
 
 
Några av er som läser det här kanske kände mig när jag var som mest inne i min LOTR-period när jag var typ... 12 år gammal. Eller ja, den sträckte sig ganska bra över några år. Det var verkligen min räddning, för det var precis under den perioden som jag kände mig som mest utanför och udda i skolan. Jag la all min energi i Sagan om ringen och jag vill inte ens veta hur många gånger jag har sett första filmen. Jag tror det var den första filmen Olof laddade ner, och jag kom på honom med att se den på datorn. "Men... va? Hur kan du se den på datorn? Den gick ju nyss på bio? Vadå laddat ner? Har vi den? På datorn? För alltid? Får jag se den hur många gånger som helst? När jag vill?!" och sen var jag förlorad. Jag och min kusin skrev oändligt många fanfictions om Merry och Pippin (hon var Merry, jag var Pippin) och hamnade i trubbel när hennes föräldrar hade hittat en av våra historier och vi blev utskällda för att vi använde så fult språk. Tror det värsta vi skrev om var att Galadriel och Elrond var KKs hahahahaahhahahaha. Åh herregud, hoppas verkligen inte att dom där finns kvar, jag skulle skämmas ögonen ur mig. 
 
När sista filmen kom ut så grät som jag en galning. Jag grät hela vägen hem från bion och grät mig själv till sömns för att allt var över, nu skulle jag inte ha något mer att se fram emot, inga fler filmer. Det kändes på riktigt som att mitt liv var över ett tag. Det där har jag ju kommit över sedan flera år tillbaka, såklart, men när det var klart att det skulle komma en film om The Hobbit grät jag faktiskt några glädjetårar. En till film!!!!!!!! Och nu ska det bli TRE nya filmer!!! Det går knappt en dag utan att jag längtar till att få se The Hobbit, det kommer vara som att vara ett litet barn igen. 
 
Men medans jag väntar på The Hobbit får jag roa mig med att mata Frodo och Gandalf med Nogger-glass!

swaggy and da beast

Sitter och skriver på min sista analys för min Disney Studies-kurs, den handlar om Skönheten och Odjuret. Jag har några punkter som jag funderar över: 
  • Förbannelsen måste brytas innan Odjurets 21-årsdag, och i en av sångerna säger Lumiére att dom har varit förtrollade i tio år - alltså måste prinsen ha varit 11 när han blev förtrollad. Innebär detta att han har gått igenom puberteten som Odjuret? Har han ens någon snopp? Och det var ju förresten en himla tur att han råkade åldras som Odjuret också, annars hade han ju förvandlats tillbaka till en 11-årig pojke och då hade filmen helt plötsligt inte bara handlat om Stockholmssyndrom och destruktiva förhållanden, utan även pedofili.
  • Disney har sagt att dom skulle kunna rita människo-Odjuret hur som helst, man skulle ändå inte vara nöjd med hur han såg ut eftersom det var Odjuret man blev förälskad i och vant sig vid. Jag tycker ändå det var en jävla tur att han såg ut som snubben från BWO. 
  • Okej, jag hade bara två punkter som jag undrade över. Men jag gillar att göra såna här punktlistor.

en sån där kreativ typ!!

Efter att ha fått bort mitt soffbord och bäddsoffan från lägenheten blev det helt plötsligt mycket större! Jag gick och köpte en gammal solstolsdyna för 40 kronor på secondhand och något tygstycke för 25 kronor. Tanterna på Emmaus höll på att trilla av pinn när jag förklarade vad jag skulle göra av det. "DU MÅSTE VARA EN SÅN DÄR KREATIV TYP!" gastade dom. 
Med en häftpistol jag så vist har jag investerat i lyckades jag på fem minuter skapa ett ryggstöd för min säng-som-jag-ska-använda-som-soffa!
Snyggt eller SNYGGT?! Nu ska jag bara köpa några fler stora kuddar så det täcker överallt. Satan vilken mysig hörna jag kommer få!

Dagavildheten

Nu fick jag VÄRLDENS chock när jag insåg att det var torsdag. Var tvungen att kolla nere i datorns hörn, koll kalendern på mobilen OCH googla för jag var verkligen heeelt säker på att det var onsdag. Jag förstår verkligen inte vad som gick fel i min hjärna nu, så här dagavild har jag inte varit på hela sommaren. Och OFTA "dagavild" får rött under sig som att det inte är ett ord. Bullshit.

Idag fyller min kära pappa år, så jag tänkte bjuda på den absolut bästa bilden av honom jag har:

Och den här grodan har inte bara en, utan TVÅ kvinnor gift sig med. Vad har världen kommit till? Jaja, grattis pappa!!!


RSS 2.0