stjärterum

Igår kom jag på idén att kanske ha en säng istället för en soffa, så har jag nånting fett att ligga i när jag ser på TV och som dessutom lätt kan sovas i när jag eller någon annan blivit för trött eller fått lite för mycket att dricka (eller att ha sexuella relationer i, om man gillar såna syndiga aktiviteter). Jag ventilerade mina tankar för Jasmine, och det var ju tur det, för i hennes hushåll höll dom precis på att forsla bort en 105 cm säng, så den fick jag köpa för en billig peng! Allt gick himlarns snabbt alltså, men jag är väl inget om inte lite sepe i huvudet. Så nu har jag en enorm säng under min loftsäng, en soffa som tar upp resten av lägenheten och ett alldeles för stort soffbord. Som tur var det en bekant här i Halmstad som nappade på min facebook-annons och vill köpa det av mig - tummen upp på det! 
Så här trångt och fint såg det ut igår! Men jag tror det kommer bli bra till slut, ska ni se. Har även kommit på hur jag ska möblera om för att kanske få plats med en fåtölj och liten läshörna. Det kommer bli trångt, men finns det hjärterum finns det stjärterum! (mitt favorituttryck)

glad idag

Några saker som gör mig glad idag:
  • Min fina vän Linn har fått ett nytt jobb, och jag kunde inte vara mer stolt över henne!!! 
  • Jag har världens bästa pappa som letar upp och postar sitt gamla mobila bredband till mig, så jag kan lämna tillbaka det nya jag var tvungen att köpa för tusen kronor! Min ekonomi är någorlunda återställd!
  • Jag har äntligen hittat en helkroppsspegel, kostade bara 50 kronor på röda korset! Tog mig bara precis ett halvår från inflytt. Hittade även ett skoställ häromdagen och ett gäng ramar idag som jag också har satt upp. Nu ska jag bara ha några blommor och en kaktus så är min lägenhet nästan fin.
  • Jag löste mitt livs första korsord igår, är fortfarande stolt över det idag. Bildbevis: 
  • Jag drog upp några gamla skokartonger med min barndomsminnen som jag har packat ned i omgångar genom åren. Hittade en del fina brev, bland annat mina första (och enda) kärleksbrev från min första "pojkvän". Det fanns även ett brev från Frida på mitt finaste brevpapper där hon hade skrivit stort i krita: "HEJ INGRID DU HAR EN FIN FAMILJ TA VÄL HAND OM DEN. OM DU HAR MENS NÅGON DAG KAN DOM STÖTTA DIG. NU ÄR JAG LESS HEJD." Och den här skräckinjagade bilden på samma Frida:
Hahahaha alltså så fruktansvärt.

Mobilbilder

Eftersom jag inte kan få ändan ur så slänger jag upp lite random mobilbilder från sommaren. Tidslinjen lyder: från i fredags högst upp, midsommar längst ner. Jag hoppas att ni har förståååååått?
 
Börjar då med några bilder från i fredags, när jag och Jasmine hittade nostalgigodis som var deliiicciiooouuusss på en kiosk som typ BARA har massa godis som jag och Frida brukade köpa på Löftet efter skolan i mellanstadiet.
Sista kvällen i Umeå med Jennie blev mest mys hemma hos henne, hon spelade lite gitarr för mig och så såg vi film och åt kladdkaka. Sista dagen spenderade jag med Erika och Linn, vi åt lunch på Rost och traskade sedan på stan och åt glass och sånt fint!
Amanda kom ju och hälsade på!!! Hon och jag gick på bildmuséet som var superfint, och så hängde Jennie och Linn med ut och dansade.
Två random bilder med finaste, blivande USA-bon Erika. En dag gick vi på myrornas och en annan helg var bland annat Hanna med och vi gick ut och skakade våra lurviga.
Ellen vann över pappa och Olof i mitt hemmagjorda allmänbildningsquiz. Så här glad blev hon!
Efter en solig dag i stugan med Jennie åt vi hamburgare på hennes tak.
En annan kväll träffade jag Linn och Erika ute för en öl, sen köpte jag och Linn fetaste nachotallriken på Scharinska. 
Under en förfest hemma hos Jennie hittade vi en kaninlampa som fick sitta på (nästan) allas axlar. 
Och så avslutar jag med en bild på mig och mina syskon från midsommar! Gudars vilket fint litet gäng vi är, alltså!
 

home is where the heart is

Ingen kan väl förneka att något av det skönaste som finns efter att ha varit hemifrån under en lång tid, är att få komma hem och bajsa i sin egen toalett? Mindre skönt är kanske att jag är helt övertygad om att områdets spindlar har gjort min lägenhet till deras nya favoritställe. Jag försökte mosa en riktigt fet en igår kväll, men den kom undan. Inte det roligaste att veta precis innan läggdags, att det är en muterad mördarspindel med blodlust som springer omkring på väggarna. Det är äckligt, men EGENTLIGEN så kan ju svenska spindlar inte göra en nånting? Den enda spindeln i Sverige som ens kan bita genom huden är korsspindeln, och dom kan ändå inte döda en eller nåt. Tänk om spindlar gjorde annat? Typ om man hade ett gäng spindlar som kom fram precis när man skulle somna och pratade i mänskliga röster, typ röster till personer man känner, som försöker bryta ned ens psyke. "Du är överskattad!", "Du är ful när du skrattar!" eller "Hoppas dina trosor aldrig slutar åka in i stjärten!". DET skulle vara läskigt. Eller spöken. Det är också läskigt. 
 
Resan hem gick bra, jag kom hem till min lite unkna lägenhet, tog en dusch och sprang iväg för att träffa Jasmine. Värmen här var ju underbar, det kändes som att jag var utomlands. Vi satt på en liten bakgård och åt sushi och pratade. Sen började vi prata om nostalgigodis och hittade en kiosk som säljer Big Baby Pop och såna där godisringar!! Det ägde. 
 
Imorse upptäckte jag att jag har tappat bort mitt mobila bredband under resan igår. Jag gick till Telia-butiken för att få en ny sticka, och fick det underbara beskedet att det kostar 995 kronor. Yaay, inte som att jag hade tänkt köpa nya glasögon eller blommor till lägenheten. Gud så skönt, äntligen något jag kan lägga mina pengar på istället för på hög! ARRGHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag stack och vredeshandlade, vilket innebär att man får en blackout medans man tänker saker som "ICA BASIC, ICA BASIC, JAG SKA ALDRIG NÅGONSIN MER SPENDERA PENGAR" blandat med "jag förtjänar godis, glass och oliver med vitlök för att jag FAAAEENN!!". Såå nu sitter jag och surar ordentligt. Men ja ja, mitt eget fel antar jag. Men jag hatar pengar. 
 

En liten hyllning till sommaren

Då är min sommar i Umeå slut och när ni läser det här sitter jag på flyget hem till Halmstad igen. Jag tänkte bara skriva ett litet inlägg nu innan jag åker, även om alla Umebor som läser det här förhoppningsvis fortsätter läsa som om ingenting hade hänt!
 
Där kan jag ju börja - alla supertrevliga vänner, vänners vänner och bekanta som jag har träffat som glatt informerar mig om att dom läser min blogg! Jag blir lika chockad varenda gång, och lika varm i hjärtat. Så fantastiskt trevligt att det finns människor som vill veta vad som händer mig eller helt enkelt tycker jag skriver på ett roligt sätt, det kommer jag verkligen aldrig tröttna på att höra. 
 
Det har även varit fruktansvärt skönt att få träffa min kära familj så mycket, både min närmaste familj och resten av släkten på alla traditionsenliga firanden av studenten, midsommar, konfirmation och så vidare. Jag är fruktansvärt tacksam för att jag har fått bo hemma hos mina föräldrar, tillsammans med Alva och Ellen, utan att det varit krångligt eller att jag har känt mig i vägen. Det är så skönt att få känna att jag kan vara borta i ett år, men ändå komma tillbaka ett tag och få bli en del av mina syskon och föräldrars liv som en syster och dotter ska vara. Det är såna här tankar som kommer få mig att hålla ut under jobbiga perioder nere i Halmstad, när jag saknar alla mina älsklingar. 
 
Och sist men inte minst är jag så fruktansvärt glad, rörd och varm i hjärtat över alla mina vänner som visat hur mycket de älskar mig under de här två månaderna. Folk som hör av sig för att dom har sett på facebook att jag är hemma, som planerar middagar, helger och aktiviteter för oss, som skjuter upp resor eller vrålar YOLO och umgås med mig bara för att jag är här under begränsad tid. Jag har verkligen fått se vilka det är som står mig närmast och vilka det är värt att lägga ned den extra energin på att hålla kontakten med. För två år sedan vid det här laget satt jag mest och funderade på hur man går till väga för att skaffa nya vänner när dom gamla förklarar att mitt sällskap inte är önskvärt. Nu har jag en fantastisk grund att stå på och känner stöd från alla möjliga människor, även om de inte kan vara i min geografiska närhet. 
 
Så för att sammanfatta har jag haft en alldeles underbar sommar, och det är för det mesta det superfina sällskapet jag har fått ta del av! Nu känns det dock väldigt skönt att få åka tillbaka till Halmstad igen och fortsätta det liv jag är väldigt nöjd med där. Och jag ser fram emot att få träffa min fina, skånska blomma Jasmine igen som ni trogna läsare så snällt håller reda på hur hon ser ut även fast ni aldrig har träffat henne. Hon som "tagit hand" om min lägenhet hela sommaren (förutom att blommorna verkar ha dött, mina avlopp stinker och min hyresvärd har tagit in posten), som viger sin helg åt mig när jag kommer hem och som kommer vara mina trogna vapendragare i några år till. 
 
I sommar har väldigt många frågat om jag är nöjd och lycklig med mitt liv som det ser ut, och jag kan säga en gång för alla att ja, jag är fruktansvärt lycklig. 

skärpning!

Nu börjar de riktigt hotfulla kommentarerna hagla in från the pimp, som jag misstänker sitter i Halmstad och häckar, om att jag måste uppdatera mer innan hon slutar läsa. Skärpning på mig, alltså!

Idag påbörjas min sista vecka i Umeå, och min vistelse avslutas lika fullspäckad som den påbörjades! Jag ligger ordentligt efter med plugget, men jag ska nog hinna klart om jag verkligen anstränger mig nu de sista två veckorna fram tills den tionde augusti då allt ska vara klart. Annars ska jobba mina två sista dagar på ICA, och självklart träffa mina allra närmaste en sista gång. Imorn kväll ska jag träffa Jennie, på onsdag ska jag och Olof se Dark Knight Rises och på torsdag ska jag mysa ordentligt med Linn och Erika. Det blir en superbra avslutning på den här fina sommaren i Umeå, och på fredag tar jag flyget hem till Halmstad. Det ska dock bli väldigt skönt det med, särskilt att få träffa min pimp igen, aka Jasmine den skånska blomman, och få förbereda mig inför den grymma hösten som väntar!

Alla pimps och andra trogna läsare som har lyckats hänga med under den här somriga bloggtorkan kommer snart få mer att läsa, jag lovar!

SUCK

I mina äventyr runtom i Umeå stöter jag på mången människor som hetsar mig att uppdatera min stackars blogg. Jag håller med, men jag vet helt ärligt inte vad jag ska skriva om. Och ni som läser den här bloggen ofta vet ju att det är sällan som jag faktiskt skriver något värt att läsa här, så nu har jag VERKLIGEN ingenting att skriva om. Jag kan dock försäkra er om att jag faktiskt gör saker om dagarna, kvällarna och nätterna, men när jag väl sätter mig vid datorn och tänker att jag borde uppdatera så kan jag inte komma ihåg nånting. Och så hjälper det ju knappast att min kamera har varit död sen midsommar, så jag har inga bilder att bjuda på heller.

Men ja, jag gör inte så mycket konstiga saker. Som jag har berättat tidigare träffar jag mina vänner och familj. Jag dricker alldeles för mycket alkohol och lägger alla pengar jag sparar på att bo hemma på inträde till olika klubbar och skräpmat. Otroligt värt! På torsdag kommer Amanda hit över helgen och förgyller min tillvaro, det ska bli NÅ SÅ FRUKTANSVÄÄÄÄÄRT ROOOOLIIIIIGT!! Veckan därpå åker jag nog hem till Halmstad igen. Då kan ni börja förvänta er bättre uppdatering, håll ut tills dess!

RSS 2.0