SCHPARKEN

Jaaahapp, jag blev alltså inte långvarig på Daylesford Organic. Fick "sparken" idag, eller dom berättade att dom inte tänkte anställa mig "på riktigt" eller hur man ska säga. Jag hade ju inte skrivit på något kontrakt eller så. Ja, ja, jag är egentligen inte speciellt ledsen, jag trivdes ju inte så superbra där ändå. Hon som sa upp mig var i alla fall supertrevlig och försäkrade mig om att det inte var på grund av min personlighet eller att jag på något sätt hade gjort något fel, utan att dom trodde att jag inte riktigt passade in, och att dom behövde någon med mer erfarenhet och som lär sig snabbare, eftersom dom behöver någon som verklige kan jobba hårt osv. Jag kunde ju inte annat än hålla med, så det blev ganska smärtfritt. Dock var det lite kul att hon tog upp att jag hade sjukanmält mig på en helg, och att det visade på en lägre arbetsmoral. Jag hade alltså blivit matförgiftad efter att ha ätit en av DERAS mackor. LOL.
Nej, men hon var jättesnäll och sa att hon gärna var referens för mig, och att hon inte skulle nämna för någon framtida arbetsgivare att det inte hade funkat på något sätt, utan bara att jag letade efter heltid och att dom bara ville anställa deltid. Så det var ju väldigt schysst av henne.
-
Nu måste jag ju dock ge mig ut och söka jobb igen, men helt ärligt känns det inte som det värsta i världen. Ska höra av mig till dom ställen som ville att jag skulle komma på intervju tidigare, förhoppningsvis kan jag få napp där igen. Annars kan jag ju faktiskt använda mig av mina CVn som jag skrev ut för £40... Det enda är väl att det inte står att jag har jobbat på Daylesford på dom, men jag får väl typ... Säga det till varje person eller skriva dit det för hand eller nåt. Öh.
-
NU SKA JAG MÅLA PÅ ETT SKINANDE LILA NAGELLACK, DRA PÅ MIG MINA RINGAR OCH KAVLA UPP ÄRMARNA, FÖR INGRID KLING ÄR ARBETSLÖS IGEN!!
Visste ni att jag är skön som satan?

återhämtning

Har sjukanmält mig från jobbet idag eftersom kroppen inte har återhämtat sig från matförgiftningen riktigt än. Jag spydde verkligen upp allt jag hade, sov bara några timmar och lyckades inte få i mig mycket till näring under gårdagen på grund av att magen fortfarande var i uppror. Så ni kanske förstår att det inte gick så bra att ta sig ur sängen imorse.
-
Annars snurrar mitt huvud med tankar och beslut om framtiden. Inget är så akut att jag måste bestämma mig nu, precis, men jag tror jag är en sån person som gillar att ha det bestämt för mig, i alla fall lite grann. Så jag behöver lite råd. Jag har nämligen börjat fundera på hur länge jag egentligen ska vara här i London. Även om jag tycker om det och allt, just nu går jag bara fram och tillbaka från jobbet och orkar egentligen inte göra någonting efter jobbet. Det är bara under mina lediga dagar som det faktiskt märks att jag är i London. Men liksom, gå fram och tillbaka till jobbet kan jag ju göra vart som helst?
Sen har jag börjat fundera på om jag ska plugga. Var ju lite inne på den linjen förra sommaren när jag kom in på Kognitionsvetenskap i Umeå, och även om det var lockande kände jag att jag ville jobba. Vilket jag har gjort nu, och kommer hinna göra ganska mycket fram till hösten. Så därför är universitetet tillbaka i mitt huvud. Dock kommer jag nog inte återvända till Umeå för en längre tid, utan jag tänker snarare på Uppsala. Det finns en utbildning som heter Kulturentreprenör som låter väldigt lockande som jag faktiskt funderar på att söka. Då har jag gett mig själv två alternativ:
- Antingen åker jag (mer eller mindre) direkt från London till Uppsala när sommaren är slut och börjar utbildningen och allting där.
- Eller så återvänder jag till Umeå över sommaren, eftersom jag med stor sannolikhet har heltidsjobb på vandrarhemmet över sommaren, tjänar lite pengar och sedan åker till Uppsala.
Någon som har något råd eller bra synpunkter på hur jag ska göra? TACK!

matförgiftning

Ugh, jag har nog fått en släng av matförgiftning... Det som jag skrev för att avsluta förra inlägget "Jag mår ganska illa, undrar om jag har ätit något galet" visade sig vara allt för sant. Jag spydde två gånger innan jag gick och la mig, sen var det som ett jävla clockwork. Klockan 23, 01 och 03 fick jag lov att springa upp ur sängen på grund av illamåendet. Sista gången hann jag inte ens till toan utan fick väcka stackars Malin med mina kväljningar. Stackarn.
Idag mår jag i alla fall bättre, och förhoppningsvis ska jag kunna få i mig något. Blir dock kanske inte stora äventyr, har verkligen ingen energi i kroppen. Dessutom har alla tunnelbanelinjer förutom central line stängt, och kommer ha det varje helg i några veckor framöver. Så mycket för helgdagsäventyr!

AARRGHH

Alltsååååååååååå TVÅ kvällar har jag nu tittat på klockan och insett att jag måste gå och lägga mig för att klara av morgondagen. Blir så less! Igår tittade jag på klockan under kvällen och såg av någon himla anledning att den var sju, och jag tänkte "skönt, då hinner jag diska och läsa min nya bok ett tag och gå och lägga mig i bra tid!", men när jag tittade på klockan några minuter senare så var den TIO!!!! Fråga mig inte hur jag kunde se så fel, men det gjorde jag i alla fall. Och så hade hela min kväll försvunnit!
Och nu slutade jag jobbade klockan åtta, så det är väl egentligen inte så konstigt att klockan har hunnit bli tio... men nu har den det i alla fall. Och jag är trött och mår ganska illa... Undrar om jag har ätit något galet. Imorgon är det i alla fall ledig dag och jag ska försöka hitta på något riktigt kul! Hoppas alla får en trevlig helg!

eeeeeh

Idag har det inte hänt så mycket spännande, så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om! Jobbandet gick braaa. Jag fick sluta tidigare och springa iväg till Camden Town för att gå på intervju för National Insurance-number. Det gick också bra, och jag får ett om 2-4 veckor. Sen gick jag och fick en tid på HSBC, så på måndag har jag ett brittiskt bankkonto också! Ikväll kanske vi ska med ut Mikaela från jobbet och hennes kompisar på någon sorts spontan utekväll. ANNARS DÅ?

tredje dagen (ledig)

Idag är jag alltså ledig från jobbet, tjoho! Vi har varit och inhandlat lite kläder åt Malin som hon kan ha på jobbet, lånat lite nya böcker på biblioteket och försökt fixa så vi får bankkonto. Vi hämtade ett brev från vår landlord för att intyga att Malin bor här, men på banken gjorde det tydligen ingen skillnad eftersom vi behövde ett brev från våra chefer. Nääähäpp. Så det är bara att ge sig tillbaka någon annan dag.
Imorn ska jag även på en intervju för att få ett National Insurance number, som man behöver om man ska jobba för att typ kunna betala skatt eller något sånt. Detta kan tydligen vara skitsvårt att få och ta flera månader, men jag hade turen att få prata med någon som faktiskt fattade något. Eftersom jag är EU-medborgare, har tillåtelse att stanna i landet så länge jag vill, har blivit anställd, och har någonstans att bo är jag fullt berättigad till ett NI-number. Så därför fick jag en intervju imorn. Mina rumskompisar har inte haft lika tur, och Malin fick ringa upp igen eftersom den första killen hon pratade med sa att det inte fanns några tider för en intervju på en månad. När hon sen ringde upp två minuter senare fick hon en tid på fredag, liksom. Helt knäppt. Så kundservice är inte direkt det bästa i detta landet, man måste verkligen veta vad man vill ha för att få hjälp.
-
Nu har vi varit och storhandlat och försökt få in alla våra matvaror i världens minsta kylskåp. Det är liksom det minsta kylskåpet möjligt och vi delar fem personer på det. Inte riktigt perfekt. Så vi har klämt in allt så mycket det går. Ikväll ska vi till Svenska Kyrkan och Ung i London-träff där det är spelkväll som gäller! Ska säkert bli mycket roligt. Imorn är det dock tillbaka till jobbet igen...

swenglish

Tänkte bjuda på några godingar apropå på svengelskan som uppstår när man pratar svenska hemma och engelska på jobbet. Idag skulle Roxy på jobbet visa mig hur man la fram bakverken så det såg snyggt ut.
Jag: Okay, so should I staple them together?
Roxy: ... Uhm, what?
Jag: ... ÖÖÖHH... I mean... Put them on top of each other?
Ja, man ska alltså stapla dom, INTE häfta ihop dom, Ingrid.
...
Sen stod jag och Roxy och gick igenom alla grönsakers namn och allt, och så fanns någon rotsak (kålrot, till och med) som heter Swede.
Jag: Haha, this is me!
Roxy: ... What?
Jag: I'm a Swede, this is a Swede, it's like me!
Roxy: Oh, you have those in Sweden?
Jag: No, I'M from Sweden, so I'm a Swede. This is a Swede. Like you, you're frooom... Russia?
Roxy: Romania.
Jag: Yeah, so that makes you a rome...anian... person... Uhm. Never mind.
...
För att höra mer Svengelska kan ni kolla den här videon som Olof skickade till mig igår! Den skrattade jag högt åt.
Och sen kom Malin in och skrek "KRÖGARPYTT!!!" och bet sönder förpackningen med tänderna, hahaha.
(Om någon undrar varför jag gör punkter eller streck här och var är för att min dator har krupp och inte vill göra ordentliga mellanrum mellan styckena. Så därför gör jag små tecken bara för att det inte ska bli så mycket text och bli lite lättare att läsa. Thank you for your understanding and have a nice day.)

andra dagen på jobbet

Andra dagen på jobbet har varit lite bättre. Jag jobbade inte i restaurangen idag, utan nere i butiken och fick stå och göra take away-mat och stå i kassan. Det var mycket lugnare och trevligare, och mycket mindre som kunde gå fel. Dessutom är det en kille där som ser ut om Tayyyye Diiiiggs. Googla honom om ni inte vet vem det är.

NOG OM MIG, VI FICK PRECIS REDA PÅ ATT MALLE HAR FÅTT JOBB PÅ EN KLÄDAFFÄR SOM HETER WHISTLES!!!! Ikväll blir det firande, SATAN!!!! Båda har fått jobb inom två veckor, helt jävla sjukt. Fan vad vi äger, VILKEN FRAMGÅNGSSAGA!

MALLE KAN DET DÄR MED ATT HÅLLA MÅNGA BOLLAR (eller lussebullar) I LUFTEN!!

första dagen på jobbet

Första dagen på nya jobbet har kommit och gått, och jag vill inte att det ska komma fler såna här dagar!!! Har känt mig bra gråtfärdig hela dagen, riktig himla bajsdag har det varit.
-
Det börjar med att släpa sig upp 05.30 på morgonen och vara på jobbet 06.30. När jag kommer dit, glad och spänd och redo att hälsa på alla, blir jag rejält tillrättavisad om att det är tänkt att jag ska vara ombytt och färdig för att jobba 06.30, inte komma dit då. Oops, sorry. När jag faktiskt tittade förbi igår och frågade om jag skulle tänka på något speciellt inför idag kan dom väl kanske ha nämnt det? Nåväl, den svenska tjejen Caroline som jag ska jobba med under dagen kommer också sent, och nämner att medans jag är på probation borde jag komma i tid (jag har tre månaders prövotid, vilket kanske är ganska självklart, men som dom aldrig har nämnt förut).
-
Vi sätter igång med det hela, på mornarna har vi alltså två timmar på oss att preppa allt, och då är det MYCKET att komma ihåg. Fy, mitt huvud snurrade. Efter ett tag märker Caroline att jag har nagellack på naglarna och ringar på fingrarna, och säger att hon ska försöka prata med chefen om att jag kommer undan idag, men att jag fixar det tills imorn. Nej, den gubben gick inte, och jag blir hemskickad för att ta bort nagellacket och lägga undan ringarna. Mina ringar är verkligen superviktiga för mig, har inte varit utan ena ringen på ett år, och jag har knappt kunnat tänka tanken på att inte ha det. Därför blev det en liten gråtfest när jag snabbt var hemma och träffade Malin, men sen var jag tvungen att springa tillbaka till jobbet. Det högg verkligen till i hjärtat varenda gång jag kände att ringarna var borta, och var nära gråten så gott som hela tiden.
-
Sedan har jag haft känslan hela dagen av att jag är ett stort jävla spån som inte fattar någonting. Jag hade samma känsla när jag började jobba på Paus i höstas, men det var verkligen en stor skillnad att få komma hem till Björn och min vackra lägenhet på Grubbe, och att komma hem till ett kollektiv där hälften ändå är borta (inklusive Malin, min klippa, som är på ännu en arbetsintervju) och det inte finns någon mat. Och ingen familj i närheten och ingenstans att fly. Och just nu har jag ingen alls att prata med, så det är väl därför jag spyr ut allt på bloggen.
-
Jag vet att det är tänkt att man inte ska kunna något första dagen, eller till och med första veckan eller månaden, som man jobbar på ett nytt jobb. Dock känner jag att det är stor skillnad här. Caroline som har tränat mig idag och på provjobbningen är jätteschysst och ärlig och sådär, medans chefen som jobbade idag pikar mig för att inte kunna saker, när både jag och Caroline har påpekat typ tjugo gånger att det är min första dag. Jag har kommit över den här känslan förut, men som sagt var det helt annorlunda situationer och förutsättningar då. Nu känner jag bara att den här dumma känslan äter upp mig inifrån.
Jag vill verkligen inte gå tillbaka imorgon, men jag har bestämt mig för att ge det i alla fall två veckor. Känns det fortfarande som idag kommer det nog vara slutet på den historien och förhoppningsvis början på en annan.
-
Ugh. Självförtroendet som nyligen var på topp ligger i sopkorgen just nu.

Brick Lane

Nu har vi alltså kommit hem från en dag i östra London, bortanför Liverpool Street. Det var alltså där vi hade tänkt bo först, men nu känner jag att jag mer har hamnat rätt här i Notting Hill än i östra delen... Många hus var fallfärdiga och jag kan bara tänka mig hur mycket droger som cirkulerar där. Eller ja, det finns nog mycket droger här också, men ni kanske förstår vad jag menar med att stämningen inte kändes så jättemysig.
Här kommer i alla fall lite bilder.
Jag som tycker att typ gamla, stela, torra munkar är goda - kan ni tänka er hur goda NYGJORDA MUNKAR ÄR!??! My tongue died and went to heaven.
(Det var fem st för £2, alltså bättre än ICAs fyra för 20)
Så här mycket fick vi för £5 sammanlagt. Vi räknade avocadosarna (vad fan heter avocado i plural??), och det var 15 stycken. 15 stycken för £1. Och ja, pappa, jag vet, du hade ett avocadoträd på gården när du bodde i Afrika. Käften.

Söndag

Idag verkar det som om vi ska ta en lugn dag och sticka iväg till Brick Lane Market och området vi egentligen hade tänkt bo i innan vi fick den här lägenheten i Notting Hill, så det ska bli spännande! Imorn är det första arbetsdagen, jag måste hinna gå in mina skor tills dess... Skriver kanske lite mer ikväll, ha en trevlig söndag!

Scandinavian Kitchen

Idag tog vi oss till Scandinavian Kitchen i hopp om att ryktena om att dom sålde Marabou skulle vara sanna. Och VILKEN LYCKA!! Det var som att kliva in på ICA där hemma, alla svenska favoriter var samlade! Vi ville ta med oss allt, men som Malin sa: "Det är som att välja vilken av ens kompisar som ska dö... Det är omöjligt att välja!!"
Vi åt en liten "open sandwich", alltså MACKA!
Det blev knäckebröd (Wasa Sport, som ni kan se), leverpastej, nyponsoppa, krögarpytt, blodpudding...
Och till mig själv köpte jag Noblesse, Snören, Mariekex och tre (!!) marabou daim!! Mycket gott och välbehövt! Och då har vi varit här i inte ens två veckor, haha. Får se hur vi känner till midsommar!
Ikväll blir det Black Swan tillsammans med Alena, vår ryska (!!) rumskompis. Ja, vi fick reda på igår över en öl att hon är in fact RYSS och inte britt! Hon har bott i Leeds (bland annat gått på universitet i DURHAM, ALVA!) i typ åtta år, och pratar helt perfekt brittiska! Helt otroligt! Vi fattar det fortfarande inte. Hon kanske är en spion?

gött


FRÄSCH

Har nu avslutat min nästan tre timmars långa promenad runt sydvästra London. Startade härifrån Notting Hill, ned till Kensington Garden, Hyde Park, Green Park, Buckingham Palace och sen hem igen. Dock tjyvade jag lite och tog tuben hem. Men jag fick faktiskt skavsår, och då hade jag ändå gått i typ två och en halv timme, så det gör inget.
Men jag har haft en riktigt skön dag hittills. Musik i öronen, vackert väder och alldeles yr av lycka. Om jag hade haft en Boston Terrier bredvid mig hade bilden varit komplett!
Här kommer lite bilder.
Ett monument för Prins Albert, mittemot Royal Albert Hall, där för övrigt Cirque de Soleil uppträder!!! Det skulle äga att få se det, men biljetterna kostar väl snor!
Som ni ser var det riktigt fint väder, men jättekallt - HELA EN MINUSGRAD!
Och i Hyde Park köpte jag en chokladmuffin (jag förtjänade det), och det var typ den godaste muffinen (muffinsen?) jag någonsin mött! Den var helt perfekt saftig, med chokladbitar och typ CHOKLADSÅS (?!) inuti!! Den var så god att medans jag åt den så önskade jag att jag kunde äta den MER! Herregud!
Så om ni kommer till Speaker's Corner någon dag kan jag rekommendera chokladmuffinsarna där.

ledig daaag

Hade en fruktansvärt härlig dag igår, med långpromenad, bra bok och en ännu bättre film att avsluta kvällen med! Så jag tänkte försöka mig på det där med motionering igen, det var kanske där all lycka låg?
Eftersom jag börjar jobba på måndag tänkte jag ta vara på en av dom sista dagarna HELT ledig, och utforska London lite. Så jag lär försöka ta mig bort till Hyde Park där jag tror att jag aldrig har varit. Sen vill jag typ stå och glo på Buckingham Palace, jag har insett att jag är fånigt fascinerad av kungafamiljen. Ikväll eller imorgon ska vi också på bio igen och se Black Swan med Alena, vår brittiska rumskompis!

The green hornet

KAN ALLA BARA SE THE GREEN HORNET??? Jag och Malin har kommit fram till att det var ett bra tag sen man såg en sån här bra film - så det är bara att ni går och ser den! Bra action, riktigt bra skämt, man måste älska Seth Rogen och Christoph Waltz... Ack. Jag vill se den igen?
Tack universum för en bra dag!

Skön dag

Det blev en lugn dag idag. Inget Westfield, eftersom Malin fortfarande kändes sig för sjuk för att gå ut. Så då bestämde jag mig för att gå en liten promenad till biblioteket och kirra lånekort. Notting Hill Gate-bibblan är stängd i flera veckor för renovering, så det blev en ganska lång promenad, ända ner till Kensington High Street och biblioteket där. På vägen hittade jag även ett H&M och Ecco, så då köpte jag arbetskläder ändå!
Det blev inte så mycket spännande, utan endast grejer till jobbet: svarta byxor och vita tröjor. Allt gick på £60.
Köpte riktigt fina skor på Ecco, £65. Dessa kommer jag nog kunna leva i, riktigt bra kvalité!
Jag lånade boken Past Mortem av Ben Elton (författare till Mr Bean, Blackadder och regissör av Queen-musikalen!) och köpte en Vogue-tidning till sjuklingen Malle.

pizzaaa

Igår firade vi med dyrpizzan från Domino's, och idag blir resterna lunch/frukost.
Idag ska vi tillbaka till Westfield-gallerian för att ladda upp med svarta byxor, vita tröjor och bekväma, svarta skor, som hör till min  arbetsuniform. Jag måste köpa mina vita tröjor själv, och dom måste vara långärmade, eftersom jag måste täcka min tatuering. Lite småtråkigt, men samtidigt visste jag att jag skulle vara tvungen att göra det i vissa tillfällen när jag skaffade den och valde att sätta den på underarmen. Nu tänker jag dock bara på sommaren, när det lär vara vaaaarmt, och jag måste ha långärmat...
Avslutar med en ytterst relevant video!

britterna kan det där med reklamer..

Jag har ju ingen TV här i lägenheten, däremot sitter jag på Channel Fours "Four on demand" och tittar på "tv" där. Det är ju mycket mindre reklam, men ändå lite grann, alltså samma som i Sverige. Hur som helst så gillade jag den här reklamen, den fick mig att skratta:
Och sen är det en reklam för Tena Lady som typ får mig att gråta. Jag hittar inte reklamen på Youtube (bara på polska), men den går ungefär så här:
"What's the first thing you notice about me? Is it my piercing green eyes? Or perhaps my impressive salsa moves? Well, it certainly won't be my occasional bladder weakness! Tena Lady - the last thing anyone will notice."
EUW och LOL samtidigt!!! Jag hatar den så himla mycket, får mig att skratta och gråta samtidigt. Så himla konstigt och äckligt sagt. Jag hatar Tena Lady nu.

HIRED!!!!!

YESSSSSSSSSSSSSSSS, jag fick jobbet på Daylesford Organic!!!!!!!! Det var ett av jobben jag sökte på FÖRSTA DAGEN, och jag fick det!! AWESOME-SAUCE! Var som sagt och provjobbade idag, det gick skitbra, och nu ringde hon och sa bara direkt typ "Hej, tänkte bara berätta vilka tider du ska jobba nästa vecka", sååå. HAPPY!
Just nu sitter jag och Malle och firar med Domino's pizza (svindyr men svingod pizza), och imorn blir det ännu mer firande med The Green Hornet på bio! HAPPY HAPPY HAPPY HAPPY!

VÄNTAR

Har precis kommit hem från provjobbningen, sitter just nu och spänt väntar på besked... Titta in senare ikväll så har jag förhoppningsvis fått ett svar...

provjobb snaaart

Sitter och preppar lite för provjobbet på Daylesford om en dryg timme. Till lunch/frukost blir det lite överbliven (efterbliven?) köttfärssås. Hade tänkt äta det på macka, men sen såg jag att brödet vi hade köpt gick ut för en vecka sen, alltså typ innan vi köpte det. Och ändå hade dom det ute i butiken, liksom. Vi har sett det flera gånger att saker som kött och grejer har gått ut för några dagar sen, men ändå säljs i butiken. Helt sjukt.
Sedan är jag fruktansvärt besviken på Londons biografer. Det finns fett många biografer här, bland annat två stycken bara i Notting Hill, men ändå visas det bara typ tre eller fyra filmer. På alla hemsidor är programmen typ "Mon-thu: The next Three Days/bjäbbjäbb", och så visas INGA andra filmer på hela veckan?!?! Dessutom är det många som har STÄNGT på helgerna!! Jag blir sjukt besviken eftersom jag vill se både The King's Speech och The Green Hornet som har kommit ut, men dom verkar inte visas någonstans. Himla skitbio.

hahaahah åååh

Åååh, jag är på sådär trött humör och irriterar Malin.
Så här fin var hästen som jag fick idag som tack för hjälpen! Det + £50!
Hästen mumsar på Malins dumma finger!!

TJOHO!

Jag förstår att ni är nyfikna nu, vaaa?
Intervjuerna gick bara bra! Norrlänningen Kajsa på Smålands Coffee sa att hon tyckte om mig, och imorgon får jag veta mer hur det gick där. Det var bra arbetstider och verkade riktigt trevligt, dock är det en ganska bra bit ifrån mig och timlönen är £5,80, så inte sådär idealt...
Jag kom precis hem från den andra intervjun på Daylesford Organic, och den gick OCKSÅ väldigt bra!! Ska dit imorn och provjobba i två-tre timmar, och efter det verkar jag få veta om jag har fått det eller inte! Fördelarna med det jobbet är att oddsen är NAJS (dom ska fylla två platser och har bara intervjuat mig och en till tjej...), det ligger typ fem minuters promenad härifrån, lönen är ganska bra på lite mindre än £1000 i månaden (+ konstant bonus i slutet av varje vecka och dricks!) och man får 50% rabatt på maten om säljer där, vilket är naaaajs. Några nackdelar kommer jag typ inte på, så jag hoppas verkligen att jag får det jobbet!!
Allt som allt är jag väldigt nöjd med dagens bravader, och jag tror att jag imorn kommer att ha ännu mer spännande att berätta om efter att ha provjobbat! Tack för alla lyckönskningar, förresten! Det är säkert det som har hjälpt mig!

Renassaince Life

Idag har försäljningen gått riktigt bra, faktiskt! Jag fångade någr beställningar, och bland annat fick vi ta emot en beställning från Harrods!! Så riktigt spännande att kunna säga att märket säljs på både Harrods och Selfridges. Jag tror Linnea, som hon heter, är riktigt nöjd med mig. Om jag har tur får jag en liten bonus imorn, då det är sista dagen. Hoppas hoppas!

Malin är fortfarande sjuk (om inte sjukare), och jag håller mig på avstånd eftersom jag inte vill ställa in mina INTERVJUER imorn. Är inte så jättenervös, jag försöker tänka att jag bara ska vara mig själv så går allting bra. Typiskt mig att istället oroa mig för vad jag ska ha på mig för kläder, som om det är viktigast?
Annars springer jag ärenden till Boots, som är typ som Apoteket. Har köpt lite medicin åt Malleballe och också lärt mig att här heter Libresse Bodyform och Axe (uttalas som Gimli från Sagan om ringen säger det) heter Lynx. Lite knäppt.
Kände mig för övrigt som världens Londoner när jag imorse skulle ta tunnelbanan och hoppade in i vagnen preci när dörrarna stängdes utan att röra en min. Jäääh. Dessutom har jag äntligen lärt mig att titta åt höger först när jag kommer till ett övergångsställe. Inte så mycket jääh, men lite mmhmm.

Jag lever!

Efter att ha snittat typ tre inlägg om dagen i en vecka nu, så blir det ovanligt med detta som kommer som sent. Oh well, det beror på att jag för en gångs skull varit upptagen!
Jag har stått och delat ut broschyrer på mässan Top Drawer i Earl's Court Exhibition Center hela långa dagen. Jag har hjälpt en tjej som heter Linnea som har ett eget företag som heter Renaissance Life (som jag sagt så många gånger idag att jag knappt kan stava det längre). Kolla in länken, för det är verkligen helt sjukt snygga grejer som jag får vara med och sälja! Är mycket stolt faktiskt. Min stolthet hör också ihop med att jag hela dagen fått höra Linneas pris om att jag är den bästa försäljaren hon har haft! Jag har typ rodnat hela dagen! Sedan verkar det också vara så att hon ska anställa någon att sälja hennes smycken runtom i butiker här i London, och det verkar som om jag ligger rätt bra till.... Spännande! Nu hoppas jag på att morgondagen går ännu bättre än idag så att jag har en chans om jobbet! DESSUTOM råkar det vara så att Linnea ska ställa ut under London Fashion Week i februari, OCH GISSA VILKA TVÅ SOM SKA FÅ HJÄLPA TILL OCH SÄLJA SAMT FÅ TILLTRÄDE TILL FASHION SHOWS + ALLA KÄNDISAR OCH VIKTIGA PERSONER SOM SKA VARA DÄR?!?!?!?! JEPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DE KÄCKA TJEJERNA PÅ ALDRIDGE ROAD VILLAS!!!!!

Om det inte vore för att Malle låg i sängen med 38+ graders feber skulle hon nog kyssa mig. Jag måste vara hennes favoritperson just nu, haha!

Malles bilder igen

Här kommer bilderna Malle tog med sin kamera idag, lite snyggare än mina. Några har hon photoshoppat, några inte. Inte för att jag ser någon skillnad, men det är tydligen snyggt!
Pappa, dom hade typ ankkebab!! En bild bara till dig!
På Westfields hade dom MASSA lösgodis, bland naturgodis (JENNIE!!) och turskish delight och annat gott!

en bild

Nu har vi spenderat hela dagen med att försöka tillfredsställa Malins shoppingbehov. Vi åkte till Borough Market vid London Bridge och gick länge och dreglade över alla godheter som fanns där. Det slutade med att jag köpte några vitlöksfyllda oliver, prosciuttoskinka och en mögelost - allt för under £20!! Jag vet att ost-snobbarna pappa och Josefin sitter där hemma och är sotis nu!!!
Det ska vi sitta och smaska på ikväll till lite vin, och sen blir det en klubb borta vid Oxford Circus.
Det här är tyvärr den enda bilden som blev bra nog att bjuda på idag. Vi såg Tower Bridge på långt håll. Men snart kommer bilder som Malin tog med sin systemis, dom blev då bra mycket bättre.
Sen åkte vi till Westfields köpcentrum i Shepherd's Bush. Där fanns det Polarn o Pyret och svenskt lösgodis!! Bra att veta.
Förresten äter Malin upp hela huset här borta. Jävla gris.

saturday, som man säger

Idag är det lördag, och eftersom vi för det mesta söker jobb på butiker och caféer som brukar ha fullt upp under lördagar, anser vi att detta innebär helg även för jobbsökarna. När vi dessutom har landat både provjobb och intervjuer under nästa vecka så tycker vi att vi förtjänar att turista lite mer. Är man i London så är man.
Malle tar med sig systemkamerna, så det kommer nog upp lite snyggare bilder än mina senare ikväll! Hyggelig helg på er, som man säger på norska (enligt Frida i alla fall)!
Förresten kan var och en av er kolla in Fridas och tjejernas blogg nu när de är i Stavanger och jobbar! jaergata.blogg.se heter den och får mig att skratta högt var dag!

dåliga nyheter

Här på Aldridge Road träffs vi av både bra och dåliga nyheter. Malins morfar har insjuknat hemma i Skellefteå, så därför stannar vi hemma ikväll och väntar på nyheter. Eftersom vi inte har någon TV ska vi försöka oss på att se någon film i dålig kvalité över internet. Wish us luck!

Budgetkväll

Nu är det ju så att vi måste tänka på våra utgifter här i London. Men det behöver väl inte vara så farligt att ha en budgetkväll? Ni förstår, i London pågår det ganska mycket grejer. Till exempel så har jag precis skrivit upp mig på en gästlista för att gratis få komma in på "one of the hottest clubs in London". Gratis. Och om jag och Malle kör på nykter kväll så har vi en ganska hyfsad budgetkväll fixad! Nu ska jag bara övertala Malle att hänga med också, men det ska väl inte vara så svårt!

Portobello Road

Efter nyvunnen energi efter dagens lipande, bestämde jag mig för att gå ut på en liten promenad här i området. Jag kände att det inte passade sig att säga att jag bara suttit inne hela dagen, liksom. Nu kan jag ju säga att jag har blivit dyblöt av regnet OCH landat två intervjuer och ett tillfälligt jobb!!!!!! Mycket produktiv dag, jag kanske ska stanna inne lite oftare?
Hur som helst, gick ut för att vara lite duktig och gick ner på Portobello Road eftersom jag hört att det är lite smygmarknad idag. Lyckades fynda 1lb potatis (alltså 0.45 kg... google is your friend) för 60p, ca 6 SEK (den räknade jag ut själv), samt några knippen broccoli, en limpa bröd och lite morötter. Allt för under £2. Så till Portobello Road bär det nog av oftare i fortsättningen.
Så här fräscht såg det ut!
På vägen hem började det dugga, men jag tänkte äh, det här kan jag väl gå i. När jag är mitt i bostadsområdet, utan NÅGOT skydd som helst, börjar det ÖÖÖÖÖÖSREGNAAAA. Alltså jag skojar inte, det hälls typ från himlen, det börjar åska och blixtra, och sedan börjar det hagla. Helt jävla sjukt. Så här såg jag ut når jag kom hem.
Mikket fräscht. Och jag som struntade i att duscha. Kanske är det Guds sätt att säga att han kan känna lukten av mig ändå härifrån?
Nej, nu ska jag snart börja laga lite mat åt min working girl som snart kommer hem från första provjobbardagen!

TVÅ intervjuer?!?

Vad tusiken händer???!?!? Jag stiger in från en rejält regnig promenad på Portobello Road, plötsligt ringer telefonen. Jag är alltså kallad till en TILL jävla intervju, också den på tisdag!! Denna gången på Daylesford Organic, en sorts affär och café i ett. Väldigt, väldigt mysigt. Det ligger här på Westbourne Grove, alltså runt hörnet från mig på en ganska stor shoppinggata. HELT OTROLIGT, nu måste väl något fastna??? Jag hoppas då verkligen det.

INTERVJUUUU

YESSSSSSSSSSSSS, Jag har landat en intervju på Småland Coffee, ett svenskt café här i London, Waterloo. Som jag sa i mitt tidigare inlägg så skulle jag förmodligen må bättre senare på dagen, och det GÖR JAG! Imorse mådde jag ju dels dåligt pga hemlängtan (men ett Skype-samtal från Linn och Ellen och mamma), men också för att jag kände mig så hopplös för att jag inte hade något att göra. Nu har jag dels fått nån sorts aktivitet att få dela ut broschyrer på någon sorts modemässa för ett svenskt smyckesföretag under tre dagar, start på söndag. Jag får £20 per dag + ett presentkort på £100 på deras hemsida! Så det är ju i alla fall nånting!
Och sen på tisdag 11.30 ska jag alltså på en intervju på Småland Coffee!!!! Jag blev medlem i en facebookgrupp för Londonsvenskar, där hade någon skrivit om att dom sökte jobb på Småland Coffee, så jag mailade dit typ igår, och idag svarade om och ville bjuda in mig till intervju! Så på tisdag smäller det, oj oj oj.

mindre glad

En del kanske tycker att man inte ska hänga ut sig för mycket på bloggen, som nu närmare 40(!!) personer läser varje dag. Jag känner att det är klart att man ska vara försiktig med vissa detaljer (för er som hängde med under Frankrike-resan för två år sen vad jag menar), men samtidigt är jag ju en sån som mest bara skriver om när jag är glad, så varför inte skriva om när jag är mindre glad?
Idag går jobbsökandet trögt på grund av just det, mindre lycka. Hemlängtan har slagit till ganska hårt här på förmiddagen, vilket var första gången för mig här i London. Om några timmar ska Malin iväg för att provjobba på en klädbutik, och jag kunde inte vara gladare för hennes skull. Men jag kan fortfarande inte bli av med tanken om att jag då kommer sitta här i lägenheten ensam, alternativt gå ut på gatan ensam, för att leta jobb och känna mig avspisad. För avspisningen känner man av nästan varje dag, även om jag knappast är en erfaren jobbsökare. Alla säger flera gånger "Då ringer jag dig i eftermiddag om du går vidare till intervju", och sen när dom inte ringer så vill man bara tro att dom inte har hunnit och ringer imorgon, bara för att inte tänka att det var ännu ett jobb man inte fick. Vi skämtade igår om att jag nästan vill gå tillbaka till affären och be om mitt CV tillbaka, för det kostar fan multum att skriva ut här, haha.
Jag vet, jag vet, jag har det bra som jag har det, och jag har fortfarande bara sökt jobb i typ... två-tre dagar? Men ibland kan jag verkligen bara känna att jag bara vill vara hemma hos mamma eller pappa, få prata obekymrat med mina syskon, skratta åt fånigheter, DRICKA KRANVATTEN OCH INTE BEHÖVA ANSTRÄNGA SIG FÖR ATT INTE SPY UPP DET. Åh, kranvatten, how I miss you.
Om några timmar kommer jag, förhoppningsvis, må lite bättre, för jag har redan bestämt mig för att gå ut på Portobello Road igen och muntra upp mig lite medans Malin är borta. Men det finns väl någon där hemma som vill Skypa lite med mig? Av 40 pers kan väl någon Skypa lite?

Sexy Bitch

För er som inte vet vad Sexy Bitch är för låt (som jag pratar mycket om i förra inlägget) så har ni den här:
Det är partylåten numero uno då Malin och Becky crankade den som tusiken i våras/somras. Så jag förknippar den väldigt mycket med typ studenten och sådär, då det blir lätt party när den börjar spelas. Den är väl ganska skön?

Första utekvällen

Igår blev det en liten halvspontan utekväll med start på Aldridge Road Villas. Egentligen hade vi ju planerat med våra rumskompisar att gå ut ikväll, fredag, men sen skulle en av dom åka hem till Sverige under fredagen, så vi flyttade det till igår istället. Rumskompisarna, Miranda och Fredrika, är ena festglada tjejer och började förfestandet redan vid tretiden på eftermiddagen. Jag och Malin är väl inte riktigt så rutinerade, så vi stannade hemma ett ganska bra tag och gick inte ut förrän vid nio. Ungefär så här gick tankegångarna under dagen:
"Nääe, men guud, orkar vi gå ut? Ska vi? Näeejjj, vi städar lägenheten istället... Nu då? Ska vi ut? Men näe, vi orkar inte... Eller?" och någon timme senare "men VAFAN, vi är ju i LONDON!! *crankar Sexy Bitch*"
Tänkte visa upp mina julklappshandskar jag fick av min käre broder!
Vi hamnade på en tunnelbanestation som hade lika många trappor som Sveriges högsta fyr (enligt Malins pappa). nämligen...
Jepp. 193 trappsteg. Det tog oss en tid, och idag känner jag av det i benen.
Eftersom tunnelbanan stänger klockan 00.00, så håller inte utekvällarna på så länge, och det är väl därför många börjar förfesta tidigare. Dock kände både jag och Malin att det här passade oss lite bättre, så vi var hemma innan tolv och låg i sängen till halv ett. Ganska skönt, faktiskt.
Vi mötte upp Miranda och Fredrika i Covent Garden på en bar som heter Road House. Det var faktiskt riktigt härlig stämning där, men det kanske beror på att det var Happy Hour och drinkarna kostade £5 och dom hade shots som smakade bubbelgum.
Malin och Miranda
Från vänster: Svensken Madde, rumskompisen Fredrika, Malle, rumskompisen Miranda.
Vi stannade där en liten stund, men kände att vi hellre ville dansa, så vi fick instruktioner om hur man skulle ta sig till ett dansställe som heter Los Locos som skulle ligga i närheten. Efter att ha virrat runt ett tag hittade vi stället. Vi kom in gratis och tänkte "YESSSS, vi är heeetaaa" (med ljus röst betoning på "heeetaa"), men när vi gick en trappa ner var det INTE EN KOTTE DÄR. Alltså, det är inte en överdrift heller, det var inte en enda person på hela stället. Det stod en tjej i baren och en kille i DJ-båset, and that's it. Vi tänkte att det var tur att vi fick gratis inträde, annars hade vi ju smällt av. Hur som helst gjorde vi det bästa av situationen, önskade Sexy Bitch av DJn och dansade alldeles själva på dansgolvet. Dom måste ha trott att vi var höga eller något, när vi knappt var berusade.
På grund av att vi var helt ensamma tog vi en hel del knäppa bilder. På inrådan av Malin kommer dessa bilder nog aldrig se bloggens ljus (eller vad man ska säga), men här är någon i alla fall.
Denna gick Malin med på att lägga upp bara för att visa att det faktiskt var helt tomt.
Lägger upp en mindre smickrande bild på mig också, så Malin inte blir ledsen över alla fula bilder på henne, haha.

Royal Post Office

Damerna på Aldridge Road Villas har fått sin första post!! Ett paket från ELF!
Detta blev vad jag och Malin beställde från sidan med det billiga sminket:
Från vänster: Mango Madness, Light Red, Fuchsia, Mint Cream. Jag tror Fuchsia blir första ut för mig! Malle har redan kladdat på lite Mint, hon.
Till mig själv beställde jag ett "starter kit" med mineralsmink, så jag fick foundation, concealer och blush + två borstar för £15, samt två mineralögonskuggor, en eyelinerborste och ögonskuggeborste. Så nu har vi det uppdaterat i sminkväskan!

Lite shopping...

Vi började dagen på Portobello Road. Där fanns det tyvärr inte jättemycket jobb att söka sådär, men det var trevligt ändå. Dit kommer vi nog gå igen på lördag när det är stor marknad med mycket folk, säkert lite roligare då. Vi hittade i alla fall den här grafitti-målningen längst upp på ett hus.
Den fick mig att småle.
Så här såg Malle ut inför sin intervju.
Och den är capen köpte jag på Top Shop.
Det var faktiskt mitt första köp i klädväg, så jag är lite nöjd med mig själv. Dessutom behövdes det en ny jacka, för det är sjukt varmt här. Riktigt behagligt väder hela tiden, till skillnad från Sverige. Tyvärr har vi ingen termometer, men jag skulle tippa på i alla fall över 10+. Ibland blåser det lite, men aldrig speciellt kallt.
Hur som helst var det här en välbehövd investering, dessutom tycker jag att jag faktiskt ser riktigt London-smart ut (smart som i snygg, inte smart som i klipsk) i den!
Nu blir det lunch (tortellini)!!!!!!! Hungrig.

förberedelser

Just nu är det stor förberedelse för andra jobbsökardagen här i London. Malle taggar för sin intervju om dryga två timmar, och innan dess ska vi hinna med Portobello Road. På morgonen nu fick vi vårt första paket levererat till dörren från Elf!! Vad det var för spännand får ni se senare. Nu ska vi bege oss ut!

matdags på Aldridge Road Villas

Jag och Malin har precis gjort vårt första hemlagade mål mat i denna lägenhet på Aldridge Road Villas. På något sätt måste man ju underhålla sig på, så här kommer lite bilder!
Man måste spara överflödet i nyinköpta matlådor...
Vilken tur att jag har en rumskompis som gillar att diska!!!!
Nu ska vi göra oss i ordning för Ung i London-träffen på Svenska Kyrkan!

en del avklarat

Nu tror jag första jobbsökardagen är avklarad. Visst, dagen är inte slut, men man orkar inte gå hur länge som helst, people!! Vi delade upp oss från första början, Malle sprang ner på Notting Hill Gate och till Harrods/Kensington nånting (där hon faktiskt landade en intervju!!), jag tog mig runt i området vid Westbourne Grove. Där fick jag bland annat en application form för Starbucks och jag lämnade in mina CVn till lite olika butiker, bland annat Planet Organic som är den enda matbutiken i London med organiska råvaror. Jag fick ganska bra napp på ett jättemysigt litet café som hette L'Etoile, jag pratade en stund med kvinnan där och hon sa att hon skulle ringa mig i eftermiddag, så jag håller tummarna!

Jag kikade också förbi på Svenska Kyrkan här i London. Jag och Malin ska dit nu ikväll på Ung i London-träff, och sen brukar man tydligen ta en öl på puben mittemot kyrkan tillsammans med gruppen. Vår tredje rumskompis, Fredrika, kommer också hem ikväll, så vi kanske tar en öl med dom också. Så ikväll blir det öl, verkar det som...
På fredag blir det första utekvällen! Miranda och Fredrika (rumskompisarna) hade några svenska kompisar som var här och hälsade på, så vi skulle hänga på dom. För förfest här och sedan ut på någon pub i Covent Garden, tror jag det blir.
Så här kunde det se ut i somras! Nu ska vi bara förflytta oss några hundra mil söderut så får vi fredagen! Lär komma bilder då också!

Nu börjar allvaret

Nu börjar alltså allvaret. Imorn ska vi börja söka jobb som galningar. Det är så svårt att veta om det är lätt att få jobb eller inte, eftersom alla berättar så olika hela tiden. Till exempel så fick vår rumskompis Miranda jobb idag på en bar, och hon har varit här i någon månad. Men sen verkar det inte som att hon inte har sökt så många jobb, utan tagit det lugnt och så där. Så det är verkligen svårt att bedöma.


Hur som helst, imorn har jag tänkt börja söka här runtomkring i Notting Hill, för här finns det ganska bra med caféer och butiker. Jag har ju inte jättemånga CVn utskrivna, men det ska vi nog kunna fixa på Svenska Kyrkan imorn, så tills dess får jag hålla till godo med det jag har! Sedan lyder planen att om jag inte får något napp här i Notting Hill kommer jag nog sätta mig på tunnelbanan, hoppa av vid varje stopp och söka där runtomkring, allt för att det ska bli så nära till jobbet som möjligt. Hotell och liknande kommer jag nog scouta på internet innan jag går ut och söker, och det får nog bli över hela stan. Förhoppningsvis får jag väl napp någonstans så att jag inte behöver utöka sökning mer än så, hehe!

Bjuder på några fler bilder från idag.


Jag leker Freddie framför Queen-musikalen.

Jag utanför vår port. Det är rådrygt, det är inte ett vanligt lås, utan ett hänglås som är jätteklurigt att lsa upp.

Jag som låser upp porten (det här är som en liten berättelse!!)

Jag som låser upp vår dörr (man har inget handtag på dörren, utan man har som bara nyckeln. Så glömmer man den är man fucked)

Jag som förstör Malins alla bilder, hahahahahaha.
Nej, nu blir det susselulla!

Malles bilder

Här kommer några av Malins bilder. Som ni kanske ser har hon en lite bättre kamera än jag, men man skall icke vara bitter! Man tager vad man haver, smaken är som baken osv osv.

Turistdag idag

Idag har vi unnat oss en liten turistdag här i London. Imorn börjar allvaret med jobbsökandet, samt en Ung i London-träff på Svenska Kyrkan!
Idag började vi i alla fall med att träffa vår landlord, Gianluca italienaren, och betalade the security deposit. Där rök lite pengar, men det var ju väntat. Det hela gick snabbt, och vi fortsatte vår dag nedför Oxford Street. Inne på Top Shop höll vi (jag) typ på att få hjärtklappning av att typ ALLT var snyggt, men jag lyckades gå därifrån utan någonting! Vi handlade egentligen bara på Primark, och där köpte vi ytterst nödvändiga saker till rummet, nämligen överkast och tupperware-lådor. Jag köpte mig en handduk också.
Nu bjuder jag på några bilder från min egen kamera, men snart kommer det några jag snor från Malle också.
Vi gick på British Museum och kollade in lite grejer.
Och ja, det kommer bara bli bilder på Malin, och Malin har bara bilder på mig. Deal with it!

Arrived in LONDON

TJOHO! Nu är vi alltså ÄNTLIGEN framme i London!!! När vi landade på Heathrow (Malin klarade sig bara bra under hela flygresan!) tog vi direkt en taxi eftersom vi inte orkade med att hamna vilse på något sätt. Väl framför lägenheten kom vår rumskompis Miranda, en annan svensk, ut och mötte oss och visade oss in i lägenheten. Den ligger på markplan, och är väldigt, väldigt liten. Vi har dock det största rummet, och om man möblerar om lite grann får man nog plats med en madrass på golvet! Det luktade sjukt unket när vi kom hit, men efter att ha tänt ett av Malins doftljus blev det genast lite mer behagligt.
Glada tjejer på planet. Klaga inte på Malle, hon var nog ganska rejält rädd där, skulle jag tro!
Hur som helst, när vi väl tittat runt i lägenheten (vilket inte tog lång tid), började vi packa upp för att göra oss mer hemmastadda. Så nu är väskorna undanpackade (står bakom en gardin eftersom vi inte har något utrymme under sängen och det inte finns något sorts förråd eller liknande) och alla kläder ligger ihopvikta i garderoben utan dörr. Öh.
Sen har vi också hunnit ta bussen ner till Notting Hill Gate för att fixa nya mobilnummer, äta lite middag och handla mat. Vi åt på McDonalds, och handlingen på Tesco var då inte fy skam. Vi handlade mat för kanske... 1-2 veckor för bara £32, alltså runt 350 kr. Så ganska mycket billigare än Sverige. Dock blev det väl ganska mycket typ... havregryn för att göra gröt och typ spaghetti, men det som förvånade mig mest var att vi fick 2x800g köttfärs för £6!!! Kan ju tillägga att ett pund är 11 SEK, så. Ja, vi är nöjda!
Imorn har vi bestämt oss för att unna oss en liten "turistdag", nämligen gå runt lite här i området och kanske åka ner på Oxford Street eller nåt och kolla shoppingen. Dessutom ska vi förbi till vår landlord och betala security deposit på runt 6000 SEK/person. På onsdag börjar jobbsökandet, och då ska vi också förbi på Svenska Kyrkan på en Ung i London-träff! Förhoppningsvis kan vi få träffa lite härliga personer där!
Ja, det kommer nog bli många bilder på Malin/mig själv med captions som "FÖRSTA ___  I LONDON!!". Vi kan inte riktigt fatta att vi är här, att vi kommer vakna i LONDON imorgon osv osv osv. Det hela är väldigt overkligt, men det känns fruktansvärt kul. Oj oj oj.
Justja, det här är mitt mobilnummer nu. Har inte aktiverat det riktigt än, men det blir väl senare ikväll, antar jag. Hur som helst använder jag INTE mitt gamla nummer (070-6309921), däremot har jag kvar det ifall jag kommer tillbaka till Sverige senare. Vill ni ha tag på mig eller SMSa eller något, så är det detta nummer som gäller: +0044(0)7856 073 308.
Juste, om någon vill kolla in Malins nystartade blogg NOT IN HELL (mitt påfunt, ganska fiffigt, va?) så kan ni kolla det på notinhell.blogg.se!

nervösa flickor

Just nu sitter jag och Malin och är ganska rejält nervösa inför morgondagen... Eller, Malin är väl mest nervös inför flygresan. Vi har precis fått tag i tjejerna som bor i lägenheten som ska möta oss imorn, och tydligen är det mögel i vårt rum och både toaletten och duschen är trasiga. Men tydligen är det inte så kallt inomhus, så det är väl ett plus i alla fall!
Just i detta nu sitter vi och försöker intala oss själva om hur coola vi är för att typ hålla magvärken och tårarna borta. Eller, Malin förlorade den titeln nu eftersom hon springer omkring och leker med ett modellflygplan och säger att hon kommer att sitta i det imorn. Ja, ja, det är ju bra att vi har varandra i alla fall. Herregud...

Bröllopsdagen

Idag är det bröllopsdagen. Dock har den precis börjat, så jag tänkte bjuda på några bilder från igår kväll istället.
Först åt vi middag bara familjen på någon krog här runt hörnet.
Brudgummen.
Olof kryper ner i våningssängarna här på vandrarhemmet och kollar in min coola dator. Vilken tur att jag tog med den, hoho.
Sen träffade jag Becky, Malin och Casper på en restaurang här i Gamla Stan för ett glas vin.
Vilken tur att både Malle och Becky har såna naturliga, vackra och inte alls stela leenden!

stockholm

Nu har vi alltså anlänt till Hufvudstaden och har till och med hunnit med lunch på Burger King och shoppat lite.
Ellen "Veggiestyle" Kling åt KÖTT för första gången på fem månader! Den lille hycklaren!
Olof var snygg i stormhatt på Beyond Retro.
Nu ska vi ta det lugnt i någon timme eller så här på vandrarhemmet i Gamla Stan, sedan ska vi ut och äta med pappa och Josefin. Ikväll blir det vindrickande med Becky och Malin, och imorn är det wedding time!

sista bestyr!

Imorgon 9.30 går planet till Stockholm, så nu springer jag omkring och fixar med de allra sista bestyren! Om någon skulle ringa mig nu och komma till mitt mobilsvar kommer dom få höra att jag är i London, men inte än! Planet till London går alltså på måndag förmiddag. Jag ändrade mitt mobilsvar nu för att folk som eventuellt ringer och försöker få tag på mig på mitt svenska nummer ska veta att jag inte längre använder det. På måndag kommer det första vi gör förmodligen vara att skaffa nya, brittiska SIM-kort, så jag skriver mitt nya nummer här på bloggen då!
Idag har jag spenderat sista dagen med mamma, vi var på IKSU Spa och körde lite ZUMBA. Det var väldigt kul, sen simmade vi och slappade i några olika pooler. Riktigt skönt eftersom jag nu stressar omkring som en liten... köttbulle. Och i helgen blir det alltså bröllopsfestligheter eftersom min käre fader gifter sig i storkyrkan! Jag tror det kommer blir mikket kul! Sen får jag ju hänga med Malle och Becky, också!
Nej, nu ska jag fortsätta fixa!

Att ta farväl

Usch, det är så fruktansvärt jobbigt att ta farväl av folk, som jag har behövt göra de senaste dagarna. Dessutom känns det väldigt mycket som att jag inte riktigt har fattat att jag kommer att åka om bara några dagar, och vara borta minst tre månader, kanske ännu längre! Därför tror jag att jag inte gör ett jättebra jobb på att ta dessa farväl, för det bli som "... jaha... hejdå, då... vi ses... eller inte... hehe... hej!", när många av dom förtjänar så himla mycket mer. Jag skulle vilja kunna ge långa kärleksförklaringar till allihopa, särskilt efter att jag har fått känna på så mycket kärlek de senaste veckorna. Så detta blir som det officiella avslutet, då jag tackar alla mina vänner för allt stöd jag har fått de senaste veckorna, allt intresse ni har visat för mig och mina London-planer (för det är väl allt jag har pratat om...) och för att det verkligen känns som att vi kommer hålla bra kontakt under den här tiden!
Så tack, tack, tack, och massa stora och underbara kramar till er alla!
Juste, och alla som följer den här bloggen har verkligen förtjänat gratis boende i London om ni någonsin kommer dit! Så hör av er!

CRED

ALL cred till Hanna Hörnberg som fixade min råsnygga header!!! Jag vet att jag är en vecka tidig med London-konceptet, men he är lika bra!
Här kommer lite fler snygga bilder på MOI som Hanna tog på  nyår. Den flickans kamera är då helt otrolig!






TACK HANNA!

RSS 2.0