SCHPARKEN

Jaaahapp, jag blev alltså inte långvarig på Daylesford Organic. Fick "sparken" idag, eller dom berättade att dom inte tänkte anställa mig "på riktigt" eller hur man ska säga. Jag hade ju inte skrivit på något kontrakt eller så. Ja, ja, jag är egentligen inte speciellt ledsen, jag trivdes ju inte så superbra där ändå. Hon som sa upp mig var i alla fall supertrevlig och försäkrade mig om att det inte var på grund av min personlighet eller att jag på något sätt hade gjort något fel, utan att dom trodde att jag inte riktigt passade in, och att dom behövde någon med mer erfarenhet och som lär sig snabbare, eftersom dom behöver någon som verklige kan jobba hårt osv. Jag kunde ju inte annat än hålla med, så det blev ganska smärtfritt. Dock var det lite kul att hon tog upp att jag hade sjukanmält mig på en helg, och att det visade på en lägre arbetsmoral. Jag hade alltså blivit matförgiftad efter att ha ätit en av DERAS mackor. LOL.
Nej, men hon var jättesnäll och sa att hon gärna var referens för mig, och att hon inte skulle nämna för någon framtida arbetsgivare att det inte hade funkat på något sätt, utan bara att jag letade efter heltid och att dom bara ville anställa deltid. Så det var ju väldigt schysst av henne.
-
Nu måste jag ju dock ge mig ut och söka jobb igen, men helt ärligt känns det inte som det värsta i världen. Ska höra av mig till dom ställen som ville att jag skulle komma på intervju tidigare, förhoppningsvis kan jag få napp där igen. Annars kan jag ju faktiskt använda mig av mina CVn som jag skrev ut för £40... Det enda är väl att det inte står att jag har jobbat på Daylesford på dom, men jag får väl typ... Säga det till varje person eller skriva dit det för hand eller nåt. Öh.
-
NU SKA JAG MÅLA PÅ ETT SKINANDE LILA NAGELLACK, DRA PÅ MIG MINA RINGAR OCH KAVLA UPP ÄRMARNA, FÖR INGRID KLING ÄR ARBETSLÖS IGEN!!
Visste ni att jag är skön som satan?

Ordbajsningar

ORDBAJSA HÄR, Y'ALL:

Ingen anonymitet, tack:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Ordbajsning:

Trackback
RSS 2.0