flyendes flickor

I helgen flydde jag och Ellen staden Umeå, och begav oss på en liten spontan roadtrip till Skellefteå. Där bodde vi självklart i farmor och farfars stuga, där ingen av oss nog varit speciellt myket de senaste åren. I alla fall inte lika mycket som vi var när vi var yngre. Det är det ultimata sommartillflykten, utan el och vatten, ungefär.

Jobbet är tråkigt som vanligt. Idag, måndag, var det till exempel inte EN enda person på kyrkan. Ingen som jobbade, ingen som besökte. Jag hade tänkt cykla hem och äta på lunchen, men jag kunde ju som inte lämna kyrkan helt obevakad... Det är typ psykiskt påfrestande att ha så tråkigt som jag har det under dagarna. För även om jag har det så tråkigt och gör så lite, så är jag fortfarande helt slut om kvällarna.

Sen kan jag ju även berätta, för den som orkat läsa så här långt, att jag har fått jobb till hösten! Jag ska jobba på Sibylla på busstationen, och har blivit lovad 75% eller mer. Det känns riktigt skönt, måste jag säga! Och det gjorde mitt val mellan jobb och universitet så mycket lättare. Jag ska alltså prova mina arbetar-i-crocs-fötter på en faktiskt arbetsplats, med en någorlunda stadig inkomst till mitt egna boende.

Jag bjuder på bilder:







jahapp, jahapp

Det blir inte så mycket uppdatering nu, eftersom jag sitter vid datorn på jobbet nästan hela dagarna, och när jag kommer hem vill jag bara INTE sitta vid datorn längre. Så då sitter jag vid TVn. Hehe. Jag vill inte riktigt uppdatera från jobbets dator, heller...

Hum hum hum, jaa, vad finns att berätta? Idag fyller Björn år. Jag gav honom en klocka, som jag tror han ÄLSKADE, middag och ett nallebud kom också under dagen. Nallebud är som att man skickar blommor, förutom att man skickar en liten nalle. För han är ju en björn. Hoho.
Sen har jag nog förmodligen fått jobb också! På Sibylla, vilket jag är evigt tacksam för. TACK JENNIE (Det var hon som kirrade). Det kommer en hyllning till dig snart.
Hur som haver ska jag få reda på hur många timmar jag kommer att behövas i höst, typ imorn eller så. Det känns faktiskt riktigt bra, ser fram emot att få jobba och typ... vara social. Det innebär alltså att jag inte kommer att plugga till hösten, och det känns okej. Om jag fortfarande är sugen på det om ett år så söker jag om igen. Annars kanske mitt liv börjar nu?

Annars annars annars då? Jag vet inte? Förhoppningsvis facial party på fredag hos Ricki, sedan utgång. Dessutom får jag min första lön nu också, så jag ska se till att köpa lite målarfärg och måla lite gamla möbler här hemma. Myzpyz. Jaja, hoppas ni är nöjda. Nu ska jag gosa lite med födelsedagsbarnet!

flytt på riktigt!

Ja, nu har vi alltså flyttat in helt och hållet, på heltid, 100% osv osv. Jag har plötsligt blivit superambitiös och börjat städa undan allt som finns att städa, bara för att jag vill ha ett rent och fint hem att visa upp för er, mina kära vänner! Det går bra att bo med Björn, och det är sjukt stor skillnad på att gå upp om mornarna när man vet att man kommer få gå och lägga sig med sin älskade igen till kvällen. Det lät grymt smörigt, men så är det! Däremot blir det lätt ensamt under kvällar som den här, då Björn jobbar natt. Men jag har hållt mig själv ordentligt upptagen, och  snart kommer lillasyster Ellen hit för att hålla mig sällskap under natten. Jag har inte riktigt vant mig vid den här lägenheten, det känns lite som om jag är på semester... Hur som helst är jag verkligen inte redo att sova här alldeles ensam.

Idag fick jag även reda på att jag har tagit mig in på kognitionsvetenskapliga linjen på Umeå Universitet. Det verkar vara mitt öde att gå på skolor som behövs förklaras, då ingen någonsin vet har vetat vart Västangård ligger eller vad UIG är för något. Kognitionsvetenskap är ett sorts beteendevetenskapligt program, med mycket psykologi och såna grejer, lite om hur människan och hjärnan fungerar. Yrken man kan bli, som jag är mest lockad av, är inom reklam och marknadsföring.
Dock vet jag inte riktigt nu hur jag ska göra med allt, om jag faktiskt ska plugga nu så här direkt på gymnasiet. Egentligen är det typ det sista jag vill. Eller, det sista jag vill är att gå omkring här hemma och inte göra något alls, och eftersom jag i nuläget inte har mycket till jobb, så lockar utbildningen ännu mer. Dessutom så är jag så sjukt taggad på just den här utbildningen, för den verkar så himla intressant. Jag har som gått omkring och tänkt "men jag skjuter på det ett år, sen pluggar jag. ÅH VAD JAG LÄNGTAR TILLS JAG FÅR PLUGGA KOGNITIONSVETENSKAP!", och sen blir det som... varför inte plugga det direkt, då? Stupid.

Ja, det är många tankar som rör sig i min hjärna. Någon som har några svar åt mig?

flyttflyttflytt

Nu är vi alltså mitt uppe i flytten! Jag, Björn och Ellen har städat ut Josefins lägenhet på grejer och möbler, vilket innebär att pappas lägenhet (jag vet inte vilken som är "min" lägenhet längre) är helt proppad med grejer som inte har någon plats. Och mer kommer det att komma, då pappa och Josefin har beställt en hel hög med möbler från IKEA som ska komma när dom, lämpligt nog, är på semester. Det kommer se ut som ett bombnedslag, kan jag lova.
Igår var Björn och Ellen så duktiga att de hyrde släp och körde fram och tillbaka och flyttade grejer och möbler. Jag jobbade, men tyckte det var nog så jobbigt att bära upp en helt enorm soffa uppför en relativt smal trapp. Fy bubblan. Men nu är det mesta på plats - soffa, köksbord, soffbord, stolar och lite andra smågrejer. Förhoppningsvis får vi flytta in och bo till helgen, HHIHIIHHIIH. Jag är så späääänd, det kommer bli skitbra!
Men innan dess ska dryga grejer fixas också, typ som att skaffa TV-abonnemang, hemförsäkring, bilförsäkring och sånt bajs. MEN JAG STÅR UT!

Förlåt för ett riktigt tråkigt blogginlägg, som alla säker spyr över som inte är jag. Det här är faktiskt skitkul för mig att skriva om, tro't eller ej!

uppdatering

Här kommer väl en liten uppdatering då! Jag jobbar på kyrkan som vanligt, så det är väl därför det inte händer så överdrivet mycket spännande saker som jag kan skriva om. Däremot kan jag ju berätta att Vickie har kommit hem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Även om jag ska försöka träffa henne idag, så kommer vi definitivt träffas imorn, för då blir det utgång med tjejerna! För första gången på ett år - hela originalgänget samlade! Det kommer bli sjukt kul, jag ser fram emot det! Dock hade jag hoppats på att få ha min fina, vita klänning, men... det är fel tid på månanden, if you know what I mean. Och ja, TMI. 

Sedan så har jag och Björn börjat flytta våra grejer till den nya lägenheten, så smått. Detta kommer pågå i cirka två veckor, då pappa och Josefin är på semester, men sedan är det inflytt PÅ RIKTIGT, och då kan ni alla förvänta er en facebookinbjudan till inflyttningsfiesta! Om du inte är en stalker som läser min blogg, för då har jag fan inte tänkt bjuda in dig.
Vi köpte ett köksbord, ett soffbord, lite porslin och en matta på expo igår. Där är det sjukt prisvärt, och för er som aldrig varit där eller avfärdat det som något sorts Rusta-liknande ställe, kan jag ju bara säga - NI HAR FEL! Expo ÄGER! Det är som ett najs, lite mer originellt IKEA, om jag får vara drastisk. I <3 Expo Stormarknad.

RSS 2.0