ROOMIE

Jasmine och killarna är mellan lägenheter, och eftersom de inte kan flytta in i nya lägenheten förrän nästa vecka så ska JASMINE BO HOS MIG I EN VECKA!! WOOOHOOO
Tänk att vi ska umgås varenda dag och kväll i en vecka nu, känns helt stört. Stört KUL! Fick en släng av "HIHIHI MIN BÄSTIS SKA SOVA ÖVER"-känslor och gjorde chokladbollar. Känslan förstärktes ännu mer av att killarna kom och lämnade av henne med hennes väskor och typ "ta hand om henne nu!", och sen lämnades vi ensamma hemma. Hihihihihi. 
 

bildbevis

Igår hade vi en rejäl, good ole fashioned utgång. Vi blev hela sex, fina tjejer som samlades här hos mig och sen dansade natten lång. Katarina som jag lärde känna på instruktörskursen i Motala tog sig hit från Varberg för att vara med, så det var skitkul! 
Jag var inspirerad av Carrie i Sex and the city och gjorde stort hår. Det blev ännu större än så här, tro mig. Gick lös med hårsprayen. Det var värt det, för jag var faaaaabulooouuuus. 
Jag har köpt ett ministativ till min kamera, så det blitte några gruppbilder. Denna var bäst. Det är som ett härligt gäng jag har fått ihop här, måste jag säga!
Så fab. 
 
Tidigare i veckan åt jag middag med Cissi innan vi gick och såg Django Unchained. Igen. Älskar den filmen lite för mycket. Det bästa jag har gjort på länge är att ha tomtebloss lite överallt, så att man då och då kan få spraka lite granna. Gör vilken kväll som helst till världens bästa. 
Och i måndags var vi tvungna att muntra upp oss själva med lite (läs:mycket) gofika och årets första semla. Så gott. 
 

skolstart

Nu har skolan satt igång igen, men hittills verkar det relativt lugnt. Har en föreläsning i veckan, och resten av dagarna är det filmvisning. Det innebär mycket fritid, jag som hade tänk att hjärnan skulle få börja jobba igen och håller på att bli lite uttråkad redan efter andra dagen! Jag kanske till och med kommer.... börja läsa kurslitteraturen!! VE OCH FASA!
Första kursen är fortsättningen på filmhistoria som jag läste i höstas, tror det kommer bli mycket intressant! Igår såg vi en rysk film som heter Och tranorna flyga, som handlar om ett ryskt par som separeras under andra världskriget. Den var rätt bra, väldigt fint filmad med handhållen kamera och sådär, men jag kommer nog aldrig vara riktigt bekväm med filmer där kvinnorna anses som sluga och djävulsgöra, och bara kan flämta NIET och luta sig mot en dörrkarm när dom håller på att bli antastade. Det tar som emot. 
 

the end of an era

Den här sista helgen av ledighet innan skolan börjar igen har, som tur är, varit fullpackad av skoj, och sånt gillar jag! I fredags gick vi på bio och såg Django Unchained, SÅ BRA!!!! Alltså har en fet ladyboner för all talang som stoltserade i den filmen, Tarantino är en jävel på att göra film, och han tillsammans med Christoph Waltz är ett fantastiskt radarpar! Den kan jag varmt rekommendera alla att gå och se. Jag älskar när man går på bio och ser en film som är så bra att hela upplevelsen stannar med en i flera dagar och alla drömmar går ut på att tänka ut ett liknande äventyr man kan vara med om själv. 
Igår hade jag öppning och jobbade i mången timmar, och på kvällen samlades gänget igen för att se på NHL av alla saker på denna jord. Amanda, Martin och Erik gillar alla hockey, så jag och Jasmine hängde på för sällskapet. Dock slutade kvällen med att Jasmine blev helt fantastiskt förälskad i laget Boston Bruins och är nu ett riktigt fan! Så jag var inte hemma förrän fyra inatt, bara för att hon var tvungen att se klart den där förbannade matchen med sina nya älsklingar. Men det var kul i alla fall!
 
Idag är dock lite mindre av en rolig dag, för det är Colins sista dag i mitt lilla hem! Han ska få gå vidare för att bo hos världens coolaste familj, bestående av min klasskamrat Johanna och hennes rågoa ungar (och man, säkert, men honom har jag inte träffat så jag vet ej säkert). Dock vet jag att han kommer få det bra där, och så kan jag ju komma och hälsa på! Men never the less, 'tis the end of an era!
 
(Skylten får sitta kvar, dock)

badhus och bajs (lyckligtvis inte tillsammans)

Idag är jag trött och blåslagen efter en dag på badhuset med Jasmine och Viktor. Det är verkligen helt sjukt hur roligt det är att bara få bada och ha kul som om man vore ett litet barn, det är tur att jag har vänner som gillar sånt också! Dock lyckades jag typ riva mig MELLAN SKINKORNA??? Förstår fortfarande inte hur detta kan ha inträffat, but if there's a will, there's a way. På vägen hem från badhuset hämtade jag upp min mobiltelefon från lagning, men tydligen har alla mina bilder (snyft) raderats, tillsammans med bara några telefonnummer? Så ifall jag av någon anledning frågar vem tusan du är när du ringer/smsar, ta ej illa upp. 
 
För övrigt går det bra med min vegetarian-utmaning!! Jag räknar dock inte i helgen då Amanda bjöd på kycklingmiddag, samt att jag blev lite för alkoholpåverkad och åt inte bara en, men TVÅ, cheeseburgare på McDonalds. Men annars har jag faktiskt lyckats hålla mig! Igår gjorde jag en fantastiskt god gryta på quinoa och bönor och morötter och paprika. Receptet finns på baksidan av quinoa-förpackningen, rekommenderas starkt!
 
Nu började jag fundera på om bajs (apropå min nuvarande diet) ska flyta eller sjunka?? Flashback har inga svar, förutom att jag fick den här skalan för hur hälsosamt bajs ska se ut, även om det inte gör det klart om det ska flyta eller sjunka. 
File:Bristol stool chart.svg
Det ska ligga mellan trean och fyran för bästa bajs, ifall någon undrar. Hela förklaringen angående The Bristol Stool Scale (jag dör) kan du läsa om här

spännande grejjor

Spännande saker som har hänt idag:
  • Jag och Jasmine kånkade upp den enorma mikron från stenåldern som följde med lägenheten, från källaren, och tryckte upp den på mitt köksskåp. Så nu har jag en micro och kan köpa billys pizza, YAY!! Vi behöver inte prata om det faktum att jag inte når den.
  • Jag gjorde skitago middag bestående av quinoa, bulgur, fetaost, stekt svamp och lax!! Som en varm sallad, fast utan någon sallad what-so-ever. Blev hur som helst fantastiskt gott och enkelt att göra, rekommenderas!
  • Jag bytte namn på twitter, och därför fungerar inte den vanliga twitter-rutan som brukar vara till höger här på bloggen. Vet dock inte om någon kommer sakna att kika på grejerna jag skriver där, men hur som helst kan man nu bara trycka på länken som finns där istället (för tydligen går det inte att fixa till av någon himla anledning). Heter alltså nu @Ingridiensen på twitter, för det är som en liten vits. Jag är den enda ingrediensen ni någonsin kommer behöva för att spice up your life, jao. 
Okej, så uppenbarlien har inget spännande hänt idag, never mind. Här får ni en bild på när Jasmine dansade brallorna av sig i lördags, då vi helt spontant bestämde oss för att gå ut. Hon gick igenom Taylor Swifts bästa hits.

the vegetarian hunger games

Inte så mycket spännande som händer just nu, jag är mest bara HELT jävla ledig från allt som heter skola och ansvar. Vi lämnade in våra feta uppsats i måndags och har nu ingen skola tills den 21:a januari, vilket är heavenly då jag inte varit riktigt ledig i ens en dag under hela hösten. Därför sitter jag mest bara hemma i min pyjamas och läser böcker, har lyckats läsa hela Hunger Games-trilogin på bara några dagar. Fantastiskt bra böcker, måste jag säga. Förvånansvärt bra karaktärsutveckling och ihållande story genom alla tre böcker (istället för att bara upprepa ett vinnande koncept så utvecklas hela det fiktiva universumet på ett sätt som känns rätt ovanligt), för att inte tala om en stark och mänsklig huvudkaraktär i form av Katniss Everdeen. Känns skönt att veta att det åtminstone läggs lite fokus på en samhällskritisk och genusmedveten bok för ungdomar och vuxna, istället för att bara förespråka motherfucking Twilight-böckerna och dess like. Rekommenderas!
Annars har jag faktiskt lyckas hålla min vegetariska diet i åtminstone en vecka nu (förutom en korv som slank ner på stan men hallå jag var skitahungrig och det var på första dagen av utmaningen så det räknas inte okej), så är stolt över mig själv! 
Och det är väl ungefär det som pågår, carry on!

feminist javisst!

Igår kväll kom jag tillbaka efter fyra dagar i Motala, för att utbilda mig till instruktör i feministiskt självförsvar med Ung Vänster! Det har varit roligt, lärorikt och lite jobbigt. Många nya tankar har väckts, som jag funderar på att skriva ned här i bloggen lite senare, om feminism och jämställdhet och lite sådant. Min kropp är helt slut efter att ha slagits i flera timmar och skrikit och sovit få timmar nästan direkt på ett klassrumsgolv. Jag har fått några nya vänner och förnyat intresse i feminism och till viss del inom politik också. Allt som allt känns det väldigt bra! 
 
En lite kul grej var att eftersom jag är laktosintolerant har jag fått gå på vegandiet på lägret, och jag insåg att det var på riktigt den längsta perioden i mitt liv jag har gått utan att äta något slags kött (alltså typ tre dagar). Har ju aldrig ens funderat på att bli vegetarian, men hör och häpna! Ett litet mini-nyårslöfte har blivit att bli bättre på att laga mat, eftersom det fan har varit dåligt med det denna höst. Därför tänkte jag lägga till en extragrej på det löftet och försöka ha så många köttfria dagar som möjligt i veckan! Det kan ju faktiskt inte skada, och hur som helst kommer jag inte bli 100% veggie, utan kanske... 60-70%, om det makear någon sense. Jag har väl insett att det inte är så farligt eller jobbigt (särskilt när jag ger mig tillåtelse att äta en och annan hamburgare ibland), men framför allt för att det dessutom är så pass viktigt för min lillasyster Ellen. Så jag tänkte att det kan ju inte skada att ge det ett försök!
 
Här kommer några bilder från veckan!
Ellen ser förtryckande ut.
Ellen och Jessica glada med chokladpudding i käftn.
Ung Vänster Halland (som jag då är en del av) vann medlemsvärvartävlingen eftersom de har ökat med 165% på typ bara ett halvår??? Helt sjukt. Vi vann godispåsar och Ung Vänster-tshirtar. 
Den här blev döpt till charmigaste bilden av veckan, jag och Ellen som skrattar ihjäl åt oss till diverse roliga historier. Jag fick framför allt lov att berätta konstiga saker hon gjorde när hon var liten för hennes kompisar, det var fantastiskt kul. 
Hängde med bland andra Jessica, Arijan och Thim. 
Bästa actionbilden, jag demonstrerar hur ont det gjorde när jag fick leka förövare under en demonstration.
(har snattat lite bilder från @hjuletsnurrarmenhamsternardod och @jessssicab på instagram)

nyårsdan föfan

Jag hade en mycket trevlig nyårsafton, som alltid blir bäst när man inte har så höga förväntningar eller stora planer! Emma kom hit och vi åt fett god pizza, drack champagne och spelade Harry Potter-spelet. Hon blev sannerligen imponerad av min nördighet! Efter ett tag stack vi iväg och träffade några av hennes kompisar, och så gick vi ut och dansade och firade in tolvslaget med ett glas champagne i handen. Mycket trevligt, indeed!
 
Imorn ska jag iväg till Motala för att utbilda mig till instruktör i feministiskt självförsvar! Jag tror det faktiskt kommer bli riktigt kul, men just i detta nu känner jag mig inte överdrivet taggad på att sitta på ett tåg i flera timmar med människor jag inte känner och sådär... men ja ja, det kommer nog bli bra. Det absolut bästa är dock att Ellen också ska utbilda sig, så vi kommer ses där!!!! Jag har försökt få Ellen att gå med på att dra en Föräldrafällan och säga typ "va, har du bara ett kort på din mamma? Men jag har bara ett kort på min pappa!! VI MÅSTE VARA SYSTRAR AAAAH!!" typ så att alla på utbildningen bah shit. Men ja, nu har jag inte förberett någon rekvisita så det känns lite omöjligt. 
Tomebloss och partyhattar är allt man behöver för att fira nyår ordentligt. 
Jag hade ju planerat att köpa en ny mobiltelefon igår, men när jag kom till butiken fick jag reda på att jag inte kan köpa en ny förrän mitt abonnemang har gått ut i mars. Därför skickade jag in min nuvarande mobil på lagning och fick gå hem med en gammal lånemobil istället. Besvikelsen där, alltså. Därför blev jag sur och gick på stan och köpte en ny tröja för att trösta mig. Så festlig krage!

RSS 2.0