tiden går snabbt!

Hela dagen bara rann bort, men det gjorde inte så mycket! Ibland funderar jag på hur min hjärna fungerar, när jag hellre går upp klockan åtta på en söndag för att hinna med att både läsa ut boken inför nästa kurs, men samtidigt ha tid för att göra absolut ingenting och ta det lugnt? Jag hann ju läsa ut min bok med god marginal, men eftersom jag gick upp så tidigt så har jag även hunnit bli bra uttråkad av internet och suttit i videosamtal med Jennie i säkert över en timme. Men ändå inte kommit på att ta fram köttfärs från frysen i god tid för att det ska hunnit tina tills middagsdags. Så nu sitter jag här, urhungrig och väntar på att köttfärsen ska tina. Dumma.
Allt detta till toner av Cat Stevens, verkligen den skönaste bakgrundsmusiken man kan ha! Rekommenderar alla som inte är bekanta med honom att kolla upp på Spotify och bara ha i bakgrunden när ni lagar mat eller vad som helst.
-
Tiden har gått snabbt, det känns som om det bara vara igår som jag skrev att det var 16 dagar kvar tills Ellen kom hit, och nu är det imorgon kväll som hon landar i min del av landet! UNDERBART! Kunde inte längta mer, alltså. Och om tiden går så här snabbt så betyder det att det praktiskt taget är ingen tid kvar tills jag får åka till Prag och träffa min älskade Jennie, eller till och med att åka till Umeå den 19 december! Känner verkligen för att komma hem nu och få vara med min familj, har kommit på mig själv några gånger att önska att det fanns nån sorts teleportering så jag bara kunde få vara hemma i någon timme och äta middag med mina syskon en stund!! Men ja, som sagt, därför ska det bli fruktansvärt skönt att jag får en femtedel av min älskade familj hos mig i fyra dagar!
Måste bara tillägga att jag är glad att anledningen till att jag saknar min familj INTE är för att jag är ensam eller olycklig, utan helt enkelt för att personerna är så underbart roliga och gör mig så glad att jag helt enkelt inte VILL vara ifrån dom alldeles för länge!

hemskheter

Igår hade jag en rejält okul fylla, en sån kväll vill jag inte gärna uppleva igen! Dock inte så mycket hemskt som hände, förutom kanske att mina tallrikar i diskhon har ett lager av spya över sig. Aja, dom ska väl ändå diskas...
Så jag har mest bara tagit det lugnt under dagen, försöker läsa lite kurslitteratur och få bort det värsta plugget inför nästa vecka, så att jag kan spendera så mycket tid med min älskade lillasyster som möjligt. Hon kommer på måndag kväll och jag håller på att kissa på mig av längtan!! AAH. Ännu bättre är att hon ska följa med mig och titta på lägenheten på tisdag! Tydligen är jag den enda dom ringt för att komma och titta på den, så förhoppningsvis får jag den ifall jag vill ha den! Iiiiih, hoppas, hoppas, hoppas att den är någorlunda fräsch och bra!
Ikväll blir jag bjuden på gomiddag och lördagsmys hos Martin, det ska bli mycket trevligt! Inge vin.
Nu måste jag faktiskt ta och kolla på IKEA.se och deras soffutbud. Ursäkta mig.

BEAUTIFUL MORNING

Gick upp med tuppen klockan sju imorse för att möta Martin på H&M för lite frukostshopping. Det var trevligt, och jag köpte ett par "hårda" leggings (eftersom mina andra... hrrm... gick sönder...) och en supersöt, knallorange, kort liten jacka/kofta. Är väldigt nöjd, fick ju 100 kr rabatt och nu kommer jag se sjukt chic ut i Prag!!
När jag kom hem lyckades jag somna om, och nu, två timmar senare, vaknade jag på det absolut bästa sättet jag varit med om!
En man ringer och säger att han har en etta ledig, förstahandskontrakt, tillträde första februari, hyra på 3150 kr/månaden (varmhyra) på Skepparegatan i CENTRALA HALMSTAD!! Jag höll typ på att svimma, för bra för att vara sant?? Verkar inte som det, jag ska få titta på den någon gång i helgen. Såååååååååååå underbart, jag dör! Om jag kunde få denna så... ja, jag vet inte vad. Då kissar jag på mig. HÅLL TUMMARNA!!

jag har kul

TAGGAR ELLENS ANKOMST!!!!!!!!!!!!!!

Gamla bilder

Även fast jag hade tänkt göra klart det sista på tentan (heh) fick jag tråkigt och gick istället in och snokade på min käre fars facebook. Hittade ett helt album från när han och farmor kom och hälsade på mig i London, bilder som jag tror jag inte ens har sett förut!! Självklart var det många sjukt ovärda bilder eftersom pappa tar typ 1000 bilder på en dag, men det fanns en del ganska roliga också. Kunde inte sluta stirra på hur annorlunda jag tycker jag ser ut?! Dels har jag så sjukt långt hår (SAKNAR DET, måste spara ut igen) och så var det mina sista dagar i London = jag hade gått upp en del i vikt. Även om jag var medveten om det då så har jag inte riktigt sett skillnaden förrän nu. Jag ser så himla liten ut? Och rund i ansiktet!! Är glad att jag har lyckats gå ned det mesta nu, i alla fall!
Världens bästa bild där jag försöker brotta ner världens bästa farmor!
SER NI INTE VAD MYCKET SMALARE JAG ÄR?!?!?!?!?!?!?!?!?

cake walk

Jag är så gott som klar med denna andra hemtenta, som ni kanske har förstått på bristen av frustrerade blogginlägg och utrop på facebook så är detta en fucking cake walk jämfört med den förra! Eller min lärare är ibland på gränsen till virrflummig, så jag hoppas att jag har fattat frågorna rätt, men annars har den inte varit speciellt komplicerad eller svårgjord, vilket jag tackar för! Nästa vecka börjar tredje delkursen, och jag ska försöka läsa klart böckerna över helgen eftersom ELLEN KOMMER HIT PÅ MÅNDAG!!!
Satan så taggad jag är, det kommer bli LEGEN - wait for it, and I hope no one's lactose intolerant because the second part of that word is - DARY!
Åh, justja, apropå laktosintolerant (sjukt smidig övergång, om jag får säga det själv!) så tror jag faktiskt att jag ÄR det! Har varit dålig i magen ett antal veckor nu, och efter en vecka av dåliga tillgångar prioriterade jag inte att köpa mjölk, och plötsligt blev jag mycket bättre. Sedan köpte jag grädde och gjorde en mummig sås på det, och vips så var det tillbaka igen! Så nu har jag inhandlat såna där dyra, laktosfria produkter som jag egentligen hatar och får se om det blir bättre. Dock kommer jag aldrig sluta äta riktig glass, så magen kan ta sig i röven!

bodypump

Min förälskelse för bodypumpen har börjat svalna. Har precis varit på ett pass som inte alls var roligt, även om det alltid är jobbigt och krävande så kände jag inte alls samma njutning. Sen är den där instruktören inte världens bästa, men OJ vad han är snygg. Alltså det är på riktigt farligt, jag vill bara bita honom i bröstmusklerna och skära upp hans feta blodådror och rulla i hans blod och våldta honom med min knytnä... eeeh, jag menar, jag skulle vilja hålla honom i handen!
Hur som helst så är det inte värt det, för även om jag har tagit det lugnt med vikterna så har jag börjat känna av nån konstig smärta i knät, och jag vill inte riskera något där. Sen har jag börjat få ett problem när jag går ut på mina morgonpromenader! Alltså, jag går inte speciellt snabbt, vanlig promenadtakt, och går bara i ca 40 minuter varje morgon, men de senaste två dagarna så har jag fått sockerdricka i ena benet dom sista fem-tio minutrarna av promenaden! Jag har aldrig varit med om något sånt när jag RÖR på mig, är inte det jättekonstigt? Nu när jag tänker efter inser jag att det är i samma ben som jag fick ont i knät idag... Någon av mina läsare som vet vad som händer och om det är farligt? 
-
Nu har jag i alla fall fått mitt studielån, HAPPY DAYS! Får alltid sån enorm lust att bara ta ut allt i tjugolappar och rulla mig i dom naken. Efter jag hade betalat alla räkningar, hyran, matkonto så hade jag 3600 kr kvar som jag kan spendera på vad jag vill?? KAN DETTA STÄMMA?! Förde i alla fall över en tusing till kontot illa kvickt så att den inte ryker allt för snabbt. Nu ska jag äta korv.

så nära, men ändå så långt borta...

Den här månaden gick det inte så bra att hålla i mina stackars slantar (det var Danmark-resan som förstörde mina planer, men what can you do? Och föreslå inte "inte åka till Danmark"!!), och både mat-och bankkontot är tömt. Det blir till att skrapa ihop lite köttfärs (men inget att ha i den förutom... salt) och ris till något sorts ätbart gojs. Det är i såna här situationer jag brukar låtsas att jag är han i Pianisten, inlåst i en lägenhet för att gömma mig undan från nazisterna och måste skrapa rent skåpen för att hitta en stackars potatis att suga på som mitt enda hopp! Det brukar faktiskt funka rätt bra... Men hur som helst så kan jag SE studielånet på min internetbank, men det har ju såklart inte kommit in som saldo än. Pengarna hägrar, så nära men ändå så långt borta... Snyft!
-
Igår kom jag på en helt underbar sak, nämligen att tiden går sjukt snabbt! Jag har redan bott här i över tre (!!!) månader! Om en vecka kommer Ellen hit, ett besök som jag förväntar kommer ge mig energi att springa runt hela Halmstad. När hon har åkt hem är det bara lite mer än två veckor kvar tills jag åker till PRAG (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) med Jennie (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) och stannar där en vecka. När jag kommit hem därifrån så är det första december, jag påbörjar min sista delkurs för terminen och stannar bara i Halmstad 19 dagar till, sen sticker jag hem till Umeå och firar jul och allt underbart som ingår i det! DET ÄR HELT SJUKT!!! Det där kommer tamejfan gå på nolltid, känns det som! Igår när jag gick hem från Martin och insåg detta så fick jag ett sånt lyckorus att jag var tvungen att hoppa och tjuta och gå som ett mongo (eller mer som ett mongo än vanligt i alla fall) så att folk tittade på mig. UNDERBART!!!!

FRUSTRERAD

Jag blev så frustrerad på att jag dels har blivit erbjuden en väldigt bra och fin deal till lägenhet men ingen att flytta ihop med, dels på att mina favoritbyxor har börjat få hål mellan benen. Så jag bestämde mig för att slita upp dom i ett Hulken-ögonblick.
DUMMA BYXOR!!!!!!!!!!!! Nu måste jag faktiskt börja på min hemtenta.

pyjamasparty

Vi körde ett mysigt litet pizza-och-pyjamasparty hemma hos Sofia igår. Det var sjukt skönt att bara sitta och slappa och dricka vin och ha det trevligt. Tog lite bilder, så hoppas att dessa muntrar upp er tråkiga söndag!
Jag drog såklart till med min älskade London-pyjamas. Skönast i världen.
HAHAHAHA Alltså den här bilden kan jag inte sluta skratta åt!!!! Jasmine ser ut som Pedro i Napoleon Dynamite!!!!
Jasmine i mina glasögon är typ det roligaste jag har sett.
Sofia säger "Alltså jag SER fan inte en film där dom inte knullar!!!!!!"
Smartin raises the bar of indulgence today! So raise a crisp, creamy, haaazelnutty bar of your own!
Och den här bilden får avsluta bildspelet.

hej och hå

Har haft en rätt lugn lördag, jag och Isabelle var och tittade på en lägenhet, men tyvärr var den sjukt ofräsch. Eller den var som fin i grunden, bra planlösning och kök med typ helt nya, rostfria vitvaror och en DISKMASKIN (!!!!!!!!!!), men tapeterna var gamla och sönderrivna av barnen som bodde där nu, och dom hade ritat på väggarna och kladdat ned i allmänhet, samt att trash-mamman som bodde där typ hade råka ha sönder dörren mellan ett av sovrummen och vardagsrummet och ersatt den med en duschdörr? Ja, det var riktigt ofräscht, så vi sa till hyresvärden att om han hade tänkt renovera stället innan inflyttning så var vi intresserade, annars inte. Så vi får väl se hur det går med det.
Annars har jag bara suttit och vräkt i mig kladdmuffins (gjorde dubbel sats, fuck yeah) och tittat på sista avsnitten av Oprah. Jag erkänner att jag grät en liten skvätt, det var så fint! Nu har jag sett några avsnitt av QI och ska snart iväg på pizza-och-pyjamasparty hos Sofia. Det blir nog en väldigt trevlig kväll, kommer säkert upp bilder imorgon. Trevlig helg!

cykelbajs

Dumma, dumma, dumma cykel som har punka. Jag har fan inte haft punka på cykeln på flera år, och då har jag ändå rullat över en hel del glassplitter i mina dagar. Men nu har det alltså hänt, och värsta är att jag inte har pappa i närheten som kan fixa det åt mig!!! JAG VET INTE ENS HUR MAN GÖR!! Så nu måste jag liksom... betala någon för att fixa det? Be Farbror Cykelmekaniker jättesnällt om han kan förklara och visa hur man gör för bara en liten peng... Eller så kan jag betala i natura. "SNÄLLA, JAG GÖR VAD SOM HELST, MEN JAG HAR INGA PENGAR!!"
-
Hur som helst, jag och Isabelle är i lägenhetssökartagen och ska gå på en visning på lördag. Jag tror att den kan vara fin, men vi har nog förhoppningar på något bättre... Men det är lite spännande! Förhoppningsvis hittar vi något riktigt skitabra mitt i centrum och... ja, nu tar min fantasi över igeeeen. Nu ska jag äta lunch.

DAMN YOU, WORDFEUD!

Vad hände med dagen?!?! Fick ingen bra början, jag hade tänkt ta en liten sovmorgon till klockan 09.00, men vaknade såklart 07.30 för att dom höll på att borra på gatan utanför. Gick upp för att ta en promenad istället, men när jag skulle sätta på musiken så insåg jag att eftersom jag uppdaterade spotify på mobilen så var min spellista inte nedladdad så jag kunde lyssna offline (JAG VET, världens i-landsproblem, jag skäms nästan), så jag hade ingen musik. Bestämde mig för att promenera i tystnad, men när jag gått i fem minuter började det ÖSREGNA, så då vände jag bara och gick hem. Sen råkade jag upptäcka Wordfeud och har nu suttit och spelat mot Maria i några timmar (jag förlorar så stort så det är pinsamt, men jag lyckades i alla fall få skriva "kuk"!) och ätit upp alla cookies jag hade kvar. Och inte ens rört min kurslitteratur. Baaaajs, jag som skulle plugga hela dagen. Nu blev jag fettolat.

mysigt

Har haft en liten mysig filmkväll med Martin, Maria, Jasmine och Sofia. Vi åt oss tjocka på tacos och cookies, drack vin och såg på Bridget Jones och dreglade lite till Closer och Clive Owen. Inte helt fel så här på en tisdag!

Imorn ska jag läsa lite kurslitteratur, på torsdag har jag ett seminarium på förmiddagen och sen är det slut på lektioner och bara nästa hemtenta som gäller! På något konstigt sätt ser jag nästan fram emot att få sjunka i äta-sova-plugga-träna-läge i en vecka? Fy vad konstigt det kändes att skriva det...
Bjuder på en extra bild som Maria tog av mig och Jasmine när i verkligen SKRIKER av skratt (vi sa att vi borde bli lesbiska med varandra och bara sitta och dregla till Bear, men kom sedan på hur idiotiskt det lät), och jag gillar verkligen hur mitt huvud SJUNKER IN I KROPPEN på mig när jag skrattar. Herregud.

cookiebitch

Idag har varit en ovanligt vanlig dag. Jobbade lite med grupparbete på skolan med några från klassen i ett par timmar och var och tränade lite Just Dance på gymmet. Vi började på en ny rutin med Broadway-tema, vi dansar med käppar och grejer, faktiskt väldigt roligt! Sen lagade jag enormt mycket köttfärssås till middag (många matlådor) och slängde ihop en sats cookies också! Jennie kallade mig cookiebitch för att jag satt och läskades med min cookiedeg hehe. Sjukt gott faktiskt. Imorn ska vi ha en liten filmkväll några stycken från klassen, så jag hade tänkt snärja dom med mina bakkonster då!
Sen började jag även prata med Isabelle i klassen, verkligen en urgullig tjej som jag gillat från allra första gången jag pratade med henne. Hon bor i alla fall i ett sketet litet korridorsrum och vill hitta någon annanstans att bo, och jag sa såklart att jag kommer leta boende till i februari, och så slutade det med att vi sa att vi skulle försöka hitta en trea tillsammans, haha! Det känns faktiskt som att det kommer bli kul, men vi har bestämt att vi ska träffas på en liten dejt imorn efter skolan och lära känna varandra lite bättre, eftersom jag förmodligen skulle kunna räkna ihop minutrarna vi konverserat på mina tio fingrar. Men vi får väl se vart det leder!
Nu ska jag lägga mig i sängen och avsluta dagen med lite Bear, som vanligt alldeles perfekt!

en dag i danmark

Jag och Sofia hoppade som sagt på chansen att åka till Danmark och muséet Louisiana över dagen. Det var sjukt smidigt, det tog oss bara två timmar att ta oss från Halmstad till att vara framme på Louisiana, med färjan inräknad! Jag hade helt otroligt roligt med Sofia hela dagen, vi ska försöka fixa så klassen kan få åka på studiebesök där, hehe.
(Sofia åt mandlar HELA dagen)
GOMATEN!!! Kalven var typ det godaste jag ätit på länge!
Vädret var helt otroligt, soligt och vindstilla och jätteskönt! Svårt att tro att det var mitten av oktober.
(Man FICK faktiskt klättra!)
Sofia hade roligt åt att jag var så fascinerad över att vi helt plötsligt befann oss i Danmark, och att man kunde se Danmark från Helsingborg. Egentligen ganska sjukt.

JÄÄÄH

Det verkar som att jag åker till Danmark imorgon!
Boel i min klass skrev i klassens facebook-grupp att hon skulle till Louisiana, ett stort museum i Danmark, utanför Helsingör (tror jag), och hade två lediga platser i bilen. Jag och Sofia, dom enda som är kvar i stan över helgen verkar det som, hoppade på direkt! Så imorn vid niotiden sticker vi, kommer nog bli sjukt kul! Ibland är det kul att bo långt söderut, detta är stort för en liten norrlänning.

fredag kväll

Det blir en lugn fredag kväll. Gjorde godaste couscous-salladen till middag och nu är jag proppens mätt. Men kommer nog kunna trycka i mig några stjärnsnacks snart, hehe. Tänkte bjuda på två bilder som jag tyckte var underbart vackra, som bara råkade föreställa Ellen, och bilderna är tagna av Alva. Gudars så jag saknar dom två, gör lite ont i hjärtat när jag tänker på det. Svider lite extra när alla mina nya vänner har åkt hem över helgen...
Goda nyheter är ju dock att Ellen har bokat flygbiljett och kommer att befinna sig i min famn om precis 16 dagar, vilket gör mig. Så. Utomordentligt. Lycklig.



snål som en ål

Visst inte riktigt hur jag skulle få fram hur mycket jag får för 30 kr av araberna på torget, så gjorde en liten videoblogg. Jag har också varit och storhandlat på Willys, så nu har jag mat för hur länge som helst, inklusive 2 kg köttfärs, hahaha. Älskar att proppa frysen full. Justja, när jag flyttade in fick jag en kupong på en hel grillad kyckling från Hemköp, så gick hämtade den också! Gratis är gott, och i helgen blir det kyckling-couscous-sallad och kycklingknyten. Mummaaaaaaaa.
Gud vilken lång dag det här blir! Gick ju upp vid åtta för en morgonpromenad med Emma, sen träffade jag gruppen på skolan. Vi har ett grupparbete som går ut på att vi ska välja en sektion av skolan och analysera kulturen där. Vet inte riktigt om vi gjorde rätt, men det slutade i alla fall med att vi konstaterade att IDE-sektionen (typ IT-data-informationsavdelning eller nåt sånt) är ett bra ställe att ragga upp killar på. Dom flesta såg bra ut, spanade in oss fyra tjejer som stod där och häckade för att analysera, och - let's face it - går man IDE är man inte helt jävla värdelös. Så det var min dag hittills!

selfspank

Jag som har gått och skrytit om hur mycket mat jag har hemma i frysen hela tiden, och sen kommer jag hem för att tina en klump köttfärs och upptäcker till min förskräckelse att jag mindes fel. Hatar när sånt händer, att man liksom planerar att göra god, ordentlig mat till middag eller unna sig lite glass till favvoprogrammet, och minns man fel och har inte alls nånting hemma. Så idag fick det bli hamburgare till nödmiddag för andra gången den här veckan, selfspank på mig där. Dock inte det värsta som jag kan slänga i mig, antar jag. Hellre några frysta hamburgare än att typ vräka i mig bara pasta eller helfabrikat. Dessutom är hamburgare asagott. Dock tror jag att detta gör att jag officiellt kan döpa om min ugn till "hamburgerbrödupptinare" istället för Magda som den hetat tidigare.
Jag och Jasmine under dagens lektion, eller "Tiny & Renen" som vi FAKTISKT blir kallade för! Eller ja, som vi kallar oss själva för. Vi såg tecknade Tintin under halva dagen idag, haha, som en del av föreläsningen. Tanken var att Tintin är typ sjukt rasistiskt och sexistiskt och allt sånt där, så vi diskuterade det lite granna. Men jag och Jasmine spenderade stor del av lektionen till att brainstorma vad vi ska klä ut oss till på Halloween. Just nu står Blues Brothers högt upp på listan, sjukt najs!!!

MÄÄÄÄÄTT

Fullspäckad dag idag! Spenderade förmiddagen med plugg, gick sedan på en liten arbetsintervju på Spis & Deli! Eller det var inte så mycket intervju, hon frågade mest bara hur mycket jag kunde jobba. "Är varannan helg för lite?" EH NEJ, det är ju helt perfa! Så det verkar som att jag ska dit nästa helg och provjobba, och ifall dom gillar mig så har jag ett extrajobb! Muy bien! Sen träffade jag Emma på stan och gick med henne hela eftermiddagen, drack en liten kopp budgetkaffe här hemma hos mig och sen bar det av för att träffa Martin, Maria och Jasmine! Jasmine fyllde år igår, så vi firade henne med att gå på Amnestys stora loppis (massor av bra grejer, måste gå dit igen när jag ska handla möbler till mitt nya hem), sedan gick vi och åt kinamat. Nu är jag MÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄTT. Då passar det bra med lite Bear för att avrunda en rolig dag.
Jasmine blev ett hjälm-mongo.
Hittade coolaste käppen?!
Martin köpte ett bord som han bar hem.
Jasmine ser aldrig riktigt frisk ut, men jag lovar att hon är sötare i verkligheten. Jag kallar henne Tiny (thai-ny, för hon är thai... fattar ni?!).
På vägen upp till Galgberget för några dagar sen med Maria.
Förra helgen när vi spelade in filmen. Observera min mobil i trosorna. Det verkar som om jag får klä ut mig i helgen igen...

Tisdag? Va?

Mina veckor är som skeva och snea, typ som sömmarna på ett H&M-plagg efter en tvätt. När veckans första föreläsning ligger på en tisdag så är det som att tisdag blir måndag, och måndag känns som tisdag, och sen är ju hela veckan knäpp efter det!! MY LIFE IS SO HARD!!

Idag efter förmiddagens föreläsning fick jag massage på skolan... Skolans studenthälsa har varje tisdag klockan 12 drop in för gratis taktil massage! HUR NAJS?! Man får alltså bara komma in och sätta sig, så ger dom en massage i typ en kvart, alldeles gratis och bara sådär. Varenda tisdag. Så fruktansvärt skönt och avslappnande. Helt galet. Väl där såg jag att dom anordnar JONGLERINGSKURSER?!?!?! HUR. HÄFTIGT. ÄR. INTE. DET?!?! Det kostar dock 250 kr för typ fyra tillfällen, men det kan väl vara ganska kul? Har alltid velat kunna jonglera, och det var nära en jul för några år sedan då jag och Olof intensivtränade, men det gick inte så bra för mig. Men fatta hur awesome det skulle vara om jag kom hem till jul och bah BAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ELLEN PAGE KAN SIN SHIT!!!!!!!!!!!

Älskar min släkt

Skypade med hela mammas sida av släkten ikväll, när dom var samlade för att fira Ellen! Sjukt kul. Gillar att dom filmade deras reaktioner när dom såg min film också (den kan ni se ett inlägg ner om ni har missat den!). Skulle vilja lägga in min film typ i hörnet så man ser vad det är dom reagerar på... Aja, jag har sett min film så många gånger att jag kan den utantill!!

GRATTIS ELLEN

Idag fyller min älskade, underbara lillasyster Ellen 16 år!!!!! Det känns verkligen helt galet knäppt att hon har blivit så gammal, det känns som om det bara var igår som hon var min lilla charmknutte! Snart kommer jag och mina syskon alla vara i 40-årsåldern, sitta och dricka rödvin och klaga över våra ungar. Eller inte jag, då, eftersom jag kommer bo på Ellens vind och vara coola moster Ingrid. Apropå att jag ska bo på hennes vind måste jag bara berätta att jag brukade säga det när vi var yngre, att jag aldrig skulle ha barn men på bo på hennes vind i samma hus som hennes familj för alltid, och hon kunde bli så upprörd att hon började gråta, hahahaha. Stackars liten.

I ALLA FALL, eftersom jag uppenbarligen inte kan vara i Umeå för detta tillfälle och fira Ellen på hennes stora dag, så slängde jag ihop en liten födelsedagsvideo till henne. Hoppas hon och ni tycker om den lika mycket som jag gör, ahahha. ENJOY!

FUCK. YEAH.

VG på första kursen - CHECK!!!!!!!!!!!!!!!!
Åh GUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUD, så skönt, jag håller på riktigt på att glida av soffan av lycka, så FRUKTANSVÄRT skönt. Jag som kämpade med den där jävla tentan, och så bah VVVVVfuckingGGGGGG. Kunde inte ha fått en bättre start på min tid här i Halmstad, nu kommer jag vara lycklig alldeles för länge. Jag ska köpa mig ett par tofflor för att fira, och det finns inget ni kan göra för att stoppa mig!!

Detta fält måste fyllas i...

Helgen har spenderats med att sova ut ordentligt - fantastiskt skönt efter en vecka av dålig sömn. Dumma grannar. Igår hyrde jag och Maria film, men vi var så mätta och slöa att vi höll på att somna i soffan. Men det var mysigt att bara ta det lugnt och äta stjärnsnacks.

Nu ser jag på Fab 5 och tänker på mina systrar som alltid blir lika involverade i det här programmet, känns som att hälften av gångerna jag kommer in i mitten av programmet så överfalls jag av "INGRID, INGRID, ALLTSÅ KOLLA PÅ DEN HÄR KILLEN, HAN HAR TYP INGA KALSONGER!!" eller vad det nu kan vara för knasigt fel på dom straighta killarna. Sen när bögarna är färdiga med honom så kan mina systrar sitta och gå igenom varenda liten detalj, döma om det var snyggt, bra, fult, pinsamt, dåligt osv. Och så kommer dom ihåg konstiga deltagare i typ flera år, typ "alltså en gång var det en kille med här som var så skäggig att han inte kunde äta!!". Jag måste säga att det här programmet är roligare när man ser det med Alva och Ellen, hahaha.
Jag satt och tittade på flygbiljetter hem till Umeå över julen igår. Enligt Frida och Becky är jag sent ute, men det som har fått mig att tveka är att jag kommer ha ett grupparbete som sträcker sig över juletid!! Sjukt drygt! Dock är det typ bara jag som kommer att åka hem som inte bor en tågresa bort, så jag tror alla andra kan få klara sig utan mig ett tag och så får jag göra min del själv eller nåt. Som det ser ut nu så bokar jag resan till Umeå den 19:e december och kommer tillbaka till Halmstad typ 9:e januari. Det blir ganska precis tre veckor, och det känns som om jag kommer hinna med ordentligt att få vara med min familj, mina vänner och bara ta det julelugnt. Ja, det blir bra. Nu ska jag bara försöka få tag på mina kära föräldrar och se om dom vill bidra till min hemresa. CALL ME!!!

VADHÄNDERVADSTÅRPÅ

VAD HÄNDER IDAG DÅ?! INGENTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIING.
Ingrid, nu när du har storstädat hela din lilla lägenhet, vad ska du göra av din dag?
Kul att du frågade, jag har faktiskt ingen aning. Kanske ska jag ta och fantisera ihop ett äktenskap med Bear Grylls samtidigt som jag trycker i mig kladdmuffins. Eller så tar jag och googlar på vad som får mina pruttar att lukta så fruktansvärt äckligt på senaste tiden. Eller så fortsätter jag bara vädra ut hela stället... Eller så slutar jag äta kladdmuffins hela tiden och ser om det gör någon skillnad.
Jag har tråkigt, märks det? Nu har jag städat och diskat och varit ute på promenad och varit på bibblan och lånat böcker som jag inte kommer orka läsa. Egentligen skulle jag vilja baka typ en enorm kaka med en kaka inuti som har en kaka i sig (Inception-kaka), men då skitar jag ju bara ner igen. Blä blä blä blä. Hittade en tutorial på youtube där dom lär ut hur man dansar Single Ladies-dansen, det skulle vara så sjukt kul att kunna den. Och jag har så tråkigt så jag överväger faktiskt att prova.
graphic myspace at Gickr.com
Make your own animation

kuligt

För en stund sedan ringde Jessica, restaurangchef på Spis & Deli där jag sökte jobb för några månader sen, och ville träffa mig nästa vecka! Tydligen har dom brist på personal, så det verkar som om jag kommer kunna dryga ut min lilla kassa lite grann! Kommer dock behöva säga att jag inte kommer jobba mer än två gånger i veckan, eftersom jag faktiskt är här för att plugga och måste prioritera det! Ifall jag säger det från början så borde det väl ändå vara okej? Liksom, istället för att säga att jag måste plugga varenda gång dom ringer, typ?
-
Har varit i skolan hela dagen, den här nya kursen är fantastiskt intressant! Idag diskuterade vi vad för sorts kultur som har präglat oss och våra liv, typ när det kommer till familjeliv, arbetsmoral, jämlikhet, uppfostran och så vidare. Vi pratade också om att vara kulturbärare och kulturskapare, alltså att man för vidare en viss kultur och skapar annan. Jag pratade väldigt mycket om hur präglad jag är av min familj, att mycket av min sociala sida kommer från att min familj alltid har haft livliga samtal vid middagarna, gillar att diskutera och att mina föräldrar har uppmuntrat mig till att vilja lära mig nya saker. Jag har också alltid känt att jag aldrig behövt känna mig hindrad av att jag, tex, är kvinna, utan alltid fått lära mig att jag har rätt att ta plats och ta för mig, att jag duger precis som jag är! Eller det är i alla fall så jag har uppfattat hur mamma och pappa har velat att jag och mina syskon ska vara, och det är absolut något som jag kommer att kunna föra vidare till min eventuella barn. Och såklart all kärlek som jag har upplevt som gjort mig till en väldigt säker och trygg person! Som sagt, mycket intressant kurs som väcker intressanta diskussioner.
-
Nu ska jag ta och laga mig lite middag (och kanske några kladdmuffins inför helgen...). Tänkte bara tipsa om en väldigt rolig komiker, Jimmy Carr, som jag har upptäckt. Han skämtar verkligen om "förbjudna" saker, det är sjukt kul!!!
Han har ett helt enormt ansikte!!!!!!!!

DUMMA

Igår var min utomordentligt braiga plan att lägga mig i någorlunda god tid, gå upp innan åtta idag, ta en promenad för att vakna till och sedan fortsätta läsa ut min bok. Istället börjar mina grannar ha fest som varar från 01.00-03.30, så det blev inte mycket sömn!! Jag förstår verkligen inte, vem fan har fest på en tisdag natt? Särskilt eftersom det är lill-lördag i hela Halmstad på onsdagar! Om det då är kårkväll och diverse klubbar öppna så går man väl ut då, istället? Varför känner jag mig som världens äldsta och suraste tant som ligger och undrar varför det bara är jag som verkar ha fattat att man ska sova på nätterna? HFAB som äger fastigheten har en störningsjour som man kan ringa, men tydligen måste man veta precis vart ljudet kommer ifrån och vem som bor där för att det ska göra någon skillnad, och dels är det olika lägenheter varje gång som har fest, och dels orkar jag faktiskt inte trippa ut i korridoren i pyjamas och stå och lyssna vid dörrarna för att vara säker på vem det är... Bläää.

Så idag är jag trött. Tog mig upp vid åtta i alla fall och tyckte att jag kunde promenera bort tröttheten, men det gick inte sådär jättebra. När jag kom hem från promenaden åt jag frukost och försökte börja läsa, men ögonlocken bara klippte och jag höll på att somna hela tiden. Så till slut la jag mig och powernappade i soffan, efter det gick det lättare. Nu har jag faktiskt lunchrast för mig själv, så då är det okej att blogga, ifall någon undrade.
Jag känner att jag måste köpa hem kaffe... Jag har en sån där liten kaffekannapress-grej här, men jag vet inte hur man gör? Behöver man ha något speciellt kaffe för en sån, eller?
OMG, jag somnade MEDANS JAG BLOGGADE OCH RÅKADE TA BILD SAMTIDIGT! Vad är oddsen, egentligen??!

FRAAAAAANK

Grattis på namnsdagen, Frank!!!!!
Nu, mer än någonsin, känner jag att jag skulle må tre miljoner gånger bättre ifall jag hade en liten Frank här i mitt hem. Jag har faktiskt massa ledig tid, och Maria har en hund som hon inte har några problem med att ha tid för och passa och allting, och allt som hindrar mig är pengarna för dom kostar typ 14 000 att köpa!!! Det allra, allra värsta är att jag faktiskt HAR råd, men då har jag bara några tusen kronor kvar till Prag och köpa nya möbler när jag flyttar till våren, och det kändes inte helt värt... Eller ÅÅÅHH, JAG VILL HA EN FRANK!!!

kanelbulle

Jag vill slicka din kanelbulle, if you know what I mean. Varför är det ingen som går omkring i studenthus/korridorer och säljer bullar vid dörren? Seriöst, en dag som denna så skulle man tjäna storkovan.
Har inlett den nya kursen idag, den verkar intressant och läraren är bättre än den förra, och vi ska ha henne i både den här kursen och nästa! Dock har jag en hel bok att läsa till på torsdag (!!!), har läst en tredjedel idag och lär få gå upp tidigt imorn för att hinna klart med resten. Tror det kommer gå bra,  tacka gudarna för powernaps!!

måndaaaag

Gud vad skönt det är att INTE behöva ha någon måndagsångest! Jag kommer förmodligen inte ha det under hela terminen då jag tpy aldrig har lektioner på måndagar, yaay. Har verkligen njutit av att ha varit helt och hållet ledig sen i fredags. Imorn börjar min nästa kurs, Etnologiska kulturperspektiv, och jag tror den kan bli mycket intressantare än den förra!
Lyckades komma över min frustration från igår och kunde istället njuta av den färdiga produkten resten av kvällen. Underbart! Som sagt, kommer nästa vecka!
Nu när alla serier har börjat visas igen så känns det som att veckorna går extra fort! Jag tycker jag tänker "Åh, måndag igen, ett nytt How I met your mother-avsnitt ikväll!!" och så känns det som att det var två dagar sedan jag såg det senaste! Och så fortsätter det då jag följer ett tiotal serier som går olika dagar. Så jag har som något litet att se fram emot varje dag, det är faktiskt himla kul. Jag tänkte påpeka också att jag ju inte följer någon serie på tv, utan det är dom nya säsongerna från USA som jag ser över internet.
-
Idag ska jag och Maria upp på berget som tydligen finns här i mitten av Halmstad men som jag aldrig vetat om! Men först ut är nyaste avsnittet av Family Guy! Yaaay.

ARG!!!

ÅÅÅÅHÅHHHHÅHÅÅÅÅÅÅÅÅH, jag är SÅ frustrerad!!! Jag försöker fixa med ett litet projekt som jag inte har tänkt berätta om förrän den tionde oktober, men BÅDA mina datorer är tydligen alldeles för sämst och sugiga för att kunna klara av dessa önskemål. Jag har, utan att överdriva ens lite grann, hållit på med detta sen klockan två idag. Och nu är klockan sju. Och jag lovar att datorn har hängt sig i fyra av dessa fem timmar. Jag är ändå inte HELT jävla tappad när det kommer till datorer och att fixa såna här saker, men ändå är det ingenting som funkar, och det känns som att det alltid händer sånt här. Jag verkligen SPRÄNGER mina högtalare med musik och försöker hålla mig sysselsatt med disk och annat för att inte tänka på hur dom satans, jävla datorna förpestar mitt liv. Jag får typ magsår över hur sur jag är just nu. Och jag har inte ätit någon mat idag, utan jag tappade såklart helt bort tiden med allt mitt fixande, så allt är fortfarande fruset och gaaah. Det blir nudlar och... en majskonserv till middag. Där sprack min bubbla om att laga ordentlig mat varje dag. Allt för att vara snäll.

lite från igår

Några suddiga, halvdåliga bilder från gårkvällen.
(Jasmine är från Malmö, och där är man tydligen sjukt gangstah)
När jag och Maria gick hem så såg vi en igelkott mitt i stan som virrade omkring. Jag döpte videon till "Vart ska han bo?" för det är tydligen det enda som rör sig i min hjärna, vart igelkotten skulle bo nånstans. Männen som typ började mucka med varandra hörde alltså inte till vårat sällskap, dom bara kom från ingenstans och skulle sparka på igelkotten. Det slutade med att fyllot lyfte upp igelkotten och släppte ner honom i parken, vi var så rädda att någon full människa skulle tycka det var kul att göra den illa... Men at the end of the day så var det bara min korv som spelade roll, verkar det som! "Aja, nu äter vi vår korv."

helg, älskade helg

Det är kul att jag tycker det är RÅÅÅSKÖÖÖNT med helg när jag ändå är ledig så gott som varje dag ändå? Kvällen igår var supertrevlig, det var riktigt kul att få umgås med klassen och lära känna dom lite bättre! Dock blev det en relativt lugn kväll, och idag är jag pigg och glad! Har varit ute på en riktigt lång promenad, tror det blev närmare två timmar längs Nissan och runt, runt. Jag har dessutom fått mig ett Ica bankkort, så jag kan lägga in min matkassa på det och inte kan spendera upp dom pengarna! Råskönt. Dessutom kan jag använda det på andra affärer också, vilket är bra eftersom jag handlar på så många fler mataffärer än just Ica, men ändå går dom pengarna bara till mat. Ja, mycket bra och smart av mig, är nöjd med mitt val!
Ikväll kommer Jasmine och Maria hit. Klockan sju är det Extrem Överlevnad, och det verkar som att Jasmine OCKSÅ älskar Bear! AWESOME!! Och Maria har aldrig sett det förut (skam!), men hon är öppen för att se vad det är jag tjatar om hela tiden. Sen kutade jag över till bibblan två minuter innan dom skulle stänga och hyrde Försoning som vi ska se ikväll. Har velat se den ett tag nu, men inte gjort det på grund av mitt hat mot Keira Knightley. Men nu vann min kärlek för James McAvoy!
Superhärligt höstväder idag!
Hittade ett ENORMT HÅL I ETT TRÄD!!! Här skulle Bear SÅ lägga sig och sova för natten, liksom. Tänk inte på att det ser ut som en vagina.

RSS 2.0