myzzz

Ja, här sitter jag, nyduschad, varmtofflad, c-vitaminsbrusad, pizzauppäten (?) och dränkt i plugg. Eller dränkt och dränkt. Försöker banka in ett engelskatal i huvudet till imorn (har spenderat högst en timme på att skriva det) och förbereder en spanskaredovisning som jag skickligt har undvikit i ungefär fyra veckor. Kan livet bli härligare?
Eh, JA?!
Men he dug för just nu, i alla fall.

Nu har jag faktiskt absolut inget mer att skriva här. Men snart kanske det kommer en rolig liten ihopklippt video av saker som blir mosade. Hihihi. Ska inte avslöja något mer, förutom att den kommer ÄGA!!!!

bilder

Här kommer lite bilder från de senaste veckorna. Det börjar med inredningsdag på skolan och slutar med födelsedagsfirande, så kolla gärna igenom hela alltet!

Tidslinjen som börjar 2007 i pengsjö och slutar i STUDENTEN!

Mikaela knåpar.

Alla som har bloggar i klassen. Efter övervägande bestämde jag mig för att inte skriva upp min. Jag har haft för dåliga erfarenheter. Dessutom babblar Nora om den nog så mycket.

VECKOR TILL STUDENTEN!!!

Skolfoto-dagen (även känd som min födelsedag, hähä). Temat är "Redo för vuxenlivet?".

Klockren bild som fångar Beckys lycka!

Gratulationer från Hanna.

Förvirrat födelsedagsbarn.



Mikaela och Malle rymdes i samma kavaj.

Björns fina paket innehållane ett par tofflor man värmer i micron och ett slags kortspel som jag inte orkar förklara.

Han lagade middag åt mig!

Fredags, Linn bjöd mig på middag på Gandhis.

Becky och Malle joinade oss och kvällen slutade på Costas.

Snyggbrorsan min.

FACE-CAKE!!!!!!!!!!!

YAAAY!!

Mina konstant posande syskon.

Coolingar.

Fick några olika presenter, bland annat den nyaste "Vår kokbok". Den är HUR najs som helst, igår lagade jag till exempel bacon i micron och det blev SKITBRA! Man tar bara en tallrik, hushållspapper på tallriken, ungefär fyra skivor bacon, sen hushållspapper på baconet. In i micron på högsta värme i lite mindre än 3 min (3 min för riktiga knapriga) och det är PERFA! HUR GOTT SOM HELST!

Jag skär sönder mitt ansikte.

Ellen är awkward!

Hahahaha coolaste bilden EVERS! Från höger; Jag, mormor, mamma, Berit.

födelsedag

Idag fyller jag 18 ååååår!!!!
Jag vet inte om jag har skrivit det här på bloggen förut, menFATTA!!?! Det är fasen det här man väntar på typ HELA SITT LIV!! Typ när man var liten och bah "Jag vill ha en till glaaass!" och mamman bah "Nej, du får vänta tills du är 18, då får du göra vad du vill."
Oschysst som fan, morsan.
Jaja, hur som helst så jag kände jag av det huuur hårt som helst när vi hade skolfoto. Fotografen frågade om någon var myndig och YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES DET VAR JAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu behöver jag aldrig mer himla MÅLSMANS UNDERSKRIFT eller nååååååååååt. Jag kan sjukskriva mig själv (även om jag inte har haft en enda sjukdag i gymnasiet OH SNAP!!!)
Imorse blev jag uppvaktad, och min "frukost på sängen" blev en hamburgare och en öl. Tack pappa.

Imorn ska jag till banken och ansöka om ett bankkort (SÅNT SOM VUXNA HAR!!) och sen städa, baka bullar och cookies och sen ut på kvällen med tjejerna. Det är ett alldeles lagomt lugnt födelsedagsfirande, säger jag.
Justja, och ikväll ska Björn laga middag till mig, HIHI!

grobi

Idag råkade jag hamna på Barnkanalen och fann att Flugsoppan gick. Det var typ mitt favoritprogram när jag var liten, och Grobi var ju LUGNT gulligast i världen med sin lilla röst som bah "hoppa! hoppa! hopp!" när han skuttade omkring med Katten. Hahahahh alltså ååh!!

Den här ska jag tatuera, liksom så han hoppar från ena skinkan till den andra:
"HOPPA!"

menå

För första gången på flera veckor kommer jag inte att träna bodypump ikväll. Jag brukar lätt få plats bland de tjugo som finns, men nu var det smockfullt och 15 reserver!!!!!!!! Så jag bestämde mig för att inte ens ställa mig i kö och strunta helt i det. Men det känns jättekonstigt, typ slänger om hela min dagsrytm. Eller veckorytm. För dessutom kommer det kännas festligt på torsdag när det är.... en speciell dag. Hähä. Åh, vad jag tjatar.

Idag klockan 10.00 var min mobil i Ånge på sortering. Förhoppningsvis får jag den imorn så jag kan leka med den hohoho.

Igår hade jag min första körlektion, och det gick bara prima! Min lärare, L-O, var värsta snäll och sa att han märkte att jag hade kört bil förut, HIHI. Dessutom sa han, när jag berättade om mina planer att ta körkort innan nyår, att jag säkert skulle kunna ha det i månadsskiftet oktober-november!!!! OMG!!!!!!

Nej, nu ska jag hem och pussa på Björn.

TJOHO

Nu rusar mitt blod i lyckans tecken!!!!
Här är saker som gör mig lycklig:
  • Jag fyller 18 om tre dagar (och ja, jag är så omogen att jag räknar ner och har gjort det i x antal månader nu.)
  • Jag ska få en ansiktstårta till min födelsedag - MED MITT ANSIKTE PÅ!!!
  • Jag har köpt en ny mobil som förhoppningsvis kommer lagom till ovannämnda födelsedag.
  • Jag hade min första körlektion idag och det gick PRIMA, med bland annat en rekommendation om att jag skaffar körkortet innan november, vilket är NAZ!!!!!!
  • Allt har bokats och fixat sig till London (2-4/12 med bror min).
  • Mitt projektarbete flyter på alldeles underbart (och resten av skolarbetet försöker jag inte att tänka på).
  • Jag har underbara vänner, familj och boyfriend.
  • NÄMNDE JAG ATT JAG FYLLER ÅR PÅ TORSDAG?!?!?!?!?!

Så ja, jag är lite smålycklig.
Just nu sitter jag och försöker ignorera spanskaredovisningen jag har på onsdag... I'm in trouble.



SÅ GLAD ÄR JAG NU!

pressy

Nu när min födelsedag bara är 4 dagar bort tänkte jag en gång för alla leta reda på något jag kan köpa till mig själv. Bara något litet extra, typ unna mig något nu när jag fyller 18, har pengar och allt.
Jag har faktiskt redan (på 20 min) bestämt mig för att köpa Nokia 5630 XpressMusic. Inte för att jag bryr mig så värst mycket om musikfunktionen eftersom jag har min iPod, men det skadar ju inte. Dessutom hittade jag den för mindre än 2000 kr på Elgiganten, och den kommer kanske till och med levereras lagom till min födelsedag om jag har tur!
Så här ser den ut i alla fall:

Ganska fresig, va?
Jag är nöjd i alla fall.

Edit: Nu har jag köpt den ÄHÄHÄHÄHÄHÄHÄHÄHHÄHÄHÄHÄHÄÄHÄHÄ.

bilder

Här är lite bilder från den senaste tiden:

Jag klippte Björn, hahahahaa.

Åt lunch med Linn på Catarinas. Förlåt för bilden, Linn, hahahahhahaa.

Gjorde alldeles för mycket mat åt mig själv en ensam kväll.

Och just nu försöker jag hitta en bra bild på  mig själv som jag kan lämna till pappsingen så han får fixa så den hamnar på en tårta. Ja, jag tänker göra något så tacky som att he mitt ansikte på en tårta lagom till min födelsedag. Hahahahaha alltså det ksulle vara så coolt!!!!!!!!!!!!!!!

fin

Nu känner jag mig alldeles nyduschad, nyklädd och... fin! Jättefin, faktiskt!
Dessutom gjorde den här videon min dag:




Eller ja, inte BARA den videon. Jag har världens finaste kille att se fram emot ikväll. Och OJ, så jag ser fram emot att träffa honom.
Dessutom är det bara fem dagar kvar tills jag fyller år!!!!!!!!!!!!!!

openofficeRAGE

ALLTSÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Försoningssex" finns i ordlistan, men INTE "mobiltelefon"?!?!?!?! KAN NÅGON FÖRKLARA DETTA FENOMEN?!?!?!?!?!

pump

Igår for jag motvilligt och bodypumpade. Det var dock "skönt" eftersom jag bestämde mig för att lägga på vikter tilll mitt annars så lagoma pass. Visst, det gick lite trögare, men jag kände ändå att jag hade fått muskler! Sen kom jag och tänka på en sak - tänk om jag blir VÄRSTA pumpad och blir en sån som tar typ 30kg på ryggen och 20 på biceps?! Bah står där och bah HUUUUH! rakt i MystiskaGlasögonKillens ansikte.

Justja, den här MystiskaGlasögonKillen. Jag hade pratat med honom två eller tre gånger de senaste passen, typ saker som att "håhå, jobbigt det här" eller "vart ska vi vara idag, egentligen?" eller "vad lite folk deet är här" eller... jamen, ni fattar. Med fejkade skratt och stela leenden, så där typiskt svenskt som vi håller på. Artigt.
Hur som helst, jag känner igen honom,och nu nästan varenda gång har vi nickat igenkännande till varandra. Men så förra veckan på passet så står han bakom mig när vi ska börja träna, så ser jag att han har glasögon på sig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Liksom VART KOM DOM IFRÅN!?!??! har ALDRIG sett att han har det förut. Visst, glasögon är inte permanent och han skulle lätt kunna ta på sig dom, men varför i all världens dar skulle han ta på sig dom INNAN HAN BÖRJAR TRÄNA?! FÖRSTÅR INGENTING!!!
Dessutom har han börjat ställa sig alldeles bredvid mig när vi pumpar, så då när jag vill kolla mig i spegeln som är bredvid för att kolla så att jag gör rätt o sådär, så står han ivägen, så ser det ut som om jag står o stirrar på honom! Usch. Bajsa på dig, MystiskaGlasögonKillen. Bajsa på dig.

praktik

Nu sitter jag här på jobbet... eller jag kanske ska säga praktiken (hoho). För det är inte speciellt mycket jobb. Bara chill. Och praktik. Öh.
Än är det bara andra dagen. Igår fick jag sitta och läsa språktidningar hela förmiddagen. Det låter kanske rålame, men det var faktiskt grymt intressant för en nörd som undertecknad. Sedan fick jag kolla igenom datasystemet och fick lite information om hur dom jobbar här osv.

Idag ska jag börja plugga på mitt projektarbete. Det känns grymt bra eftersom jag kommer få hjälp av David och Karin (dom som äger företaget, här) med alla sorts översättningsfrågor osv. Så fort dom får in något uppdrag som dom ska översätta ska jag även få sitta med och titta på hur man gör. Eller alltså, hur dom gör.
Jag vet, jag vet, ni håller på att bajsa i byxan av spänning. Jag tycker faktiskt det är väldans intressant, och jag blir bara mer och mer peppad på att göra det här for a living! Det enda som möjligtvis håller mig tillbaka är att alla översättare är egenföretagare... NOOOO!

Justja, igår fick jag och Olof Eddie Izzard-biljetterna!!!!!!!!!!!!! Som jag har oroat mig över om dom skulle komma eller inte! Men NU ÄR DET KIRRAT! Vi har ju beställt flyg och även bestämt oss för ett litet modernt hostel vid Picadilly Circus. LONDON HERE WE COME!... i december.

toalett

Går ni på toa med dörren öppen om ni är ensamma hemma? Eller kanske när ni inte ens är ensamma?
Nu gick jag på toa med dörren öppen för första gången sen jag typ var liten bebi (jag hade bråååttoooom) och jag upptäckte att det faktiskt var ganska trevligt! Typ mer öppet och sådär. Kan få in lite dagsljus i vårt lilla badrum.
Dessutom funderar jag seriöst på att bli nudist.
Eller ja, kanske måste vänta nåt år tills dess jag flyttar hemifrån. Tror inte att det skulle bli så uppskattat just nu eftersom jag bor med 2-3 män, varav endast en skulle uppskatta det. Dessutom bor jag på första våningen och femmans buss går hela tiden utanför mitt fönster.

Tänk om jag blev nudist och blev värsta kändisen för alla kunde alltid se mig naken om man åkte femmans buss? Jag skulle typ få en egen grupp på Facebook, som reagge-chaffisen har fått! Jag och reaggae-chaffisen kan bli polare och typ kirra guidade turer... eller nåt.

skype

Nu har Oprah övertalat mig till att ladda ner Skype, en gång för alla.
Mitt första samtal gjorde med Vickie på andra sidan Atlanten. Klockan var halv sex, så hon var alldeles nyvaken. Det kändes helt sjukt att höra hennes röst för första gången på... okej, bara en månad, men det känns som FOREVER AGO! Blev typ lite tårögd så här i efterhand. Saknar henne så sjukt mycket.

Nu ska jag snart ned på stan och träffa Jennie en snabbis, sen blir det myspys med Becky som har varit bortrest i veckan. Eller ja, bortrest och bortrest, hon har vart i Härnösand. Men ändå. Vi har inte träffats, OKEJ?!

JOBB

Hahahah alltså världens konstigaste sak hände igår. Jag var hos Björn och vi kände oss lite sugna på pizza. Eftersom vi är så lata så bestämde vi oss för att beställa från Pärlan Pizzeria (om man köper 4 pizzor får man dom hemkörda) som ligger på min gata på Haga.
När snubben kom med pizzorna och jag skulle ner och betala honom så tog han inte kort, och eftersom jag inte hade några kontanter skjutsade han mig till Ålidhemscentrum för att ta ut pengar. Följande konversation skedde mellan oss i bilen:

Snubben: Ja, jag är lite stressad eftersom jag har många kunder och det är bara en kvar på Pärlan, och... ja, han är inte alltid så duktig...
Jag: Jaha... men... söker du anställda eller?
Snubben: Jaa, någon som står i kassan under helgerna behöver jag typ alltid.
Jag: Hmm, jaaaaaaaaaaaaaa, för jag bor ju längre ner på gatan från er, och jag skulle inte ha något emot att jobba...
Snubben: Ahaaa?
Jag: Jaa, jag har inte så mycket kassavana, men jag lär mig snabbt...
Snubben: Ja, men kassavana behövs inte, så länge du kan svenska och är bra med kunder!
Jag: Ja, det är jag ju!

Så han tog mitt nummer och namn och såg värsta glad ut och sa "jamen jag fixar det här, då!" innan jag klev ut ur bilen. Alltså, förhoppningsvis ringer han, det såg verkligen ut som om han tyckte det var en bra idé!

hahaha alltså jag beställde pizza och fick ett jobb. Jag känner mig duktig (och modig)!!!

framtid

Justja, jag har ju mer eller mindre bestämt min framtid. Bestämde mig igår. Jag har faktiskt tänkt över det... jag lovar.
Hur som helst hittade jag ett program på Uppsala Universitet, översättarprogrammet, som jag blev sugen på att gå. Dock måste man ha läst 180hp engelska och 60hp svenska innan. Det är ganska precis tre år på universitetet, och jag bestämde mig alltså för att först läsa dessa tre år här i Umeå. Möjligtvis flytta hemifrån till någon liten lägenhet. Och sedan när jag är... vadå, typ 22? Ja, då i alla fall flyttar jag till Uppsala och börjar översättarprogrammet som är en utbildning på två år. Så när jag är 24 är jag förhoppningsvis fullfjädrad översättare. Deni!

Ja, nej, självklart vet man aldrig vad som händer, jag kan ju inte planera så långt in i minsta detalj, men det är i alla fall min plan än så länge. Den lär ju förändras, men... ja. Lite trevligt att veta så någorlunda vad jag vill göra.

filosofi

Shannon skickade ett mail klockan 07.18 till oss där han förklarade att han var sjuk och inte skulle ha några lektioner idag. Det är sånt som gör en lite småförbannad. Jag tog mig knappt upp ur sängen imorse, släpade mig till skolan bara för att sitta här i korridoren i 70 minuter och titta på ettor som trippar förbi och faktiskt TROR att det är viktigt att komma i tid till lektionen. Och på det besvikna och gråtande treor som när dom upptäcker att dom kanske inte har några lektioner ALLS under dagen, förbannar skyarna och långsamt går ned på knä. Jag vänder bort blicken precis innan de skär halsen av sig.

Dock hittade jag ett stycke i filosofiboken som fick mig att fnissa högt:
Satsen "Hur mycket är klockan?" är meningsfull, men ingen skulle svara "ja, det är sant" på frågan, och ingen spänner ögonen i den frågande personen och säger "Bevisa det!"
Hahaha tanken på att man skule gå runt och kräva folk att dom skulle bevisa det varenda gång dom frågade om tiden fick min dag att lysa upp lite. Det kanske säger något om hur tråkigt jag har under dessa dagar?

uttråkad

Sitter i klassrummet, har precis haft min första filosofilektion. Det verkar ganska intressant, men det finns en risk att jag snapar och massakrar hela skolan. "Vad är en meningsfull sats?" skjut mig.
Mer än halva klassen är på praktik den här veckan, vilket betyder att jag inte har någon att prata med, pretty much. Jag har ju alltid Linn, men hon är ju i andra klassrummet och har en tendens att springa hem på luncherna, haha. Så... ja, jag känner mig lite ensam. Men inte hemsk-ensam, utan mer typ.. sällskapssjuk.

Dock blev jag råtaggad på att dra till USA med Linn i vår. Hon ska ha praktikvecka då, och eftersom hennes pappa har en kompis i Chicago som kunde ta emot henne ville hon fara dit. Självklart tänker jag hänga med. Just nu har vi funderat på att flyga till Los Angeles och roadtripa förbi Vickie och Las Vegas, och sedan upp till Chicago. Detta är, let's face it, inte så fruktansvärt troligt, men det är alltid kul att drömma! Hur som helst kostar det inte mer än 6000 kr för tur-och-retur till Chicago från Stockholm, så det är väl kanske inte helt otroligt. Men vi får se vad som händer.

MAINTENANT FRANCAIS!!!!!!!!!

Bells

Nu kände jag mig på lite dåligt humör och rejält uttråkad, så jag bestämde mig för att leta reda på kaninspelet som vi spelade i ettan KONSTANT, särskilt under juletiden. ÅÅåååh, musiken har jag ännu inte tröttnat på, det är typ det finaste jag någonsin har sett. Har länge sagt att jag en dag ska gifta mig till den där lilla stråkmelodin. Fantastisk vackert, det är helt sjukt.
Dessutom, eftersom vi spelade det i juletid, så har jag nu fått julkänsla. Igår hade jag höstkänsla, men det är som att jag helt hoppade över höst+födelsedagskänslan jag brukar få när det närmar sig min födelsedag så här på höstkanten. Justja, kan ju påminna er om att det är 19 dagar kvar tills jag fyller år!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pretty amazing.

Jaja, här är länken till kaninspelet iaf, för den som känner sig manad. Jag säger bara en sak: HA PÅ LJUDET NÄR DU SPELAR!!!!!!!!
KANINSPEL IN MY<3 4-EVER

humhum

Min dag började när jag cyklade till Accent för en intervju inför praktiken. Jag var rånervös och stod svettades ute i korridoren i några minuter innan jag gick in. Kvinnan där var jättetrevlig och pratade på om vad företaget gjorde och sådär. Sen berömde hon mina idéer (oh yes, she did) och sa att det var kul att jag ville bli översättare osv.
Jag blev verkligen råååtaggad på att vara där vecka 38 på praktiken! Förhoppningsvis får jag massa tips och hjälp med mitt projektarbete. Känns riktigt bra nu, faktiskt.

Nu har jag just blivit övertalad till att följa med Björn och Alex på middag på Great Eastern. Åt så mycket friterade saker att jag mår illa. Har egentligen varit mätt hela dagen, men bara fortsatt äta. Hatar när sånt händer.
Nej, det blir till att dra på sig pyjamasbyxorna ikväll och chilla framför datorn. Och justja, kolla på dokumentären när man får följa Barack Obama i en dag inne i Vita Huset. På tv4 20.00.

pressy

Hmm, sitter nu och försöker leta reda på något jag kan köpa åt mig själv i 18-årspresent. Har bestämt mig för att köpa något lite halvonödigt som jag inte skulle lägga pengar på annars. Jag har dock lite problem. Först började jag titta på en lite mindre dator, och sedan en mobiltelefon, men jag kände mig inte taggad på någon av dom. Kändes till och med fruktansvärt onödigt.
Men sedan gjorde jag misstaget av att gå in på blocket och titta på hundar...
JAG VILL HA EN MOOOOOOOOOOOOPS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alltså seriöst, dom är typ de GULLIGASTE hundarna, så fruktansvärt fula och söta, gosh! Dom är dessutom värsta sällskapliga och BÄST!!!! Ååååh, vill ha en så himla gärna. Men jag får inte för pappa.
Den ska i alla fall heta Frank, det har jag redan bestämt. Vare sig det är en tjej eller kille, så ska den heta Frank. Typ världen bästa mopsnamn.
Sitter och läser på www.mopsformedlingen.se om massa gullungar, hihihi. JAG VILL HA EN!

Ge mig.

Idag har jag dessutom bokat in två körlektioner på körskolan! KÖRKORT HERE I COME!!!!!!! Och imorn ska jag på den där intervjun inför praktiken på översättningsföretaget. JAG BAH KAMMAR VUXENPOÄNG!!

RSS 2.0