goodbye to you

Nu springer jag omkring här hemma och diskar och städar och packar, eftersom det imorgon bär av till UMEÅ!! Yaaay, UME! UME! UME! UME!
Min super-MILF till mamma fyller 50 och ska ha fettofest på lördag, så det är därför jag flyger norrut. Dock inte innan jag mellanlandat i Stockholm en snabbis för att träffa Becky, något som BARA kan göra hela resan tre miljoner gånger bättre. Sedan är det fullspäckat schema hela helgen, då jag ska försöka hinna med att umgås så mycket som möjligt med min kära familj, hjälpa till att baka inför festen, gå ut med Erika och Linn samt träffa tjejerna från högstadiegänget! Det ska bli riktigt kul! Så jag antar att ni har full förståelse för att bloggen hamnar efter. Men sen kommer det förhoppningsvis en hög med riktigt fina bilder. Är tillbaka i Halmstad på måndag kväll!
UNGEFÄR SÅ HÄR TAGGAD ÄR JAG NUUUUUU!!

ofokuserad

Råkade visst tappa fokus på lektionen och satte mig istället och började söka utbildningar. Jasmine uppmärksammade mig på att om oturen är framme och jag inte får något sommarjobb (alternativt ej heltidsjobb) så sitter jag ganska rejält i skiten, och då kan det vara bra om jag har sökt några kurser till sommarterminen så att jag kan få studiebidrag och... överleva. Så därför har jag bestämt mig för att söka några distanskurser som såg intressanta ut. Helst skulle jag ha velat läsa något språk, typ franska eller spanska, men det verkade inte finnas något sånt alls under hela sommaren, tyvärr. Det var dåligt med kurser om genus också. Nedan kan ni se kurserna som jag har sökt istället:
Jag funderade på att även läsa kursen Harry Potter och hans världar, men tror jag väljer något som jag faktiskt kan ha på CV:et utan att behöva ta fram skämskudden.

trevlig kväll stundar

Idag har varit en redigt slapp dag. Jag hade tänkt plugga, men aaaaaaaaaah. Jag skickade iväg ett mail, det får duga. Annars måste jag säga att Sex and the city 2 faktiskt är en väldigt trevlig film, och mycket bättre än första. Så den har jag sett idag, och snart kommer Jasmine hit på middag! Det ska bli så trevligt så! Sedan har jag bakat cookies och fixat Anastasia som jag inte har sett på flera år!!!! Så den ska vi se. Och äta cookies. Och se Anastasia. Gudars, så trevligt.
Sluta vara avis på mina paint-skills. 

liten filmkväll

Ikväll har jag och Emma haft en liten filmkväll här hemma hos mig. Vi såg Sleeping Beauty och Hugo. Sleeping Beauty var ju bara WEEEIIRRRDDDDD som tusan. Sen slutade den typ mitt i allt, vi fattade ingenting. Aja, om ni är ute efter något konstigt och lite obehagligt så är väl den att rekommendera, men ingen jag kommer se igen. Och juste, mycket naket också, ifall man gillar sånt. Hugo var lite bättre då, mysig liten äventyrsfilm som utspelar sig i Paris och hyllar filmkonsten. Sånt gillar vi.
Tänkte bjuda på två citat som Emma uttalade under kvällen:
Om huvudrollen i Sleeping Beauty, "Alltså... näe, jag tycker inte om henne, det är något ofräscht med henne. Liksom, hon går i skolan, jobbar, festar och sover i samma kläder. Inte okej."
Om téet som jag bjöd på med smak av rabarber och grädde, "Hur gör man den här smaken, egentligen? Grädd-smak i te? ... Det måste vara... torkade gräddfrön..."

energi?

Nu vill jag egentligen gå och lägga mig, men jag råkade visst hälla i mig en hel flaska coca cola, så sömn lär ju inte hända än på ett tag. Istället kan jag ta och berätta om min dag - OH SÅ SPÄNNANDE! Jag låg och drog mig rätt länge (klockan hann bli tio, herregud!!), men sen gick jag upp för att ta en pigg promenad längs med Nissan. Det är ju så sjukt härligt väder, och äntligen kan jag faktiskt lyssna på min Spotifylista som jag i början av januari döpte till "VÅRKÄNSLOR". Innan jag hade hunnit hem ringde Emma och ville ta en fika. Så jag träffade henne lite senare, fikade massa gott och sedan åkte vi och storhandlade på Maxi. Så smidigt när man har tomt skafferi, kylskåp och frys och vänner med bil. Så jag handlade massa mat för 700 spänn och en fredskalla (blomma) som står så fint i mitt fönster nu. INTRESSANT VAAA? Sen när jag kom hem gjorde jag två helt enorma pizzor som ska få bli matlådor. Det var gott. Jag har även sett The Muppets movie, den var fruktansvärt bra och mysig. Och så sjukt bra musiiiiik, det är ingen annan än Bret Mckenzie (från Flight of the Conchords) som har skrivit flera av låtarna, som också blivit Oscarnominerade!!!!! Ja, sjukt mysig var den i alla fall, den rekommenderar jag till varenda kotte!

underhåller mig själv

Låt inte pyjamasen lura dig, jag har lyckats åstadkomma viktiga saker idag! Jag har betalat all hyra, räkningar och fört in pengar på matkontot så att jag kan klara mig resten av månaden. Dock sved min mobilräkning till ordentligt, men nu har jag lyckats lista ut vilka det är som drar upp min räkning varje månad. Tyvärr är det några som jag ringer rätt ofta, nämligen pappa, Jasmine och Amanda. Så om ni läser det här kan ni väl bara ta och skaffa telia som vanliga människor så att jag kan ringa er utan att behöva pantsätta mina organ?
Sedan har jag även lyckats skriva rätt mycket och bra på vårt projektarbete. Om jag är riktigt duktig kan jag göra undan det här tjafset och sen börja plugga inför min första salstenta den 16 mars.
-
-
Nu när jag skulle ta lunchrast funkade inte min TV, så jag blev uttråkad och råkade gå loss på Amandas facebook.
Ikväll ska jag, Amanda och Jasmine ut och fira att vi har pengar genom att äta en fet pubburgare och dricka lite öl på Bulls. Det blir dock inte mycket spenderade av pengar eftersom jag även denna månad måste tänka på att hålla hårt i slantarna. Men lite måste jag få unna mig efter världens fattigaste vecka.

BRA DAG!

Den allra fattigaste dagen på länge fick en sjukt härlig och oväntad vändning när världens bästaste och finaste Jasmine bestämde sig för att bjuda på sushi-lunch! Hon råkade visst hitta en bunt bortglömda rikskuponger som fick förgylla denna tråkiga torsdag. Sen var egentligen planen att gå hem igen och plugga, men det råkade visst bli så att vi gick omkring på stan i vårvädret och drack kaffe här hos mig.
-
FÖR ÖVRIGT, kära Umebor, kan jag ju påpeka att all snö och is som har legat och förpestat min cykelväg har REGNAT BORT ÖVER EN NATT!!!! Jag LOVAR! Igår när jag kom hem från skolan halkade jag nästan sönder på min lilla trapp utanför dörren, och idag när jag klev utanför dörren var det strålande sol och grön gräsmatta. WHAT IN THE WHAT?! Konstigaste på länge. Nu är jag precis hemkommen från skönaste och jobbigaste träningspasset på länge, och med pengarna på kontot imorn så känns livet helt jävla rätt!

tråkig

Jag ber om ursäkt för det tidigare, urtråkiga och lite halvdeppiga blogginlägget. Jag blev så besviken på mig själv att jag bestämde mig för att ta tag i mitt liv och fixa lite här hemma. Eller ja, det var inte så mycket beslutsamhet som det var penningabrist = matbrist = sockerbrist = brist på saker att göra och äta. Hmm. Hälsosamt och bra. Hur som helst tog jag tag i disken som har stått sedan i söndags, städade lite och bestämde mig för att sätta upp mina hyllor som jag skjutit upp så länge.
TA-DA!!! Hylla uppsatt, alldeles själv. Det är denna hylla som har inspirerat mig till att skaffa kaktus. Ska ha en stor kaktus där uppe, och rama in teckningen på Frank som Ellen ritade så att han också kan bo där. Tills vidare får syskonen sitta där uppe tillsammans med den grekiska sex-kalendern jag fick av Jennie i somras.
Sedan tänkte jag sätta upp min mest efterlängtade hylla i min lilla walk in-closet. Det gick sämre. Sämst.
Dumt hål i väggen.
Dumma hylla. Ligg där på golvet och skämmes ordentligt.

kaktusplaner

Ibland blir jag faktiskt förvånad över hur länge jag kan leva med ett kök som är alldeles fullproppat med disk. Och för övrigt har jag tänkt köpa en kaktus.

lördagsmys

Något av det bästa jag vet med att vara ute är att man sedan får en ursäkt att bädda ned sig i soffan hela dagen och se på TV-serier. Jag är inte ens speciellt bakis! Men vi hade hur som helst en väldigt trevlig kväll igår, vi var sex personer här hemma hos mig som satt och pratade och skrattade, sen stack några av oss ut och dansade. Amanda sov här hos mig, det har blivit en mysig liten tradition. Här kommer några osmickrande bilder.
-
Jag fick några små inflyttningspresenter! Av Anna en överbliven bulle från caféet där hon jobbar (skitgod) och det här minispelet. Vi försökte spela men det gick inte så jättebra.... Sen fick jag även en superfin blomma av Eleonora, men den glömde jag ta kort på.
Amanda, Ida och Jasmine (som råkade se någorlunda normal ut för en gångs skull).
Eleonora, Jasmine och Anna.
Dom har en strippstång på dansgolvet på The Corner, skabbigaste klubben i Halmstad.
'
Vilka mongon.

fredagsskoj

Alltså, jag måste bara få ta upp hur fruktansvärt överdriven TV-shopreklamen för Air Bra är? Liksom okej, all TV-shop är ju överdriven, men Air Bra är på nåt sätt så onödigt överdriven. Grejen är att den där BHn säkert är skitskön, alltså den ser ju väldigt bekväm ut och jag skulle lätt kunna ha en. Men man måste inte börja babbla om att den passar till ALLT, att den är världens mest MODERIKTIGA PLAGG och få in en snygg tonårstjej som får säga att ALLA HENNES KOMPISAR VILL HA DEN. Liksom lägg ner, säg bara att den är najs. Om en TV-shopreklam helt plötsligt skulle säga "alltså, den här BHn/skurmoppen/matberedaren/träningsmaskinen/ansiktsrengöraren/fläckborttagaren kommer inte förändra världen, men kanske göra vardagen lite lättare. Köp den, den har ett bra pris och vi har flera nöjda kunder." så tror jag att dom skulle TJÄNA på det bara för att man inte blir helt jävla hjärntvättad av alla vackra människor med störande röster som upprepar samma mening 40 gånger på tre minuter. Sen måste jag bara få påpeka att min favoritreplik är "So what are you waiting for? You've got nothing to lose but inches!".
-
-
Just nu tar jag en liten paus i mitt pluggande. Jag har bara den här inlämningsuppgiften kvar, sen är det som jag trodde skulle bli helvetesperioden ÖVER! Nu har jag bara ett grupparbete och en salstenta i budgetering kvar, och det ska inte vara inne förrän 16 mars! Så det känns rätt skönt nu, och det känns som en bra tid att få åka till Umeå om två veckor också, då slipper jag oroa mig så mycket!
Så idag ska jag bara skriva klart, sen ska jag sticka på systemet, duscha (hemma, alltså, inte på systemet) och äta middag med Jasmine innan kvällen sätter igång på riktigt. Jag ska nämligen ha hit sex-sju tjejer från klassen på en liten inflyttningsfest! Det kommer bli så himla roligt, och så kul att visa tjejerna hur jag bor TIHI.

CHALLENGE ACCEPTED!!!

När jag alldeles nyss fick lov att äta sallad (!!!!!) till lunch i brist på annan mat var jag tvungen att acceptera att jag borde åka och handla. Men NEJ, tänkte jag sedan, jag har ju faktiskt massor av mat i frysen som jag borde kunna leva på i en vecka tills jag får nya pengar. Ingen idé att ha den maten där om jag aldrig äter upp den. Nog borde jag väl kunna klara mig på min frusna mat i en vecka?
Dock har jag bara typ köttfärs, fisk och annan basmat, allt som man äter till håller på att ta slut. Men oh well, nu har jag ju redan accepted the challenge. Jag kommer i alla fall inte få skörbjugg, för jag har ett juicepaket som jag får ransonera. Och... majs.
Hahahahahahahah jag googlade på skörbjugg och fick upp den här bilden. Den får avsluta inlägget, goodday to you!

badass

Jag dricker Godmorgon Välling på kvällen. Och jag gör klumpar med mening, för det är godare så.
Så här mysig ser jag ut nu, alldeles nyduschad och i uppvärmd pyjamas och allt. Och den här minen gör jag mest hela tiden när jag ser på Pianisten - TYP världens bästa film?? Är verkligen så himla fascinerad av allt som har med förintelsen att göra.

HATERS GONNA HATE

Men här kommer väl den jävla klänningen då.
Bortse från dom omatchiga strumporna... Fail.
Snart kommer Amanda hit på middag. Vi ska dricka vin, se på film och ha det trevligt. Jag har sjukt stolt över min efterrätt jag har knåpat ihop. Kladdkakemuffins med hallongrädde på! Och dom dödligt hårda silverkulorna som bara är sååå pretty!

till frida

Min kära vän Frida som är arbetslös, rastlös och sanslös bad mig om att börja lägga upp dagens outfitbilder. Mmm, det börjar jag göra samma dag som jag lär mig att hjula, ungefär. Dock kände jag mig sjukt snygg, alla hjärtans dag till ära, och tänkte att då kan jag väl ändå bjuda på några egobilder på mig själv så Frida har något att titta på om dagarna.
Det började med att jag helt enkelt kände mig snygg i min nya favvoklänning.
Men sen blev jag besatt av att försöka få med min snygga tofs också!
Och då gick det snabbt överstyr.
Jag tror inte jag kommer få kläm på det där med att vara helt seriöst snygg på bild.

lagom till alla <3 dag

Idag fyller två av mina allra närmaste och finaste vänner år, nämligen Malin och Linn! Alltså, dom fyller alltid år på samma dag, så himla konstigt! I alla fall så har jag fått äran att prata med dom båda på telefon, och så skickade jag ju iväg varsitt kort till dom förra veckan som jag hoppas och tror dom blev glada för! HIPP HIPP HURRA FÖR DOM!
Bästa Malin för PRECIS!!! ett år sedan, när jag överraskade henne och Mattias på hotellet dom tagit in på, med sushi till frukost, ett gäng ballonger och några små presenter. Som jag skrev på hennes födelsedagskort så kommer hon ju aldrig kunna ha en bättre födelsedag än den, men hon kan ju försöka!
Hahahaha förlåt Linn, men det här är på riktigt den ENDA jävla bilden jag har på dig!!!! INTE MITT FEL ATT DU INTE VILL VARA MED PÅ BILDER!! Som ni ser så är den från min 18-årsdag när Linn bjöd mig på middag på Gandhi.
-
-
Sen tänkte jag också bara berätta om hur jag idag åkte till gymmet för att vara med på ett dans-pass. När jag väl står där och väntar på att det ska börja säger instruktören: "Jaa, ni har väl alla hängt med på att dans-passet blev inställt och det här istället är STRIPP-AEROBICS!". EEEEEEEEEEEEEEEEEEH. Men det var kul, hahahaha.

lagom söndag

Idag har jag haft en alldeles lagomt bra söndag! Jag sov länge, sedan åt jag frukost och knåpade samtidigt ihop ett litet alla hjärtans dag-kort.
Snyggt och snett.
Sedan traskade jag ända bort till Amanda, som jag inte har träffat på flera daaagaar, och överraskade henne! Hon blev glad, så det verkar som att jag har en dejt på tisdag. Jag har fan halva inne redan! Sedan satt vi hemma hos henne i några timmar, hon bjöd på lunch och spelade lite saxofon för mig - VILKEN KVINNA, VILKEN SHOW! Sen traskade jag hem i solskenet och kände mig rätt nöjd. När jag kom hem kom jag på att jag hade kvar cremefyllda muffins och min lycka var gjord. Nu lite 24.

liten hemmamö

Idag känner jag mig som en liten hemmafru (eller mö, kanske) från 60-talet, i min prickiga klänning, rött läppstift och hårband. Känslan förstärls dessutom av att jag är överlycklig över att ha hittat en elvisp till rimligt pris (första gången Clas Ohlsson svikit mig...). Sedan följde det ju med bubbelplast i förpackningen, och det förgyller ju vilken himla bajsdag som helst.
create animated gif
make a gif
-
-
Så nu ska jag baka något gott, knåpa ihop ett litet personligt brev och bara ta det lugnt.

franklovah.tumblr.com

Har haft en supertrevlig kväll med Jasmine. Vi gjorde köttfärsbiffar med potatis och morötter i ugnen, med BEASÅS!! Göttans. Jasmine var ansvarig för efterrätten och kom med morotskaka och nån oreo-chokladkaka. Också göttans. Dock var hon tvungen att sticka iväg och jobba, så jag har suttit och... ja, jag vet inte vad. Justa, jag gjorde en tumblr. Har blivit världens tumblr-nörd de senaste veckorna, för jag sitter så mycket vid datorn att jag måste hitta så många nya saker som möjligt att titta på för att fördriva tiden, hahaha. Men så nu har jag i alla fall skaffat tumblr, kommer inte BLOGGA så mycket där, utan mest bara reblogga de bilder och gifs som jag tycker är roliga. Franklovah.tumblr.com döpte jag den till, för jag går mest bara och drömmer om en liten Frank nu för tiden. Hoppas ni tycker om den!
Nu ska jag se ett avsnitt av 24 och äta några cremefyllda muffins.

intet nytt på västkusten

Jag har tyvärr inte så mycket att rapportera om, men jag kan väl skriva ett litet inlägg ändå! Igår lyckades jag skriva klart inlämningsuppgift 2 av 3, handla, skicka iväg ett par födelsedagskort, söka jobb, träffa Jasmine samt ha ett litet Community-marathon. Om ni inte har sett Community tycker jag att ni ska få tag på säsong ett och börja se! Det är helt fantastiskt roligt och jag sitter såå ofta och skrattar högt för mig själv. Dock gäller det lite att man känner karaktärerna, eller det blir typ tusen gånger roligare då. Så se några avsnitt så kommer ni vara fast!
Idag ska jag fortsätta med plugget och så ska jag städa. Jasmine kommer hit på middag innan hon börjar jobba ikväll, och det är väl ungefär det roligaste jag ska göra denna helg! Både Jasmine och Amanda har planer för hela helgen som jag inte kan vara med på!!! Amandas pappa är här och hälsar på, och Jasmine jobbar ikväll och ska se Kapten Röd imorn. Hade SÅ gärna följt med på Kapten Röd, men jag har tyvärr inga pengar. Snyft.
Så det blir tråkhelg i helgen, men nästa helg blir nog lite roligare för då har jag ställt till med INFLYTTNINGSFEST!!!! Har bjudit hit några tjejer i klassen, det kommer nog bli skitakul!
Aja, nu ska jag sätta igång med plugget. Här kommer någon gammal bild:
Hahahaha det fick bli två VÄLDIGT gamla bilder från högstadiet. KOLLA vad långt hår jag hade på bilden till vänster, helt otroligt!!! Och på bilden till höger ser jag mest bara ut som en alien, hahahah. Så himla små vi var!!

sjukling på väg?

När jag vaknade imorse var jag tröttare än vad jag varit någon morgon under hela hösten, även fast jag hade sovit över åtta timmar. Kände hur det gjorde ont i halsen och insåg att jag håller på att bli förkyld.
Jag skyller allt på den här dumma lägenheten som är så kall hela tiden. Dock verkar vädret gå åt rätt håll nu, så det blir förhoppningsvis varmare här inne också. Oh well. Lyckades släpa mig iväg till veckan enda lektion i förmiddags och lärde mig om ekonomi och budgetering. Det uppstod mången high fives när jag och Jasmine insåg att vi fattade resultat-, likviditets- och balansbudget.
Jag slutade vid tolv, kom hem, åt lunch och bestämde mig för att ta en powernap för att sen kunna plugga. Jag brukar aldrig lyckas somna under mina powernaps, utan det blir oftast bara att ligga och dagdrömma och blunda lite, typ. Så jag ställde ingen klocka på 20 minuter senare, eftersom jag antog att jag skulle hålla reda på tiden. Right? WRONG!! Jag somnade och vaknade två och en halv timme senare. Oh well. Har lyckats skriva några stycken nu, i alla fall, så jag är på rätt väg.
-
-
Bjuder på en GAMMAL bild som Jennie hade på mig.
Detta måste alltså vara i ettan någon gång, efter jag hade klippt av mitt afro-permanentade hår. Så sjukt lockigt hår?? Ja, näe, jag fattar inte alla mina olika frisyrer ibland.

Ibland pluggar jag så jävla hårt...

animated gif maker
create animated gif

ENERGIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Jag har massa energi i kroppen av någon outgrundlig anledning, men jag kan ABSOLUT inte lägga den på att plugga som jag faktiskt borde. NEJ, NEJ, NEJ, jag vill inte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag vill sitta här och dagdrömma om att flytta tillbaka till London och starta ett konditori, och BAKA HELA DAGARNA!!! Nu har jag suttit och googlat upp massa recept, och just nu är jag sugen på att baka: biskvier, cheesecake-muffins, chokladtårta med hallonmousse och dumleganache, maränger och lite annat sånt mysigt. Och så vill jag ut i det fina vädret som inte är lika kallt idag, och så vill jag åka skridskor, och så vill jag vara hemma i Umeå och mysa med min familj, och så vill jag traska omkring i London som jag gjorde för precis ett år sedan och njuta av hur livet ibland kan te sig. JAG VILL JAG VILL JAG VILL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Härliga vårdagar i London med Malle, Lovisa, Jessica och  nygjorda munkar. DET VAR LIVET, DET!!

IKEA-dag!

Idag satte jag och Amanda oss på tåget till Helsingborg för att ta oss till IKEA och strosa omkring. Det var förvånansvärt lätt att ta sig dit, bara en timme till tåget och sen lokalbuss till handelsområdet där IKEA ligger. Vi å lunch och gick omkring och försökte hindra oss från att spendera alla våra pengar, men det gick rätt bra faktiskt! Jag hade ju tusen kronor att spendera från mitt presentkort och jag var fast besluten om att inte överstiga den summan. Det blev 950 kronor, hahah. Jag är så nöjd! Jag köpte bland annat tre kuddar (12 kronor styck!!!) och två täcken (29 kronor styck, HUR ÄR DETTA MÖJLIGT?!?!), och smågrejer som slickepott, små förvaringslådor, en golvlampa och en digital äggklocka som visade sig vara en stektermometer.
Vi åt årets första semlor.
Och släpade hem allt på bussen/tåget (ja, jag tog med en liten rullväska för att proppa grejer i).
På väg hem sprang vi och hann precis till tåget, men kom på när det började rulla att man kanske inte kunde köpa biljetter på tåget. Oops. Eftersom dom inte tog kort på tåget blev konduktören sur och hotade med att ge oss böter på 800 kronor/person eller kliva av i Ängelholm. Vi klev av i Ängelholm och väntade på nästa tåg istället. Men det gjorde kanske inte sådär jättemycket, för under den tiden fick vi reda på att vi båda blivit godkända på senaste, största tentan, och då blev vi glada!!!

lat helg

Dagens tanke: När jag äntligen vinner en Oscar, Nobelpris eller annat prestigefyllt pris som kräver ett tacktal, kommer jag måsta säga "... och så avslutningsvis vill jag tacka araberna på torget för att de tillhandahåller så billiga frukter och grönsaker, och mer eller mindre är anledningen till att jag lyckats hålla mig för att få skörbjugg tio gånger om under min studietid."
-
Den här helgen har varit sådär lagomt lat och oenergikrävande som man får lov att ha när det är så kallt ute. Eller okej, det är inte SÅ kallt utomhus, runt -10, men tyvärr verkar värmen inte vara sådär skitabra i min lägenhet, så jag sitter för det mesta under filt eller täcke eller både och försöker värma mig. Det får gå. Igår var jag med Anna mest hela dagen, vi gick på loppis (ja, jag har varit på loppis/second hand varenda dag den här veckan) och sen satt vi och fikade hemma hos mig. Vi åt cheesecake brownies som mest var smet och drack kaffe och pratade i några timmar. Det var riktigt trevligt! På kvällen satt jag här med stjärnsnacks och såg på melodifestivalen, mest bara i väntan på att Sherlock skulle börja. Jag har redan sett dom senaste avsnitten, men det är så fruktansvärt bra att jag gärna ser det igen.
Idag har jag typ bara legat på soffan, diskat, duschat och legat lite mer på soffan. Imorn ska jag och Amanda sätta oss på tåget till Helsingborg och IKEA! Det ska bli sjukt kul att strosa omkring där hela dagen, woop woop!
Nu ska fortsätta med middagen. Det blir kyckling i svampsås och ugnsrostade rotfrukter - mumma!
Dagens arkivbild är på mig, utklädd till brevbärare när jag, Tess och Olof spelade in en sketch till vårt sketchprogram vi brukade spela in för många, många år sedan. Breadcat Productions kallade vi oss. Våra sketcher ägde, men jag tror tyvärr att dom inte finns på youtube längre.

rundtur

Här är den efterlängtade lilla rundturen i nya lägenheten!
Jag och Amanda spenderade typ tre timmar igår med att sätta ihop loftsängen, och vi hann inte ens klart! Och jag som trodde att jag säkert skulle kunna slänga ihop den själv - LOL!!!! Är hur som helst superdupernöjd med resultatet, och jag ser verkligen fram emot trippen till IKEA med Amanda på måndag. Tyvärr mest halvtråkiga grejer på inköpslistan, typ elvisp och täcke. Men aja.

skojfrisk rubrik här

Jag erkänner att jag tyvärr inte har så mycket att berätta. Gårkvällen bestod av irriterade och ilskna tårar när jag insåg att min nya DVD inte vill samarbeta med min externa hårddisk, och sedan hade jag lite dåligt samvete över vilket jävla i-landsproblem jag faktiskt stör mig på. Oh well. Idag har jag tagit det lugnt och väntat på leveransen av min säng från IKEA, så nu är mitt golv fullt av kartonger. Amanda kommer hit ikväll och hjälper mig sätta ihop allt, och så ska vi gå runt hörnet och bära hem min nya tv-bänk som jag köpt över blocket. Middag står på mig, det blir lax på spenatbädd, och så har jag slängt ihop lite cheesecake brownies också, hehe. Gött.
-
-
Bjuder på två gamla bilder från arkivet för att liva upp lite:
Älskade, saknade Becky och Malin i bussen på väg till balen. Dom är saknade för att vi inte bor i samma stad, inte för att dom är döda, eller nåt. Det lät som att dom var döda. Det är dom inte. Bara långt bort.
Äsch, slänger in en till balbild när jag ändå håller på. Gamla högstadiegänget minus Ninnan. Frida, jag, Julia och Josefin. Så där jävla snygga har vi då aldrig varit förut, mest bara fula.

ej perfekt

Många bloggare blir kritiserade för att dom framställer sina liv som så sjukt perfekta och därför ger ångest till sina läsare som lever kanske inte lika perfekta liv. Jag vet inte om det är någon där ute som anser att jag också gör det, även fast jag brukar försöka att berätta mer om de positiva sakerna som händer i mitt liv än de negativa. Nu har jag dock tänkt berätta om hur fruktansvärt dum jag kan vara på en och samma timme, så håll i er.
-
Allt började bra efter jag hade slutat skolan, sprang lite på stan och köpte ännu mer nödvändiga grejer till hemmet. Sedan åkte jag på loppis och hittade lampa (40 :-), tekoppar (20:-) och världens finaste spegel (40:-), och kände mig fruktansvärt nöjd när jag spatserade hem med allt balanserat på cykeln. När jag kom hem var jag så uppspelt att jag glömde bort att äta middag, så när jag väl insåg att jag var sugen på bacon så var det lite väl sent för att det skulle tina på naturlig väg.
Jag tänkte "Asch, det är väl bara att slänga in baconpaketet i ugnen medans jag väntar på att den värms upp för potatisbullarna!". Mmm. Medans ugnen värms upp börjar jag pilla på att byta ännu en kontakt på ett annat loppisfynd, en lampa jag hittade häromdagen. Sitter där och pillar när jag känner att det luktar bränt, och kommer ihåg baconet. Yesss, där låg alltså hela paketet fastsmält i min alldeles splitternya, dittills oanvända plåt. min exakta reaktion:
Panik utbryter och jag sliter ut allt ur ugnen och börjar skrapa plåten och allt. Lyckas faktiskt riktigt bra och får bort så gott som allt. Känner mig dum, men glad att jag lyckades ordna det. Slänger in potatisbullarna i ugnen och fortsätter pilla på min kontakt.
När jag köpte den här lampan så var jag tvungen att lämna av den hemma hos Jasmine en stund eftersom jag inte kunde släpa omkring på den överallt. Där har Erik, Jasmines rumskompis, fått syn på kontakten och påpekat att den där kontakten var en konstig en, och jag skulle vara tvungen att byta typ hela sladden, för annars skulle all volt (eller nåt) spränga hela mitt proppskåp. När jag fick höra detta var mina exakta tankar "DEN DÄR ERIK VERKAR VARA FULL OF SHIT!!!" och så sket jag i det. Och ni kan ju gissa vad som hände när jag kopplade in min älskade lampa. Det bara small till och så blev allt svart. Ringde min hyresvärd i panik, han meddelade mig om att det fanns nya säkringar (heter det så?) i källaren och avslutade med ett "... Du har väl bytt säkring förut?". Mitt svar var ungefär "...mm...".
-
-
DET POSITIVA som vi kan ta med oss från denna berättelse är att jag nu har lärt mig att:
  1. ...inte tina bacon i en ugn som står på 225 grader.
  2. ...lyssna på Eriks råd om elektronik.
  3. ...byta säkring i ett proppskåp.
Dessutom sitter jag nu och mumsar på potatisbullar med bacon och känner mig som en tioåring på Hemmansvägen. Götte.

RSS 2.0