"fullt upp"

Har varit mer upptagen än vanligt de senaste dagarna. Eller dagen. Igår och idag, alltså. Igår åkte jag och Agneta ut på en liten tur för att titta ut några bra cykelväger åt mig. Vi åkte ner till stranden S'Estanyol som var jättefin, jag kan tänka mig ligga där några dagar i sommar. Vi åkte även till S'Arenal och tittade lite där. Sedan åkte jag in med barnen på Kyrkis, alltså sjung och lek med barn på Svenska Kyrkan. Jessika kom dit och hämtade barnen och åkte hem, och jag stannade kvar tills kören började och sjöng med dom! Det är så himla kul att sjunga i kör, man får verkligen en endorfin-kick! Så jag tror det får bli min tisdagsaktivitet från och med nu. Sedan får jag också hänga med gratis på deras Valborgsfirande i Campos! Tydligen en stor brasa med middag, så sjunger kören såklart. Så det blir trevligt.
Idag har jag och Agneta varit till IKEA och gått runt lite grann, och även till Carrefour som är ett såkallat hypermercado. Det finns alltså ALLT där. Så den rundan lär jag ta själv nån gång och fantisera om vad jag skulle köpa om jag hade pengar. Ack.
Ikväll ska jag till Svenska Kyrkan igen för en liten filmkväll dom har. "I rymden finns inga känslor" visar dom, så det ska bli trevligt att få komma ut lite.

Åh, Stephen...


läs-ingrid

Idag har varit en bra dag, känner jag. Började dagen med att INTE SOVA BORT DEN, då jag steg upp och skjutsade Laura till dagis. Sen skajpade jag med pappa en timme, det var skönt och välbehövt! Förresten kommer han, Josefin, Caspian, Ellen (HOPPAS JAG?!) och Josefins systers familj hit i slutet av juli!! Det ska bli så himla kul! Dock är det synd att det nog är precis innan jag åker hem, men he kan inte hjälpas!
Hur som helst, sen tog jag, Tony och flickorna en cykeltur och jag hittade en perfekt liten slinga som går runt huset som jag kan cykla på. Perfekt för att ta en tur innan frukosten på morgonen, några varv där och vardagsmotionen är avklarad! Nu har jag också varit inne hos flickornas mormor, Agneta, och lånat med mig massa böcker. När Agneta är hemma i Sverige så går hon till secondhandbutiker och köper massor av böcker för typ 5-10 kr/styck och skickar dom i flyttlådor hit till Mallis så hon har massor att läsa! Riktigt smart. Så jag har suttit och grävt igenom hennes lådor och hittat de titlar ni kan se här nedanför. Fick även låna den gamla komediserien Kalla Fötter som jag faktiskt inte har sett. Sen hade hon också Nip/tuck och Six Feet Under att låna ut, så det ser jag fram emot!
Bjuder på en bild på min absolut bekvämaste mundering för "kalla" dagar.
Mina bästa skor som snart börjar bli alldeles för varma! Snyft. Otippat nog från H&M.
Lagomt sliten halvvägs in på min femmila-resa igår. Har en bild där jag äter bananen också, men jag kände att det blev lite för erotiskt för bloggen.
Mitt lilla bibliotek. Observera att The Fry Chronicles alltid har störst plats i mitt hjärta. Och Alva, anledningen till att det är världens cliffhanger är för att han inte har skrivit den andra boken än!! Om någon bok här är något som ni rekommenderar kan ni väl hojta till?

cykel-ingrid

Idag har jag varit en sån satans hurtbulle så jag tror ingen av er kommer att tro det!!!! Jag har cyklat FEM FUCKING MIL!! Den ni! Och i fetaste intervallerna, för satan så bra det är med backar och berg och grejer här på Mallis. Nu är jag helt slut. Min stjärt värker. Och jag har läst ut Stephen Fry's bok, och det är en sån där bok som man blir ledsen när man läser ut, för det betyder att man inte kan läsa den längre... Och det gör det ju inte bättre med att han avslutar med att berätta hur han började knarka, och sen skriver "men det får ni läsa om i min nästa bok". FUUUUCK. Världens cliffhanger, liksom. Damn you, Stephen!!

sábado

Idag har det varit en arbetslördag. Jessika var tvungen att jobba, så jag tog hand om flickorna hela dagen. Det märks att jag bara är med dom ca fem timmar andra dagar. Vi har också varit på barnkalas, och jag måste säga att jag inte förstår hur tusiken föräldrar orkar med att ordna barnkalas. Typ 20 ungar som springer omkring och GALLSKRIKER. Det räcker väl med ens egna barn? Jag har ju bara tur som tar hand om två jättesnälla barn, för några av ungarna som var på kalaset tror jag inte att jag skulle ha stått ut med... Och jag som hade tänkt cykla ner till byn och ta en öl på deras 24/7-bar (en bar som är öppen dygnet runt i en by med 9000 invånare...), men nu är jag ju helt slut. Imorgon blir det dock fetaste cykelturen, ända bort till byn Porreras och förhoppningsvis ännu längre! Muy bien!

lite bilder

Några bilder från marknaden och mina lilla cykeltur.
Hej åsnor!

bränd nosetipp

Tänkte bjuda på en liten bild på min brända lilla näsa, men det syntes inte så himla bra. Lite rödare än resten av ansiktet kanske den ser ut? Nåja, den är ganska röd i alla fall. Nu ska jag faktiskt ta mig ner till Llucmajor (äntligen får jag mig en cykeltur!) för dagens marknad som pågår där. Och så ska jag köpa mig lite solkräm, uppladdningsbara batterier och sånt småtjafs som jag har insett att jag behöver. Ciao ciao ciao!

Palma de Mallorca

Är tillbaka från min heldag i Palma. Jag åkte in med Jessika imorse klockan nio, och har virrat runt sen dess. Nu är mina ben trötta, kan jag säga er. Jag tog inte jättemånga bilder eftersom jag inte är ett så stort fan av halvtråkiga bilder på typ utsikter, och jag var ju ensam, så det fanns ju inte direkt tillfällen till massa roliga tillfällen, om man säger så. Men här kommer några i alla fall.
Självutlösaren är min vän.
Dagens lunch! Gud så gott det var, kan ju säga er att jag satt länge där i solen och njöt. Och cafe con leche är min favvo, det är inte som cafe latte, utan mer kaffesmak och mycket mindre storlek. Jag orkar aldrig dricka upp en hel kaffe, så det där är perfekt! Och billigt är det också, allt på bilden gick på 5 euro tillsammans.
Jag gick även förbi på Svenska Kyrkan och pratade med dom där. Ett tips till alla er som någon gång kommer flytta utomlands: gå till Svenska Kyrkan. Oavsett om man är religiös eller inte, så finns det alltid människor där som är supertrevliga och alltid vill prata med en. Det är verkligen det bästa som finns, att känna sig så välkommen! Så ja, jag satt i alla fall där och tog en kanelbulle och pratade med husmor och prästen. Vi satt också och letade i fotoalbum efter något kort på mina föräldrar som jobbade där långt innan jag var född, men vi hittade inget. Dock träffade jag en kvinna, Inger, som har jobbat på kyrkan sen dess och tyckte det var väldans trevligt att träffa mig! Sen blev jag också medlem där för 10 euro, och får då låna så många filmer och böcker som jag vill! Ni skulle ha sett hur mycket filmer dom hade, helt otroligt! Jag tog hem fem stycken bara idag, det lär bli fler under dom här fem månaderna jag är här. Muy bien!

An idiot abroad

Tänkte bjuda på mina favoritklipp från An Idiot Abroad som jag nämnde i förra inlägget. Det bästa är faktiskt när Karl har kommit hem och sitter och pratar med Ricky Gervais och Stephen Merchant om hur han har haft det. Dessa två scener fick mig typ att gråta av skratt. Jag tror särskilt att pappa och Olof skulle tycka det här var roligt, så ni kan ju kolla in det!!

schlappedapp

Det blev då ingen cykeltur för mig på grund av opålitligt himla bajsväder. Så det blev en ordentlig himla slappardag, har knappt lämnat rummet. Eller sängen, för den delen. Men det var okej, för jag laddade ner hela första säsongen av An Idiot Abroad, som handlar om Ricky Gervais sjukt pessimistiska kompis Karl Pilkington. Karl har aldrig rest utanför Storbritannien och är typ lite halvpuckad, så Ricky bestämmer sig för att skicka iväg honom för att se världens sju underverk. Och så fixar han riktigt dåliga hotell, lurar honom till nudiststränder och andra dumma grejer, typ som practical joke. Karl är så sjukt rolig, men han vet som inte om det själv. När han kommer till pyramiderna säger han "Om dom där stod på min gata skulle kommunen riva ner dom direkt. Livsfarligt!", och om Macchu Picchu säger han "Varför ska jag komma hit för? Jag gör ju inget himla mäklarprogram, det är inte som att jag letar bostad och tycker att 'åh, ja, precis så här vill jag ha det, men med lite större trädgård!'". Min favorit är dock när han får det berättat för sig att Taj Mahal var byggt till minne av skaparens fru, då säger han "Om jag ger min flickvän blommor säger hon 'vad har du gjort?'. Om jag skulle bygga henne ett sånt där palats skulle hon säga 'VAD FAN HAR DU GJORT?!" Han fattar som inte alls vad som är charmen med att se dessa underverk, det är så sjukt roligt.
-
I alla fall, imorgon ska jag få åka in till Palma! Och det blir verkligen en heldag, då jag åker in med Jessika när hon ska till jobbet på morgonen. Så från 09.30-18.00 är jag fast i Palma, och jag vet inte alls vad jag ska hitta på. Gå och titta i affärer, antar jag. Och sånt där. Jag skulle vilja ta med mig min bok om Stephen Fry, men det är ju så himla tjock... Ja, jag får väl hitte på nånting. Justja, skulle ju förbi Svenska Kyrkan med min kontaktannons. Jag gillade Ellens förslag om att jag skulle hitta någon med nervproblem med en förkärlek till Nicolas Cage-filmer. HÅLL TUMMARNA!

morr

Antingen kan jag inte längre lita på yr.no:s väderrapportering, eller så ändras vädret på Mallorca alldeles för snabbt. Idag skulle ju bli min CYKELDAG med härligt väder och massa motion och hit och dit. Nu är det bara grått och kallt och regnigt. Nu har yr.no plötsligt ångrat sig och säger att det istället blir fint väder efter 16.00... Men hur ska jag kunna lita på dom? Snyft.
Jag har i alla fall fått mig en bra klippning för endast 8 euro. Känns värt som tusan, då mina stackars toppar var slitna ur sitt förstånd. Nu ska jag fördriva tiden i väntan på bättre väder.

bicicleta, ay ay ay

Jag ÄLSKAR det spanska språket!! Man kan säga vilket ord som helst, men så länge man lägger till "AY AY AY!!!" på slutet så låter man som världens sombrero!
Imorn är min första lediga dag, och jag har bestämt mig för att spendera den på en cykel! Jag måste ta tag i min kropp (if you know what I mean), så jag ska cykla... västerut, och se vad som händer. Tydligen ligger det en by ungefär 10 kilometer bort, så vi får se om jag cyklar dit och tillbaka, eller om jag fortsätter längre än så! Det ska visst bli fint väder, så jag laddar upp med iPoden, mobilen (den har en radio, yaay), solglasögonen och kameran (det var bara batterierna det var fel på). Mycket spännande. På torsdag ska jag till Palma och strosa omkring där en hel dag, och typ gå förbi Svenska Kyrkan och sätta upp en lapp på anslagstavlan och se om någon vill bli min kompis. Vad skriver man i en sån kontaktannons?

número de teléfono

Jag har nu fått ett spanskt telefonnummer: +0034674443115. Jag fick dock en helt ny telefon med det numret, så jag kommer att ha kvar mitt svenska nummer på min vanliga mobil, ifall någon skulle vilja nå mig på det. Dock rekommenderar jag det spanska numret eftersom det kostar för mig att ta emot samtal på det svenska, men... Ja, i nödsituation så finns det alltså två nummer.
-
Idag skulle jag sticka iväg och hämta Laura på dagis alldeles ensam, för första gången. Jag hittade dit, hämtade upp ungen, satte henne i bilen och sen fick jag punka. Grrrreat. Det var ju BARA tur att jag hade lånat mormors mobil ifall jag inte skulle hitta eller något sånt, så jag kunde ringa Jessika och berätta vad som stod på. Som tur var fanns Tony bara runt hörnet, så han kom dit och så fixade allt sig. Det slutade i alla fall med att jag fick köra hem hans taxi eftersom bilen jag körde hade så dåliga däck att den var tvungen att bli inlämnad på verkstad. Jag fick köra taxi!! Hahaha. Det är väl inte varje dag man får göra det? Jag kände mig sjukt mäktig, men jag var rädd att någon skulle försöka stanna mig och åka med eller nåt. Men ja, ja, det gick bra i alla fall. Det är äventyrligt jobb, det här.

maljakt

Hahaha alltså, det är vid såna här tidpunkter då jag är glad att ingen ser mig. Malar måste vara det äckligaste som finns, av någon himla anledning. Dom fladdar så himla äckligt, låter ingenting, så man kan inte veta vart dom är nånstans i mörkret, eller ens i ljuset! Dom tycker upp från ingenstans och fladdrar framför ansiktet och man blir så SATANS RÄDD, bara sitter och viftar. Igår kväll när jag skulle somna såg jag en mal i mitt rum, men då satt den på en vägg, och jag hade en staring contest med den, så att den skulle stanna kvar där hela natten. Men sen när jag släckte lampan så kände jag en liiiiiten liten vindpust i mitt ansikte, så jag började vifta som en galning, och kände hur jag träffade den. Jag var alldeles för trött för att orka gå upp och jaga den då, men jag tänkte länge på hur den säkert skulle fladdra ner i min mun och dö en slemmig död i mitt gap. M
Men nu när jag sitter här i mitt rum så ser jag den igen! Och den är skadad, ser jag, så jag måste ha träffat den någon gång igår kväll! Men nu tänkte jag fanimig inte låta den vara, utan gick upp, tog en sko, och påbörjade min jakt. Och det är alltså nu jag är glad att ingen ser mig, för hur dum ser jag inte ut där jag viftar med en enorm sko mot en liten mal. Och så landar den ju som aldrig någonstans, utan jag måste som vifta ner den med skon tills den landar på golvet, och DÅ mosar jag den. Moahaha. Ja, ja, dum ser jag ut i alla fall. Men nu är den död. Så jag kan sova gott i natt.
-
Förlåt, nästan ett helt inlägg om hur man dödar en mal. Jag kan i alla fall berätta att på onsdag ska jag få bli klippt av en frisör som gör hembesök! Hon ska komma hit och klippa och färga Agnetas (mormor) hår, och medans hennes färg är i så ska hon tydligen klippa mig för bara 8 euro!! Alltså typ 80 spänn! Helt otroligt. Och på onsdag och torsdag är jag ledig, och då ska jag ge mig ut på cykeläventyr, och även försöka ta mig till Palma på något sätt. Mycket spännande indeed!

lunes

Idag har varit min första jobbdag. Jag gick upp vid tio, gjorde mig en fet frukost bestående av tre kokta ägg (plockade på gården), en baguette med tomater och färskost och ett glas färskpressad apelsinjuice. Allt såg så sjukt idylliskt ut att jag tänkte ta kort på det, men då upptäckte jag att min kamera inte fungerade. Eller först funkade den, men sen tog batteriet slut. Så jag gick och bytte batterier, men då ville den inte funka igen. Antingen hade jag stoppat tillbaka ett par använda batterier i förpackningen igen (vilket inte skulle vara helt omöjligt) eller så har min kamera bestämt sig för att sluta lyssna på batterier och fungera med hjälp av viljekraften. Hur gärna jag vill ta kort på något...
Vid tolvtiden åkte jag och mormor iväg och hämtade Laura, sen kom vi hem, Laura sov, jag lagade lunch till Vanessa, jag och Vanessa åt lunch när hon kom hem, och... Ja, vi har varit ute och lekt lite grann, nu ser vi på smurfarna. Ganska kolugn dag, om du frågar mig. Ganska skönt. Och ja, inte så mycket mer har hänt, så jag avslutar här!

jactarse de algo

Tydligen översätts "att skryta om någonting" till "jactarse de algo". Jag slog upp det - för här kommer lite mer skryt!
Jag har suttit i någon timme och läst ute i eftermiddagens solsken. Min nya idol, Stephen Fry, har lyckats skriva ihop världens mest intressanta bok, och jag njuter av varje ord. Det är nästan så jag inte vill läsa den alls, så jag alltid kommer ha den kvar! Han gör verkligen varenda liten sak intressant, honom skulle man ha som lärare! Ack, Mr Fry.
Snart vankas det även en söndagspaella, och tydligen har jag paella-mästaren Tony i hemmet! Jag har fått det berättat för mig att det är en typisk mallorquín tradition att äta paella varje söndag, och tydligen kan man inte hitta någon godare paella än här i hela Spanien förutom Barcelona. Och när jag säger "här" så menar jag alltså detta huset. Känner mig lyckligt lottad!

música favorita!

Har en ny favoritlåt!! Lyssna på texten, så himla bra! Alltså, hon skulle kunna läsa högt ur min dagbok, det är PRECIS så jag känner också! NI MÅSTE LYSSNA, DEN ÄGER!
edit: alltså hm, okej, tydligen har det inte framgått att jag är oseriös med den här låten. Den har fått över 16 000 000 träffar på youtube för att den är så dålig. Så jag är inte seriös.

en spansk rubrik

Gud vad bitter jag kände mig när jag nu skulle logga in på blogg.se och hann tänka "alltså, FAN om ingen har kommenterat på mitt Spanien-inlägg nu" och sådant allmänt mutter. Men fem kommentarer på en söndag är inte fy skam! Jag har också insett att dom av mina läsare som inte pratar ett ord spanska lär ju få himla tråkigt eftersom min blogg nog kommer bestå väldigt mycket av dåligt översatta spanska skämt och såna saker. Och spanska rubriker, då. Fast nu kom jag inte på någon bra.
Sen lär det väl komma såna här långa inlägg också dom närmaste dagarna. Jag har ju ingen att vara med, och utbudet att "gå ut och hitta på något" är inte det största. Så mitt sociala behov får jag ta ut på bloggen.
-
Jag sov gott inatt. Jag saknade att ha Malins lilla, varma kropp att skeda, men jag måste erkänna att det kändes väldigt skönt att få ha en stor säng alldeles för mig själv. Dock är den så mjuk så jag vet inte vart jag ska ta vägen, det är som att ligga på ett moln! Och så har jag ett mjukt duntäcke och typ sex kuddar, haha. Och ja, duntäcke. Inomhus är det sviiiiiiiiiiinkallt, bra mycket kallare än vi någonsin hade i lägenheten i London! Och tydligen kommer det knappt bli varmare heller, dom säger att man går i bikini utomhus, men så fort man kommer in måste man dra på sig kläder och tofflor på fötterna. Men jag har en känsla av att jag kommer uppskatta det i sommar...
-
Vid sju imorse vaknade jag av att lilla Laura stod och skrek, stackarn hade feber och öroninflammation. Till slut tystnade hon, och jag hann tänka "Gud vad tyst det är här ute på landet. Bra mycket tystare än i Lond..." men sedan kunde jag bara tänka "var det där... en... TUPP?!". Jepp, vi har höns och tuppar ute på gården som golar. Sen hörde jag en åsna skria någon gård bort. Så... pittoreskt. Haha nej, det är faktiskt ingen fara, jag somnade om och vaknade av att Vanessa stod och knackade på min dörr och frågade om jag var kvar.
Jag åt frukost UTOMHUS!!!!!!!! AAAAAH solen sken som bara den och jag kan ju säga er att jag njööööt. Sen bjöds det på färskpressad apelsinjuice, eller zuma de naranjas, som Vanessa lärde mig att det heter. Det är ju egentligen tänkt att jag inte ska kunna spanska så att dom vill prata svenska med mig, så jag får spela dum ibland. "Häst heter CA-BA-LLO!" "jahaaaaaaaaa..."
-
Sedan tog vi oss ut på en biltur! Jag fick köra bil för första gången på några månader, och en minibuss för första gången i mitt liv! ROLIGT! Jag brände in i närmste byn, Llucmajor, och sedan ut på motorvägen till Palma!! Körde faktiskt inne i Palma också, men inte så långt, eftersom vi bara skulle till sjukhuset. Flickorna hade feber, så vi åkte dit för att få medicin. Sedan har vi inte gjort så mycket, det är ju som inte riktigt en jobbdag för mig idag, så jag har legat och solat hehe. Förlåt, det kommer aldrig sluta vara roligt att jag är här och ni andra sitter i snön. Så ja, jag kommer skryta som satan för att ni ska bli avis. Sorry. Fast egentligen inte.

ay ay ay

Si, si, si, estoy en España!
Jag har nu varit vaken sedan fem imorse, och sovit mindre än fyra timmar i natt. Så jag ska snart gå och lägga mig. Men först måste jag ju självklart uppdatera bloggennnn.
Resan var tämligen händelselös. Jag kan berätta om mina spanska upplevelser istället. Jag satt och väntade på Madrids flygplats, och läste min bok (Stephen Fry's auto-biography, finns typ ingen coolare, roligare, smartare och mer inspirerande person än honom. Googla och läs allt av honom.) och tjuvlyssnade på spanskan runtomkring mig. Sedan insåg jag att jag inte hade ställt om klockan på mobilen, så jag vågade mig på att fråga mannen bredvid mig.
- Qué hora es?
- Son las tres.
- Gracias.
YAAAAAAAAAAAAAAAAAY!!! Jag klarade av ett samtal på spanska!!!!!!! Det bara spratt i kroppen och jag kände att jag verkligen var ute på äventyr. Senare på planet frågade en man om han kunde hjälpa mig med väskan. Vet ni vad jag svarade då? "No, gracias!" Rösten inom mig hoppade upp och ner och vrålade "LYCKA! FRAMGÅNG! SUCCÉ!" och jag skuttade glatt till min plats. Väl där satt en kvinna längt ut, och jag skulle längst in. Här utmanade jag inte mina språkkunskaper, utan pekade bara lite menande på min plats längst in. Hon fattade direkt och ställde sig upp för att släppa förbi mig.
"Gracias, sil vous plait!"
FUCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det som gick så bra. Jaja, lite kortslutningar får jag väl dras med så här i början. Jag måste lära mig vad "kortslutning" eller "hjärnsläpp" heter på spanska så att jag kan förklara mig någorlunda i fortsättningen. Fram tills jag har lärt mig det nöjer jag mig med ordet "stupido".
-
Mamma Jessika och flickorna Vanessa och Laura väntade på mig på flygplatsen, och det var inga konstigheter där! Vi åkte hem, jag har packat upp alla mina grejer (Malin, var stolt över mig!) och har redan fått en jävla ordning! Vi har även ätit (för mig) världens lyxmiddag, som smakade gott efter en dag helt utan mat. Bjuder på några bilder jag tog på mitt rum (Jessika kom på mig, haha) innan det blev alldeles för nedstökat av mina grejer.
Jag och Lille Skutt trivs! Klaga inte på dåliga bilder, det kommer fler någon annan dag!
-
Kan fortfarande inte riktigt vänja mig vid att folk tror att jag faktiskt är spanjor! Spanjorerna talar spanska med mig utan att tänka och engelsmännen frågade hela tiden om jag skulle hem och hälsa på släkten när jag sa att jag skulle till Spanien. Kanske har jag hittat hem ändå, haha? I och för sig trodde dom i England att jag var engelsk också. Enda skillnaden här är väl att allt faller sönder så fort jag öppnar käften.
- De donde eres?
- Öööh, såj sveka!
- LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
Imorn ska vi ut och köra runt i området, så jag vet vart tusan jag ska någonstans på måndag. Det ska bli sjukt spännande, ser väldigt mycket fram emot det!

sista kvällen

Jag och Malin har precis kommit hem från avskedsmiddagen vi hade tillsammans, bara hon och jag. Vi gick och åt sushi, blev lite dragna på sake och hade gråtfest in public. Imorgon sticker jag från lägenheten vid 06.00, och från London vid 10.00. Ni som har mitt engelska nummer inprogrammerat någonstans kan ju ta och slänga det, eftersom jag kommer skaffa nytt spanskt nummer inom några dagar. Skriver mitt nya nummer här då. Fram tills dess kan ni nå mig på mitt gamla, svenska nummer. Jag landar i Palma, Mallorca 17.30 (Sverige och Spanien ligger i samma tidszon, förresten), så jag lär väl komma med en uppdatering här imorgon kväll någon gång. GU SÅ SPÄNNANDE!
-
Istället för bilder på Malin och mig rödflammiga efter gråtfyllda små tal till varandra, så bjuder jag på några av pappas bilder från när han och farmor var här i veckan. Eller ja, det är väl bilder på mig och farmor, då. Enjoy.
Dom två sista, sjukt actionfyllda bilderna, föreställer mig när jag försöker brotta ner farmor så att pappa kan ta kort på henne. "STÅ STILL OCH VÄND DIG OM, FÖR FAN!!"

resfeber

Den eviga diskussionen om vad uttrycket "ha resfeber" innebär - om man är sugen på att resa eller om man börjar bli fylld av förväntan inför en kommande resa - rasar i mitt huvud, men jag kan konstatera att vad det än betyder så har jag det. Jag vill verkligen resa iväg nu, men jag är sjukt nervös. På lördag morgon bär det av till Spanien, först till Madrid sedan till Mallorca. Jag hoppas verkligen att allt ska gå väl. Dels är jag nervös inför själva resandet, för jag har aldrig ens flygit ensam i hela mitt liv. Dels är jag nervös över vad allt detta innebär, jag känner ju faktiskt ingen alls där. Det känns tråkigt att bli "ensam" när jag har haft Malin som min klippa här i London. Men jag antar att sådant är livet. Jag måste ju nästan vänja mig om jag senare ska vidare till Skottland, Uppsala, Halmstad eller... vart som helst i världen. Hm.
Malin och tre händer.

inte som jag hade tänkt mig...

Ibland blir det inte som man hade tänkt sig!
Igår sökte jag ju till språkvetarprogrammet i Uppsala, och ni förstååår inte hur taggad jag är på att läsa det. Sedan kollade jag upp vad intagningen låg på förra året - 21,8. Sedan räknade jag ut vad jag har för poäng - 16,3. Visst, intagningen från förra året betyder ju inte att det är samma poäng i år, men tyvärr tror jag inte att jag har så mycket chans att komma in där, och jag gillar att ha en någorlunda plan. Just nu verkar det som att jag tyvärr får ge upp mina planer på att plugga i Uppsala till hösten. Jag har ju sökt till Kulturentreprenör också, men det kändes inte alls lika kul att plugga nu när jag blev så taggad på språkvetarprogrammet.
-
Mina planer ser nu ut ungefär så här: antingen stannar jag på Mallis (alternativt någon annanstans i Spanien) och kanske jobbar kvar som au pair, eller skaffar ett vanligt jobb där jag faktiskt tjänar pengar, och sedan söker språkvetarprogrammet senare, eller inte alls. Eller så åker jag som volontär någonstans, förmodligen inom EU eftersom det är så himlarns lätt att ordna. Jennie verkar ju ska åka som volontär till bondgårdar (antar jag att det är?) i Storbritannien några veckor i sommar, och jag måste erkänna att det kändes lockande att prova på samma sak. Men ja, jag får se hur det ser ut när det börjar närma sig. Men så ser det ut i alla fall.

finbesök

Några bilder från dagen med pappa och farmor.
Pappa köpte en keps (otippat).
Jävla turister.
Jävla turister.
Pappa (aka stilbögen nummer ett) köper ny kavaj på M&S.

ny design

730:e inlägget här på bloggen - yaay!
Jaha, vad tycker ni om nya designen? Var egentligen inte så mycket för att byta ut Hannas snygga, men jag var sugen på något nytt, och så kunde det ju inte stå "I London" längre... Så det får bli den här så länge, kanske byter den senare.
-
Har precis varit och träffat farmor och pappa!! Åh, så trevligt att få kramas med familj igen. Jag är egentligen så hemmakär så det är ju inte sant. Borta bra men hemma bäst. Eller ja, när jag säger "hemma" så menar jag min familj, det är dom som är hemma för mig. Mys mys. Imorn kommer dom hit på morgonen för att kolla in LYAN (då tar dom med sig mina muffins och daimchoklad, oroa er inte!!), och sen ska vi ut på en sån där sightseeing-buss! Det blir säkert trevligt, hoho.

Packningpanik

Måste bara låta er alla veta att jag precis fick en komplimang angående mina kläder från självaste Linnéa Sjödin - den ni!!! Det trodde jag då aldrig skulle hända, och det tror jag inte hon heller trodde! Vi har kommit en lång väg från högstadiet...
-
Eftersom pappa och farmor landar i London om mindra än fyra timmar (!!!!!!) så bestämde jag mig för att städa upp lägenheten lite. Det började med städning, men när jag insåg att två av mina rumskompisar är ena jävla lortgrisar och även om jag städar upp runtomkring dom så kommer deras existens göra att allt annat ser förjävligt ut (ja, jag är less på dom och bryr mig inte om vem som vet det), så vände jag mig till mina egna grejer. Jag bestämde mig för att rensa ut allt som jag ska skicka hem med pappa, och öppnade en av mina resväskor för förvaring. Det visade sig visst att jag ska skicka hem ungefär hälften av alla mina grejer. Så då ville jag se om de grejer jag ska ta med mig till Mallis rymdes i min andra väska, så jag packade ner det också. Det gjorde dom precis. Så nu är jag alltså färdigpackad, och allt i en enda resväska och fem dagar innan avgång! OTROLIGT! Nu gäller det bara att smöra in sig hos pappa så han inte surar över att jag ger honom en hel till resväska att ta hem... Hehe.
Så här ser det alltså INTE ut i min resväska just nu! YAAAY

DAGENS OUTFIT

Jag har bestämt mig för att göra en helomvändning här på bloggen och plötsligt göra den till en MODEBLOGG!!!!!!
.... Eller?!?!??! Not. Men jag var bara tvungen att lägga upp några små bilder på mina nya skor som jag ska ha i España och vara snygg i!!!
Här är i alla fall bilder på mina otroligt sköna skor, och en liten titt på min nya jumpsuit!! Urhäftig är den, men jag kan tyvärr inte bjuda på någon helkroppsbild eftersom allt ser frukansvärt osmickrande ut. Så håll till godo!

längtar

Om ca... 26 timmar får jag mina cremefyllda chokladmuffins... Eeeh, jag menar, träffa pappa och farmor, såklart! Så jag längtar!!! (Glöm inte muffins)

dumma bilder

Sitter nu och för över ALLA mina bilder från två år tillbaka till Photobucket.com för att ha dom sparade online. För just nu har jag väldigt många gamla bilder på mitt USB-minne, några här på datorn, några på kameran. Detta håller inte, särskilt eftersom dessa tre grejer är saker som lätt går sönder! Så nu blir det online-album för mig, tackar och bockar.
Lite bilder från dagen:
Ja, vi drog en öl. Dock var den inte grön, och jag måste säga att dricka öl mitt på dagen inte riktigt är min grej. Det är inte Guinness heller, för den delen.

saint patricks day!

Jag ber om ursäkt för att det plötsligt har börjat handla om så mycket alkohol här på bloggen, för det är verkligen inte så att jag har blivit värsta fyllehunden på senaste tiden - JAG HAR ALLTID VARIT DET! Haha nej, nej, det har bara blivit så att när jag de senaste helgerna har träffat kompisarna och umgåtts har vi sedan gått ut och dansat, och då har det blivit lite alkohol. Men i helgen blev det inte ens speciellt mycket, så ingen behöver oroa sig. Dock kommer det ett till inlägg om alkohol nu, så ni pryda får blunda.
-
Idag är det firande av Saint Patrick's Day!!! Alla som har sett någon amerikansk film/tv-serie vet att det handlar om en irländsk högtid där det typ går ut på att bli så full som möjligt. Just den traditionen har jag väl inte direkt tänkt anamma, men däremot ser jag fram emot att få dricka en GRÖN ÖL! Jag vet inte, tydligen ska dom ha det idag, allt annat är ju grönt. Och det skulle vara sjukt kul att få prova. Nu ska jag slänga på mig det enda gröna plagget jag har med mig och möta upp dom andra tjejerna på Trafalgar Square! Lär ju vara rövfullt med folk, men vi ser väl hur det går!

Martinibrud

ÄNTLIGEN fick jag mig en martini, som jag har väntat!! Eller ja, sen typ i vintras när jag lovade Linn att jag skulle köpa en martini med oliver i under min tid i London - och sista helgen lyckades jag! Men gud vad äcklig den var, kommer nog aldrig i hela mitt liv beställa en sådan igen. Men det var det värt, för jag fick smutta på mitt fina glas och äta mina sexiga oliver!

bilder

Här kommer lite bilder från igår kväll och dagens tur till Camden Market!
(Om ni någonsin får chansen att äta nygjorda munkar är det något vi alla verkligen kan rekommendera.)
Köpte nya favoritarmbandet för £5, sjukt värt! Love it! Kan se hur snyggt det kommer vara när jag är lite solbränd i sommar, hoho!

ännu en kul kväll

Igår kväll hade vi en trevlig liten "avskedsmiddag" hemma hos Jessica i Clapham. Vi gjorde tacos, vilket var sjukt välkommet i mina och Malins hungriga magar. Efteråt var vi så mätta så vi knappt orkade röra på oss, men ändå bestämde vi oss för att gå till en utsedd klubb i Clapham Junction. Den klubben hade tydligen problem med baren, så dom släppte inte in någon. När vi gick för att hitta någon annanstans att vara gick vi förbi ett ställe som spelade "Sexy bitch" och jag och Malin tog detta som ett tecken och gick in. Ja, vi kunde ju inte klaga, för gratis inträde och i princip EXAKT Malins Spotify-spellista gjorde kvällen lyckad ändå! Ja, oj, oj, oj, vi dansade så länge i sträck att jag nu har träningsvärk i rumpan. Ja, av för mycket booty shake. Men sjukt kul hade vi i alla fall. Det kommer nog lite fula bilder senare under dagen för den som är intresserad av hur mycket fulare jag kan bli. Och kolla in min video på Facebook också där jag ställer upp Malles telefon och dansar. Lyssna efter Malin i slutet när hon inser vad jag håller på med. Sjukt kul.
-
Idag ska vi sticka iväg på Camden Market och träffa tjejerna där. Malle är nu och handlar lite ny hårfärg eftersom det blev lite misslyckat igår. Hennes hår råkade bli grått, och då menar jag GRÅTT. Jag försökte övertala henne om att det inte alls syntes och såg bra ut, men sen träffade vi några högljudda irländare på tunnelbanan som skrek ut över tuben "I really like your grey hair... Oh, I mean blonde hair!". Dessa män tyckte för övrigt att jag såg irländsk ut, vilket var första gången jag hört det. Dom kallade mig Moira O'Hara och hade kul åt det.
Ikväll ska vi till Holborn på gratis bowling+disco-kväll, och det gillar vi!
-
P.S. Min hårfärg blev jättebra, är nu "Mörkblond". Eller ja, har ju min gamla hårfärg under, men förhoppningsvis blir det lite ljusare i España.

ibland...

Ibland är det riktigt kul att bo så centralt i London. Ibland är det mindre kul. Som när det tjuter diverse larm genom natten. Ibland är det långt bort, och då är det inte så farligt. Oftast är det billarm som slutar efter bara någon minut. (Häromkvällen startade ett billarm när en polisbil körde förbi med sirenerna på. Liksom, av ljudet började larmet tjuta?) Men ibland är det ihållande, tjutande larm som startar vid fem på morgonen och håller i sig i flera timmar. Och nära är dom. Och i intervaller tjuter dom, så det finns ingen risk att på något sätt "vänja" öronen vid det och få somna om. Sen kan jag inte undkomma alla frågor som kommer upp: Varför har larmet börjat tjuta? Hur kan ett larm hålla på i flera timmar (ja, det har hänt mer än en gång) utan att det slutar? Är det ingen som märker att larmet är på? Det är ju jättemånga som har inbrottslarm och grejer här, varför är det ingen som liksom uppmärksammar att larmet är på och typ ringer på polisen eller nåt? Är det min uppgift att göra det, eller?
Jag kan lova er att många svordomar har yttrats mellan mig och Malin när detta har inträffat. Och jag som störde mig på fågelsång tidigare...

HAR TRÅKIGT

Okej, fick lite tråkigt och kollade igenom min kamera efter lite bilder som jag inte har lagt upp här. Sen har Malle visat mig ett roligt program på internet där man kan fixa sina bilder jättelätt, sååå. Haha ja, döm mig inte.
Pappa och farmor kommer på måndag!
Det här collaget vill jag kalla "Fula familjen!". Och ja, det är en pik mot Olof att han är med på två bilder och blir därmed fulast i familjen.
Älskar den här effekten på just den här bilden! Just för att det ser ut som om kortet är taget på 60-talet, så himla najs!

(Om någon är intresserad vad fan det är jag lyssnar på för att få inspiration till sån här dålig humor så kan ni tatta min nya spotify-lista här!)

duktig

Nu på morgonen har jag städat nästan hela lägenheten för att muntra upp min hårt jobbande rumskompis Malin, och ska snart gå och handla! Mycket duktigt av mig. Ikväll blir det fucking semelfest på Svenska Kyrkan, även om det är en dag försent. Visste ni att dom har fettisdag här i England också? Men det heter Shrove Tuesday, och så äter man upp sig på pannkakor istället för semlor inför fastan. Malle ville ha pannkakor igår, men när man inte har mjöl, mjölk eller ens visp eller stekspade så blir det lite mer komplicerat...
Tänkte bjuda på en bild som jag tog vid Portobello Road häromdagen, bara för att göra er som tror att våren har kommit till Umeå lite avundsjuka.

el país

För ungefär två timmar sedan insåg jag att jag hade ett gäng biblioteksböcker här hemma som skulle vara tillbakalämnade idag, så jag kutade ner på Kensington High Street och lämnade tillbaka dom. Funderade på att investera i lite nya sommarkläder inför España, men efter ett besök på H&M ändrade jag mig snabbt. Jag gick in, såg massa snygga grejer, plockade på mig dom och tänkte "oj, oj, oj, det här kommer bli dyrt, hur ska jag kunna bestämma mig vilken av alla dom här som jag ska köpa?!". Visade sig att jag har gått upp lite mer i vikt än vad jag vill erkänna, och ingen av de storlek 40 som jag plockade ner från galgarna passade mig det minsta. Herregud. Jag brukar egentligen inte noja över min vikt eller kropp, men nu känner jag att det börjar gå lite överstyr. Har hittills skämtsamt sagt att jag väntar tills Spanien och medelhavsdieten jag kommer gå där, men... näe, det här funkar inte. Fy.
-
Istället köpte jag en El País (typ den största, internationella, spanska tidningen, för er som inte vet) för att tvinga igång min spanska igen. Det är liiite svårt att förstå alla artiklar om Libyen och Gadafi, så jag börjar med.... reklamen. Hmm... TYdligen har El Corte Inglés bra priser på sommarkläder (semana fantástica!)... OH MY GOD, Becky!!!! Det står något här om Patito Feo!!!!!!!!!!!!! Men tyvärr är min spanska för dålig för att veta exakt vad som står om patito feo. Oh well. VETE! MARCHATE!

tiden går fort när man har roligt

Hahaha måste bara säga att Alvas förslag om att det var knark, lebbsex och älgjakt som jag hade haft för mig i lördags var hittills det bästa. Jag tror jag kör med det när någon frågar mig nästa gång!
-
Tiden går verkligen fort när man har roligt. Jag har NÄSTAN vant mig vid att bo i London, träffat lite människor jag kan kalla vänner och börjat lista ut vad jag ska spendera dagarna med, och nu är det plötsligt mindre än två veckor kvar tills jag lämnar stället!! Det känns helt knäppt! Om en vecka kommer farmor och pappa i några dagar, och sen är det bara att börja packa. Det kommer kännas så knäppt att flytta ifrån Malin. Känslan som jag saknade när jag gick ut skolan, att träffa kompisarna varje dag, har ju kommit tillbaka när jag får lägga mig i sängen hos henne varje kväll och prata om min dag. Ja, inte riktigt som gymnasiet, men nästan! Jag kommer sakna henne så himla mycket!!
Några bilder från i lördags. Vi tog visst 126 bilder här hemma, men majoriteten verkar vara på mig och Malle... Men sånt gillar vi!

uuh

Om jag trodde förra helgen var schliten så är den här... ja, jag vet inte vad. Hade en fruktansvärt kul kväll igår, nästan så den kan mätas med alla studentfester i somras! Idag mår jag väl som jag förtjänar, men det var det värt! Dock ska jag införa något litet som kallas censur här på bloggen, och inte beskriva kvällen så detaljrikt. It was a night of many firsts, om man säger så. Men ja, jag hade i alla fall skitkul, och det känns väldigt tråkigt att lämna både London och mina nyfunna vänner så snart! Dock tror jag att jag kan förvänta mig en avskedsmiddag, vilket nästan är mer än vad jag fick när jag lämnade Umeå!
Bilder har jag inte så många jag kan bjuda på, eftersom det var Malins systemkamera som blev huvudrollen igår. Vi får se om det kommer upp någon trevlig bild senare som går att använda!

lörday

Det är skönt att se att jag och Malle i alla fall har barnasinnet kvar! Ni skulle ha sett Alenas min när vi bad henne ta kort på oss...
Nu laddar vi upp för en rolig kväll! Malle står för gomaten för andra dagen i rad nu, och jag mår som en drottning. Nam nam nam. Sedan kommer Agnes, Jessica och Lovisa hit för något glas vin, sedan beger vi oss till klubben Koko i Camden för vad som ska vara kvällarnas kväll! Looking forward to it!

skype

Är inte Skype en underbar uppfinning? Jag kan sitta och prata med Jennie som sitter väldigt många mil bort som om hon sitter bredvid mig. Vackert.

apokalypsbussen

Nu när jag åker fram och tillbaka till St John's Wood för att hjälpa Linnea med lite saker, så åker jag faktiskt på vad jag kallar för APOKALYPSBUSSEN!! Slutstationen är nämligen ett ställe som faktiskt heter World's End, och det är så sjukt underhållande. Har hela huvudet fullt med massa fantasier om hur den filmen skulle vara, bussen som åker till världens ände... Ja ja.
I Linneas lägenhet är det så SJUKT kallt, så det är inte sant!! Idag tog jag Malins myskofta på mig, men ändå fryser jag ända in i märgen. Jag har typ aldrig druckit så mycket te som idag. Och HOBNOBS! Om någon minns dom. Havrekakor, liksom. SKITGODA som jag inte har ätit sen jag var mycket liten. Urgoda, ska börja köpa dom nu. Sen är det ju världens lyx, för Linnea lagar lunch åt mig varje dag, idag blev det vegetarisk lasagne och tankarna färdades tillbaka till Sverige och Ellens veggielassie. Fantastiskt gott är det! Gud vad jag babblar på, och inget vettigt har jag att säga heller. Hejdå.
Hmmm, jag saknar mina syskon!

deja vu

Jag och Malin sitter och pratar om lite allt möjligt.
Malin: VÄNTA! DET HÄR HAR HÄNT FÖRUT!!
Jag: ... Vad ska jag göra?! Känner du igen allt det här jag gör nu? Nu då?! NU DÅ?!?
Malin: JA, JA, JA, DET HAR HÄNT FÖRUT!!
Jag: VAD SKA HÄNDA HÄRNÄST?!
Malin: JAG VET INTE, JAG KOMMER VETA NÄR DET HÄNDER, MEN NU VET JAG JU INTE!
Jag: ... * ger henne en örfil * Var det det där?!
Malin:... MEN NÄE!!!!

jobb-ingrid

Idag har jag "jobbat". Linnea, som jag hjälpte på London Fashion Week, behövde hjälp med lite olika kontorssysslor, så... ja, jag hjälpte till. Får £20 om dagen, men det är ganska bra med tanke på vad jag har gjort idag, haha. Bara fört in saker på datorn, liksom. Väldigt simpelt arbete. I slutet av dagen fick jag dock läsa igenom en affärsplan som hon anställt en annan svensk tjej att skriva, och det var typ det värsta jag har sett! Stavfel, grammatiska fel, HELT fel ordföljd och inte ALLS skriven som en affärsplan!!! Jag höll typ på att spy, språknörd som jag är, så jag erbjöd mig att skriva om det åt henne. Så jag ska tillbaka dit imorn och göra det. Hehe.
Bjuder på en gammbild på mig och FACE-CAKE!!!! 18-årsdagen min, hehe.

uppdatering

Tänkte gnälla om att mina besökare har svikit mig de senaste dagarna, men sen kom jag på att jag inte har uppdaterat på ett tag... Heh. Ja, det är inte så mycket som händer här, går mest promenader om dagarna eller sitter här hemma och försöker klura ut saker att göra. Jag har även försökt få tag på min käre far, så om han läser det här kan han väl logga in på skype nån gång???!! Jag har inga pengar på mobilen, så jag kan inte skicka iväg ett enda sms.
-
Har varit och träffat Jessica idag på Scandinavian Kitchen och ätit en semla.

RSS 2.0