lugn dag

Idag har varit en lugn dag. Sov som en stock på min soffa, gick med barnen till dagis/skola och har sedan hela dagen ledigt till klockan fyra då jag hämtar upp dom. Rocios mamma Pam är här i några dagar eftersom Rocio åker till Madrid med jobbet, så hon och jag har gått omkring inne i byn lite grann. Vi bor dock bara runt hörnet från torget, så det är väldigt centralt. Jag var till kulturcentret som dom har här och kollade lite grann, och jag kommer förmodligen börja träna pilates där, haha. Vill ju komma i form lite grann, och det finns inget gym i närheten. Det kostar bara 35 euros i månaden för att få träna två pass i veckan, så det känns som en lagom grej för mig att hålla på med. Det är under dagtid också, så jag kan döda lite av min lediga tid.
-
Måste bara berätta en kul grej som jag fick höra igår på festen. Tydligen är det så att om en man och en kvinna är på en restaurang, och mannen inte erbjuder sig att betala för middagen när notan kommer in, så kallas det "att göra en svensk", liksom. Jag förstår inte riktigt det där, innebär det att svenska män är snåla? Jag har inte riktigt hört det uttrycket förut, är det någon annan som har det?
En konversation som jag hade med en man igår:
Han: De dónde eres?
Jag: Suecia.
Han: Ah, mi marida es sueca!
Jag: Vaaa? Ella habla sueco?
Han: Si! *ropar på sin fru *
Hon: Hola!
Jag: Är du svensk?
Hon: Ja, är du svensk?
Vilket är en grej jag har märkt, för det mesta i London, då. Liksom, att man frågar eller pratar med någon på svenska, så frågar dom tillbaka om man är svensk själv! Ja, uppenbarligen, liksom. Men det är ganska kul, haha. Sen märkte jag hur varenda person igår föreslog att jag kunde komma och sitta barnvakt åt dom på min lediga tid. Och inte typ "vad bra, då kan du ta mina barn också, håhå" som ett skämt, utan SERIÖST. Typ "men då när du är ledig kanske du kan komma och hjälpa oss några timmar? Eller ja, det är det din första dag, vi kan prata mer om det där senare!". Bah näe, jag har inte tänkt ta hela byns ungar, precis. Får slå upp några bra ord på spanska för att förklara mig ur den situationen...

Ordbajsningar
Postat av: linn

Men göre ba!! Du kan ju tjäna lite extrapengar om du barnvaktar och då kan du sen köpa ännu finare möbler och grejs till Halmstad :D Det är säkert helt ok betalt också, men du kanske ska fråga familjen du bor med först.

2011-04-11 @ 14:45:35
Postat av: Anonym

Tänkte precis som föregående talare, Linn! Mamma

2011-04-11 @ 20:12:10
Postat av: Pappa

Att göra en svensk syftar säkerligen på att vi har ett jämlikt samhälle på så sätt att det inte är ofta som männen betalar notan på restaurangen om man har en date. Det vanligaste var väl att man delade på notan mellan kvinnan och mannen, vilket var en omöjlig tanke i övriga världen. I alla fall var det så tidigare, möjligen har det ändrats?

2011-04-11 @ 20:29:47
Postat av: Jonas

Jag har fått lära mig att att "att göra en svensk" syftar på att man låtsas inte förstå typ. Men det kanske kan funka i det sammanhanget... :P

2011-04-13 @ 23:35:34

ORDBAJSA HÄR, Y'ALL:

Ingen anonymitet, tack:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Ordbajsning:

Trackback
RSS 2.0