pigg o gla

Jag har bestämt mig för att börja lite på en ny kula (igen?). De senaste veckorna har det varit lite för mycket stress, lite för mycket alkohol, lite för mycket lathet, lite för mycket snabbmat, socker och halvfabrikat, och lite för lite gym, promenader, frukt och grönt. Så eftersom våren är här och gör mig pigg och gla', samt att en ny, rolig kurs börjar den här veckan, tänkte jag lägga av med socker och alkohol och sätta igång med gymmandet igen.
Mitt mål den här gången är att lyckas vara helt utan dessa onyttigheter i åtminstone tre veckor, sedan unna mig det i måttliga mängder under helgerna. Skillnaden den här gången är att jag inte avstår från onyttigheter på grund av att jag vill gå ned i vikt, utan bara för att jag vill må så bra som möjligt. Jag kan glatt (!!) meddela att så gott som alla mina hjärnspöken om övervikt och missnöjdhet med min kropp är som bortblåsta, vilket känns jävligt skönt med tanke på all beach 2012-hets som lär lamslå Halmstad inom en snar framtid.
Andra saker som gör mig glad:
  • Vårsolen och lite av vårvärmen är här och det innebär superhärliga promenader på stranden!!
  • Araberna på torget har börjat sälja fina, röda paprikor igen.
  • Min budget är ännu en gång balanserad, med det mesta som behövs inköpt till lägenheten och en skatteåterbäring på 7000 kan min ekonomiska stress lugna ned sig nalta och jag kan återgå till ett normalfattigt studentliv.
  • Den 20/4 är det kultursoppa på stadsbiblioteket med Bob Hansson!!!!!! BOB!!!!!!!
  • Jag har fått tillbaka min läslust och slukar nu böcker av alla dess slag, både skönlitterärt och kurslitteratur.
  • Min nya svenskakurs börjar i veckan och den verkar så sjukt intressant att jag nästan kommer kunna glömma helvetet som var redovisning och budgetering.
-
-
Och eftersom det här redan långa inlägget inte är tillräckligt långt så tänkte jag bjuda på några bilder av vad jag har gjort hittills idag:
Ja, ännu en bild på mina tulpaner. Skillnaden är nu att jag köpt en riktig liten vas från myrorna. Observera även att en liten blomma gick av och fick hamna i ett vinglas uppe på hyllan i bakgrunden. HÅÅHÅHÅH SÅ GÖLLIGT!
Eftersom det knappt går en dag utan att jag längtar till 12 december och premiären av Bilbo-filmen, tänkte jag försöka stilla den med att läsa boken istället. Det var fleeeera flera år sedan jag läste den sist, så det ska bli kul!!
Jag köpte påskliljor på torget och en av mina nya ljushållare fick extraknäcka som minivas. Och så all frukt som jag ska äta i en silverglittrig skål som jag snattade från mamma sist jag var hemma i Umeå.
Skrev även en liten matlista på maträtter jag faktiskt kan laga med den mat jag har hemma. Köttfärslimpa är en ny favorit! Detta är mest som en liten gåva från mig till alla mina läsare som bor hemifrån och måste komma på maträtter var eviga dag alldeles själv. I feel your pain. Därför tycker jag också att ni kan återgälda tjänsten genom att kommentera med tips på bra vardagsrätter! Tack!!

Ordbajsningar

ORDBAJSA HÄR, Y'ALL:

Ingen anonymitet, tack:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Ordbajsning:

Trackback
RSS 2.0