Liten guide till London

Min vän Erika ska till London i maj och bad mig om att skriva ner några saker som jag tycker att man ska se och besöka. Sedan insåg jag att det är typ EXAKT ett år sedan jag faktiskt flyttade från London, så därför plockade jag ihop en liten guide som kanske fler har användning för! Shout out till min bästa Malle, som jag tycker får kommentera om det är något jag har missat som är skitaviktigt.

Liten guide till London

 

Marknader

Camden Market

Lätt den bästa marknaden i hela London som man verkligen måste besöka när man kommer till London. Där finns små butiker, souvenirshoppar, H&M och snabbmatsställen, men det bästa är såklart att gå förbi alla dessa och gå direkt in på marknaden. Där finns kläder av alla dess slag, mycket ”roliga” t-shirts och sånt, men även klänningar, smycken, skor mm. Går man över bron kommer man till ALL MAT! Där finns allt från olika världsdelar och länder, och går man längre ned längs floden finns det ännu mer smycken, solglasögon, kläder, accessoarer och annat som är intressant att lägga ögonen på. Har man tur finns det någon som säljer nygjorda munkar, och får man chansen ska man absolut prova det, det är typ det godaste som finns.

Det är öppet alla dagar, men det är mest stånd och grejer på helgerna. Det är lätt att ta sig dit, bara att åka till Camden Town tunnelbanestation, tror den ligger på Northern Line.

Lite saker man kan hitta på Camden market.

 

Portobello Road

Eftersom jag bodde alldeles vid Portobello Road så har jag lite svårt att se charmen med den här gatan. Alltså, den är ju jättemysig att gå på, finns massa små butiker och alla stånd har jättefina antikmöbler och spännande saker att titta på. Dock gick jag ju oftast där på vardagarna när det inte var så mycket folk, och det var jättetrevligt. Men det är ju på helgerna som det verkligen är sevärda saker där, och tyvärr innebär det också att det är PROPPAT med folk. Portobello Road är trevligt att gå på, och en typisk sån där sak som man bara MÅSTE ha sett när man är i London, men om man inte bryr sig om att kunna säga sånt så tycker jag att man hellre kan lägga sin tid på att gå på andra marknader istället. Dock är Notting Hill så fint så det kan vara värt att traska omkring i ett tag... Hittar man till lyxiga gatan Westbourne Grove kan man kika in på caféet Daylesford Organic där jag jobbade ett tag...

Vill man till Portobello Road ska man gå på helgerna. Man tar sig lätt dit genom att åka till Notting Hill Gate på Central Line, sedan är det skyltat ända från tunnelbanan och fram till Portobello.

Pappa på Portobello road.

Old Spitalfields Market

Jag benämner det som Old Spitalfields Market, men egentligen är det (för mig) ett samlingsnamn för hela östra delen av London, och särskilt innefattar Brick Lane. Där finns det mest secondhandshopping i olika former, alltså skivor, konst, inredning, kläder, skor, och så finns det många olika ställen att köpa mat på!! Även där kan man få chans att köpa nygjorda munkar, och jag tjatar om det för att det är en jävla orgasm i munnen och ibland kommer jag på mig själv att drömma om dom där underbara munkarna...

Själva marknaden ligger i en enorm viktoriansk hall, men fortsätt gärna vidare efteråt och leta er fram till Brick Lane. Östra London är rätt sunkigt, men det finns rejält häftiga grejer att se, så detta rekommenderar jag verkligen! När jag och Malin skulle ta oss dit tror jag att några tunnelbanelinjer var stängda (vilket dom ofta kan vara på helgerna, så håll utkik i tunnelbanan om information så att man inte planerar att åka till stationer som är nedstängda och sedan måste ta massa omvägar), men jag är ganska säker på att lättaste sättet att ta sig dit på är att åka till Liverpool Street, sedan ha med sig en karta så att man hittar. Det ska vara runt fem minuters promenad till marknaden och kanske några minuter till efter det om man vill vidare till Brick Lane, men det är värt promenaden! På fredagar är det modedag på marknaden.

Nygjorda munkar i östra London nånstans....

På Brick Lane där jag träffade Gordon Ramsay... Best. Day. Ever.

 

Shopping

Bästa shoppingställena är helt klart Oxford Street och Westfield. Här hittar man alla vanliga affärer, som typ H&M, Topshop, Urban Outfitters, Selfridges, Primark, New Look... Om man kikar ordentligt in på en liten bakgata kan man hitta Whistles där Malin slavade, jag menar jobbade, så duktigt så länge! För Oxford Street kan du åka till Marble Arch och sedan gå nedför gatan ända bort till Tottenham Court Road och åka vidare därifrån. För Westfield, som är ett stort shoppingcenter i västra London där allt är samlat på samma ställe, åk på Central Line till Shepherd's Bush eller White City.

På Oxford Street

Fiesta

Det är 18+ på så gott som alla klubbar i London, vilket innebär att det är sjukt blandade åldrar överallt, så var inte förvånad ifall du blir uppraggad av en 45-årig, svettig man som precis landat i en medelålderskris eller om du ser kvinnor och män i alla åldrar spåra ut på gatorna och stå och spy/kissa i gatuhörnen oberoende av ålder. Om man inte åker till lyxklubbarna vid Oxford Street så behöver man inte klä upp sig för att gå ut, snarare tvärtom. Converse, jeans och en t-shirt är väl det vanligaste man har på sig.

På Notting Hill Arts Club kan man dansa till gamla rockklassiker, och även (tydligen) spotta någon kändis om man har tur. Där är det dock riktigt kul att vara och ganska stor skillnad från svenska klubbar, så om man vill uppleva något annorlunda ska man gå hit! Klubben ligger ned för gatan från Notting Hill Gate och har inte riktigt någon skylt så det kan vara svårt att se. Är man där i rätt tid är det dock vakter utanför och man kan fråga efter vägen.

Vår bästa utekväll hade vi dock på Koko night club i Camden. Det är en enorm gammal teater, med stort dansgolv och jättemycket folk. Där dansade vi hela natten till sjukt bra musik. Åk till Camden Town station och gå åt motsatt håll från marknaden. Klubben ligger i ett gatuhörn, men man ser det från långt bort eftersom det är upplyst och mycket folk. Kom i tid så kanske du inte måste stå i en timlång kö som ringlar sig runt huset och få sällskap av ett gäng fransmän som du kanske försöker börja prata med eftersom du har varit i Frankrike på klassresa och titulerar dig själv som franska-expert och sen snor en av deras näsdukar och knyter runt huvudet för att se fransk ut.

Och det var väl egentligen det som jag tycker kan vara viktigast när man är i London! Men det är så svårt för mig att välja ut några saker eftersom jag bodde där så länge, och det är stor skillnad på om man är där i bara några dagar! Men ja, det här var mina pärlor, hoppas det hjälper lite!

Ordbajsningar
Postat av: becky

åh vad jag blev resesugen nu!!! :)

2012-03-17 @ 15:10:22
Postat av: malle

Jag tycker du fick med väldigt mycket bra!! :) och vad du kommer ihåg grejer.. Vad hette dendär klubben som hade "min" spellista? Det var ju faktiskt också en bra klubb.



Jag skulle också tipsa om afternoon tea på Market Coffe House! Var där både själv en gång och med becky. Heeeeeelt underbar afternoon tea. Ligger precis vid spitalfields (liverpool street station), http://notinhell.blogg.se/2011/january/market-coffe-house.html#comment , ett inlägg från min blogg när jag hade varit där.

2012-03-17 @ 16:11:06
Postat av: LN

nice, bra lista att ha tills när jag flyttar till london med henke ;););)

2012-03-17 @ 18:55:34
Postat av: Jonas

Jag ska dit några dagar i juni, så det här passade perfekt! Merci

2012-03-18 @ 09:01:42
Postat av: TESS!

Najs!

Jag kan tipsa om att gå på museum, många är det gratis att gå in på (självklart kan det kosta en slant för särskilda utställningar.) Jag var på Tate Modern när jag var där sist och det var riktigt trevligt. Dessutom var det en helt fantastiskt utsikt över Themsen om man går över Millenium Bridge för att ta sig dit (rekommenderas!) När jag varit där så gick jag sedan längs Themsen (mot Tower Bridge) vilket var riktigt trevligt. Dock så var ju detta i februari så det var ju inte så mycket turister som det kanske är på sommaren, men kan vara ett försök ändå.



Annars tycker jag det är mest trevligt att bara gå omkring, typ när man gått fel och måste hitta rätt, det känns som att det inte gör så mycket när man är i London.

2012-03-21 @ 19:10:36
URL: http://modertheresa.blogg.se/

ORDBAJSA HÄR, Y'ALL:

Ingen anonymitet, tack:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Ordbajsning:

Trackback
RSS 2.0