loppislördag

Min lördag har hittills bestått av Amandas trevliga sällskap, vi gick på Amnestys lördagsloppis. Största fyndet blev alla böcker som vi hittade för bara några kronor styck.
Lite intressant om film (observera att Lena Israel som är författare till en av böckerna kommer vara min filmlärare nästa år!!) och en del om feminism. Jag hittade boken "Allt din mamma borde ha lärt dig - en oumbärlig handbok för moderna kvinnor" och trodde på allvar att jag skulle trilla av pinn. Den är fullpackad av olika tips på saker som min mamma minsann aldrig har lärt mig, vilket jävla sätt alltså! De olika kapitlena heter "Stil & etikett", "Karlar", "Baka, stöka och bli en hemmets gudinna", och "Så blir du 'qvinna'".
Enligt den här boken är det ju inte så himla konstigt att jag är singel eftersom min mamma aldrig har lärt mig hur man strippar, hur man flörtar, hur man tolkar hans humör, hur man förför en kille, vad man ska ha på sig i sängen, hur jag får en karl att bjuda mig på drinkar eller hur jag får honom att fria! Skärpning mamma, hur ska jag nu lära mig alla dessa saker?!
Jag stod bara och gapade och fattade inte vad jag läste. På framsidan står det att det är en kvinna som har skrivit boken, men om man tittar närmare inuti visar det sig att det egentligen är ett gäng män som författat varenda kapitel. Sa jag förresten att den är utgiven 2004?
För att väga upp mot dessa hemskheter hittade jag turligen nog "en feministisk överlevnadsguide" som verkar riktigt bra, så nu har jag läsning så det räcker och blir över! Och det passar väl bra när det är Earth Hour ikväll (alltså inget bra på TV mellan 20.30-21.30).

Ordbajsningar
Postat av: becky

vad handlar boken "ta betalt" om....?

2012-04-01 @ 15:21:47
Postat av: Ingrid

Det är den som handlar om feminism :)

2012-04-01 @ 15:27:53

ORDBAJSA HÄR, Y'ALL:

Ingen anonymitet, tack:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Ordbajsning:

Trackback
RSS 2.0