dagens goda gärning

Dagens goda gärning utfördes tyvärr inte av mig själv, men jag fick bevittna den på första parkett och det gjorde mig väldigt glad, så därför ska jag berätta om den här på bloggen. Det kom in en medelålders kvinna på Sibylla ikväll som gick med rullator och hade tårar i ögonen. Hon förklarade att hon hade varit på Åsele marknad och ramlat där och att hon nu inte kunde ta sig hem. Jag frågade ifall hon ville att jag skulle ringa ambulans, men hon sa att hon redan hade fått hjälp för foten men att det hade blivit värre. Hon behövde egentligen bara ta sig hem och vila. Jag frågade ifall hon ville att jag skulle fixa taxi åt henne, men hon förklarade att hon inte hade några som helst pengar. Jag frågade ifall hon ville låna telefon och ringa någon som kunde komma och hämta henne, men hon förklarar att hon precis har flyttat till Umeå och känner absolut ingen som kan hjälpa henne. Hon får mer och mer tårar i ögonen, men jag visste verkligen inte hur jag skulle hjälpa henne.
Sen kommer det in ett gäng ~30åringar och ska beställa mat. De ser att kvinnan står där och är ledsen och frågar vad som står på. När hon har förklarat säger dom direkt "Jamen vi skjutsar hem dig!". Kvinnan säger "Nääej, men inte ska ni väl göra det...". Gänget säger "Jo, men det är klart, vi åker nu direkt, kom igen!". Kvinnan tittar på mig, lyser upp och säger "Ser du? Jag bad dom inte ens om hjälp, men dom erbjöd sig ändå!". Jag kan bara le och nicka och säga att det är tur att det finns bra människor här i världen. Gänget avbryter sin middagsstund för att skjutsa hem den stackars kvinnan, och jag fick upp hoppet om mänskligheten lite grann.
-
Det har varit ganska lågt de senaste dagarna då jag läste om att det är den värsta torkan på 60 år i Afrikas horn just nu, och att alla svälter och det är så fruktansvärt så att jag förmodligen inte ens kan föreställa mig det. Och så står jag på Sibylla och slänger bort en korv här och en hamburgare där som jag råkade lägga på stekbordet även fast det inte behövdes. Och sen försöker jag förtränga det ur mitt huvud för jag vet att jag kommer bli galen om jag tänker på det, sen börjar jag tänka på att alla i västvärlden gör så och bara ignorerar allt lidande som finns i världen. Det är så hemskt.
Sen började jag självklart också tänka på att den där kvinnan kommer vara jag om en månad i Halmstad. Jag kommer till en stad som jag inte vet något om, inte känner någon och alla mina vänner och familj befinner sig hundra mil bort. Fy, så deprimerande. Så får jag inte tänka. Jag är jättespänd och glad över att flytta, men med dom känslorna kommer såklart såna här tankar också. Fy bubblan.

Ordbajsningar
Postat av: Olof

Låt oss hoppas att dom inte gangrapeade kvinnan då. I så fall hade jag skyllt på Åsele marknad.

2011-07-19 @ 13:18:30
Postat av: jennie

UPPDATERIING!

2011-07-25 @ 10:13:09
Postat av: alva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ingrid uppdateraaaaaaaaaaaaaaa din bajskorv

2011-07-27 @ 19:49:07
URL: http://alvakling.blogg.se/

ORDBAJSA HÄR, Y'ALL:

Ingen anonymitet, tack:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Ordbajsning:

Trackback
RSS 2.0