bokbuss

Åh, på platsbanken kan man söka jobb som bokbusschaufför! Är det bara jag som tycker att det låter som värsta mysiga jobbet?
Tänk en fransk film där en ensam, missuppfattad fransman kör runt i hela Frankrike och försöker få folk att läsa mer - världens ensammaste och tråkigaste jobb. Men i en liten by mitt i landet finns en underskön kvinna som alltid möter upp bussen och alltid lånar hans absoluta favoritböcker! Även fast de bara möts några minuter i taget så börjar deras kärlek växa, men mannen måste köra sin tur runt hela Frankrike för att komma tillbaka till samma by, så dom träffas bara var tredje månad. Dessa få minuter blir båda deras höjdpunkt på hela året, och år efter år passerar medans de tu faller djupare och djupare ned i förälskelsens träsk.
Men sedan, en dag, när bokbussen rullar in i den lilla byn så möter inte kvinnan upp honom. Vart kan hon vara? De senaste 20 åren har hon ju väntat precis där, vid hörnet bredvid det lilla bageriet. Mannen väntar stannar och väntar några minuter extra, men kvinnan kommer inte och han måste ju köra vidare för att passa schemat. Han kör vidare, men kan inte sluta tänka på kvinnan. Varje gång han kör in i byn efter detta så saknas hon och mannen är helt hjärtekrossad. Till slut tar han mod till sig och frågar bagaren i bageriet om han vet vad som har hänt henne. Bagaren skakar sorgsamt på huvudet och förklarar att hon har blivit kidnappad av kannibal-piraterna.
Kannibal-piraterna? undrar mannen förbryllat. Men byn ligger ju mitt i landet. Bagaren berättar om hur de kom om natten. De åt många kvinnor, men tog bara med sig en. Hon ska bli deras drottning och genom förbannelsen som vilar över dom kommer hon för alltid vandra på jorden i form av en flådd ekorre.
Mannen tackar bagaren, sätter sig i bokbussen och kör iväg. En ensam tår rullar nedför kinden.
-
30 år senare. Bokbusschauffören är nu en gammal man, men inte en dag går utan att han tänker på kvinnan som kunde ha blivit hans. Bokbussen rullar genom Frankrikes finaste vindistrikt och han njuter av utsikten när han plötsligt tvärbromsar. Han hoppar snabbt ut ur bussen och rusar tillbaka längs vägen där han såg den. Han var helt säker, hans ögon kunde icket ljuga! Han väntar på att dammolnet efter bussen ska lägga sig, och så ser han den plötsligt igen. Den flådda ekorren ligger där, mitt på vägen. Han slänger sig på knä bredvid ekorren, gråter och tackar gud. Han plockar varsamt upp den skinnlösa gnagaren och lägger den på passagerarsätet i bokbussen. Han kör ut till den franska kusten, gasar upp och låter bussen flyga över klippkanten. Äntligen skulle han och hans älskade vara tillsammans för evigt.

Ordbajsningar
Postat av: linn

hahahahahahaha i oändlighet. den var ju mysig och romantisk till kannibalpiraterna dök upp :(

2011-09-21 @ 22:48:44
Postat av: jennie

Så där går det när man inte vågar bryta mönster och LEVA LIVET! Då slutar det alltid med att man kör nerför ett stup med en skinnflådd-ekorre i sätet bredvid...



Vart FÅR du allt ifrån?!

2011-09-21 @ 23:33:22
Postat av: LN

hahahhaha

2011-09-22 @ 12:16:20
Postat av: TESS!

tack för detta. har nu ytterligare en idé till en tv-serie! mohahahahahahh stjäl

nä men serri fick en liten idé från detta :D

2011-09-22 @ 16:34:48
URL: http://modertheresa.blogg.se/

ORDBAJSA HÄR, Y'ALL:

Ingen anonymitet, tack:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Ordbajsning:

Trackback
RSS 2.0