Att göra något av sitt liv

Jag har alltid varit intresserad av att jobba med välgörenhet, åka som volontär och jobba med människor som behöver hjälp, men på sistone har jag verkligen börjat tänka mer på sånt där. Jag har verkligen aktivt fått förtränga alla känslor och tankar om hur hemsk världen är för att inte sjunka ned i en djup depression, och nu börjar känslorna snart bli lite för mycket. Jag har en klump i magen av att jag är så fruktansvärt självisk, att jag är den enda personen (mer eller mindre) som jag bryr mig om, jag är huvudpersonen i mitt liv och jag gör ingenting för att hjälpa människor som behöver det. Jag menar, alla meningar i detta inlägg börjar med "jag". Det gör mig illamående. Jag måste få hjälpa någon, även om det bara är något litet... Jag måste få känna att jag gör någon skillnad för någon i världen. Jag försöker googla och se om det finns något att göra här i Halmstad, men jag hittar ingenting!! Jag har inte råd att betala massa pengar för att åka utomlands och volontära, varför finns knappt några organisationer som erbjuder billiga möjligheter?! Att hjälpa behövande människor är verkligen det enda jag stött på i mitt liv som jag kan tänka mig hålla mig engagerad och passionerad i hela mitt liv, och jag känner rent spontant att den här utbildningen är på väg åt lite fel håll. Visst, att jobba med kultur kan vara samhällsnyttigt, men endast i västvärlden där överlevnad inte riktigt är ett problem. Åh, jag babblar. Jag är bara fruktansvärt upprörd, jag måste hitta något större syfte med mitt liv, känner jag.
Är det någon som har något förslag hur jag ska kunna hjälpa till? Vad ska jag göra?

Ordbajsningar
Postat av: Olof

Vill du göra nåt för att hjälpa på kort sikt kan du skänka pengar till svältkatastrofen i Afrika, ge blod eller gå med i någon hjälporganisation. Själv är jag med i Amnesty, men jag funderar på om det verkligen är rätt organisation om det är den enda välgörenheten jag planerar att göra..



Vill du göra något på lång sikt tycker jag du ska engagera dig politiskt! Här är en väldigt bra halvanimerad film om vart all ekonomisk orättvisa och miljöproblem uppstår ifrån: http://www.youtube.com/storyofstuffproject#p/u/22/9GorqroigqM

2011-09-09 @ 16:11:11
Postat av: LN

olof hade ett bra svar! jag tycker du borde gå med i ung vänster i halmstad för då får du också gemenskap med människor som känner som dig.

sen för att ha en hållbar livsstil kan du ha köpstopp (eller bara köpa second hand och fairtrade/miljömärkta plagg) eller bli vegetarian/äta mer vegetariskt. men gör såklart det du känner dig bekväm med.

all kärlek till dig, puss!<3

2011-09-09 @ 21:02:16
Postat av: petra

Du kan se om det finns en röda korset butik i Halmstad. Man brukar kunna få hjälpa till där gratis, för de behöver volentärer för att gå runt. :)

2011-09-10 @ 09:22:47
URL: http://shockwaves.blogg.se/
Postat av: TESS!

Jag tycker alla sagt väldigt bra saker. Men jag tänkte fortsätta bara lite kort på det petra sa om att volontärjobba på röda korset. Du kan även kolla om det finns något café som typ endast går runt på volontär arbete och skänker sin vinst till nån välgörenhet.

2011-09-10 @ 12:59:33
URL: http://modertheresa.blogg.se/

ORDBAJSA HÄR, Y'ALL:

Ingen anonymitet, tack:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Ordbajsning:

Trackback
RSS 2.0